Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 07 Gru 2013 21:53 

niebieski
Proszę o radę jak złożyć lot open jaw przez stronę internetową lot.pl lub ew. jak złożyć dwa loty liniami lotu przez inną stronę...

interesuje mnie WAW-HEL i RIX-WAW

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#422 PostWysłany: 07 Gru 2013 23:18 
Awatar użytkownika

http://www.lot.com/pl/pl/book-flight
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Z góry przepraszam, że forumowicz z takim stażem jak ja pyta o takie oczywistości, ale chciałbym mieć pełną jasność sytuacji.

W niedawnej promocji Lot-u zarezerwowałem na kwiecień bilety z Warszawy do Aten. Dzisiaj dostałem maila z nowymi eticketami beż żadnego wcześniejszego uprzedzenia.

Zmieniono mi godziny wylotu z WAW z 11:05 na 22:30, ATH z 15:40 na 05:00.

Generalnie ta zmiana jest mi strasznie nie na rękę. Po pierwsze drastycznie skraca mi pobyt w Atenach, po drugie godziny wylotów i przylotów są nieludzkie.

Pytanie do wyjadaczy czego mogę żądać do Lot - u w tej sprawie i na jakie przepisy się powoływać przy wysuwaniu żądań.

Dzięki za ewentualne porady.

#424 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:30 

04patryk12 napisał(a):
Z góry przepraszam, że forumowicz z takim stażem jak ja pyta o takie oczywistości, ale chciałbym mieć pełną jasność sytuacji.

W niedawnej promocji Lot-u zarezerwowałem na kwiecień bilety z Warszawy do Aten. Dzisiaj dostałem maila z nowymi eticketami beż żadnego wcześniejszego uprzedzenia.

Generalnie ta zmiana jest mi strasznie nie na rękę. Po pierwsze drastycznie skraca mi pobyt w Atenach, po drugie godziny wylotów i przylotów są nieludzkie.

Pytanie do wyjadaczy czego mogę żądać do Lot - u w tej sprawie i na jakie przepisy się powoływać przy wysuwaniu żądań.

Na infolinii LOT kulturalnie zaproponują Ci przebookowanie na inny termin w pobliżu Twoich dat. Dlatego najlepiej wcześniej przejrzyj siatkę czy coś by Cię urządzało. Jeśli takich opcji nie ma zobacz na połączenia Lufą z przesiadką. Jak będziesz znał godziny i miał konkret możesz tego domagać się na infolinii i zwykle po jednym,dwóch telefonach przebookują na Lufę jeśli godziny ich lotów są istotnie różne od pierwotnej rezerwacji. Pzdr.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:38 
Awatar użytkownika

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
04patryk12 napisał(a):

Na infolinii LOT kulturalnie zaproponują Ci przebookowanie na inny termin w pobliżu Twoich dat. Dlatego najlepiej wcześniej przejrzyj siatkę czy coś by Cię urządzało. Jeśli takich opcji nie ma zobacz na połączenia Lufą z przesiadką. Jak będziesz znał godziny i miał konkret możesz tego domagać się na infolinii i zwykle po jednym,dwóch telefonach przebookują na Lufę jeśli godziny ich lotów są istotnie różne od pierwotnej rezerwacji. Pzdr.

A czy mogę żądać zmiany kierunku, ewentualnie zwrotu kasy? Bo z tego co widzę to i LOT i Lufa ma godziny lotów z mocno z dupy jeśli chodzi o Ateny.

Ostatnio edytowany przez 04patryk12 12 Gru 2013 11:43, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:42 

04patryk12 napisał(a):
04patryk12 napisał(a):

A czy mogę żądać zmiany kierunku, ewentualnie zwrotu kasy? Bo z tego co widzę to i LOT i Lufa ma godziny lotów z mocno z dupy jeśli chodzi o Ateny.

Możesz oczywiście dostać zwrot kasy. Kierunku Ci nie zmienią.

Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:

Cytuj:
Możesz oczywiście dostać zwrot kasy. Kierunku Ci nie zmienią.

A czy przy przebukowaniu na Lufę mogę zażądać zmiany portu wylotu i powrotu na Poznań,? To by mnie w sumie urządzało.

#428 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:51 

04patryk12 napisał(a):
A czy przy przebukowaniu na Lufę mogę zażądać zmiany portu wylotu i powrotu na Poznań,? To by mnie w sumie urządzało.
Nie powinno być problemu, ale kolego Patryk - zadzwoń na infoline i tam rozmawiaj. Jak to zwykle bywa - pamiętaj, że często zależy od tego na kogo trafisz po drugiej stronie. Taka zmiana jak Ty chcesz wykonać musi zostać zaakceptowana przez przełożonego konsultanta - następuje to podczas trwania rozmowy telefonicznej.

Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:53 
Awatar użytkownika

niebieski
04patryk12 napisał(a):
Nie powinno być problemu, ale kolego Patryk - zadzwoń na infoline i tam rozmawiaj. Jak to zwykle bywa - pamiętaj, że często zależy od tego na kogo trafisz po drugiej stronie. Taka zmiana jak Ty chcesz wykonać musi zostać zaakceptowana przez przełożonego konsultanta - następuje to podczas trwania rozmowy telefonicznej.

Dzięki za pomoc, będę twardo obstawał przy swoim, najwyżej ostatecznie nie polecę (choć z bólem serca).

EDIT : Jestem po rozmowie z infolinią i konsultant poinformował mnie, że może mi zmienić daty, ale jedynie na bezpośrednie połączenia Lot -u (czyli generalnie lipa), bo takie są przepisy. Na to ja mu powiedziałem, że z tego co wiem nie ma takiego przepisu i chcę zmienić na loty w ramach sojuszu.

Na co on stwierdził, że skoro jestem innego zdania to mogę złożyć reklamację i zostanie ona rozpatrzona w terminie do 30 dni, ma Pan jeszcze 4 miesiące do wylotu, więc czasu jest pod dostatkiem (cytat konsultanta).

Czeka mnie niezła batalia widzę.

#430 PostWysłany: 12 Gru 2013 12:29 

niebieski
04patryk12 napisał(a):
04patryk12 napisał(a):

Dzięki za pomoc, będę twardo obstawał przy swoim, najwyżej ostatecznie nie polecę (choć z bólem serca).

EDIT : Jestem po rozmowie z infolinią i konsultant poinformował mnie, że może mi zmienić daty, ale jedynie na bezpośrednie połączenia Lot -u (czyli generalnie lipa), bo takie są przepisy. Na to ja mu powiedziałem, że z tego co wiem nie ma takiego przepisu i chcę zmienić na loty w ramach sojuszu.
mam identyczną sytuację, nie odpowiadają mi te godziny+skrócenie pobytu. Po dyskusji będę próbowała zmienić daty podróży na późniejsze. Do LOT-u jeszcze nie dzwoniłam. A tak na marginesie-skąd tak idiotyczne godziny nagle? Ateny to nie druga pólkula... ;)
Na co on stwierdził, że skoro jestem innego zdania to mogę złożyć reklamację i zostanie ona rozpatrzona w terminie do 30 dni, ma Pan jeszcze 4 miesiące do wylotu, więc czasu jest pod dostatkiem (cytat konsultanta).

Czeka mnie niezła batalia widzę.
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 13 Gru 2013 20:37 

Witam.
Pierwszy raz mam zamiar odbyć podróż samolotem stąd moje pytania :)
Plan taki Lublin - Sandefjord Wizzair, potem Rygge - Rzeszów
W pierwszym połączeniu cena wychodzi 78 PLN, płacę, biorę ze sobą wszystko co potrzeba i tyle kosztów?
Drugie połączenie to już cena jest w NOK. 278/283 zależy jaka karta. Jakiej ceny po przewalutowaniu mogę spodziewać się? Płacę i też na tym koniec kosztów? :D Bank Alior Sync
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 13 Gru 2013 21:21 

yaxiz napisał(a):
Witam.
Pierwszy raz mam zamiar odbyć podróż samolotem stąd moje pytania :)
Plan taki Lublin - Sandefjord Wizzair, potem Rygge - Rzeszów
W pierwszym połączeniu cena wychodzi 78 PLN, płacę, biorę ze sobą wszystko co potrzeba i tyle kosztów?
Drugie połączenie to już cena jest w NOK. 278/283 zależy jaka karta. Jakiej ceny po przewalutowaniu mogę spodziewać się? Płacę i też na tym koniec kosztów? :D Bank Alior Sync

- mam nadzieję, iż masz wiedzę co do kosztów transferu między lotniskami Oslo Sandefjord Torp - Rygge (jak nie kliknij szukaj i znajdziesz odpowiedź)
- w wizz w cenie biletu masz mały bagaż podręczny o wymiarach 42 cmx32cmx25cm, co można posiadać w abagażu poczytaj tu
http://www.fly4free.pl/kategoria/poradn ... o-latania/
- bilety w ryanair można od razu kupić za zł, sposób poniżej
http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
 PM off  

#433 PostWysłany: 14 Gru 2013 07:29 

Mam, dlatego spróbuje przedostać sie autostopem. Mam nadzieje, że wyrobię się.
Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 25 Gru 2013 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Witam!

Pytanie na szybko. Wczoraj zgubiłam dowód osobisty a jutro mam wylot do UK na dwa tygodnie. Na szczęście odprawę zrobiłam na paszport, ale mimo wszystko mam jakieś obawy, czy aby na pewno nie będzie mi potrzebny dowód, np. na lotnisku, gdziekolwiek?

Zgubienie dowodu zgłosiłam dzisiaj w swoim banku i został zastrzeżony.
Swoją drogą inne pytanie - w banku powiedziano mi, że nie muszę już tego zgłaszać do Urzędu, bo oni to zapisują do ogólnego systemu, czy to prawda? Znalazłam tylko takie info:

"Informacje z jednego banku poprzez system DZ są błyskawicznie przekazywane do wszystkich banków oraz instytucji korzystających z systemu i chronią przed wykorzystaniem naszej tożsamości do wyłudzenia kredytów czy innych usług. Z informacji znajdujących się w bazie DZ oprócz banków korzystają bowiem również: operatorzy telefonii komórkowych, operatorzy pocztowi, firmy pożyczkowe, agencje nieruchomości czy wypożyczalnie samochodów."

A jak wiadomo, osobiście przez najbliższe dwa tygodnie się nie wybiorę do Urzędu (przy okazji poczekam czy może ktoś dowód znajdzie).

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America

Ostatnio edytowany przez Czerwona, 25 Gru 2013 23:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 25 Gru 2013 23:40 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Wystarczy paszport.
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 26 Gru 2013 00:38 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Dziękuję. :) Zawsze mnie stresują takie rzeczy, a zwykle niepotrzebnie. Lepiej być przezornym. :P

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 26 Gru 2013 22:39 

Witam!

Chciałbym polecieć w czerwcu z Lwowa do Kutaisi w Gruzji liniami Wizz Air. Pod rezerwacją jest napisane: "Uwaga: pasażerowie podróżujący z Ukrainy muszą posiadać ważną wizę umożliwiającą wjazd do kraju docelowego." Czy to znaczy, że muszę postarać się o wizę ukraińską (której normalnie przecież nie musimy posiadać) czy dotyczy to tylko cudzoziemców, którzy aby wjechać na Ukrainę muszą posiadać wizę? Najłatwiej byłoby polecieć z Katowic, ale do Lwowa mam bliżej a poza tym jest o wiele taniej. :)

Dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 26 Gru 2013 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
My do Gruzji nie potrzebujemy wizy więc się nie przejmuj, być może Ukraińcy muszą mieć (nie wiem), albo to info dla osób innej narodowości.
Wizy na Ukrainę również nie musisz mieć.
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 26 Gru 2013 22:47 

scopper9 napisał(a):
Witam!

Chciałbym polecieć w czerwcu z Lwowa do Kutaisi w Gruzji liniami Wizz Air. Pod rezerwacją jest napisane: "Uwaga: pasażerowie podróżujący z Ukrainy muszą posiadać ważną wizę umożliwiającą wjazd do kraju docelowego." Czy to znaczy, że muszę postarać się o wizę ukraińską (której normalnie przecież nie musimy posiadać) czy dotyczy to tylko cudzoziemców, którzy aby wjechać na Ukrainę muszą posiadać wizę? Najłatwiej byłoby polecieć z Katowic, ale do Lwowa mam bliżej a poza tym jest o wiele taniej. :)

Dzięki za odpowiedź.

Przepisy wizowe określają umowy międzynarodowe między państwami, a nie regulaminy linii lotniczych.
 PM off  

#440 PostWysłany: 27 Gru 2013 16:35 

Cześć,

Czy mogę przewozić w bagażu podręcznym (Wizzair, Ryanair) termos litrowy z zawartością? czy jest to zabronione?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości