Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Przykro mi, ale Ryanair szczegolnie przestrzega o tym kilka razy (pogrubiona czcionka, duze litery, etc.), ze karte pokladowa nalezy wydrukowac.
 Profil Relacje PM off  

Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞 Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞
Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
#162 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:13 

HON fly4free
"Kretyn obsługujący bramki" nie odpowiada za to, czy zdążysz coś zrobić lub nie... Chyba jednak trochę przesadzasz w zwalaniu winy na innych podczas gdy niedopatrzenie jest ewidentne po stronie pasażera. Jeśli już składać skargę to na security, że go w ogóle przepuścili dalej. A jeśli chce się odprawiać tabletem to będzie musiał wybrać tradycyjne linie (Star Alliance na przykład).
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:15 
Awatar użytkownika

niebieski
jurata napisał(a):
Powód? Bilet był na tablecie. Krakowskie lotnisko. Kretyn obslugujacy bramki stwierdza ze bilet nalezy wydrukowac - moj chlopak leci na dol wydrukowac bilet, wraca, panowie przy wejsciu na strefe odlotow ponownie go kontroluja, mimo iz znaja sytuacje, a nastepnie ww. kretyn nie wpuszcza mojego chlopaka na poklad mowiac, ze za pozno. Samolot odlecial 30 minut pozniej.
Linia? Ryanair.

Proszę, powiedzcie mi czy jest jakas szansa skargi. Moj chlopak od razu udal sie do kierownictwa lotniska od ww. sytuacji i zostal poinformowany, ze nawet jesli wpusczano go na kazdym lotnisku z biletem na ipadzie, to łamano prawo, a ryanair wymaga papieru. Czysty absurd.
Przestrzegam Was i oby nikt z Was nie spotkał takich służbistów, jacy pracują na krakowskim lotnisku.

http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... y#article6 punkt 6.1 i 6.3 szczególnie polecam. Mysle że można tym uciąć dlasza dyskusje która raczej nie ma sensu..
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:43 

Na Krakowskim lotnisku oni tak w ogóle checkinują to w komputerach dopiero po odlocie, więc nie dziwne, że potrzebny im papier.

Po drugie, nawet i w zwykłych liniach nikt nie czeka na Ciebie o ile nie nada się bagażu, jest to po prostu nieopłacalne, a nie ma tutaj żadnej winy lotniska. I ciężko wierzyć, że gdziekolwiek kogoś wpuścili z boardingiem ryana na tablecie.

Można mieć zażalenie, jeżeli coś było serio niezgodne, ale ludzie, czytajcie regulaminy. Popełniacie błędy przez swoją głupotę a później ktoś jest idiotą bo na coś nie pozwolił.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 15 Lip 2013 23:47 

wina niestety chlopaka. z drugiej strony nieco dziwne, ze tego ryan jeszcze nie dopuscil, bo w koncu po co im te swistki... mogli by pojsc z duchem czasu...

musze jednak przyznac, ze krakowskie lotnisko jest bardzoooo dokladne jesli chodzi o przestrzeganie regulaminow. 28 minut przed odlotem check-in lot-u jest juz zamkniety, czego jeszcze nigdzie nie spotkalem. wszedzie normalnie jest rezerwa dla spoznialskich. w koncu kazdemu moze sie zdarzyc.

#166 PostWysłany: 16 Lip 2013 11:11 

Nie dopuścił bo daje mu to jakieś dochody, od osób które zapomną wydrukować swój boarding pass.

Chcecie coraz tańszych biletów za grosze, a przewoźnik musi na czymś zarabiać, paliwo lotnicze kosztuje więcej niż się wydaje, i sprzedając bilet za marne 100zł na was nie zarobi... I tak jest dobrze, traktując Ryana jako lotniczy PKS a nie normalną linię nie ma na co narzekać. Niestety, ale spora część osób na tym forum zapomina, że Ryan to LCC i nie powinno się ich porównywać do tradycyjnych przewoźników i zasad tam panujących.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 16 Lip 2013 15:30 

Masz oczywiscie racje, to mozliwosc dochodu. Tak byliby jednak bardziej ekologiczni :p hehe a oni by to juz marketingowo dobrze wykorzystali :))) ryanair szanuje polskie lasy :p

#168 PostWysłany: 16 Lip 2013 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
@jurata:

Tak z ciekawości: Twój chłopak zapłacił te 70 euro za wydrukowanie karty pokładowej? Czy znalazł gdzieś drukarkę na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 16 Lip 2013 19:54 

Hej!

Mam pytanie: Czy jeśli rezerwacja lotu jest robiona przez lastminute.com ( e-Ticket ) to jedyne co musze zrobić to wydrukowac dane tej rezerwacji i z tym idę do odprawy? Zawsze miałam papierowy bilet stąd moje niedoinformowanie. I kolejne jeśli mam lot trasa Warszawa - Hamburg ( LOT ) Hamburg - Newark ( United ) to sa takie same limity bagażu? podręczny + 23 kg rejestrowanego? :) i co sie dzieje jesli mam 40 min na przesiadkę na jednym bilecie i niestety nie zdążę.

DZIĘKUJĘ ZA POMOC!
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 16 Lip 2013 22:02 

Jeżeli lecisz LOTem to nie musisz się odprawiać w Internecie, nawet nie musisz mieć numeru rezerwacji - po prostu idziesz do checkinu z dokumentem tożsamości.

Jak nie zdążysz na przesiadkę, idziesz do transfer desk i dostaniesz miejsce w najbliższym możliwym locie oraz hotel jeżeli np. musisz czekać na drugi dzien.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 17 Lip 2013 13:54 

Witam! Mam bilet BHX- KTW RT
do Polski przyleciałem tylko z podręcznym a wracam z rejestrowanym który już dokupiłem po wydrukowaniu karty pokładowej.
Czy przy nadawaniu bagażu mogę się posługiwać kartą pokładową sprzed dokupienia bagażu czy muszę wydrukować nową?
Dodam, że lecę dzisiaj i będę bardzo wdzięczny za pomoc :P

#172 PostWysłany: 17 Lip 2013 14:59 

podczas podrozy zaginal mi bagaz i ztlukla sie butelka drogiego alkoholu. chcialam zlozyc reklamacje ale nie wiem czy w KLM mozna tak na serio przewozic alkohol, a nie moge tego nigdzie znalezc. moze ktos wie cos na ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 17 Lip 2013 15:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
nie znam się aż tak bardzo na przepisach ale wydaje mi sie, że to co masz w bagażu rejestrowanym, o ile to nie bomba itp, to nie powinno interesować linii.
po za tym, jeśli doszło do stłuczenia butelki i bagaż był odpowiednio spakowany (tylko jak to udowodnić...) to można wyciągnąć wniosek, że bagaż był przenoszony bez należytej ostrożności.

#174 PostWysłany: 17 Lip 2013 15:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

a jak zapakowalas buletke? Ja wiele razy mam butelki w luku, ani raz sie nie rozbily (do tego z Gruzji, w plecaku mialem 4 szklanne butelki, i ani jedna sie nie rozbila, do tego mialem 2 przesiadki)

O reklamacje raczej nie mysl, bo sie nie uda

po drugie, nie mozna miec w luku, alkoholu, co przekracza 60%
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: telecentrum w wizzair
#175 PostWysłany: 18 Lip 2013 09:09 

Czy telecentrum w wizzair jest całodobowe?
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 18 Lip 2013 09:09 

platynowy
Tak.

#177 PostWysłany: 20 Lip 2013 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 134
Kilometry: 309 510
niebieski
Wizzair zlikwidował trasę Katowice - Larnaca. Miałem kupione bilety na tę trasę. Na mail dostałem fakturę na minus (tak jakby zwrócili mi te pieniądze)
Płaciłem przelewem bankowym w PeKaO SA w placówce. Gdzie mam odebrać pieniądze? Czy zostaje tylko telefon na infolinię wizzair?
Myślałem ze zaproponują zamianę na inny lot, ale nic z tego.

#178 PostWysłany: 21 Lip 2013 10:58 

Loty: 63
Kilometry: 71 702
karollo napisał(a):
Wizzair zlikwidował trasę Katowice - Larnaca. Miałem kupione bilety na tę trasę. Na mail dostałem fakturę na minus (tak jakby zwrócili mi te pieniądze)
Płaciłem przelewem bankowym w PeKaO SA w placówce. Gdzie mam odebrać pieniądze? Czy zostaje tylko telefon na infolinię wizzair?
Myślałem ze zaproponują zamianę na inny lot, ale nic z tego.

Zobacz do wątku loty-do-larnaki-z-katowic-w-pazdzierniku-wycofane,15,32317. Mi udało zamienić się rezerwacje na wrześniowe terminy. Zadzwoń do wizzaira i się zapytaj.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 21 Lip 2013 12:22 

niebieski
Witam
Potrzebuję zarezerwować lot Ryanairem do Maroka i okazało się, że znajoma ma nieważny paszport. Wyrabia nowy.Czy konieczne jest podawanie numeru paszportu podczas rezerwacji? Jeśli tak, jak to zrobić skoro paszport będzie odebrany za 3 tyg a rezerwować chcę teraz?
Pozdrawiam

@m3lm4k Dzięki. Bilety zabukowane :)

Ostatnio edytowany przez Zdzislaw422, 21 Lip 2013 22:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 21 Lip 2013 12:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Numer i serie paszportu podasz dopiero przy odprawie - mozna smialo rezerwowac bilety.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości