Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 16 Kwi 2011 18:42 

Dzięki za odpowiedź. Za dużo się naczytałam o super tanich lotach i stąd kalkulacja cen mi się nie spodobała :) Teraz zostaje mi już czekać na promocje i w świat.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#322 PostWysłany: 17 Kwi 2011 20:09 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Jeden bilet i w jedna strone powyzej 500 zl? Karta nie pojdzie.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 17 Kwi 2011 20:20 
Moderator forum

yaris68 napisał(a):
Co zrobic w takiej sytuacji, by nie zapłacić haraczu?
użyć Net+
viewtopic.php?f=15&t=5&p=10564&hilit=neteller+bzwbk#p10564 ,
może kto pomoże viewtopic.php?f=15&t=1694

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 18 Kwi 2011 12:15 

yaris68 napisał(a):
Czy pozostałe środki na karcie mogę wypłacić gotówką? W bankomacie czy w banku przy okienku? Pobierana jets prowizja?

tak możesz wypłacić w bankomacie jednak pobierana jest prowizja 5 PLN, możesz też wykupić swoje pieniądze za 12,90 PLN i wtedy z tego co rozumiem to wypłacą co do grosza bo oczywiście w bankomacie nie ma takiej możliwości :P
tu masz tabelę opłat i prowizji
http://indywidualni.bzwbk.pl/karty/przedplacone-pre-paid/zblizeniowa-z-doladowaniem/oplaty-i-prowizje/karta-z-doladowaniem-mastercard-paypass-oplaty-i-prowizje.html
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 18 Kwi 2011 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
yaris68 napisał(a):
Przeczytałam otrzymany regulamin

Cytuj:
Czy pozostałe środki na karcie mogę wypłacić gotówką? W bankomacie czy w banku przy okienku? Pobierana jets prowizja?

wiem, wiem, jestem troche upierdliwy.. ale w moim 'regulaminie' (czyli 'zasady korzystania z karty prepaid mastercard paypass') jest napisane o mozliwosci wyplaty, nawet jest ładna tabelka pod sam koniec. ;)

anyway - jest jeszcze opcja płatności karta. Albo jak normalnymi debetówkami/kredytówkami, albo w technologii paypass. Jesli masz na karcie grosze to nie opłaca sie ich wybierać (+5PLN) tylko po prostu zapłacić za małe zakupy :)
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 18 Kwi 2011 13:57 

niebieski
Może w pobliżu Twojej miejscowości jest jakieś większe miasto? Podzwoń po placówkach popytaj może warto przejechać kilka czy kilkanaście kilometrów. W tej chwili jest tylko jedna karta dostępna na allegro, wygląda na oficjalne konto banku, więc na oszustwo naciąć się nie powinnaś. Z tym, że nie wiem w jakim czasie do ciebie dotrze przesyłka, nie kupowałem u nich swojej karty.

http://indywidualni.bzwbk.pl/kontakt/wyszukiwarka-placowek-i-bankomatow/wyszukiwarka-placowek-i-bankomatow.html
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 18 Kwi 2011 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
yaris68 napisał(a):
Dziekuję wszytskim za przydatne info.
Podpowiedźcie prosze, jak i gdzie (mam na myśli allegro) zakupiłabym najszybciej kartę MC Prepaida? W moim banku musze czekac co najmniej 2 tygodnie. Jak długo trwa wysyłka z allegro? I czy nie natkne się na jakies oszustwo?
Pozdrawiam

Kupiłem na allegro chyba w piątek, a we wtorek/środę już miałem awizo z poczty. Także wysyłka priorytet, za co dodatkowo się nie płaci. Nie ma żadnych szans na jakiś wałek, gdyż kartę sprzedają z oficjalnego konta BZ WBK.

#328 PostWysłany: 18 Kwi 2011 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
yaris68 napisał(a):
Dziekuję wszytskim za przydatne info.
Podpowiedźcie prosze, jak i gdzie (mam na myśli allegro) zakupiłabym najszybciej kartę MC Prepaida? W moim banku musze czekac co najmniej 2 tygodnie. Jak długo trwa wysyłka z allegro? I czy nie natkne się na jakies oszustwo?
Pozdrawiam

mam dzis dobry dzien: http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... rd+prepaid
na stronie banku rowniez mozna kupic.

to na prawde nie jest trudne wpisac w wyszukiwarke i sprawdzic kto sprzedaje.. (:
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 18 Kwi 2011 17:11 
Awatar użytkownika

witam

a teraz kilka moich pytan poniewaz jakos nie bylo konkretnej wypowiedzi.

- czy karte moge kupic mojemy synowi ktory ma 17 lat i jest niepelnoletni ??

- czy moge codzien wydawac np te 2000 zl na bilety lotnicze w ryan i zasilac karte co dzien nowa kwota ?? bo ktos pisal ze jest jakis miesieczny limit dokonywania tranzakcji ta karta czy to prawda ??? czy nie ma zadnych limitow i moge przelewac i kupowac co dzien za max te 3000 zl ??

Za odpowiedzi serdecznie dzieki .
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 18 Kwi 2011 17:29 
Awatar użytkownika

srebrny
yaris68 napisał(a):
Może Ktoś z Was wie, w którym banku WBK w Warszawie można kupić tę kartę od ręki?

Na 99,99% dostaniesz w (bodaj największym) oddziale na Marszałkowskiej/Królewskiej.

andachiel napisał(a):
- czy karte moge kupic mojemy synowi ktory ma 17 lat i jest niepelnoletni ??

Tak, a mówi o tym następujący punkt :

6. Karta/Pakiet może zostać nabyta/nabyty przez osobę o pełnej lub ograniczonej zdolności do czynności
prawnych [...]

... czyli trzeba mieć co najmniej 13 lat.
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 18 Kwi 2011 17:59 
Awatar użytkownika

a co z tranzakcjami ?? za ile moge kupowac bilety ryan w miesiacy czy sa jakies ograniczenia ??
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 18 Kwi 2011 18:37 
Moderator forum

andachiel,
o limitach jest w regulaminie (i tu w wątku)
poza tym był post Washingtona relacjonujący że kwota do zapłaty jest blokowana na koncie , zatem nie można codziennie płacić kwot na granicy limitu

A.

Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 18 Kwi 2011 21:19 
Awatar użytkownika

i to powoduje że ta karta traci na jakości ...

no ale nic wyrqabiam :)
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 25 Kwi 2011 18:29 

W tej chwili w ofercie BZWBK dostępne są karty:
1-Karta do konta MasterCard® PAYBACK Multi
2-Karta do konta MasterCard® PAYBACK
3-Karta kredytowa MasterCard® PAYBACK

tę 2 możemy wziąć do swojego konta w wbk jako pierwszą za free, a jako drugą za 15 zł.
jeśli dokonamy minimum jednej tranzakcji bezgotówkowej miesięcznie to nic nie płacimy jeśli nie 3 zł/mc.

Pytania:
1 Czy ta ta karta jest akceptowana przez rynair czy tylko karta paypass z bzwbk ?
2 Jeśli mamy do zapłacenia 1 euro to prze-walutowanie (PLN-EUR) 3% tak ?

Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez sexydriver 25 Kwi 2011 20:02, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 25 Kwi 2011 18:42 

niebieski
jeżeli chodzi o bzwbk to tylko i wyłącznie prepaid zwalnia z opłaty administracyjnej

http://indywidualni.bzwbk.pl/karty/przedplacone-pre-paid/zblizeniowa-z-doladowaniem/karta-zblizeniowa-z-doladowaniem.html
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 25 Kwi 2011 19:05 

siGGe napisał(a):
jeżeli chodzi o bzwbk to tylko i wyłącznie prepaid zwalnia z opłaty administracyjnej

http://indywidualni.bzwbk.pl/karty/przedplacone-pre-paid/zblizeniowa-z-doladowaniem/karta-zblizeniowa-z-doladowaniem.html

ehh jeśli to prawda to lipa ;/

hmm więc jeśli mam juz konto w wbk i Extended w Neteller to gdzie mi lepiej zamówić kartę mastercard? :>
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 25 Kwi 2011 19:10 

niebieski
a czemu ma być nieprawdą ?

Ja używam tylko prepaida od bzwbk, więc o karcie netellera (zresztą o całym netellerze nie mam pojecia ;-) ) się nie wypowiem.

Zawsze z konta bzwbk będziesz mógł szybko doładować prepaida.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 25 Kwi 2011 19:15 

niebieski
sexydriver napisał(a):
siGGe napisał(a):

ehh jeśli to prawda to lipa ;/

hmm więc jeśli mam juz konto w wbk i Extended w Neteller to gdzie mi lepiej zamówić kartę mastercard? :>

prawda, a wydaje Ci się że lipa, bo nie odróżniasz pojęć paypass od prepaid. Karta prepaid ma swoje wlasne konto techniczne i nie jest powiązana z Twoim kontem osobistym.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 25 Kwi 2011 19:26 
Moderator forum

sexydriver napisał(a):

lepiej - to zalezy do czego,
tu pare uwag viewtopic.php?f=18&t=1636&hilit=+net%2A
moim zdaniem jeśli masz obie (i konto w euro) to możesz je optymalnie wykorzystywać
:) :lol:
btw prawda to prawda ,
a lipa to inna sprawa

A.

Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 25 Kwi 2011 20:01 

Ok dzięki chłopaki, ten link ^^ rozwiał moje wszelkie wątpliwości ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: marek2011 oraz 2 gości