Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#821 PostWysłany: 26 Maj 2013 21:55 

Dzięki za info.
Tak chodzi o ryanair.

jutro w takim razie tam zadzownię i poproszę o zmianę. Bo rozumiem, że powinienem to zrobić za pomocą konsultanta a nie korzystać z opcji zmiany danych pasażera za pomocą infolini bo tam też jest taka opcja.
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#822 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:06 

niestety trzeba zadzwonić na podany wyżej nr. tel (chyba 2,08 zł/min) do 24 godzin zmienią bez problemu przy czym przygotuj kartę debetową lub kredytową z wolną gotówką w kwocie 43-44 zł (ok. 10 euro po przeliczeniu)
 PM off  

#823 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:14 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Warto zauwazyc, ze kurs euro dla FR jest wyzszy, i to znacznie od oficjalnego kursu NBP dla przykladu. Pamietam, ze gdy kupowalem bilet, ktorego cena byla w euro, FR przeliczyl to po kursie ok. 4.50 PLN / 1 EUR (wtedy euro stalo po ok 4.15 PLN). Pisze to, bo jesli ktos przygotuje sobie na karcie dokladnie 43 zl, moze to nie wystarczyc.
 Profil Relacje PM off  

#824 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:18 

Anonymous napisał(a):
niestety trzeba zadzwonić na podany wyżej nr. tel (chyba 2,08 zł/min) do 24 godzin zmienią bez problemu przy czym przygotuj kartę debetową lub kredytową z wolną gotówką w kwocie 43-44 zł (ok. 10 euro po przeliczeniu)

Ok to rozumiem ale mam prosić o połączenie z konsultantem a nie wykonywać zmiany za pomocą telefonicznego automatu bo tam też jest taka opcja.
 Profil Relacje PM off  

#825 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:21 

tylko i wyłącznie z konsultantem, zweryfikuje dane z rezerwacji (nr.rezerwacji, ostatnie cyfry karty która opłacono rezerwację i inne dane po czym za opłatą zmiana np. imienia)
 PM off  

#826 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:23 

OK Fajnie dzięki za odpowiedź :-)
 Profil Relacje PM off  

#827 PostWysłany: 27 Maj 2013 23:01 

Więc tak do 24h po rezerwacji można zmienić dane za 47,00 PLN .
 Profil Relacje PM off  

#828 PostWysłany: 31 Maj 2013 11:53 

witam, przy rezerwacji biletu w systemie Ryanair wpisałem nazwisko dwuczłonowe kolegi w odwrotnej kolejności. Czy z tego powodu mogą być jakieś problemy na lotnisku? Czy można to naprawić bezpłatnie poprzez biuro obsługi klienta?
 Profil Relacje PM off  

#829 PostWysłany: 31 Maj 2013 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Nie zakładaj nowego tematu jak jest już wątek dotyczący błędów podczas rezerwacji !
przenoszę w odpowiednie miejsce.

#830 PostWysłany: 02 Cze 2013 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
Hej
A ja mam taki bląd ze na rezerwacji ryanair zamiast numeru dowodu wpisałem adres email :D
hehe Reszta danych poprawna :) w sumie email tez :D. Śmieję się teraz sam z siebie. Powiedzcie czy to moze byc jakis problem Lot krajowy PMI - GRO Czy dzwonic jutro do RYanair ??
Pozdrarwiam

ps w sumie bierzemy to na przesiadke i lot gro ktw juz poprawnie wypelniony więc służby sobie to moga sprawdzić w razie czego
 Profil Relacje PM off  

#831 PostWysłany: 03 Cze 2013 09:07 
Awatar użytkownika

Co Wy pijani kupujecie te bilety? Masakra :D
 Profil Relacje PM off  

#832 PostWysłany: 03 Cze 2013 09:44 
Awatar użytkownika

niebieski
satori napisał(a):
Co Wy pijani kupujecie te bilety? Masakra :D

Hehe nie nie :) lecimy na 4 przesiadki x 5 osob i mi przypadł zaszczyt odprawić wszystkich , przy 19 bilecie sie walłem bo to metoda kopiuj wklej leciałem. Czy przy gejtach oni to widza w komputerze? bo blad w numerze na pewno tak sie nie rzuca w oczy jak adres email :D sobie tak mysle
 Profil Relacje PM off  

#833 PostWysłany: 03 Cze 2013 13:41 

ponawiam pytanie: przy rezerwacji biletu w systemie Ryanair wpisałem nazwisko dwuczłonowe kolegi w odwrotnej kolejności. Czy z tego powodu mogą być jakieś problemy na lotnisku? Miał ktoś podobny przypadek? Z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#834 PostWysłany: 03 Cze 2013 21:24 
Awatar użytkownika

niebieski
katanga napisał(a):
ponawiam pytanie: przy rezerwacji biletu w systemie Ryanair wpisałem nazwisko dwuczłonowe kolegi w odwrotnej kolejności. Czy z tego powodu mogą być jakieś problemy na lotnisku? Miał ktoś podobny przypadek? Z góry dzięki za pomoc!

Wg mnie nie powinno być problemu.

#835 PostWysłany: 07 Cze 2013 00:05 

Witam, znajoma z Norwegii kupowała mi bilet, na rezerwacji, którą otrzymałem na maila są dwa błędy, brakuje litery w imieniu, natomiast w nazwisku zamiast l jest k, wygląda to tak: Tobiaz Ryskinski a powinno być Tobiasz Ryslinski. Oczywiście jak chcę zmienić nazwisko na koncie wizz przed dokonaniem odprawy online to nalicza mi opłatę.. Dodam, że bilet jest zapłacony, pozostała jedynie odprawa online.

Odprawić się i nie przejmować tymi dwiema literówkami czy mogą być problemy na lotnisku i jakieś gigantyczne opłaty??

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#836 PostWysłany: 07 Cze 2013 00:08 

niebieski
Petun napisał(a):
Witam, znajoma z Norwegii kupowała mi bilet, na rezerwacji, którą otrzymałem na maila są dwa błędy, brakuje litery w imieniu, natomiast w nazwisku zamiast l jest k, wygląda to tak: Tobiaz Ryskinski a powinno być Tobiasz Ryslinski. Oczywiście jak chcę zmienić nazwisko na koncie wizz przed dokonaniem odprawy online to nalicza mi opłatę.. Dodam, że bilet jest zapłacony, pozostała jedynie odprawa online.

Odprawić się i nie przejmować tymi dwiema literówkami czy mogą być problemy na lotnisku i jakieś gigantyczne opłaty??

Pozdrawiam.

kiedy znajoma kupiła ten bilet? jaka to linia?
 Profil Relacje PM off  

#837 PostWysłany: 07 Cze 2013 00:27 

Kupiła Bilet 2 godziny temu, linia wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 07 Cze 2013 00:36 

niebieski
to szybko dzwoń na infolinię i poprawiaj, jest duża szansa, że zapłacisz tylko za połączenie.
 Profil Relacje PM off  

#839 PostWysłany: 07 Cze 2013 11:54 

Heh, zadzwoniłem na tą infolinię, proszę wybrać jezyk, wybrałem polski, czekam, 10 sekund, 20 sekund, 30 sekund, 40 sekund nic, cisza, ani sygnału, ani melodyjka, ani głosu. Rozłączyłem się. Spróbowałem raz jeszcze - to samo. W międzyczasie dowiedziałem się od Pani z biura podróży, która miała przyjemność rozmawiać kiedyś z pracownikiem obsługi lotniska i faktycznie, wizzair, jak i większość linii dopuszcza 3 literówki. Brak litery, inna litera, dodana litera która nie zmienia sensu stricte imienia bądź nazwiska, wszystko jest akceptowane. Błędy typu Leszik zamiast Leszek, Kiwalski zamiast Kowalski itp., wszystko co się mieści łącznie w granicy 3 błędów.

pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#840 PostWysłany: 18 Cze 2013 06:07 
Awatar użytkownika

niebieski
kkku napisał(a):
Hej
A ja mam taki bląd ze na rezerwacji ryanair zamiast numeru dowodu wpisałem adres email :D
hehe Reszta danych poprawna :) w sumie email tez :D. Śmieję się teraz sam z siebie. Powiedzcie czy to moze byc jakis problem Lot krajowy PMI - GRO Czy dzwonic jutro do RYanair ??
Pozdrarwiam

ps w sumie bierzemy to na przesiadke i lot gro ktw juz poprawnie wypelniony więc służby sobie to moga sprawdzić w razie czego

Wróciłem właśnie i wszystko poszło bez problemowo :)
A więc na adres Email można Latać :D
 Profil Relacje PM off
wiktoresq33 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości