Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 23 Wrz 2013 20:11 

Naprawdę nie wie nikt czy z Baker Street nie jeździ nic innego oprócz EasyBusa na Luton? Sprawdzałem na stronie National Express i teoretycznie jedzie na Luton przez Baker street ale nic nie jest napisane czy można kupić ewentualnie bilet u kierowcy
 Profil Relacje PM off  

Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN
✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴 ✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴
#462 PostWysłany: 23 Wrz 2013 21:51 

Nie odpowiem Ci na 100% czy jeździ z 137 Gloucester Place (bo tam jest przystanek w kierunku Luton) autobus National Express.

Na 99% tak, chyba też GreenLine.

Co do biletu: https://help.nationalexpress.com/help/b ... the_driver
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 23 Wrz 2013 22:04 

topikpl napisał(a):
Nie odpowiem Ci na 100% czy jeździ z 137 Gloucester Place (bo tam jest przystanek w kierunku Luton) autobus National Express.

Na 99% tak, chyba też GreenLine.

Co do biletu: https://help.nationalexpress.com/help/b ... the_driver

Dzięki, generalnie chodzi mi o to, że chce mieć jakieś awaryjne wyjście w razie czego. Jeżeli EasyBus nie przyjedzie do jakiegoś czasu chce mieć inną opcję np. National Express. Nie jestem tylko do końca przekonany jak daleko są od siebie przystanki na EasyBusa a National Express (domyślam się, że nie odjeżdzają z tego samego), będe w Londynie pierwszy raz i nie chcę mieć niespodzianek żadnych, bo taxi raczej nie wchodzi w grę (koszt pewnie z 70 funtów). Co polecacie zrobić w takiej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 25 Wrz 2013 20:35 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Witam,
niestety wygląda na to że Wizz zrobił mnie w ***** i zmienił zimowy rozkład lotów. Moja sytuacja wygląda następująco:
1. Mam bilety z Poznania do Bergamo na 11 stycznia na godzinę 7 rano.
2. Kupilem bilety powrotne tego samego dnia z Bergamo do Warszawy na 21.55.

Teraz okazuje się, że Wizz zmienił dzisiaj godziny lotów z Warszawy do Bergamo i na odwrót i samolot jest o 9.15 rano zamiast o 21.55 co jest zmianą dramatyczną.

Dodam, że kupując te bilety dodatkowo wykupiłem pakiet WDC co mnie kosztowało 130zł. W tym momencie bilety te są bezużyteczne a że kupiłem po 4 sztuki na każdy lot to kosztowało mnie wszystko około 600zł.

Wie ktoś co w takiej sytuacji mogę zrobić?

PS. Wiem, że Wizz pewnie zwróci mi za bilety Bergamo-Warszawa, ale mnie to średnio interesuje bo pozostałe moje bilety (Poznań-Bergamo) też są bezużyteczne bez tego lotu powrotnego..

Co to za firma, żeby takie jaja robić..

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 25 Wrz 2013 20:59 

niebieski
Mikolaj2206 napisał(a):
Witam,
niestety wygląda na to że Wizz zrobił mnie w ***** i zmienił zimowy rozkład lotów. Moja sytuacja wygląda następująco:

Wie ktoś co w takiej sytuacji mogę zrobić?

PS. Wiem, że Wizz pewnie zwróci mi za bilety Bergamo-Warszawa, ale mnie to średnio interesuje bo pozostałe moje bilety (Poznań-Bergamo) też są bezużyteczne bez tego lotu powrotnego..

Co to za firma, żeby takie jaja robić..

Mi w podobnej sytuacji oddali kasę za obie rezerwacje. Miałem Poznań - Skavsta i Skavsta - Gdańsk. Zmienili jedną rezerwację, kasę oddali za obie. W formularzu reklamacyjnym napisałem, że chcę kasę za obie i oddali za obie na konto Wizz +20% (tak chciałem).

#466 PostWysłany: 27 Wrz 2013 12:42 

Hej,

Mam pytanie odnośnie Wizz Air Discount Club (jeśli jest już gdzieś odpowiedź na moje pytanie, to proszę o przekierowanie, bo sam nie potrafiłem znaleźć).

Czy jeśli zakupię 6 biletów (przy jednej rezerwacji) i zaznaczę opcję z zakładaniem konta Discount, to dostanę 45 zł zniżki na każdy pojedynczy lot? Czyli 540 zł zniżki na całą rezerwację? (lot w dwie strony w każdym przypadku).

Jak teraz robiłem rezerwację to nie odliczyło mi zniżki, tylko doliczyło opłatę za Discount Club i nie wiem, czy to się dzieje później, czy jak?

Michał
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 27 Wrz 2013 13:03 

mihalkrol napisał(a):
Hej,

Mam pytanie odnośnie Wizz Air Discount Club (jeśli jest już gdzieś odpowiedź na moje pytanie, to proszę o przekierowanie, bo sam nie potrafiłem znaleźć).

Czy jeśli zakupię 6 biletów (przy jednej rezerwacji) i zaznaczę opcję z zakładaniem konta Discount, to dostanę 45 zł zniżki na każdy pojedynczy lot? Czyli 540 zł zniżki na całą rezerwację? (lot w dwie strony w każdym przypadku).

Jak teraz robiłem rezerwację to nie odliczyło mi zniżki, tylko doliczyło opłatę za Discount Club i nie wiem, czy to się dzieje później, czy jak?

Michał

Jeżeli przy rezerwacji wykupisz wizz discount club (czyli klikasz na cenę z napisem np "244,00 zł WIZZ Discount Club" to za opłatą 130 zł przez rok od daty wykupienia wszystkie bilety na danej rezerwacji będą w tej cenie o ile osoba wykupująca wdc będzie na każdej z tej rezerwacji.

Na stronie głównej po kliknięciu na PORADY np.:

http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -po-kroku/
 PM off  

#468 PostWysłany: 01 Paź 2013 20:13 

Witam.
Chciałbym w maju lecieć z Poznania do Londynu liniami wizzair. Kiedy mogę się spodziewać możliwości rezerwacji takowego biletu? Widziałem, że transfery z Wa-wy już można wykupować, lecz co do innych polskich miast brak takiej możliwości. Z góry dzięki za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 01 Paź 2013 20:34 

mikibaka napisał(a):
Witam.
Chciałbym w maju lecieć z Poznania do Londynu liniami wizzair. Kiedy mogę się spodziewać możliwości rezerwacji takowego biletu? Widziałem, że transfery z Wa-wy już można wykupować, lecz co do innych polskich miast brak takiej możliwości. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Nikt tego nie wie. Musisz sprawdzać.
 PM off  

#470 PostWysłany: 01 Paź 2013 21:26 

http://wizztours.com/pl-PL

Dlaczego nie działa? Już jest 1X....
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 02 Paź 2013 07:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Gleba3 napisał(a):
Mikolaj2206 napisał(a):
Witam,
[...]

Mi w podobnej sytuacji oddali kasę za obie rezerwacje. Miałem Poznań - Skavsta i Skavsta - Gdańsk. Zmienili jedną rezerwację, kasę oddali za obie. W formularzu reklamacyjnym napisałem, że chcę kasę za obie i oddali za obie na konto Wizz +20% (tak chciałem).

Jestem w podobnej sytuacji jak Mikolaj2206. Przed chwilą dzwoniłem na infolinię i powiedziano mi, że o ile za lot BGY-WAW mogę dostać zwrot pieniędzy, zmienić termin albo dostać dostać na konto Wizz +20% to nie wchodzi w rachubę zmiana lotu KTW-BGY.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 02 Paź 2013 08:05 

WaldekK napisał(a):
Gleba3 napisał(a):
Mikolaj2206 napisał(a):
Witam,
[...]

Jestem w podobnej sytuacji jak Mikolaj2206. Przed chwilą dzwoniłem na infolinię i powiedziano mi, że o ile za lot BGY-WAW mogę dostać zwrot pieniędzy, zmienić termin albo dostać dostać na konto Wizz +20% to nie wchodzi w rachubę zmiana lotu KTW-BGY.

Jeżeli nie masz obu lotów na jednym bilecie, a w liniach lotniczych tj. jak wizz air nigdy póki co ich nie będziesz mieć 9 na 10 forumowiczów było pewnych, iż taką na nie inną informację na infolinii wizz otrzymasz bo prawo jest po ich stronie niestety.
Na stronie głównej na dole masz formularz reklamacyjny, spróbuj napisać reklamację do Działu Obsługi Klienta Wizz Air, z opisaniem problemu jaki powstał przez likwidację jednego z dwóch połączeń, może poszukaj jakiegoś innego połączenia w zastępstwie do innego polskiego miasta i wtedy powinni zamienić

Wielu zapewne doradzi ci poradę z 1 str tego tematu cytuję: "uda się. Jak się pierwszy konsultant nie zgodzi dzwon znowu, trafisz na innego, dzwoń na stacjonarny numer telefonu, który znajdziesz w mailu"
 PM off  

#473 PostWysłany: 02 Paź 2013 08:54 
Awatar użytkownika

niebieski
WaldekK napisał(a):
Gleba3 napisał(a):
Mikolaj2206 napisał(a):
Witam,
[...]

Anonymous napisał(a):
Jeżeli nie masz obu lotów na jednym bilecie, a w liniach lotniczych tj. jak wizz air nigdy póki co ich nie będziesz mieć 9 na 10 forumowiczów było pewnych, iż taką na nie inną informację na infolinii wizz otrzymasz bo prawo jest po ich stronie niestety.

Dura lex, sad lex.
Anonymous napisał(a):
Na stronie głównej na dole masz formularz reklamacyjny, spróbuj napisać reklamację do Działu Obsługi Klienta Wizz Air, z opisaniem problemu jaki powstał przez likwidację jednego z dwóch połączeń, może poszukaj jakiegoś innego połączenia w zastępstwie do innego polskiego miasta i wtedy powinni zamienić.

Tak, istnieje taka możliwość jak zmiana Warszawy na inne polskie miasto lub wylot z innego miasta we włoszech. Tutaj jednak pani nie była zbyt pewna i stwierdziła że Rzym będzie ok, ale Neapol już niekoniecznie.
Anonymous napisał(a):
Wielu zapewne doradzi ci poradę z 1 str tego tematu cytuję: "uda się. Jak się pierwszy konsultant nie zgodzi dzwon znowu, trafisz na innego, dzwoń na stacjonarny numer telefonu, który znajdziesz w mailu"

Tak też zamierzam. Może się uda.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 02 Paź 2013 12:48 

Han Solo napisał(a):

niegotowe, testovanie http://www.pdt.travellink.se/main?type= ... kageSearch
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 02 Paź 2013 15:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Han Solo napisał(a):

Już działa. Ale bez rewelacji. Sprawdziłem kilka kierunków i terminów i cena jest średnio o 15% wyższa niż kupując sam przelot na wizzair z WDC + hotel na booking.com (gdzie przecież nie jest najtaniej). Sprawdziłem Gotheborg, Barcelonę, Rzym, Paryż.
Zaletą jest, że można (a może trzeba, bo nie mogę zaznaczyć "nie, dziękuję") dokupić od razu ubezpieczenie od rezygnacji+podróżne, np. do Gotheborga wynosi 6,5% (warunki ubezpieczenia: http://www.juniper.es/seguros/PDF/TLSWE ... 82PLEC.pdf )
Nawet bagaż rejestrowany pokazuje 172,12 zł, gdzie na wizzair.com jest za 84x2=168 zł. Pewnie ceny przelicza wg kursu z EUR lub innej waluty, dlatego tak wychodzi.
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 03 Paź 2013 11:08 

niebieski
Hej,
Czy ktoś orientuje się kiedy Wizzair wprowadza nowy rozkład na lato 2014 z Katowic?
Miła Pani z mało budżetowej infolinii pod nr 0 703 xxx xxx nie wie, twierdzi, że 6 miesięcy wcześniej, ale jednocześnie nie potrafi znaleźć nic na początek kwietnia i późniejszy okres....
Nie ma żadnych kierunków, więc z pewnością nie jest to kwestia likwidacji określonych połączeń.

Rozkład z Wawy jest, z Kijowa jest, podobnie np. Budapeszt.....
KTW ciągle bez, podobnie np. Poznań....

#477 PostWysłany: 03 Paź 2013 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Wirecki1 napisał(a):
Hej,
Czy ktoś orientuje się kiedy Wizzair wprowadza nowy rozkład na lato 2014 z Katowic?
Miła Pani z mało budżetowej infolinii pod nr 0 703 xxx xxx nie wie, twierdzi, że 6 miesięcy wcześniej, ale jednocześnie nie potrafi znaleźć nic na początek kwietnia i późniejszy okres....
Nie ma żadnych kierunków, więc z pewnością nie jest to kwestia likwidacji określonych połączeń.

Rozkład z Wawy jest, z Kijowa jest, podobnie np. Budapeszt.....
KTW ciągle bez, podobnie np. Poznań....

Tego (prawie) nikt nie wie. Trzeba po prostu sprawdzać, sprawdzać i sprawdzać.
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 03 Paź 2013 13:34 

niebieski
.... nie wie nikt łącznie z wizzair`em?

" lalala lalala lalalala, rozmowa jest nagrywana.....
-Dzień dobry, Mam w planach podróż do Sztokholmu w przyszłym roku, chciałbym też zobaczyć Tel Awiw. Mam też Wizz Discount Club z czego chciałbym czasem skorzystać. Konkurencja sprzedaje już tanie bilety to Tel Awiwu a wizz do Sztokholmu, tyle że z WAW, co nie do końca mi pasuje? Kiedy można liczyć na wprowadzenie rozkładu na lato z Katowic?
- 6 miesięcy przed.
- No dobrze, ale na kwiecień też nie ma w systemie rezerwacyjnym, a to mniej niż 6 miesięcy....
- Proszę zaczekać.... sprawdzę..... (i Pani sprawdza to co jej powiedziałem). Po chwili:
- Faktycznie, nie widzę. Proszę pozostać na linii....
lalala lalala lalala.....
-Dziękuje, że Pan zaczekał. Niestety nie wiem kiedy będzie możliwość zarezerwowania biletu z Katowic.
- Rozumiem, ale kiedy mam sprawdzać - jutro, za tydzień, w grudniu. Może Pani coś podpowie?
-Proszę spróbować za miesiąc....
- (....)"

#479 PostWysłany: 03 Paź 2013 13:40 

Wirecki1 napisał(a):
.... nie wie nikt łącznie z wizzair`em?

" lalala lalala lalalala, rozmowa jest nagrywana.....
-Dzień dobry, Mam w planach podróż do Sztokholmu w przyszłym roku, chciałbym też zobaczyć Tel Awiw. Mam też Wizz Discount Club z czego chciałbym czasem skorzystać. Konkurencja sprzedaje już tanie bilety to Tel Awiwu a wizz do Sztokholmu, tyle że z WAW, co nie do końca mi pasuje? Kiedy można liczyć na wprowadzenie rozkładu na lato z Katowic?
- 6 miesięcy przed.
- No dobrze, ale na kwiecień też nie ma w systemie rezerwacyjnym, a to mniej niż 6 miesięcy....
- Proszę zaczekać.... sprawdzę..... (i Pani sprawdza to co jej powiedziałem). Po chwili:
- Faktycznie, nie widzę. Proszę pozostać na linii....
lalala lalala lalala.....
-Dziękuje, że Pan zaczekał. Niestety nie wiem kiedy będzie możliwość zarezerwowania biletu z Katowic.
- Rozumiem, ale kiedy mam sprawdzać - jutro, za tydzień, w grudniu. Może Pani coś podpowie?
-Proszę spróbować za miesiąc....
- (....)"

Szkoda zdrowia i pieniędzy by dzwonić, bo i tak się nie dowiesz. Przeważnie nowe pule biletów na wiosnę były udostępniane w listopadzie, ale jeśli już od pewnego czasu loty wizz z rocznym wyprzedzeniem są na loty w Warszawy to wszystko się może zdarzyć, a więc nic tylko czekać i sprawdzać.
Pamiętaj również, że to nie są bilety z pułapem cenowym jak np. w Polskim Busie, że zakup zaraz po wrzuceniu nowej puli gwarantuje zakup najtańszych biletów.
 PM off  

#480 PostWysłany: 03 Paź 2013 15:45 

Mam podobny problem, co kolega na samej górze ;-)

Kupiłam bilety z Bergamo do Warszawy na listopad na godzinę 21, teraz sprawdzam, że godzinę wylotu zmieniono na 9 rano tego samego dnia.

Na szczęście do Mediolanu przylatuję wieczorem poprzedniego dnia (z Budapesztu ;-) a wcześniej ze Stambułu ;-) ), więc z biletów mogę skorzystać, ale straciłam cały dzień przeznaczony na zwiedzanie.

Czy myślicie że jest szansa na jakiekolwiek odszkodowanie od Wizza?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: wiater oraz 52 gości