Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 14 Lis 2013 14:27 

desert_eag napisał(a):
Hej, pomóżcie doświadczeniem. Czy FRanek po przesunięciu lotu o 1h20m do przodu na pierwszym odcinku pozwoli mi bezpłatnie przebookować oba loty na inne daty, czy to za mała zmiana?
Pytanie pomocnicze: wystarczy do nich mailnąć czy jednak telefon?

Przy obecnej polityce ryanair nikt Ci jednoznacznej odpowiedzi nie udzieli, zostaje spróbować i wykonać przynajmniej jeden telefon na infolinię Ryanair nr.tel. 703-303-033 za 2,08 zł/minuta - przygotuj nr. rezerwacji, dane karty z której opłacono rezerwację
 PM off  

City break w Porto🇵🇹 Loty i 4 noclegi za 989 PLN🍷 City break w Porto🇵🇹 Loty i 4 noclegi za 989 PLN🍷
Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
#402 PostWysłany: 14 Lis 2013 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Jenglader napisał(a):
Witam, jeszcze raz przytoczę temat zmiany godziny lotu w linii Ryanair. Wyczytałem, że przysługuje mi alternatywne połączenie lub zwrot pieniędzy lecz nie dostałem żadnego maila, nic(lot pod koniec stycznia). Pytanie brzmi czy mogę być pewien, że zwrócą pieniądze? Jest to składak do Lizbony więc nie chce ryzykować, że zaproponują mi jakieś dziwne połączenie i wyląduje niewiadomo gdzie więc zarezerwowałbym od razu nowe bilety. Czy może lepiej dzwonić na infolinie i próbować przebukować?
Z góry dzięki za pomoc.

Nie zaproponują Ci dziwnego połączenia, a zwrot tylko lub zaakceptowanie zmiany. Powinieneś tego maila niedługo dostać.
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 16 Lis 2013 11:51 

witam.
Mam pytanie. Zarezerwowalem sobie bilet na lot Lufthansa i wybralem sobie miejsce w samolocie podczas rezerwacji online. Teraz mam pytanie czy to miejsce jest dla mnie caly czas dostepne, czy podczas odprawy na lotnisku (albo online) moze zostac mi przypisane inne miejsce lub ktoś inny juz je zarezerwuje ?
Nie chcialbym zeby cos sie zmienilo, bo ostatnio w swiss mialem zarezerwowane miejsce w samolocie a przy odprawie okazalo sie ze mam przypisane inne.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 16 Lis 2013 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Powinno byc na karcie pokladowej to miejsce, ktore zarezerwowales, ale najlepiej na lotnisku przy odprawie napomknac, że masz rezerwacje miejsc. Czasami to pomijają i przydzielają z automatu. Ja np. na locie do Bangkoku mialam swoje wybrane miejsca, a na powrocie juz nie.
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 16 Lis 2013 17:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jak odprawisz się online, to będziesz miał.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 18 Lis 2013 14:26 

Odprawiłem się on-line i wydrukowałem kartę pokładową, ale cały czas mi siedzi w głowie czy aby napewno nie ma jakiegoś błędu w Adobe Reader lub w moim monitorze bo takiego kodu kreskowego do tej pory nigdzie nie widziałem.... :cry:

To jest prawidłowy kod pod czytnik w Ryanie?

Załączniki:
untitled.JPG
untitled.JPG [ 51.24 KiB | Obejrzany 1154 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 18 Lis 2013 14:29 

Grzechmund napisał(a):
Odprawiłem się on-line i wydrukowałem kartę pokładową, ale cały czas mi siedzi w głowie czy aby napewno nie ma jakiegoś błędu w Adobe Reader lub w moim monitorze bo takiego kodu kreskowego do tej pory nigdzie nie widziałem.... :cry:

To jest prawidłowy kod pod czytnik w Ryanie?

wydruk wzorcowy, czyli wszystko jest ok zresztą na google masz takie same wzorce kart pokładowych ryanair
 PM off  

#408 PostWysłany: 26 Lis 2013 21:07 

Witam,

Czy jeśli mam bilet kupiony w LOT z Warszawy poza Polskę i dodatkowo kupię bilet krajowy do Warszawy (pierwszy bilet kupiony w serwisie LOT, drugi hipotetycznie w innym) to jest szansa połączyc te dwie rezerwacje w JEDNĄ bym mógł nadać bagaż w miejscu wylotu (tj. Kraków) i odebrał je w porcie docelowym?

Może ktoś miał taką sytuacje i wie, co powinienem zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:06 

Loty: 465
Kilometry: 791 726
niebieski
Ja mam pytanie odnośnie lotniska w Budapeszcie. Otóż w niedzielę będę leciał Wizzairem z Budapesztu do Warszawy tylko z bagażem podręcznym. Jak wygląda na tym lotnisku sprawa zakupów już po odprawie? Tzn, chciałbym kupić np. jakiś alkohol, ale nie zmieści mi się już do bagażu podręcznego. Jeśli będę miał zakupy w oddzielnej reklamówce, to mogą mi zaliczyć to jako nadbagaż? Wiem, że na niektórych lotniskach zakupy zrobione w strefie wolnocłowej nie wliczają się do bagażu, ale chciałbym wiedzieć jak jest w Budapeszcie :-)

#410 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
viewtopic.php?f=15&t=29935&p=246544&hilit=lista#p246544

Gaszpar napisał(a):
W WIZZAIR dozwolone jest posiadanie dodatkowej torby z zakupami ze sklepów "wolnocłowych" na wszystkich lotach.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 03 Gru 2013 14:37 

Kupiłem dwa bilety LOT w promocji ( airbilety+ baby). Jednak zarówno w pierwszym jak i drugim pomyliłem się przy wpisywaniu nr swojego paszportu. Będzie to moja pierwsza podróż naszym narodowym przewoźnikiem, więc mam kilka pytań.
1. Da się jakoś zmienić dokument podróży ?
2. Czy da się polecieć na dowód a nie na paszport ? ( był tylko paszport do wyboru)
3. Wiążą się z tym jakieś opłaty ?
4. Dane dzieciaka mogą być z kosmosu ?
5. Czy może przy odprawie LOTU będę mógł podać nowe dane, nowe dokumenty ?
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 03 Gru 2013 14:42 

wojager napisał(a):
Kupiłem dwa bilety LOT w promocji ( airbilety+ baby). Jednak zarówno w pierwszym jak i drugim pomyliłem się przy wpisywaniu nr swojego paszportu. Będzie to moja pierwsza podróż naszym narodowym przewoźnikiem, więc mam kilka pytań.
1. Da się jakoś zmienić dokument podróży ?
2. Czy da się polecieć na dowód a nie na paszport ? ( był tylko paszport do wyboru)
3. Wiążą się z tym jakieś opłaty ?
4. Dane dzieciaka mogą być z kosmosu ?
5. Czy może przy odprawie LOTU będę mógł podać nowe dane, nowe dokumenty ?

ad. 1
Podane dane u pośrednika w zasadzie nie mają żadnego znaczenia w tym przypadku.
ad. 2
Tak, bez problemu o ile lot jest krajowy lub do kraju docelowego, który dopuszcza polski dowód osobisty zamiast paszportu (nie jest to tylko strefa Schengen).
ad. 3
Nie
ad. 4
Mogą, o ile nie leci.
ad. 5
Przy odprawie online w LOT nie podaje się danych z dokumentów.
Proponuje w tym przypadku wykonać (bezpłatną) odprawę na lotnisku w okienku LOTu (tam gdzie bagaż nadajesz) przed swoim lotem (otwarte na 2godziny do 30minut przed lotem).

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 04 Gru 2013 00:19 

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Jednak pozostało kilka znaków zapytania w moich rozważaniach...
1. To znaczy, że nie muszę nigdzie dzwonić ani niczego zmieniać (w airbilety czy LOT) mimo, że na stronie LOTu w rezerwacji widzę jako dokument podróży błędny numer dokumentu?
2. Po prostu w dniu odlotu odprawiam się w okienku Lotu z dobrym dokumentem (potwierdzającym moje imię i nazwisko z rezerwacji )?
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 04 Gru 2013 00:57 

Loty: 238
Kilometry: 650 554
annagiex napisał(a):
Hej, proszę o pomoc bo przeszukuje foraai nie ma nic na ten temat. Co w sytuacji gdy zmiana godziny lotu w Ryanair jest mniejsza niz 3 godziny? Proponują mi w mailu akceptowanie zmiany lub nie. Nie wiem czy sobie nie zaszkodzę jak kliknę ze nie akceptuje. Wie ktoś czy jest szansa na zmianę lotu bez opłaty 40 euro za zmianę ? wylot jest w grudniu wiec czasu też duzo... bardzo proszę o odpowiedz jesli ktos cos wie

Nam sie udało zmienic bez oplat lot - inne daty i miasta wylotu
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 04 Gru 2013 07:22 

Mam pytanie odnosnie odprawy online. Mam dwa loty lufthansa na jednej rezerwacji. Pierwszy o 9.00 a drugi o 14.00. Odprawe mozna niby dokonac na 23 godziny przed odlotem. Pytanie czy bede mogl sie odprawic na obydwa loty juz np o 10.30 czy bede musial czekac np. do 15.30 zeby mozna bylo odprawic sie na ten drugi lot ?
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 05 Gru 2013 15:19 

wojager napisał(a):
1. To znaczy, że nie muszę nigdzie dzwonić ani niczego zmieniać (w airbilety czy LOT) mimo, że na stronie LOTu w rezerwacji widzę jako dokument podróży błędny numer dokumentu?
2. Po prostu w dniu odlotu odprawiam się w okienku Lotu z dobrym dokumentem (potwierdzającym moje imię i nazwisko z rezerwacji )?

proszę o odpowiedź, bo żyję w niepewności :(
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 05 Gru 2013 16:18 

wojager napisał(a):
wojager napisał(a):

proszę o odpowiedź, bo żyję w niepewności :(

Moim zdaniem spokojnie możesz iść na lotnisko i niczego nie zmieniać. Dla świętego spokoju zadzwoń na infolinie LOTu i poproś o zmianę. Dostaniesz od razu ew. odpowiedź czy jest konieczna taka zmiana.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:30 

Hej, jeżeli kupie bilet powiedzmy w styczniu z planowanym wylotem i przylotem w maju do Oslo to czy ta cena się zmieni? czy jak kupię w danej cenie to ten bilet będzie obowiązywał do maja?
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:36 

Kasiecza napisał(a):
Hej, jeżeli kupie bilet powiedzmy w styczniu z planowanym wylotem i przylotem w maju do Oslo to czy ta cena się zmieni? czy jak kupię w danej cenie to ten bilet będzie obowiązywał do maja?

Późniejsze zmiany cen biletu Ciebie nie interesują. Kupiłaś, zapłaciłaś i lecisz. Pamiętaj tylko żeby się odprawić przed odlotem.
 PM off  

#420 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:37 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Kasiecza napisał(a):

Ad1. Cena owszem,zmieni się,ale po zakupie biletu to już Ciebie nie dotyczy.
Ad2. Oczywiście,że tak. Dlaczego niby miałby nie obowiązywać? :shock:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości