Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 03 Paź 2013 15:54 

Cornusss napisał(a):
Mam podobny problem, co kolega na samej górze ;-)

Kupiłam bilety z Bergamo do Warszawy na listopad na godzinę 21, teraz sprawdzam, że godzinę wylotu zmieniono na 9 rano tego samego dnia.

Na szczęście do Mediolanu przylatuję wieczorem poprzedniego dnia (z Budapesztu ;-) a wcześniej ze Stambułu ;-) ), więc z biletów mogę skorzystać, ale straciłam cały dzień przeznaczony na zwiedzanie.

Czy myślicie że jest szansa na jakiekolwiek odszkodowanie od Wizza?

Po raz tysięczny: nie masz szans na odszkodowanie, ponieważ do lotu jest ponad 2-tygodnie (warianty:-zwrot kasy za anulowanie biletu, akceptacja lub próba zmiany na inny lot) - każdy lot w tanich liniach np, wizz to osobna podróż
 PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#482 PostWysłany: 03 Paź 2013 16:02 

Dzięki Górny ;-)

#483 PostWysłany: 05 Paź 2013 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Nie wiem, czy już gdzieś było ale WizzAir chwali się na fejsie, że wprowadza możliwość zmiany rezerwacji na stronie. Rzekomo za darmo ale ciężko w to uwierzyć. Testował już ktoś tą opcję??

Did you make a mistake in your reservation but you already checked-in?
Don't worry! Now you can un-check online for free and make changes in your reservation!

Załączniki:
166009_521022937975130_374613561_n.png
166009_521022937975130_374613561_n.png [ 65.68 KiB | Obejrzany 1471 razy ]

#484 PostWysłany: 05 Paź 2013 11:12 

Z powyższego cytatu wynika, że za darmo masz możliwość cofnięcia dokonanej już odprawy on-line, natomiast modyfikacje moim zdaniem będą już płatne wg normalnego cennika.
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 07 Paź 2013 18:52 

Witam
Jako członek (Wizz Discount Club) kupiłem i zapłaciłem bilety ze zniżką na lot do Mediolanu dla 4 osób, po dwóch godzinach chciałem kupić jeszcze dwa bilety na ten sam rejs, i jakie moje zdziwienie, zniżki z członkostwa w Wizz Discount Club ( ja i 9 osób) już się nie należą chyba że kupię jeszcze jeden bilet dla siebie, czy jest jakieś wyjście z tego ????
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 07 Paź 2013 18:55 

Wołodia napisał(a):
Witam
Jako członek (Wizz Discount Club) kupiłem i zapłaciłem bilety ze zniżką na lot do Mediolanu dla 4 osób, po dwóch godzinach chciałem kupić jeszcze dwa bilety na ten sam rejs, i jakie moje zdziwienie, zniżki z członkostwa w Wizz Discount Club ( ja i 9 osób) już się nie należą chyba że kupię jeszcze jeden bilet dla siebie, czy jest jakieś wyjście z tego ????

niestety nie, ponowny zakup z twoim udziałem ze zniżka wdc, lub tylko dla twoich znajomych bez wdc
 PM off  

#487 PostWysłany: 11 Paź 2013 14:50 

niebieski
Shaq napisał(a):
Nie wiem, czy już gdzieś było ale WizzAir chwali się na fejsie, że wprowadza możliwość zmiany rezerwacji na stronie. Rzekomo za darmo ale ciężko w to uwierzyć. Testował już ktoś tą opcję??

Did you make a mistake in your reservation but you already checked-in?
Don't worry! Now you can un-check online for free and make changes in your reservation!

Ze strony Wizzair:
Cytuj:
Po odbyciu odprawy online możliwe jest dodanie dodatkowych usług do rezerwacji. Przypominamy, że w razie dodania do rezerwacji usług WIZZ Xpress, WIZZ XXLong lub WIZZ Reserved Seat konieczne jest
- ponowne wydrukowanie karty pokładowej
lub
- udanie się do stanowiska odprawy na lotnisku, gdzie wydana zostanie odpowiednia etykieta świadcząca o zmianach w wydrukowanej wcześniej karcie pokładowej.

Po dokonaniu odprawy online możliwość dokonania zmiany lotu i nazwiska pasażera istnieje wyłącznie za pośrednictwem telecentrum do 4 godzin przed planowym odlotem. Obowiązuje opłata za zmianę. Należy pamiętać, że w przypadku zmiany lotu lub nazwiska po odprawie online należy dokonać ponownej odprawy i ponownie wydrukować kartę pokładową.

Nie ma informacji, że po dokonaniu odprawy i późniejszym dokupieniu dodatkowego bagażu przez www, trzeba ponownie drukować kartę pokładową. Czy ktoś już to przerabiał i może potwierdzić? Czy boarding przeszedł bez problemu (tzn bez dodatkowych opłat), jeśli na karcie pokładowej była informacja o małym bagażu podręcznym, a wchodzimy z dużym? W systemie pewnie jest informacja o wykupionym dużym bagażu i po przeskanowaniu tej karty pewnie taka informacja się pojawi, ale człowiek spokojniejszy gdy się upewni:-). Pytam gdyż czasami może zajść konieczność dokupienia bagażu tuż przed odlotem i nie mamy dostępu do drukarki, a mamy np do WIFI ;-)

Image
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 11 Paź 2013 15:51 

tomczas napisał(a):
Nie ma informacji, że po dokonaniu odprawy i późniejszym dokupieniu dodatkowego bagażu przez www, trzeba ponownie drukować kartę pokładową. Czy ktoś już to przerabiał i może potwierdzić? Czy boarding przeszedł bez problemu (tzn bez dodatkowych opłat), jeśli na karcie pokładowej była informacja o małym bagażu podręcznym, a panie po przeskanowaniu tej karty miały w komputerze informacje o dużym? Pytam gdyż czasami może zajść konieczność dokupienia bagażu tuż przed odlotem i nie mamy dostępu do drukarki, a mamy np do WIFI ;-)

Oficjalnie na infolinii dowiesz się, że jest konieczne ponowne wydrukowanie karty pokładowej. W praktyce - zależy od raczej wyłącznie od obsługi lotniska. Miałem raz taką sytuację i nie było problemu bez aktualnej karty. Z drugiej strony - jeśli myślisz o dokupieniu po przejściu przez bramki, bo np. jest szczegółowa kontrola bagażu to na 99% nie da rady, ponieważ na 3 godziny przed odlotem nie ma dostępu do zmian w rezerwacji przez www. Przynajmniej dotychczas tak było, co jest zupełnie logiczne - lotnisko musi mieć informacje o pasażerach wcześniej.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 15 Paź 2013 18:11 

niebieski
źródło:http://www.pasazer.com/in-14874-wizz,air,zostanie,uzytkownikiem,a321.php
Cytuj:
Pod koniec września linia Wizz Air zamieniła część zamówienia samolotów Airbus A320 na największy model A321 - wynika z ostatniego miesięcznego podsumowania zamówień koncernu z Tuluzy. Węgierski przewoźnik oczekuje obecnie na dostawę 90 maszyn A320, 26 z nich zostało zamienionych na większy wariant. Nowe A321 mają posiadać także końcówki skrzydeł typu sharklet.

Na wiosnę br. József Váradi, prezes Wizz Aira, wspomniał, że linia rozważa taką opcję. Pozwoli to na zwiększenie zdolności przewozowych na niektórych kluczowych dla linii trasach.

Airbus A321 to największy samolot z rodziny A320. Jest o siedem metrów dłuższy od A320, a jego zasięg w wersji z zamontowanymi końcówkami skrzydeł typu sharklet wynosi 6330 km. Na pokład w maksymalnej konfiguracji jednoklasowej A321 może zabrać 220 pasażerów, to o 40 pasażerów więcej niż w obecnie wykorzystywanych przez linię Airbusach A320.

Obecnie flota Wizz Aira (Wizz Air Hungary i Wizz Air Ukraine) składa się z 45 Airbusów A320, w tym sześciu z sharkletami. Do końca tego roku przewoźnik otrzyma jeszcze kolejne dwie maszyny tego typu.

Piotr Bożyk

Czy ktoś zna więcej informacji na ten temat? Kiedy mają zostać dostarczone wszystkie maszyny? Jeśli to potwierdzona informacja to zamawiają 2x więcej samolotów niż obecnie posiadają. Zakładając, że część z nich pójdzie na wymianę obecnych maszyn, to "różowa flota" może "urosnąć" do 110-120 maszyn, co wiąże się otwarciem wielu nowych połączeń (zapewne na wschód) :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 22 Lis 2013 17:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
wizztours już po angielsku:
http://wizzair.com/en-GB/about_us/news/wizen211
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 02 Gru 2013 14:17 

Mam pytanie do posiadaczy iPhone.
Nie mogę znaleźć w aplikacji mobilnej wizzaira połączenia Katowice- Tel Awiw.
Czy u was też tak jest?

#492 PostWysłany: 02 Gru 2013 14:26 

hugo1211 napisał(a):
Mam pytanie do posiadaczy iPhone.
Nie mogę znaleźć w aplikacji mobilnej wizzaira połączenia Katowice- Tel Awiw.
Czy u was też tak jest?

Potwierdzam, nie ma tego kierunku. Podobnie jak Tel Awiwu z Warszawy.
Ten kierunek w Wizzair oferuje oficjalnie Opodo i z tego może wynikać jego brak w aplikacji mobilnej.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 03 Gru 2013 18:47 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Witam,

znajoma poprosiła mnie o zarezerwowanie biletu dla swojego dziecka na luty w Wizz (dziecko urodznone w 2000 roku). Będzie ono leciec pod opieką innego znajomego, który już ma bilet wykupiony. Czy z poniższych warunków wynika, że tylko ten znajomy, co rezerwował wcześniej lot może dokupić bilet??

DZIECI
Dzieci w wieku od 2 do 14 lat mają rezerwację jako dzieci, ale muszą one siedzieć na oddzielnym fotelu i mieć opłacony bilet tak jak dorosły.
Wizz Air zezwala na podróż dzieci w grupie pod warunkiem, że towarzyszy im co najmniej jedna dorosła osoba (w wieku 16 lat lub starsza) na 10 dzieci.
Dzieci w wieku poniżej 14 lat mogą podróżować samolotem jedynie pod opieką osoby dorosłej w wieku co najmniej 16 lat, która ponosi pełną odpowiedzialność za dziecko.
Pasażerowie w wieku 14 i 15 lat mogą podróżować bez opieki, ale nie mogą ponosić odpowiedzialności za osoby w wieku poniżej 14 lat.
Dorosły opiekun musi posiadać wspólną rezerwację z dzieckiem. Jeżeli miejsce w samolocie dla dziecka zostało zarezerwowane oddzielnie od rezerwacji dla dorosłego opiekuna, obydwie rezerwacje muszą być wydane na to samo nazwisko i adres klienta.
Dzieci w wieku powyżej 14 lat mogą podróżować liniami lotniczymi Wizz Air bez opieki osoby dorosłej.

#494 PostWysłany: 03 Gru 2013 19:00 

Shaq napisał(a):
Witam,

znajoma poprosiła mnie o zarezerwowanie biletu dla swojego dziecka na luty w Wizz (dziecko urodznone w 2000 roku). Będzie ono leciec pod opieką innego znajomego, który już ma bilet wykupiony. Czy z poniższych warunków wynika, że tylko ten znajomy, co rezerwował wcześniej lot może dokupić bilet??

DZIECI
Dzieci w wieku od 2 do 14 lat mają rezerwację jako dzieci, ale muszą one siedzieć na oddzielnym fotelu i mieć opłacony bilet tak jak dorosły.
Wizz Air zezwala na podróż dzieci w grupie pod warunkiem, że towarzyszy im co najmniej jedna dorosła osoba (w wieku 16 lat lub starsza) na 10 dzieci.
Dzieci w wieku poniżej 14 lat mogą podróżować samolotem jedynie pod opieką osoby dorosłej w wieku co najmniej 16 lat, która ponosi pełną odpowiedzialność za dziecko.
Pasażerowie w wieku 14 i 15 lat mogą podróżować bez opieki, ale nie mogą ponosić odpowiedzialności za osoby w wieku poniżej 14 lat.
Dorosły opiekun musi posiadać wspólną rezerwację z dzieckiem. Jeżeli miejsce w samolocie dla dziecka zostało zarezerwowane oddzielnie od rezerwacji dla dorosłego opiekuna, obydwie rezerwacje muszą być wydane na to samo nazwisko i adres klienta.
Dzieci w wieku powyżej 14 lat mogą podróżować liniami lotniczymi Wizz Air bez opieki osoby dorosłej.

tylko telefonicznie można to załatwić, chyba, że ta osoba jest chętna i gotowa na drugi bilet dla siebie kupując bilet dla nieletniego do lat 14, ważny warunek "obydwie rezerwacje muszą być wydane na to samo nazwisko i adres klienta"
 PM off  

#495 PostWysłany: 04 Gru 2013 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
Anonymous napisał(a):
Wirecki1 napisał(a):
.... nie wie nikt łącznie z wizzair`em?

" lalala lalala lalalala, rozmowa jest nagrywana.....
-Dzień dobry, Mam w planach podróż do Sztokholmu w przyszłym roku, chciałbym też zobaczyć Tel Awiw. Mam też Wizz Discount Club z czego chciałbym czasem skorzystać. Konkurencja sprzedaje już tanie bilety to Tel Awiwu a wizz do Sztokholmu, tyle że z WAW, co nie do końca mi pasuje? Kiedy można liczyć na wprowadzenie rozkładu na lato z Katowic?
- 6 miesięcy przed.
- No dobrze, ale na kwiecień też nie ma w systemie rezerwacyjnym, a to mniej niż 6 miesięcy....
- Proszę zaczekać.... sprawdzę..... (i Pani sprawdza to co jej powiedziałem). Po chwili:
- Faktycznie, nie widzę. Proszę pozostać na linii....
lalala lalala lalala.....
-Dziękuje, że Pan zaczekał. Niestety nie wiem kiedy będzie możliwość zarezerwowania biletu z Katowic.
- Rozumiem, ale kiedy mam sprawdzać - jutro, za tydzień, w grudniu. Może Pani coś podpowie?
-Proszę spróbować za miesiąc....
- (....)"

hahahaha !!!!!!!

#496 PostWysłany: 04 Gru 2013 20:18 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
teraz pytanie moze byc następujące - co zrobi wizzair, zeby odzyskac pozycje , albo zeby tak wiele nie tracic do Ryanair.

#497 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:32 

A na ile wcześniej można kupić bilet w Wizzar? chciałabym kupic bilet do oslo 4 miesiące przed wylotem.. licze na jakąs tańszą cenę..
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 06 Gru 2013 13:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Kasiecza napisał(a):
A na ile wcześniej można kupić bilet w Wizzar?
Jak tylko się nowy rozkład pojawi, choć często nie jest to dobry pomysł.
Kasiecza napisał(a):
chciałabym kupic bilet do oslo 4 miesiące przed wylotem.. licze na jakąs tańszą cenę..
Ja bym trochę jeszcze poczekał, chyba że:
a) bilet kosztuje 34pln (z WDC)
b) jest to bilet na jakiś "gorący" okres (np święta), to wtedy o niskie ceny może być trudno.
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 11 Gru 2013 14:04 

Czyli kiedy najlepiej kupić bilet, żeby upolować jakąś dobrą okazję?
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 11 Gru 2013 14:20 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Monitorować cenę cały czas, niższa od 34 PLN dla WDC nie będzie. Patrzeć na inne terminy, aby wiedzieć, jakie jest minimum dla kierunku, a polować... ok.1,5-2 miesięcy przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości