Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 09 Wrz 2013 21:04 

kupowałam bilet i nie wiem czemu zachciało mi się polskich znaków używać, a nie miałam potem do zatwierdzenia, tylko tak jak wpisałam tak poszło a wpisałam Małgorzata i nazwisko z ń w środku i wyszło z tego Magorzata i nazwisko też bez tej literki. co z tym zrobić, czy jakoś próbować naprawić czy będzie ok? to jest w indyjskich liniach Jet Konnect
 Profil Relacje PM off  

Egipt all inclusive 🎄🏝️ 4* resort przy plaży w Marsa Alam za 1880 PLN Egipt all inclusive 🎄🏝️ 4* resort przy plaży w Marsa Alam za 1880 PLN
Wycieczka na Maltę w świetnej cenie 589 PLN ⚡ Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa z widokiem na morze 🌊😍 Wycieczka na Maltę w świetnej cenie 589 PLN ⚡ Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa z widokiem na morze 🌊😍
#882 PostWysłany: 19 Wrz 2013 19:22 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 110 182
niebieski
rezerwowalem bilety dla grupy osob,
i u jednej wpisalem drugie imie, np. Jan
ta osoba ma w dowodzie np. Pawel Jan Kowalski
lot jest do UK i z powrotem, tw jest odprawa przez sluzby celne rowniez

i tu pytania, czy przejdzie bez problemu? czy kupować drugi bilet?
bo z tego co czytam i probowalem, dodzwonic sie na infolinie to jak trafic 6stke w totka :/

#883 PostWysłany: 20 Wrz 2013 00:30 

postanowilem juz dokonac odprawy online w wizzair (lot z niemiec do polski za 10 dni). no i gdy wydrukowalem karte pokladowa zauwazylem, ze pole gdzie powinno byc podane obywatelstwo oraz pole na numer dokumentu tozsamosci jest puste. czy to jakis blad, czy wszystko jest ok?
 Profil Relacje PM off  

#884 PostWysłany: 20 Wrz 2013 00:34 

jakubekkuba napisał(a):
postanowilem juz dokonac odprawy online w wizzair (lot z niemiec do polski za 10 dni). no i gdy wydrukowalem karte pokladowa zauwazylem, ze pole gdzie powinno byc podane obywatelstwo oraz pole na numer dokumentu tozsamosci jest puste. czy to jakis blad, czy wszystko jest ok?

Po raz milion pierwszy na tym forum napiszę, że wszystko jest w porządku.
 PM off  

#885 PostWysłany: 27 Wrz 2013 09:33 

wITAM,
Popełniony mam błąd w rezerwacji Ryanair w nazwisku zamiast Wieckowska wpisano Wiekowska... juz odprawa onlina poszła.
Dzwonię na infolinie polską ale po komunikacie automatu cały czas sie rozłącza i kasuje 2,08zł
Mógłby ktoś podac nume rtelefonu na infolinie w miare niedroga aby to zmienić ? Może jakis numer Skype...

dziękuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#886 PostWysłany: 29 Wrz 2013 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
mieciuu napisał(a):
wITAM,
Popełniony mam błąd w rezerwacji Ryanair w nazwisku zamiast Wieckowska wpisano Wiekowska... juz odprawa onlina poszła.
Dzwonię na infolinie polską ale po komunikacie automatu cały czas sie rozłącza i kasuje 2,08zł
Mógłby ktoś podac nume rtelefonu na infolinie w miare niedroga aby to zmienić ? Może jakis numer Skype...

dziękuje za pomoc.

Z jedną literą na 100% nikt nie będzie robił problemów.
 Profil Relacje PM off  

#887 PostWysłany: 04 Paź 2013 10:02 

witam przy rezerwacji biletu od RYIANAIR zamias T*chols** zrobiona T*chlos** czy bede mial problem przy wylocie czy taka literowka jest dopuszczalna, mozna ja uznac za niemieniajaca razaco nazwiska?Jak uwazacie?
 Profil Relacje PM off  

#888 PostWysłany: 22 Paź 2013 15:10 
Awatar użytkownika

Witam, dokonując rezerwacji w ryanie dla koleżanki wpisałem tylko nazwisko jej męża (parę tygodni temu wzięła ślub, przed dokonaniem rezerwacji), a potem okazało się, że ma w dowodzie nazwisko dwuczłonowe: panieńskie-męża, więc de facto w rezerwacji widnieje tylko drugi człon nazwiska z dowodu osobistego.

Wiem, że w przypadku, gdy widnieje pierwszy człon, problemów na lotnisku nie ma. Co jednak, gdy w polu nazwiska widnieje tylko drugi człon pełnego nazwiska z dokumentu tożsamości? Dzwonić i zmieniać, czy może myślicie, że przejdzie tak, jak jest teraz?
 Profil Relacje PM off  

#889 PostWysłany: 22 Paź 2013 15:29 

Poniósł_Mnie_Melanż napisał(a):
Witam, dokonując rezerwacji w ryanie dla koleżanki wpisałem tylko nazwisko jej męża (parę tygodni temu wzięła ślub, przed dokonaniem rezerwacji), a potem okazało się, że ma w dowodzie nazwisko dwuczłonowe: panieńskie-męża, więc de facto w rezerwacji widnieje tylko drugi człon nazwiska z dowodu osobistego.

Wiem, że w przypadku, gdy widnieje pierwszy człon, problemów na lotnisku nie ma. Co jednak, gdy w polu nazwiska widnieje tylko drugi człon pełnego nazwiska z dokumentu tożsamości? Dzwonić i zmieniać, czy może myślicie, że przejdzie tak, jak jest teraz?

Normalnie w sytuacji ślubu po przesłaniu zaświadczenia zmieniają bezpłatnie nazwisko na bilecie i tak też spróbowałbym zrobić.
Dane na bilecie powinny się zgadzać z dokumentem tożsamości i w tym przypadku równie dobrze może to przejść, jak i mogą być problemy na lotnisku. Oficjalnie nie jest to dopuszczalne, zatem po co ryzykować i zdawać się na lepszy bądź gorszy humor pracownika.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#890 PostWysłany: 22 Paź 2013 15:44 
Awatar użytkownika

maciejwroclaw napisał(a):
Poniósł_Mnie_Melanż napisał(a):

Normalnie w sytuacji ślubu po przesłaniu zaświadczenia zmieniają bezpłatnie nazwisko na bilecie i tak też spróbowałbym zrobić.
Dane na bilecie powinny się zgadzać z dokumentem tożsamości i w tym przypadku równie dobrze może to przejść, jak i mogą być problemy na lotnisku. Oficjalnie nie jest to dopuszczalne, zatem po co ryzykować i zdawać się na lepszy bądź gorszy humor pracownika.

Dzięki za odpowiedź. Dzwoniłem też do zaprzyjaźnionej osoby, pracującej na lotnisku Chopina w Warszawie, osoba ta zatelefonowała w tej sprawie do Modlina. Otrzymała odpowiedź, że nie będzie problemu. Więc mamy dwie informacje.

Czy ktoś może miał podobne doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#891 PostWysłany: 25 Paź 2013 09:34 

Co do zmiany nazwiska Ryanair nie robi problemu, na stronie jest informacja, że kosztuje to ok 500 zł jakoś tak, dokładnie nie pamiętam bo stawka była w euro, ale po telefonie do nich okazało sie ze zmiana nazwiska kosztuje 50 zł więc lepiej zadzwonić, taniej na tym wyjdziemy.

#892 PostWysłany: 26 Paź 2013 17:04 

Witam

mam taką sytuację i liczę na pomoc, byłem w Polsce miesiąc temu i złożyłem wniosek o wymianę dowodu - powód zmiana wizerunku - troszkę się zmieniłem i w berlinie na lotnisku strasznie długo oglądali moje zdjęcie i prosili o wymianę zdjęcia gdyż mogę mieć w przyszłości problemy, wylot był nagły nie zdążyłem wyrobić paszportu - obecnie mam zakupione( lece ryanairem) bilety na styczeń 2014, i wiadomo że będę robił odprawę przy użyciu dowodu który posiadam tutaj ze sobą w UK, a nowy do odebrania czeka na mnie w Polsce, teraz mam pytanie, z tego co wiem to numery dowodów się zmieniają i chyba nie będę mógł wrócić na nowym dowodzie jeśli odprawę zrobiłem na starym ( zakupiłem bilet od razu w dwie strony) o ile pamiętam nie będę mógł zrobić oddzielnej odprawy w jedną stronę UK - PL i PL - UK. Latam z Berlina. Szukam rady jak wyjść z tej sytuacji POZDRAWIAM i DZIĘKUJE ZA POMOC
 Profil Relacje PM off  

#893 PostWysłany: 26 Paź 2013 17:27 

darkosxp napisał(a):
Witam

mam taką sytuację i liczę na pomoc, byłem w Polsce miesiąc temu i złożyłem wniosek o wymianę dowodu - powód zmiana wizerunku - troszkę się zmieniłem i w berlinie na lotnisku strasznie długo oglądali moje zdjęcie i prosili o wymianę zdjęcia gdyż mogę mieć w przyszłości problemy, wylot był nagły nie zdążyłem wyrobić paszportu - obecnie mam zakupione( lece ryanairem) bilety na styczeń 2014, i wiadomo że będę robił odprawę przy użyciu dowodu który posiadam tutaj ze sobą w UK, a nowy do odebrania czeka na mnie w Polsce, teraz mam pytanie, z tego co wiem to numery dowodów się zmieniają i chyba nie będę mógł wrócić na nowym dowodzie jeśli odprawę zrobiłem na starym ( zakupiłem bilet od razu w dwie strony) o ile pamiętam nie będę mógł zrobić oddzielnej odprawy w jedną stronę UK - PL i PL - UK. Latam z Berlina. Szukam rady jak wyjść z tej sytuacji POZDRAWIAM i DZIĘKUJE ZA POMOC

Spokojnie się odprawisz, gdyż w ryanair każdy lot to osobna odprawa. Będąc w Polsce dokonasz odprawy na lot powrotny, najważniejsze byś miał gdzie wydrukować kartę pokładową

http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/

"Pamiętajmy, że jeżeli planujemy podróż dłuższą niż 2 tygodnie, a dla lotu powrotnego wybraliśmy opcję odprawy online, na lot z powrotem będziemy musieli odprawić się przez Internet na miejscu (np. w kafejce/w hotelu lub łapiąc Wi-Fi w jakiejś knajpce) i wydrukować kartę pokładową"
 PM off  

#894 PostWysłany: 26 Paź 2013 18:08 

"W kolejnym etapie pojawią się szczegóły naszego lotu. Jeżeli termin powrotu również jest krótszy niż za 21 dni, możemy odprawić się zarówno na lot wychodzący (wylot) jak i przychodzący (powrót)."

dziękuje za szybka odpowiedź, ale teraz miesiąc temu byłem w Polsce i też w dwie strony pamiętam odprawiłem się raz pobyt trwał tydzień teraz lecę na 10 dni, i nie musiałem odprawiać się drugi raz na powrót do UK i tu własnie jest problem bo gdybym mógł sie odprawić drugi raz to wrociłbym do uk na nowym dokumencie
 Profil Relacje PM off  

#895 PostWysłany: 26 Paź 2013 19:01 

darkosxp napisał(a):
dziękuje za szybka odpowiedź, ale teraz miesiąc temu byłem w Polsce i też w dwie strony pamiętam odprawiłem się raz pobyt trwał tydzień teraz lecę na 10 dni, i nie musiałem odprawiać się drugi raz na powrót do UK i tu własnie jest problem bo gdybym mógł sie odprawić drugi raz to wrociłbym do uk na nowym dokumencie

Z tego co napisałeś masz bilety kupione w Ryanair. W tej można linii odprawić z innym dokumentem tożsamości na wylot i z innym na powrót. Zwyczajnie przy wykonywaniu odprawy zaznaczasz tylko lot w jedną stronę. Miałem taką sytuację w zeszłym roku.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#896 PostWysłany: 26 Paź 2013 19:24 

maciejwroclaw - faktycznie mozesz miec racje tylko po prostu nie zwracalem na to uwagi, mam nadzieje że mi sie uda do odprawy mam jeszcze troche czasu ale dzieki za pomoc pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#897 PostWysłany: 26 Paź 2013 19:43 

Miałem taka sytuacje i trochę sie bałem ale regularne linie nie robią z tego problemu, przynajmniej Alitalia :-), nie trzeba nawet zmieniać w rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#898 PostWysłany: 02 Lis 2013 23:28 

niebieski
Hejka,

myślicie, że po wejściu w życie nowych zasad we Francy od 1.11 jest możliwa (oczywiście w ciągu 24h) zmiana zarezerwowanego biletu na zupełnie inną destynację bezkosztowo?
Czy wtedy ewentualną różnicę w cenie "tradycyjnie" (kartą) się dopłaca?
Ktoś już przerabiał temat?

Pozdrawiam
JJ2010
 Profil Relacje PM off  

#899 PostWysłany: 02 Lis 2013 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Nie ma takiej możliwości. Nowe regulacje miały pozwolić na bezpłatne zmiany drobnych błędów np. Literówek.

pozdrawiam Gaszpar

#900 PostWysłany: 14 Lis 2013 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Witam,
mam następujące pytanie.
Chciałam się odprawić w WIZZ przez ich androidową aplikację. Wszystko ok tylko teraz mam status zamiast "odprawa internetowa" to "odprawa na lotnisku-bezpłatnie". Wydrukowałam ze strony kartę pokładową na wszelki wypadek ale o co chodzi? Gdzie ja mam z tym iść przed lotem? Do stanowiska odprawy? Nie rozumiem tego.
Ech, zachciało się techniki... Może ktoś będzie wiedział o co chodzi, dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości