Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 27 Gru 2013 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
Greg_GDA napisał(a):
Cześć,

Czy mogę przewozić w bagażu podręcznym (Wizzair, Ryanair) termos litrowy z zawartością? czy jest to zabronione?

Nie, nie możesz. Pojemniki z zawartością nie mogą mieć objętości większej niż 100 ml.

Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍 Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍
#442 PostWysłany: 27 Gru 2013 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Nie przejdziesz kontroli bezpieczeństwa. www.wizzair.com - czasem warto poczytać, a nie czekać na gotowe.

Płyny w bagażu podręcznym podlegają następującym ograniczeniom:

Płyn musi znajdować się w pojemniku o maksymalnej pojemności 100 ml.
Wszystkie pojemniki z płynami nieprzekraczające limitu 100 ml pojemności powinny swobodnie mieścić się w przezroczystej, zamykanej torbie plastikowej o pojemności 1 l i wymiarach 20 cm x 20 cm.
Torbę plastikową należy oddzielnie przedstawić do kontroli bezpieczeństwa.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 27 Gru 2013 18:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czy to jest dobry czas, by kupić bilet Ryanair na marzec? Trasa z Bergamo do Polski, na dziś 33€, lot w niedzielę
.

#444 PostWysłany: 27 Gru 2013 19:00 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Gadekk napisał(a):
Czy to jest dobry czas, by kupić bilet Ryanair na marzec? Trasa z Bergamo do Polski, na dziś 33€, lot w niedzielę
.

Pytanie jeszcze, do jakiego miasta? Mysle, ze cena moze jeszcze zmalec.
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 03 Sty 2014 14:31 

Witam. Mam pewien problem ponieważ zamawiałem bilety na edreams.es(dwie osoby z warszawy do madrytu w lipcu) przewoźnik to Air Berlin. Płacone kartą, przyszło potwierdzenie ze bilety kupione jednak przeoczyłem zakładkę gdzie musiałem podać dane z dowodów osobistych i w rezerwacji widnieje tylko imie i nazwisko pasażerów i że są dorośli, wie ktoś gdzie mogę edytowac te dane i wprowadzić numery dowodów osobistych itp? Na stronie Air Berlin kiedy próbuje zalogować się na "moją rezerwacje" z danych z maila od edreams wyskakuje mi tylko:
Cytuj:
Nie znaleziono rezerwacji odpowiadającej podanym przez Ciebie danym.

Proszę sprawdzić numer rezerwacji i nazwisko.

Jeśli dokonałeś rezerwacji przez turoperatora turystycznego, biuro podróży lub portal internetowy, wybierz tour operatora

dostałem jeszcze e-mail z jakiegoś travelport i tam mam numery biletów elektronicznych i info o locie ale tam też nie mogę znaleźć opcji edytowania dokumentów.
Proszę o pomoc i o wyrozumiałość bo to moje pierwsze spotkanie z lotami ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: ominiecie lotu
#446 PostWysłany: 04 Sty 2014 13:25 

w niedawnej promocji American Airlines zakupiłam bilet Barcelona-Miami- San Pedro Sula- ( przesiadka w Miami)- Nowy Jork- Barcelona czyli lącznie 5 lotów. Zastanawiam się czy jest mozliwość pominięcia lotu do San Pedro i lotu z Miami od razu do Nowego Jorku? ( odcinek San Pedro Sula - Nowy Jork jest z przesiadka 4h w Miami) Czy z racji tego ze to bedzie przesiadka to nie bedze takiej mozliwości?
Czy ktoś pomijał juz loty i nie było problemu?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: ominiecie lotu
#447 PostWysłany: 04 Sty 2014 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Z tego co się orientuję to jeśli w tradycyjnych liniach ominiesz jeden odcinek lotu, a wszystko masz na jednym bilecie to kolejne odcinki są anulowane.
Nie możesz zrezygnować z jakiegoś odcinka w środku trasy.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: ominiecie lotu
#448 PostWysłany: 04 Sty 2014 13:29 
Site Admin

Temat wielokrotnie poruszany - nie, nie ma takiej możliwości, anulują Ci resztę lotów. Można omijać ostatni odcinek lotu, ale i tu sprawa nie jest oczywista opuszczanie-ostatniego-odcinka-lotu-biletu-laczonego,15,30524

#449 PostWysłany: 08 Sty 2014 00:26 

Witam, czy jest możliwa zmiana rezerwacji w Air Asia, chodzi mi konkretnie o zmianę lotu na jeden dzień wcześniej przy zachowaniu tej samej trasy, godziny itp. Bilet jest kupiony w taryfie Economy Promo. Wysłałem zapytanie dzisiaj, czekam jednak na odpowiedź na którą jest do 5 dni. Próbowałem też korzystać z opcji "manage my booking" na ich stronie jednak pojawia mi się wówczas kolejne okienko do logowania gdzie nie mogę się zalogować. Ktoś to przerabiał ?
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 10 Sty 2014 10:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Wie ktoś może jak działają umowy na linii Ryanair - pośrednicy? Chodzi mi dokładnie o to czy pośrednik może anulować bilet Ryanair, gdy ten go już wystawił?

Zakupiłem bilet u pośrednika, po niższej cenie niż oryginalna i kasa została zablokowana na karcie, ale od 5 dni jest nie ściągnięta (ciągle blokada) i zaczęło mnie to zastanawiać, czy np. pośrednik nie wycofał transakcji (a blokada może wisieć do 7 dni i po prostu zostać ściągnięta po tym czasie). Otrzymałem oczywiście potwierdzenie od pośrednika i normalny potwierdzenie z FR, co więcej mogę się już nawet odprawić i to uczyniłem.

Czy jest możliwość cofnięcia takiego biletu przez pośrednika? U tradycyjnego przewoźnika bez problemu, ale to jednak jest FR które nie dopuszcza (dla zwykłego klienta) anulowania biletu...
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 10 Sty 2014 11:07 

kiew napisał(a):
Wie ktoś może jak działają umowy na linii Ryanair - pośrednicy? Chodzi mi dokładnie o to czy pośrednik może anulować bilet Ryanair, gdy ten go już wystawił?
(...)
Czy jest możliwość cofnięcia takiego biletu przez pośrednika? U tradycyjnego przewoźnika bez problemu, ale to jednak jest FR które nie dopuszcza (dla zwykłego klienta) anulowania biletu...

Ryanair oficjalnie od wielu lat i na chwilę obecnie jeszcze, bo zapowiadają, że "lada rok" ma się to zmienić, nie współpracuje z pośrednikami. Bez wyjątków. Głupota, ale taka polityka Ryanair.
Pośrednik nie może zatem cofnąć (bezpłatnie) wystawionego i potwierdzonego przez Ryana biletu. Wyjątkiem jest sytuacja kiedy zmieniono rozkład lotów lub odwołano lot po dacie zakupu.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 10 Sty 2014 11:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, dzięki. Tak myślałem, ale wolałem się upewnić.

P.S. I w sumie tak jakoś sobie wymyśliłem, że pewnie to właśnie Ty odpowiesz, skoro przy okazji samolotemtaniej.pl ogarniasz z przewoźnikami temat pośrednictwa.
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 10 Sty 2014 11:44 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Czy kasacja kateringu przez LOT (zmiana warunków umowy) może być pretekstem do ubiegania się o anulację biletu ? :D

#454 PostWysłany: 16 Sty 2014 16:54 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Witajcie ,
mam pytanko
podróżowałem ostatnio czarterem z kobietą ciężarną , linie lotnicze nie wzieły wogóle pod uwage prosby o przydzielenie miejsc blisko toalet ( a takie chyba prawo mają osoby o ograniczonej sprawności ruchowej i do takich zaliczają się kobiety w ciązy )
pytanie brzmi czy moge gdzieś z tego tytulu złożyć skargę ?
dodam tylko że w drugą stronę ta samą linią wylot odbył się bez żadnych problemów ( a miła Hiszpanka sama zaproponowała miejsca blisko przodu samolotu )
dzięki za pomoc

#455 PostWysłany: 16 Sty 2014 18:24 

jak rygorystycznie sprawdzaja wymiary? nie lecialem nimi juz dawno - wczesniej nie bylo problemu z wiekszym plecakiem. ktos kto ostatnio lecial moze potwierdzic? moj plecak ma 35L i z 10cm wystaje ze standardowego boxu.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 16 Sty 2014 18:30 
Awatar użytkownika

niebieski
To zależy gdzie bo na norweskich lotniskach nikt piodrecznego nie sprawdza. A w Polsce sprawdzają za każdym razem! Dodam ze latam około 5 razy w roku do Norwegii korzystając z Norwegian.

#457 PostWysłany: 16 Sty 2014 19:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Numerowane miejsca w FR od 1 lutego?
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 16 Sty 2014 19:14 

kiew napisał(a):
Numerowane miejsca w FR od 1 lutego?

od 2 marca, przy nie wykupieniu miejsca odprawa możliwa w ryanair dopiero 7-dni przed lotem
 PM off  

#459 PostWysłany: 16 Sty 2014 19:55 

dzieki za odp.

a jak skrupulatnie sprawdzaja? kazdego czy wyrywkowo?
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 16 Sty 2014 20:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Z reguły sprawdzali mnie przy boardingu. Zdarzyło sie ze nawet sprawdzili wagę walizki podręcznej (używając wagi łazienkowej - w Krakowie!)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Robaku oraz 8 gości