Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 27 Cze 2011 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
Zwykły przelew, wpłata w placówce BZWBK. Posiadając kartę Prepaid, masz też swoje subkonto na które wpłacasz pieniądze, numer konta jest w dokumentach.

Nie ma z tym problemu ;-)

Ostatnio edytowany przez Kuba_Tychy, 27 Cze 2011 11:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
#382 PostWysłany: 27 Cze 2011 11:43 

Z mbanku masz darmowy przelew , z millennium chyba też .
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 27 Cze 2011 11:44 

ja osobiście zawsze chodzę do oddziału BZWBK i tam po prostu wpłacam pieniążki na podany na karcie nr konta do którego jest przypisana karta- pieniądze od razu na koncie

drugi i trzeci sposób to przelewy

za pomocą strony http://kartainternetowa.pl/ zakładka "doładowanie karty" - obsługiwana przez bulecash więc pobierają 1 PLN za transację - pieniądze praktycznie od razu na koncie

warto też zarejestrować kartę na tej stronie wtedy mamy darmowy podgląd stanu konta, transakcji itp.

lub

możesz też zrobić standardowy przelew na nr konta karty- wtedy w zależności od banku trzeba poczekać
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 27 Cze 2011 15:28 

Witam!
Czy równie bezproblemowo można używać tej karty w Wizzair?
Wiem, że nie uniknę opłaty 27zł, ale czy nie ma problemu z wpisywaniem nazwiska lub czymkolwiek innym?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 27 Cze 2011 17:09 
Awatar użytkownika

niebieski
adio74 napisał(a):
Witam!
Czy równie bezproblemowo można używać tej karty w Wizzair?
Wiem, że nie uniknę opłaty 27zł, ale czy nie ma problemu z wpisywaniem nazwiska lub czymkolwiek innym?

Pozdrawiam!

w wizzair placimy przelewem
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 27 Cze 2011 17:48 

mysle, ze prepaidem mozna bez problemu zaplacic w wizzie. co prawda jeszcze tego nie probowalem, ale wielokrotnie uzywalem jej do innych platnosci internetowych i zawsze bylo ok.

blackall - skoro oplata za przelew jest obecnie taka sama jak za platnosc karta to nie widze powodu, aby utrudniac sobie zycie i placic przelewami.

poza tym, jesli termin wylotu jest w okresie krotszym niz 2 tygodnie, przelewem zaplacic sie nie da. to samo w przypadku kupna lotow do pl wylatujac zza granicy - niby mozna, ale wysokie prowizje od przelewow zagranicznych i zenujace kursy przewalutowania w bankach zniechecaja do tego.

#387 PostWysłany: 27 Cze 2011 18:16 

w wizzie mozna placic prepaidem, ja placilem jakies 2 tygodnie temu i wszystko bylo ok.

Ps. gwzd odezwji sie do mnie na maila chlondziu@o2.pl
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 27 Cze 2011 18:33 

Witam!
Dzięki za odpowiedzi, zarezerwowałem dzisiaj lot bez żadnych problemów.
Do miłego!
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 28 Cze 2011 08:39 

Mrdave19 napisał(a):
Z mbanku masz darmowy przelew , z millennium chyba też .

Czy przelew z mbanku dochodzi szybko? Jakie są Wasze doświadczenia ? Rozumiem , że poza tym błyskawicznie moge doladowac ze strony bluecash ?
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 29 Cze 2011 00:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Przelew z mBanku dochodzi tak jak są sesje elixir. To znaczy że jeśli przelejesz kasę przed 13:00 (może nawet trochę później bo sesja jest o 13:25) to jest szansa, że będzie ona na koncie BZWBK w tym samym dniu. Jeśli później to na pewno będzie nie wcześniej niż w dniu następnym.

Błyskawicznie to teoretycznie możesz doładować bo BZWBK ma jakiś tragiczny system, który w nocy przetwarza dane. Więc jeśli poślesz kasę bluecashem późno w nocy to i tak na koncie będzie dopiero rano (chyba, że coś się zmieniło, ale jak ostatnio sprawdzałem to tak działało).
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 30 Cze 2011 10:43 

Mam pytanie czy w drugą stronę to działa ... w sensie czy mogę z karty Prepaid zrobić przelew na zwykłą kartę też w BZWBK np. tą Visa Electron dla młodych ?

Jeśli nie to znaczy, że jeśli chcę odzyskać pieniądze z niej to muszę iść do Bankomatu i pobiorą mi 5 zł ?

#392 PostWysłany: 30 Cze 2011 11:40 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Możesz jeszcze zrobić zakupy.
Przy dzisiejszych cenach benzyny wyczyszczenie karty to mały problem.
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 30 Cze 2011 12:06 

też ten sam sposób mam na wyczyszczenie karty, można spokojnie przelać trochę więcej niż się chce wydać na bilety, a później zatankować czy robić nią zakupy w żabce :-)
tylko pin zapomniałem, więc zostaje żabka, i zakupy do 50 zł
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 30 Cze 2011 14:06 

platynowy
Można też poprosić kolegę żeby wystawił nam fikcyjną aukcję na Allegro, później zapłacić za nią kartą (wtedy co do grosza można kwotę podać), środki z 'Płacę z Allegro' trafią w ciągu 1-2 dni na konto kolegi (bez prowizji).

#395 PostWysłany: 30 Cze 2011 15:47 

Dzięki Mucha za konkretną poradę :)
Pozdrawiam!

#396 PostWysłany: 30 Cze 2011 16:31 

niebieski
mucha napisał(a):
Można też poprosić kolegę żeby wystawił nam fikcyjną aukcję na Allegro, później zapłacić za nią kartą (wtedy co do grosza można kwotę podać), środki z 'Płacę z Allegro' trafią w ciągu 1-2 dni na konto kolegi (bez prowizji).

a prowizja dla operatora karty? (tnz Mastercard), to Allegro niby pokrywa?
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 30 Cze 2011 17:18 

platynowy
ExGliwice napisał(a):
a prowizja dla operatora karty? (tnz Mastercard), to Allegro niby pokrywa?

Tak. Jedynym kosztem w tej operacji jest prowizja za wystawienie aukcji + prowizja od sprzedaży.

#398 PostWysłany: 01 Lip 2011 21:12 

Witam serdecznie. "Okryłem" stronę i forum parę dni temu i po dłuuugiej lekturze większości działów ale w końcu muszę zadać banalne pewnie dość pytanie. Po prostu w celu zapewnienia się.

Jako ze nie zalapalem sie na stronowa karte prepaid szukam zrodla alternatywnego.

czy ta karta da sie zaplacic w Ryanairze?
http://allegro.pl/karta-prepaid-masterc ... 26045.html

Z gory dziekuje na odpowiedz. :)
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 01 Lip 2011 23:02 

platynowy
Samirako napisał(a):
czy ta karta da sie zaplacic w Ryanairze?
http://allegro.pl/karta-prepaid-masterc ... 26045.html

Właśnie o tej karcie jest cały wątek :) Da się oczywiście.

#400 PostWysłany: 11 Lip 2011 11:45 
Moderator forum

Anonymous napisał(a):
Powiedźcie mi czy dobrze rozumuje. Kupuje bilety za np 750 zł i chce je zakupić za jednym zamachem -jedna rezerwacja (Ryanair). Mam MC Prepaid od WBK z limitem 500 zł. Czy mogę zapłacić Ryanairowi na zasadzie płacę 500 zł ,doładowuje prepaida i płace znowu tyle że 250 zł ? Czy da się w ogóle tak zrobić? Nie będzie system robił problemów przy takiej płatności na raty? Czy po prostu jak w automatycznych kasach biletowych będzie grzecznie czekał aż wrzucę całą sumę ?

Obawiam sie ze nie mozna tak placic,
albo rozbijesz na 2 rezerwacje (np tam i powrót lub dla kazdej osoba oddzielny bilet),
albo uzyj innej karty - Skarbonka Au, Net+

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości