Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#701 PostWysłany: 27 Cze 2013 15:23 

BASEN ANANTARY
https://plus.google.com/photos/10370694 ... 5080198865
 Profil Relacje PM off  

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#702 PostWysłany: 27 Cze 2013 22:13 

Czyli, co do sejfów, najlepsza opcja walizeczka na szyfr i kłódka :) o ile nie znajdę się w Kaani ...
mpbc dla mnie nawet Twoje zdjęcia Maafushi są ok, maja klimat :D na tle tych lazurów, nawet śmiecie nie przeszkadzają, nie jestem absolutnie wybredna, ale wiadomo być na Malediwach i nie zobaczyć tych prawdziwych, z pocztówek resortów to grzech..
Drinki też mnie nie interesują... kurde aż dziwnie się czuje na tym forum, ale to nie miejsce do takich przemyśleń, chcoiaż fajnie poczytać..
Mam nadzieje, że uda mi się jechać na Anantare, ten hamak ze zdjęci Kasi, cudo, aż człwoeik wie że żyje i dlaczego:)
Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#703 PostWysłany: 27 Cze 2013 22:30 

Kasia6555 napisał(a):

To ja dodam filmik kręcony z tego basenu :)))

Profil Relacje PM off  

#704 PostWysłany: 28 Cze 2013 10:07 

ewelka12348 napisał(a):
Drinki też mnie nie interesują... kurde aż dziwnie się czuje na tym forum, ale to nie miejsce do takich przemyśleń, chcoiaż fajnie poczytać..

Wydaję mi się, że myślisz, że podają tam jakieś standardowe drinki typu woda z colą, albo łycha ze spritem, na które jakiś wyposzczony polski turysta rzuca się po kilku dniach nie picia... no więc nie - podają tam przepyszne, kolorowe koktajle, przygotowywane na bazie dojrzałych i soczystych owoców, i naprawdę dobrej jakości alkoholu. Podzielone są na 4 żywioły i każdy żywioł odpowiada 4 znakom zodiaku = było tam w sumie ok 40 - 50 koktajli (alkoholowych i bezalkoholowych). Każdy z tych drinków to było małe dzieło sztuki :)

#705 PostWysłany: 28 Cze 2013 10:14 

I co do tych drinków wszystkie rodzaje były z alkoholem albo bez.....pychota i to jaka kaloryczna :DTylko i tak nie wiem czy te drinki były warte swojej ceny-za najdroższy płaciliśmy około 20$+podatek
 Profil Relacje PM off  

#706 PostWysłany: 28 Cze 2013 10:41 

Mam pytanie Który hotel na Maafushi organizuje wycieczkę na Olhuveli i jaki jest koszt?
Tak w ogóle to który waszym zdaniem hotel jest najlepszy pod względem organizacji wycieczek i ich cen przede wszystkim ?

Przydałby się artykuł zbierający w całość wraz z cenami :(

#707 PostWysłany: 28 Cze 2013 11:04 

Kasia6555 napisał(a):
I co do tych drinków wszystkie rodzaje były z alkoholem albo bez.....pychota i to jaka kaloryczna :DTylko i tak nie wiem czy te drinki były warte swojej ceny-za najdroższy płaciliśmy około 20$+podatek

weź pod uwagę, że to resort 5 gwiazdkowy, więc i ceny są wyższe niż w 2 czy 3 gwiazdkowych. większośc drinków, które piliśmy kosztowała w granicach 14$ (+tax) Ja również jadłam tam przepyszną zupę dyniowo-kokosową, zaje....sajgonki i przeeeeeepysznego burgera z tuńczyka. Pewnie gdyby nie to, że mieliśmy tam do wykorzystania 148$ to pewnie nie spróbowałabym tego wszystkiego, a tak mimio, iż wycieczka kosztowała nas sporo to i tak było warto dla tych wszystkich pięknych widoków, hamaku w oceanie, cudownego basenu, przepysznego jedzonka oraz kolorowych i smakowitych koktajli sączonych na stołkach w basenie :)

#708 PostWysłany: 28 Cze 2013 11:24 

TOM(E)CZEK-całą fure wycieczek miał na tablicy wywieszony Venturo-ale jak przyszło co do czego to co drugiej wycieczki nie mogli zorganizować-tłumaczyli sie warunkami pogodowymi albo brakiem wjazdu do resortu.W Kaani tez było sporo wycieczek i taka sama sytuacja.Ale generalnie ciężko było wypłynąć gdzies z innego GH-choć po naszej przygodzie z zalaniem łodzi i ze sztormem stwierdziłam ,ze to ma sens.Przynajmniej czuli się mocno zobowiązani zadbać o swojego klienta i wynajęli nam super szybka łodz z Anantary
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 28 Cze 2013 12:39 

Co do oglądania podwodnego świata, rafa, rybki itd to gdzie najlepiej? Chodzi mi o snorkeling :D

Kasia mi napisała :

" znajomi mówili,ze rafa fajna była przy Fihalholi i Kandomie-choc i tak nie równała się z Egiptem .Raczej porownywalna do rafy w Kenii."

Rozumiem, że wszystko znajduje się się na skraju płytkiej wody i głebokiej ?

Czyli wybranie Guesthouse'a ma olbrzymie znaczenie jeśli chodzi i wycieczki, bo trafić do takiego gdzie ździerają i mało organizują to tez lipa :)

#710 PostWysłany: 28 Cze 2013 13:28 

TOM(E)CZEK - nie mogę wysłać do Ciebei prywatnej wiadomości - nie wiem dlaczego? siedzi mi cały czas w folderze "do wysłania" :(

Co do rafy to fajna była przy Embudu - w zasadzie dookoła całęj wyspy - widzielismy tam rekiny i 2 ośmiornice :)
Z kolei przy Kandoomie były węże morskie, a przy Fihalhohi - żółwie :)

#711 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:23 

W Anantarze i na Maadhoo płaszczki i rekinki przy brzegu pływały-momentami było ich sporo.Na Maafushi tez kilka razy mielismy szczescie takowe widzieć.
 Profil Relacje PM off  

#712 PostWysłany: 29 Cze 2013 08:27 

TOM(E)CZEK napisał(a):
Co do oglądania podwodnego świata, rafa, rybki itd to gdzie najlepiej? Chodzi mi o snorkeling :D

Kasia mi napisała :

" znajomi mówili,ze rafa fajna była przy Fihalholi i Kandomie-choc i tak nie równała się z Egiptem .Raczej porownywalna do rafy w Kenii."

Rozumiem, że wszystko znajduje się się na skraju płytkiej wody i głebokiej ?

Czyli wybranie Guesthouse'a ma olbrzymie znaczenie jeśli chodzi i wycieczki, bo trafić do takiego gdzie ździerają i mało organizują to tez lipa :)

Resorty przyjmują gości z zewnątrz w małych ilościach i każdorazowo GH musi zadzwonić i potwierdzić czy przyjmą osoby od niego. Zatem nie dziwmy się iż resorty odmawiały przyjmowania gości z zewnątrz w sezonie.

Ja mogłem dowolnie wybierać wycieczki i żadnej mi nie odmówiono, pomimo iż byłem jedyną osobą i musieli mnie każdorazowo transportować za cenę widniejącą w cenniku. Ale i w resortach nie było zbyt dużo stałych gości, a ja często byłem jedynym "visiting guest"
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 29 Cze 2013 23:26 

Dziwiło mnie tylko to,ze były problemy z wjazdem do danego resortu a jak juz była takowa zgoda to resort praktycznie świecił pustakami-wiec nie wiem dlaczego był problem z wjazdem dości jednodniowych.Np w Anantarze wieksząsc domkow na wodzie pusta wiec bez problemu nas do nich wpuścili....podobne było w Kandomie ;)
 Profil Relacje PM off  

#714 PostWysłany: 30 Cze 2013 07:58 

Kasia6555 napisał(a):
Dziwiło mnie tylko to,ze były problemy z wjazdem do danego resortu a jak juz była takowa zgoda to resort praktycznie świecił pustakami-wiec nie wiem dlaczego był problem z wjazdem dości jednodniowych.Np w Anantarze wieksząsc domkow na wodzie pusta wiec bez problemu nas do nich wpuścili....podobne było w Kandomie ;)

Bo gości jednodniowych nie chcą normalni goście. A późniejsze negatywne opinie w Internecie odstraszają kolejnych.

Jak się płaci kilkaset dolarów za noc to nie chcesz by się kręcili obcy po ośrodku.
 Profil Relacje PM off  

#715 PostWysłany: 09 Lip 2013 15:49 

Zaczynam co raz bardzie marzyć o pełnych 2 tygodniach na Malediwach... może być Ananatara :)))))
 Profil Relacje PM off  

#716 PostWysłany: 23 Lip 2013 14:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej
Moze ktos kto juz byl podpowie mi jaka jest pogoda na Malediwach pod koniec pazdziernika?
Dzieki

#717 PostWysłany: 04 Paź 2013 12:01 

Nie wiemy ale od 28.10 jesteśmy na Maafushi w Kaani Beach do 4.11 kontakt Kris
pzdr
 Profil Relacje PM off  

#718 PostWysłany: 04 Paź 2013 13:17 

Pod koniec października podobno już nie pada, widzę prognozę to słońce i kilka chmurek, 31 C w dzień, 28 C w nocy.
My będziemy w Kaani 17-25 października ;)
 Profil Relacje PM off  

#719 PostWysłany: 22 Paź 2013 13:36 

Witam,

wybieram się w styczniu na male ale i poszukuje hotelu w przystępnej cenie i informacji czy blisko lotniska są jakieś wyspy co można się opalać w bikini i co z transferami do hoteli z lotniska jak to wygląda
 Profil Relacje PM off  

#720 PostWysłany: 22 Paź 2013 14:43 

peterkielce napisał(a):
Witam,

wybieram się w styczniu na male ale i poszukuje hotelu w przystępnej cenie i informacji czy blisko lotniska są jakieś wyspy co można się opalać w bikini i co z transferami do hoteli z lotniska jak to wygląda

Tylko w resortach możesz bez skrepowania opalać się w bikini. wszystkie wyspy, na których są guesthouse a co za tym idzie tańszy nocleg mają zakaz noszenia bikini w miejscach publicznych, ale często mają one także swoje prywatne plaże gdzie można opalać się w bikini. Zależy od miejsca, które wybierzesz. Blisko jest Maffushi dobry dojazd, tanio, ale jeśli szukasz czegoś bardziej urokliwego i mniej turystów polecam atol ari północ wyspa Rasdhho, ja zrobiłam rezerwację na booking.com w Rasdhoo Inn. A bilety na lot już kupiłaś/es? ja się zastanawiam czy nie skorzystać z qatar airways za około 5 tys.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości