Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 04 Paź 2013 13:13 

platynowy
luk_82 napisał(a):
1. czy to jest cena bagażu w obie strony (KRK-LGW / LGW-KRK)?

Tak.
Cytuj:
2. czy do tej ceny doliczana jest jakaś dodatkowa opłata za zmianę w rezerwacji?

Nie.

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#382 PostWysłany: 04 Paź 2013 16:47 

Moje drugie pytanie i jeszcze głupsze od pierwszego :oops:

W Londynie czas jest o godzinę do tyłu względem naszego, więęęęc..... skoro mam planowany lot np. 7:00 (Polska) -> 9:00 (Anglia) to wyląduje na ichniejszy czas o 8:00?

i odwrotnie jeśli w rezerwacji mam odlot z UK o np. 17 to to będzie tamtejsza 17 a nie jakaś inna? (16? lol)

:| kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień, reszta może się zlituje?
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 04 Paź 2013 16:49 

Grzechmund napisał(a):

W Londynie czas jest o godzinę do tyłu względem naszego, więęęęc..... skoro mam planowany lot np. 7:00 (Polska) -> 9:00 (Anglia) to wyląduje na ichniejszy czas o 8:00?

i odwrotnie jeśli w rezerwacji mam odlot z UK o np. 17 to to będzie tamtejsza 17 a nie jakaś inna? (16? lol)

podawany jest czas jaki jest na lotnisku, gdzie startujesz/lądujesz czyli jak np. na rezerwacji podano Londyn Stansted lądowanie o 9.00 to jest to czas w Londynie
 PM off  

#384 PostWysłany: 04 Paź 2013 16:50 

Grzechmund napisał(a):

Podawane jest na podstawie czasu lokalnego. Lądujesz i odlatujesz wg. czas z miejsca dolotu i odlotu :)
 PM off  

#385 PostWysłany: 04 Paź 2013 16:56 

No w sumie logiczne... teraz zobaczyłem, że w tamtą stronę leci godzinę "krócej". Dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 05 Paź 2013 14:05 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Czy wie ktoś czy samolot wykonujący rejs z Mediolan (Bergamo) do Oslo (Rygge) (FR4551) w czwartki jest zbazowany w Bergamo ?
I ewentualnie jakie wcześniej może robić rotacje w tym dniu ? W RYG jest w ogóle jakaś baza FR ?

EDIT: ok, sprawdziłem. Baza jest w RYG. Aktualne pozostaje pytanie dot. wcześniejszych rotacji tego samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 12 Paź 2013 21:55 
Awatar użytkownika

Witam. Jest jakaś strona gdzie można śledzić historyczne godziny przylotów ?

#388 PostWysłany: 13 Paź 2013 14:04 

Witam,
Prośba o pomoc. We wrześniu kupiłem bilety z Poznania do Edynburga za 685zł (4 szt.). Z konta pobrana została kwota 744zł na co wcześniej nie zwróciłem uwagi. Z powodu zawieszonego połączenia do Edynburga,w dniu wczorajszym dostałem zwrot pieniązków od ryanaira ale na kwotę 685zł!! Czy ktoś się orientuje skąd ta różnica i czy jest szansa na to żeby jednak nie popuścić im i odzyskać brakującą kwotę.

ps w tym samym terminie zarezerwowałem sobie lot do Girony i znów z konta wzięli mi więcej niż było na rezerwacji... Rozumiem że może mieć to coś wspólnego z przewalutowaniem ale skoro lot jest odwolany jak w przypadku lotu do Edynburga to wydaje mi się że kwota powinna być zwrócona w całości. Chciałem napisać mail'a do ryana skad to się wzięlo ale nie znalazłem do nich nigdzie kontaktu, czyli tylko kontakt telefoniczny wchodzi w grę?

Ostatnio edytowany przez Ainsel, 13 Paź 2013 20:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 13 Paź 2013 14:19 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Kilka dni temu pojawiła się możliwość kontaktu mailowego, teoretycznie tylko dla pasażerów z Irlandii, ale ktoś chyba pisał, że mu odpowiedzieli. Poszukaj odpowiedniego tematu na forum.

Jeśli chodzi o zwrot, to zgaduję, że płacone kartą VISA? Z konta zeszło więcej niż było na stronce ze względu na podwójne przewalutowanie. Pewnie FR uważa, że podwójne przewalutowanie to nie ich sprawa i zwraca tylko należność za bilet. Z drugiej strony uważam, że to skandal, może trzeba reklamować w banku w takim razie?
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 13 Paź 2013 14:28 

tak płatność visa. Do banku dzwoniłem, zbyli mnie że płatność za bilety była w euro i mam się kontaktować z liniami lotniczymi.... tylko jak? Różnica to nie majątek ale nie widzę powodów dla którego miałbym im odpuścić, w końcu zapłaciłem za bilet wyższą kwotę i taka samą chciałbym odzyskać.
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 13 Paź 2013 14:54 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Poszukaj tutaj pod "podwójne przewalutowanie".

Generalnie Ryanair wykrywa błędnie walutę złotówkowej Visy jako euro i proponuje płatność w euro po swoim złodziejskim przewalutowaniu jak nie odznaczysz małego ptaszka sprytnie ukrytego. A potem bank z euro na złotówki przelicza drugim złodziejskim przewalutowaniem.
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 20 Paź 2013 14:49 

W dniach 27-31 października lecę RT z Rzeszowa do Girony Ryanairem. Mój dowód osobisty jest ważny do 5 listopada 2013. Czy nie będzie problemu, że przy wejściu okażę dokument ważny krócej niż 30 dni?

#393 PostWysłany: 20 Paź 2013 16:10 

Manieklbl napisał(a):
W dniach 27-31 października lecę RT z Rzeszowa do Girony Ryanairem. Mój dowód osobisty jest ważny do 5 listopada 2013. Czy nie będzie problemu, że przy wejściu okażę dokument ważny krócej niż 30 dni?

Podróżując w granicach krajów zrzeszonych w schengen przemieszczasz sie tak dlugo jak wazny masz dokument tozsamosci (chodzi o kontrole na lotniskach).
Ograniczenia występują, jeśli podróżujesz poza kraje EOG (Europejski Obszar Gospodarczy), wtedy termin ważności Twojego paszportu musi wynosić przynajmniej 3 miesiące od daty przylotu/przyjazdu, bo z dowodem osobistym nie polecisz
 PM off  

#394 PostWysłany: 25 Paź 2013 18:32 

Szukam chętnej osoby która pomoże w zakupie biletu Londyn-Tajpej. Wybaczcie to będzie mój pierwszy raz i nie chciałbym czegoś popsuć :oops: :oops:
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 25 Paź 2013 18:49 

Anonymous napisał(a):
Podróżując w granicach krajów zrzeszonych w schengen przemieszczasz sie tak dlugo jak wazny masz dokument tozsamosci (chodzi o kontrole na lotniskach).
Ograniczenia występują, jeśli podróżujesz poza kraje EOG (Europejski Obszar Gospodarczy), wtedy termin ważności Twojego paszportu musi wynosić przynajmniej 3 miesiące od daty przylotu/przyjazdu, bo z dowodem osobistym nie polecisz

Dla większości krajów poza EOG paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty przyjazdu/przylotu!!

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 25 Paź 2013 23:31 

Hej, proszę o pomoc bo przeszukuje foraai nie ma nic na ten temat. Co w sytuacji gdy zmiana godziny lotu w Ryanair jest mniejsza niz 3 godziny? Proponują mi w mailu akceptowanie zmiany lub nie. Nie wiem czy sobie nie zaszkodzę jak kliknę ze nie akceptuje. Wie ktoś czy jest szansa na zmianę lotu bez opłaty 40 euro za zmianę ? wylot jest w grudniu wiec czasu też duzo... bardzo proszę o odpowiedz jesli ktos cos wie
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 03 Lis 2013 09:01 

Jakie linie na moim miejscu byscie wybrali. Mam 3 opcje z WAW do JFK i zpowrotem w grudniu.

Pierwsza:
Lufthansa - Boeing 747-400 (stary :() i 1 godzine na przesiadke w FRA co wydaje mi sie malo ze wzgledu na mozliwe opoznienia. LH latalem i mam dobre zdanie o nich.
Air France - Airbus A380 (co mnie bardzo sklania ku tym liniom). 4 godziny na przesiadke na CDG. Nigdy nimi nie lecialem i nie wiem czego moge sie spodziewac.
KLM - Boeing 777-200 - nigdy nimi nie lecialem. Tez 4 godziny na przesiadke w AMS. Co mi sie podoba to mozliwosc wyboru miejsca przed zarezerwowaniem.

Czy w AirFrance mozna rezerwowac miejsce przez www?
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 03 Lis 2013 13:12 

Ja bym brał A380

#399 PostWysłany: 03 Lis 2013 16:01 

Loty: 250
Kilometry: 392 516
Witam, jeszcze raz przytoczę temat zmiany godziny lotu w linii Ryanair. Wyczytałem, że przysługuje mi alternatywne połączenie lub zwrot pieniędzy lecz nie dostałem żadnego maila, nic(lot pod koniec stycznia). Pytanie brzmi czy mogę być pewien, że zwrócą pieniądze? Jest to składak do Lizbony więc nie chce ryzykować, że zaproponują mi jakieś dziwne połączenie i wyląduje niewiadomo gdzie więc zarezerwowałbym od razu nowe bilety. Czy może lepiej dzwonić na infolinie i próbować przebukować?
Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 14 Lis 2013 14:08 

Hej, pomóżcie doświadczeniem. Czy FRanek po przesunięciu lotu o 1h20m do przodu na pierwszym odcinku pozwoli mi bezpłatnie przebookować oba loty na inne daty, czy to za mała zmiana?
Pytanie pomocnicze: wystarczy do nich mailnąć czy jednak telefon?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości