Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:34 

Wybiera się ktoś oprócz mnie na Schalke - Borussia w najbliższą sobotę?
 Profil Relacje PM off  

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#22 PostWysłany: 10 Mar 2013 14:09 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Justin Credible napisał(a):
Czy ktoś ma doświadczenia z powrotu do Polski po sobotnim meczu Borussi granym o 15.30 lotem Wizz do Poznania o 19.20? Czy czas pomiedzy końcem meczu a lotem jest wystarczający na dotarcie na lotnisko?

Zdecydowanie za krótki. Po meczu 80 000 ludzi idzie w kierunku stacji metra ktora po minucie lub dwóch jest już cała zapchana i zamknięta przez służby porządkowe. My postanowiliśmy iść "wzdłuż" linii metra w stronę centrum - czas drogi pieszo to około 30-45 minut.

Jedyną opcją aby zdążyć na samolot do poznania to wyjście z meczu 15-20 minut przed końcem.

#23 PostWysłany: 10 Mar 2013 15:55 
Awatar użytkownika

niebieski
marcino86 napisał(a):
Justin Credible napisał(a):
Czy ktoś ma doświadczenia z powrotu do Polski po sobotnim meczu Borussi granym o 15.30 lotem Wizz do Poznania o 19.20? Czy czas pomiedzy końcem meczu a lotem jest wystarczający na dotarcie na lotnisko?

Zdecydowanie za krótki. Po meczu 80 000 ludzi idzie w kierunku stacji metra ktora po minucie lub dwóch jest już cała zapchana i zamknięta przez służby porządkowe. My postanowiliśmy iść "wzdłuż" linii metra w stronę centrum - czas drogi pieszo to około 30-45 minut.

Jedyną opcją aby zdążyć na samolot do poznania to wyjście z meczu 15-20 minut przed końcem.

Pozwolę się sobie nie zgodzić. Na meczu z Hannoverem wracaliśmy tym lotem i generalnie wszystko poszło bardzo sprawnie i bez problemów. Z meczu trzeba wyjść tak, żeby dotrzeć na stację przed głównym tłumem. Myśmy wyszli w 85 minucie, po drodze jeszcze wizyta w toalecie i odebranie kaucji za kubek, także stadion w efekcie opuszczaliśmy w okolicach 88-89minuty. Tramwaje odjeżdżają jeden za drugim, nawet jak jeszcze nie są pełne (odjazd co 2 minuty), a potem odjeżdża jak się zapełni. My jechaliśmy już takim mocno pełnym ale bez ścisku i bez problemów z miejscem. Wyruszyliśmy ze stacji 17:24, wystarczy przejechać 3 przystanki i na Makrgrefenstrasse przesiadka na U47 w kierunku Aplerbeck, a dalej 440 ma lotnisko. U47 jest 17:34 i 17:54. My byliśmy 17:29 na Makrgrefenstrasse i jeszcze czekaliśmy na ten wcześniejszy. Międzyczasie jeszcze 2 tramwaje ze stadionu zdążyły podjechać. Jadąc taką kombinacją na lotnisku byliśmy 18:10 czyli mieliśmy jeszcze 40 minut zapasu, także jeszcze nawet do McDonalda w Holzwickede się załapaliśmy. Ścisku przy odprawie nie ma prawie w ogóle, bo o tej porze leci samolot do Kijowa i do Poznania i to jest ostatni lot w ciągu dnia.

Ale tak naprawdę to jednak i tak sprawa jest już nieaktualna, bo do końca marca są loty 19:20, potem przez pierwszy tydzień kwietnia są 18:20, a potem połączenie z Poznaniem jest likwidowane.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Mar 2013 16:08 

niebieski
Masz rację, nie zmienia to faktu że trzeba wyjść wcześniej. Wyszedłeś 8 minut przed końcem meczu (90+3) a ja proponuję 15min bo zawsze lubię dać sobie zapas :)

Ps. Jeśli widziałeś biało-czerwoną flagę z napisem Tychy to ja :)

#25 PostWysłany: 17 Mar 2013 13:18 

Z mojej strony kilka wskazówek dla osób, które z kolei po wylądowaniu w Dortmundzie chciałyby się wybrać na mecz Schalke do pobliskiego Gelsenkirchen. Nieco ponad tydzień temu robiłem taką trasę i tutaj moje uwagi.

1) Wylatywałem z Wrocławia sobotnim lotem o 10:25, planowo w Dortmundzie miał być o 11:55, ale jak to zazwyczaj przy Wizz Airze bywa wylądowaliśmy ok. 20 minut wcześniej, więc bez problemu można było zdążyć na autobus o 12:00 do dworca głównego w Dortmundzie (jeśli dla kogoś te kilka euro więcej za przejazd różnicy nie robi, a zależy nam na czasie. Aktualnie bilet lotnisko-dworzec autobusem AirEx kosztuje 7 EUR).

2) Podróż pociągiem z dworca głównego w Dortmundzie na dworzec główny w Gelsenkirchen trwa 34 minuty. Koszt - 5,10 EUR. Wyjeżdżając pociągiem o 12:47, byłem 13:20 w Gelsenkirchen, więc do meczu, który zaczynał się 15:30 było sporo zapasu.

3) Z dworca głównego na stadion Schalke jeżdżą w dniu meczu regularnie tramwaje nr 302. Z biletem na mecz przejazd za darmo. Na stadion jedzie się z dworca 15 minut, później jeszcze kawałek trzeba dojść.

4) Jeśli ktoś ma taką potrzebę, to na dworcu w Gelsenkirchen są szafki, gdzie można zostawić rzeczy na przechowanie. Koszt 3 EUR.

Ostatnio edytowany przez DwaB, 20 Mar 2013 13:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Mar 2013 15:33 

niebieski
a jak bilety na sam mecz ?

1. Ceny
2. Sposób nabycia, dystrybucja jak na BVB ?
3. Trudność w nabyciu biletu ?

#27 PostWysłany: 17 Mar 2013 18:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Odnośnie Gelsenkirchen to dorzucę może jeszcze kilka informacji.

Z dortmundzkiego lotniska można pod dworzec dotrzeć również tradycyjnym połączeniem komunikacji miejskiej czyli autobus 440 + U47. Różnica między AirEx, a komunikacją miejską to 15 minut, tylko że komunikacją jest mniej podatna na np. korki. W dni meczu w dortmundzie tłok na ulicach o tej porze co pisał DwaB jest duży i można gdzieś utknać autobusem, a komunikacją miejską tylko kawałek autobusem, a na przedmieściach przesiadka już w tramwaj, który ma albo wydzielone torowisko albo pod ziemią.

Zresztą połączeń do Gelsenkirchen jest dużo, co pół godziny, do max. godziny na pewno coś będzie jechać, także jak komuś te trochę Euro robi różnicę to wielkiej presji czasowej nie ma. Do Gelsenkirchen jeźdżą S-Bahn, RegioBahn i ExpresRegioBahn.

Na miejscu tak jak pisał DwaB tramwaj 302, oznaczone dobrze że w stronę stadionu, przystanek nazywa się Veltins Arena, ciężko przegabić. Jak się wysiądzie stację wcześniej to jest stacja benzynowa i jakieś sklepy i można dość do stadionu przez ładny park, gdzie w spokoju można wypić kulturalne przedmeczowe piwko. Zresztą na niektóre sektory to chyba nawet stamtąd jest bliżej.

Przechodząc do cen to mając w planach taką trasę opłaca się kupić bilet całodniowy na strefę B (11,70Euro). Wtedy w tej cenie mamy już wszystko. Wszystkie pociągi do Gelsenkirchen, komunikację miejską w dortmundzie i w gelsenkirchen i drogę powrotna, do 3 w nocy następnego dnia, także względem cen podanych przez DwaB można zaoszczędzić nawet kilkanaście Euro, a jak się jedzie bez biletu meczowego i to z 20 euro.

Jak podróżuje się w 2-5 osób to warto kupić bilet grupowy na strefę B (19,40Euro). Przy 2 osobach już się opłaca ( po 9,70 na łebka). Przy 5 osobach to już w ogóle nie wspomnę, bo wtedy raptem za 3,88Euro osoba.

Dodatkowo wspomnę, że jak się ma dużo czasu np. przylatując na mecz BVB to warto się wybrać oglądnąć stadion, najfajniej wykupić wycieczkę (cena w porównaniu do obiektów angielskich czy innych barcelona jest śmiesznie niska - raptem 8Euro), która trwa tak do godziny, a właściwie obejmuje wszystko czego można chcieć. Zwiedzanie muzeum Schalke (samodzielnie w cenie) + tour po stadionie z przewodnikiem, sporo ciekawych historii bo to chyba ciągle, mimo wieku ( już 12 lat!) jest jeden z najnowocześniejszych obiektów na świecie. Na mnie zrobił większe wrażenie niż którykolwiek z naszych, budowanych raptem 2-3 lata temu. W ramach touru poza historiami wizyta na trybunach, w szatni, w sali konferencji prasowych, strefie VIP i wejście na murawę.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 18 Mar 2013 00:40 

Czy chcąc kupić bilet na Borusię na stronie www.eventimsports.de trzeba być zalogowanym. Czy bilety są imienne i czy muszę podać dane wszystkich osób,chciałem 3 bilety.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Mar 2013 00:55 

niebieski
1. trzeba sie zalogowac podajac prawdziwe dane
2. bilety nie sa imienne ale odebrac musi je osoba ktora kupowala przez www. sprawdzono mnie z dowodu osobistego.
3. nie trzeba podawac danych wszystkich. tylko twoje. mozna zakupic max 4 bilety na jedno konto a na najlepsze tylko 2.

PS bilety sa anonimowe, nie sa wymagane zadne karty kibica dlatego spokojnie mozna nabyc bilety pod stadionem od osob postronnych.

#30 PostWysłany: 18 Mar 2013 21:16 
Awatar użytkownika

Taka mała informacja dla osób wybierających się na mecz Borussii do Dortmundu. Gdzieś na forum ktoś pisał, że na stadion wejdziemy bez problemu z plecakiem. Nie ma takiej możliwości, wszystkie plecaki należy oddać do depozytu, ceny dokładnie nie znam bo nie płaciłem osobiście a potem drobniaki nam się wymieszały, jednak będzie to około 1,5 euro ;)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 18 Mar 2013 21:33 
Awatar użytkownika

niebieski
tadziu04 napisał(a):
Taka mała informacja dla osób wybierających się na mecz Borussii do Dortmundu. Gdzieś na forum ktoś pisał, że na stadion wejdziemy bez problemu z plecakiem. Nie ma takiej możliwości, wszystkie plecaki należy oddać do depozytu, ceny dokładnie nie znam bo nie płaciłem osobiście a potem drobniaki nam się wymieszały, jednak będzie to około 1,5 euro ;)

Ja pisałem o plecaku i jak widać różnie to z nim bywa. Nie mówię oczywiście o wielkim 80 litrowym plecaku, ale o czymś co zmieści się pod krzesełkiem. W moim przypadku był to plecak z którym po prostu latam wszędzie, czyli taki który po wypchaniu mieście się w rozmiarze większego bagażu podręcznego, a nie wypchany jest niepozorny. Dwa razy z nim wchodziłem, nie był nawet pusty (a raz był pełny) i nie było problemu. Za każdym razem proszono mnie żebym go zdjął, otworzył, pokazał zawartość, ale problemów z wejściem z nim nie było. Podczas ostatniego wyjazdu łączyliśmy potrzeby damskiej części (Primark) i męskiej (mecz) i weszliśmy na stadion z 3 torbami z Priamarka. Też prosili tylko o pokazanie zawartości, pogrzebali trochę i tyle. Przede mną też kilka osób za każdym razem miało plecaczki i wchodzili bez problemu.

Także może zawartość/rozmiary się nie spodobały albo jakiś nadgorliwy ochroniarz.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Mar 2013 22:56 

niebieski
Znajomy był ostatnio na meczu BVB-Szachtar Donieck i miał plecak i wszedł ;) Musiał wyrzucić z niego tylko "niebezpieczne przedmioty" :P Jak np. butelka coli.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Mar 2013 23:00 

czy założenie swojego konta na stronie bvb.de jest płatne
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 19 Mar 2013 01:45 

niebieski
nie było problemu z plecakiem, dużo ludzi z nimi wchodziło na stadion, mój towarzysz musiał otworzyć i pokazać zawartość a ja nawet tego nie musiałem zrobić.

Piotr73 napisał(a):
czy założenie swojego konta na stronie bvb.de jest płatne

nie, ale niestety wszystko jest po niemiecku. Przed zakupem biletów warto oswoić się z funkcjami. Jeśli potrzebuje ktoś pomocy z zakupem biletów można śmiało pisać.

#35 PostWysłany: 19 Mar 2013 09:59 

zalogowany jestem na bvd.de czy do zakupu biletu muszę być jeszcze logować się na stronie eventimsport.de (znowu tworzyć nowego użytkownika) ?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 19 Mar 2013 10:37 

niebieski
Piotr73 napisał(a):
zalogowany jestem na bvd.de czy do zakupu biletu muszę być jeszcze logować się na stronie eventimsport.de (znowu tworzyć nowego użytkownika) ?

musisz zalogowac się na eventimie, jesli nie działa Twój login i hasło z bvb.de zarejestruj się jeszcze raz bo nie pamiętam jak to jest :)

#37 PostWysłany: 19 Mar 2013 16:53 

Czy kupi się bilet w terminie dla wszystkich, wcześniej jest zawsze termin dla członków klubu.
Co z zapłatą czy przelewa się im na konto i odbiorem biletów - czy najlepiej w tej wyznaczonej kasie przed meczem ?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 19 Mar 2013 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Raz się kupi, raz się nie kupi. Generalnie na ligę można kupić spokojnie, a mówiąc spokojnie mam na myśli czychanie od 8:20 do 8:50, w wyznaczonym dniu i ciągle odświeżanie strony w oczekiwaniu aż się pojawią. Jak się spełni te warunki to z biletami nie ma większego problemu. Biletów w internecie zazwyczaj pojawia się kilkaset, na lepsze mecze kończą się po 3-5 minutach, na słabsze po 15.

Na LM czy hitowe mecze (Schalke, Bayern), raczej przez internet nie ma szans, czasem przy odrobinie szczęścia pojedyncze bilety. Np. dzisiaj na 1/4LM nie pojawiło się ani pół biletu :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 19 Mar 2013 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Orientuje się ktoś kiedy można spodziewać się sprzedaży na ostatni mecz sezonu Borussia-Hoffenheim? Bo to jedyny termin kiedy mógłbym spróbować się wybrać do Dortmundu na mecz. Póki co połączenie wizzaira jest +/- 200 zł i zastanawiam się czy do maja może spaść cena czy też raczej wzrosnąć ;)

#40 PostWysłany: 19 Mar 2013 18:51 

niebieski
Legion1 napisał(a):
Orientuje się ktoś kiedy można spodziewać się sprzedaży na ostatni mecz sezonu Borussia-Hoffenheim? Bo to jedyny termin kiedy mógłbym spróbować się wybrać do Dortmundu na mecz. Póki co połączenie wizzaira jest +/- 200 zł i zastanawiam się czy do maja może spaść cena czy też raczej wzrosnąć ;)

bilety są 3-6 tygodni przed meczem. Kiedy dokładnie to nie wie nikt, można próbować dzwonić i dopytywać.

+/- 200 zł ? Wydaje się że ciut drogo ale jesli zależy Ci na meczu to kupuj :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości