Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 11 Cze 2011 19:43 

Witam,
mam karte MasterCard Prepaid wiele razy płaciłam nią za bilety w Ryanair i generalnie tylko po to została zakupiona ale ostatnio pare razy probowałam zapłacic nią w sklepie jako karta zbliżeniową i za każdym razem była odmowa dostępu.
Czy kartę trzeba jakoś aktywować w bankomacie? Albo w jakis inny sposob wlaczyc usluge placenia w sklepie? Niestety gdzies posialam PIN czy mozna ustalic nowy?

Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭 Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭
#362 PostWysłany: 11 Cze 2011 20:19 

Kartę zarejestruj tutaj http://prepaid.bzwbk.pl/

A zmieniałaś PIN zaraz po tym jak przysłali Ci kartę? Jeżeli nie to jest pewnie standardowy 2424.
Co do ustalenia nowego PIN-u to powinno o tym pisać w regulaminie banku lub na tym piśmie które przyszło razem z kartą.
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 11 Cze 2011 20:42 

O to nie wiedzialam ze jest jakis uniwersalny PIN...
Nie zmienialam PINu, tak jak napisalam nie korzystalam z tej karty poza Ryanair a karteczka PINem gdzies sie zawieruszyla :)
A mozesz mi jeszcze napisac co daje rejestracja karty?

Ostatnio edytowany przez olaaa, 15 Cze 2011 22:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 11 Cze 2011 21:12 

Zbanowany
olaaa napisał(a):
Witam,
ostatnio pare razy probowałam zapłacic nią w sklepie jako karta zbliżeniową i za każdym razem była odmowa dostępu.

Mam to samo, w Polsce (sklepy i internet) nie dziala, za to za granica (sklepy i internet) nie ma problemu.
W Empiku mialem do zaplacenia 58zl - przy kwocie powyzej 50zl zblizeniowo trzeba PIN - oczywiscie ten z kartki nie dzialal... Potem udalo sie zaplacic 50zl zblizeniowo bez PINu i reszte gotowka. Niestety pare dni temu probowalem w Ikei zaplacic zblizeniowo chyba z 10zl i byla odmowa (PIN tym razem nie byl potrzebny). W Szwecji karta i PIN (z kartki) dzialaly jak nalezy, u nas niespecjalnie. Tak samo jest z platnosciami internetowymi - karta dziala w zagranicznych serwisach, w Polsce zawsze odmowa. Probowalem zmienic PIN przez WWW, ale zawsze wywyala blad. Chyba dam sobie spokoj i zostawie kase na Ryanaira.

EDIT:
Jednak nie dziala nigdzie, nawet za granica - musze napisac do BZ WBK...

#365 PostWysłany: 13 Cze 2011 09:35 
OFICJALNY PROFIL

Szanowni Państwo,
Uprzejmie prosimy o kontakt z nami za pośrednictwem tego formularza: http://prepaid.bzwbk.pl/kontakt.html
Postaramy się jak najszybciej sprawdzić Państwa zgłoszenia i odpowiedzieć.
pozdrawiamy,
Zespół Banku Zachodniego WBK
Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na: http://indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obe ... orach.html
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 13 Cze 2011 18:00 

Zbanowany
Okazalo sie, ze karta byla zablokowana przez 3-krotne wpisanie zlego PINu - na infolinii zalatwilem sprawe w 3 minuty. Jesli komus tez nie dziala, to polecam zadzwonic (numer z tylu karty).

#367 PostWysłany: 13 Cze 2011 18:47 
Awatar użytkownika

srebrny
ms93 napisał(a):
Okazalo sie, ze karta byla zablokowana przez 3-krotne wpisanie zlego PINu - na infolinii zalatwilem sprawe w 3 minuty. Jesli komus tez nie dziala, to polecam zadzwonic (numer z tylu karty).

a powiedz czy tym sposobem mozna zresetowac / ustawic PIN na nowo ?

z tego co piszesz to wyglda na to ze tak, no ale dla pewnosci spytam :)
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 13 Cze 2011 19:14 

niebieski
rw nawet jeśli by nie było możliwości, wpisujesz trzy razy błędny PIN czym sobie blokujesz, a dalej to już wiesz jak postępować ;)
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 13 Cze 2011 19:22 
Awatar użytkownika

srebrny
no to pico bello :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 14 Cze 2011 14:37 

Słuchajcie, a ja mam do Was pytanko, ponieważ właśnie przymierzam się do zakupu tej karty.

Czy trzeba się rejestrować na tej stronie prepaid.bzwbk.pl? W ogóle można tam się zarejestrować dając jakieś zmyślone dane?
Dlaczego pytam, otóż ta karta będzie nie tylko w moim użyciu (w zasadzie mało co ją będę widział) i jakoś mam małą chęć udostępniania swoich danych kolejnemu bankowi. Potem będę nękany jakimś spamem, będą przysyłać mi do domu oferty i po co mi to? Nie wspomnę już, że skoro karta nie będzie moja, to jak ją zgubi ta osoba to znalazca będzie mógł się dowiedzieć chyba czyja jest to karta. A szkoda mi się w to bawić, kiedy milionów tam nie będę przecież trzymał, tylko będzie to jako taka zapasowa i rezerwowa karta.
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 14 Cze 2011 14:42 

HON fly4free
Nie musisz się rejestrować - rejestrowanie się służy wyłącznie możliwości podglądania stanu konta / historii transakcji. Bez tego stan możesz sprawdzać chyba tylko sms-em.
Nikt też nie weryfikuje wpisanych tam danych. Spamu raczej też się nie dostaje, jeśli się nie chce.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 14 Cze 2011 14:54 

Spam nie musiałby iść konkretnie od BZ WBK, mógłby od jakiejś zaprzyjaźnionej firmy. Sąsiad dostaje takich głupot pełno.

A to jeszcze się zapytam, bo nie mogłem znaleźć takiej informacji nigdzie. Jak w ogóle ten panel administracyjny tej karty wygląda? Co tak naprawdę jest na tej stronie? Da się z tego raz na rok wysłać np. przelew?
Albo chociaż widać kto ten przelew wysłał i jaki jest jego tytuł? Bo jeśli tak, to dobre konto na Allegro by było jeśli ktoś chce mieć kolejny bank a nie chce podawać swojego prywatnego konta do wpłat ;)
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 14 Cze 2011 15:12 

Zbanowany
Widac tylko tytul przelewu, wyslac sie nie da.
Lista transakcji ("doladowanie" to tytul przelewu):
Image

Tu po zalogowaniu:
Image

#374 PostWysłany: 14 Cze 2011 15:23 

Pewnie wysyłać przelewów się nie da w trosce o nasze bezpieczeństwo, albo żeby zmusić nas do założenia konta w banku ;) W sumie dla mnie to akurat nie problem. Fantastyczna sprawa, że widać kto i ile przesłał, to akurat może się przydać niektórym :)

To trzeba będzie się udać do tego banku i sprawdzić jak taka karta funkcjonuje ;) Jak dla mnie to świetna sprawa, zwłaszcza kiedy teraz banki robią nas w konia i każą sobie płacić coraz więcej za kartę. Nawet mbank wprowadził opłaty, a taka karta prepaid może ją dla takich osób zastąpić, więc powinno być coraz większe zainteresowanie nimi.
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 14 Cze 2011 16:44 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Jak ktoś woli, to z wizerunkiem F4F :) http://www.fly4free.pl/karta-fly4free-n ... -ryanaira/

#376 PostWysłany: 15 Cze 2011 00:11 
Moderator forum

Kamil napisał(a):
Jak ktoś woli, to z wizerunkiem F4F :) http://www.fly4free.pl/karta-fly4free-n ... -ryanaira/

myślę że karta ta jest godna oddzielnego wątku :D
viewtopic.php?f=15&t=3404&p=20472#p20472

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 18 Cze 2011 21:42 
Site Admin

:evil:
Niestety zasilanie karty bluecashem nie działa za dobrze - choć na stronie karty jest napisane wyraźnie że do 21:00 w soboty przychodzi natychmiast - nie przychodzi. Dostałem potwierdzenie że przelew został wykonany (przed 20 wykonany) a środków na karcie brak. Doradca w banku powiedział tylko że tak, mają z tym problemy, i ludzie reklamują, ale poza przeprosinami i przyjęciem reklamacji nic nie może zrobić; i na pocieszenie dodał że środki nie zginęły tylko dojdą..w poniedziałek

#378 PostWysłany: 26 Cze 2011 20:45 

Czy za pomocą bluecash mogę rozładować/wyplacić srodki z karty BZWBK na konto bankowe ?
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 26 Cze 2011 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Dla fanów żużla a w szczególności Falubazu Zielona Góra od zeszłego roku dostępna jest również karta MC WBK pre-paid będąca jednocześnie Kartą Kibica ;)

http://www.falubaz.com/aktualnosci/1360 ... prace.html

#380 PostWysłany: 27 Cze 2011 11:19 

Witam Państwa,

Zakupiłem kartę Prepaid BZWBK i będę potrzebował ją oczywiście doładować - nie posiadam konta w BZWBK.

Jakie są możliwości doładowania karty bez prowizji - o ile takie są?

Mam konto w millennium oraz mbanku.

pozdrawiam !
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości