Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#461 PostWysłany: 06 Mar 2013 11:16 

Czekamy ,czekamy.Relacje sa rewelacyjne.Jesli mozesz podaj tez ile płciłaś za wycieczki-bo ennik jak wiadomo cennikiem ale realia czesto bywaja różne.
 Profil Relacje PM off  

Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌 Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌
All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️ All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️
#462 PostWysłany: 06 Mar 2013 11:31 
Awatar użytkownika

Własnie w "moim" hotelu te wycieczki mieli chyba najdroższe na wyspie. Ale ceny dało się negocjować. Wycieczka na Biyadhoo przy sześciu osobach, kosztowała nas 30 dolarów. Ale znowu inna grupa, też w szóstkę, płacili już po 18. Fihalhohi 50$, snurkowanie w dwóch miejscach 50$, delfiny 65$. Sandbank mieli jakoś najtaniej, ale tam byliśmy jako drugi punkt snurkowania, więc mieliśmy 2 w 1. W innych hotelach widziałam ceny 20 - 30, także zdecydowanie niższe.
Ceny w resortach znośne, jedzenie od 6 dolarów za hamburgera z frytkami, 8-15 za pizzę, piwo od 4,50, drinki od 10.
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 06 Mar 2013 12:22 

strasznie podoba mi się Twój pełen optymizmu opis :) ludzie tu różne rzeczy pisali o miejscowych mieszkańcach a tu piszesz z innej, ciekawej i pozytywnej strony. mam podobne podejście i po Twoim opisie już nie mogę się doczekać wyjazdu!

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 06 Mar 2013 13:10 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Bo tak wyglada to w rzeczywistosci. A tego polaczkowo-robotowego gadania, ze wszedzie jest zle, a jak juz ma byc dobrze to trzeba wydac 30 tysiecy, to nawet nie warto czytac. Gratuluje wszystkim, ktorzy wybieraja sie na Maafushi w najblizszym czasie i gwarantuje Wam, ze to bedzie niezapomniany wyjazd pelen pozytywnych wrazen. Do zobaczenia na wyspie! :)
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 06 Mar 2013 16:01 

niebieski
Doprawdy, wzruszyłem się.
Miłych dalszych dywagacji z Robotem.
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 06 Mar 2013 16:19 

codriver napisał(a):
Doprawdy, wzruszyłem się.
Miłych dalszych dywagacji z Robotem.

Chyba z samym sobą. Źle się zalogował :) Zaraz będzie atak - jak myślisz którego - ...o... czy Rob...o...ta?
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 06 Mar 2013 16:41 

Coniferka...
Co do ryb , raczej nie kupisz ich w mafushi, tak jak ktos napisał można z
złowić podczas night fishing ...co podczas naszego pobytu udawalo sie nielicznym...

Z mafushi plynie prom na jakas wyspe lokalna ale nie pamietam jej nazwy
Prom jest o 7 30 i wraca o 15 , trzeba uwazac żeby nie pomylić z promem na male bo jest o tej samej porze.

Z informacji praktycznych dodam ze w gh venturo (niedaleko arena lodge ) od 19 jest kolacja za 6dolarow szwedzki stol :)
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 06 Mar 2013 16:42 

codriver napisał(a):
Bo tak wyglada to w rzeczywistosci. A tego polaczkowo-robotowego gadania, ze wszedzie jest zle, a jak juz ma byc dobrze to trzeba wydac 30 tysiecy, to nawet nie warto czytac. Gratuluje wszystkim, ktorzy wybieraja sie na Maafushi w najblizszym czasie i gwarantuje Wam, ze to bedzie niezapomniany wyjazd pelen pozytywnych wrazen. Do zobaczenia na wyspie! :)

"ze wszedzie jest zle" - NIGDZIE tak nie napisałem
"jak juz ma byc dobrze to trzeba wydac 30 tysiecy" - NIGDZIE tak nie napisałem

ROBOT NAPISAŁ 8 luty 2013 13:26 :

Rafael
Napisałeś : "będę na innej wyspie niż Maffushi."
Uważam, że wyspa Maafushi ma najwięcej zalet gdyż:
1. Mała odległość do Male (ważne gdy promy odwołane)
2. Większa ilość turystów = atrakcyjniejsze ceny wycieczek
3. Większa konkurencja = niższe ceny
4. Dużo turystów a szczególnie do czerwca Polaków = raźniej w grupie
5. Ładna północna plaża z 2 restauracjami zaraz obok.
7. Sprzęt do sportów wodnych dostępny na plaży
8. Kilka sklepików.

Lepiej się więc WCZYTUJ dokładnie co kto pisze, zamiast nonszalancko przelewać emocje na forum.
Ja pisałem zawsze dokładnie tak jak jest w rzeczywistości, bez zbędnego upiększania, bo ono niczemu dobremu się nie przysłuży.

Ostatnio edytowany przez Robot, 06 Mar 2013 19:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 06 Mar 2013 19:24 

Pytanie kieruję w szczególności do osób, które były na Malediwach:

Ile czasu potrzeba na załatwienie wszystkich formalności związanych z przylotem do Male (odprawa plus odbiór bagażu) i odlotem (nadanie bagażu i wszystkie inne formalności)?

Pytam, ponieważ interesuje mnie lot powrotny z Colombo do Male liniami China Eastern, których samolot wg planu powinien lądować w Male o 19:55, natomiast samolot powrotny Emirates z Male finalnie do Wa-wy jest o 23:00. Zastanawiam się czy w tym czasie można to bez problemu zrobić. Czyli ile czasu potrzeba, żeby po wylądowaniu w Male odebrać swój bagaż, przejść do strefy odlotów i załatwić wszystkie inne procedury przed odlotem.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś miał jakieś informacje czy często zdarzają się opóźnienia linii China Eastern, szczególnie na trasie Colombo-Male i jakiego rzędu mogą być. Pięknie dziękuję.

#470 PostWysłany: 06 Mar 2013 20:04 

Loty: 53
Kilometry: 121 490
Ostatnią noc przed wylotem chcemy spędzić niedaleko lotniska.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy lepiej wziąć jakiś hotelik na Male i rano podpłynąć promem na lotnisko czy może Hulhumale i podjechac taxi?

Proszę o podpowiedź hotelu i w jednym i drugim wypadku.

Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 06 Mar 2013 22:45 

pearl24 napisał(a):
Ostatnią noc przed wylotem chcemy spędzić niedaleko lotniska.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy lepiej wziąć jakiś hotelik na Male i rano podpłynąć promem na lotnisko czy może Hulhumale i podjechac taxi?

Proszę o podpowiedź hotelu i w jednym i drugim wypadku.

Dzieki

Tez sie nad tym zastanawiam i poki co ,mamy zabukowany hotelik i na Male i na Hulhumale....ale z jednego musimy przeciez zrezygnowac.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 06 Mar 2013 22:54 

Moim skromnym zdaniem lepiej od razu udać się na Hulhumale

Hotel Hulhumale Inn, ale nie spodziewaj się rewelacji.
Na nockę może być.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 06 Mar 2013 23:19 

Ten hotel mam zarezerwowany...więc pewnie tak tez zrobie.....Jest to hotel tylko na jedna noc........
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 06 Mar 2013 23:27 

Spoko
Jest czysty. Kumpel tam nocował.
Na jedną noc w sam raz.
Lepiej od razu z tobołkami się tam udać i rano rzut beretem na lotnisko.
Można nawet autobusem podjechać.
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 06 Mar 2013 23:33 

Mam tylko nadzieje,ze na lotnisku bedzie gdzie bagaze przechowac,bo lot mamy wieczorem i chcemy jeszcze troche o Male zachaczyć.
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 06 Mar 2013 23:43 

Kasia6555 napisał(a):
Mam tylko nadzieje,ze na lotnisku bedzie gdzie bagaze przechowac,bo lot mamy wieczorem i chcemy jeszcze troche o Male zachaczyć.

W takim razie jeśli chcecie zwiedzać Male, wtedy najlepiej napisać do hotelu na Male czy ewentualnie przetrzymają wasze bagaże.
Przeważnie hotele nie sprawiają problemu, a niektóre mają specjalne pomieszczenia.
Można również zapytać o późniejsze wymeldowanie.
Wtedy nocujesz na Male, wymeldowujesz się, oddajesz bagaże do przechowania w hotelu, a paszporty, bilety i cenne przedmioty zabierasz ze sobą w miarę możliwości, zwiedzasz Male, wracasz bo bagaże i płyniesz na lotnisko.
Oczywiście wszystko z głową patrząc na zegarek, żeby nie płynąć zaraz przed zmierzchem, bo teraz nawet nie wiem o której ostatnie odpływają. Nie zastanawiałem się nad tym.
Gdybyś nocowała na Hulhumale, wtedy trzeba byłoby jechać na lotnisko, potem płynąć na Male, zwiedzać i potem znowu wracać.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 07 Mar 2013 09:59 

Jeśli chodzi o nocleg przed wylotem to my nocowaliśmy w Male w hotelu Luckyhia.Hotel bez szału,ale z klimatyzacją i w sam raz jak na jedną noc..Kosztował z podatkami za noc 200 złotych za 2 osoby.Można dodatkowo dokupić śniadanie.Nawet zjadliwe.Plusem tego hotelu jest to,że jest 5 minut spacerem od promu,który odpływa na lotnisko.Jednak my jechaliśmy i tak taksówką,bo nie będę się przepychał przez zatłoczone miasto z walizkami.Taksówka kosztuje w Male 2 dolary niezależnie od miejsca do którego się udajesz.Prom odpływa co 10 minut i podpływa pod samą halę przylotów.Prom kosztuje 10 rupii,albo 1 dolar.Bardziej opłaca się zapłacić w rupiach bo 1 dolar to w przeliczeniu 15 rupii.
Czarek
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 07 Mar 2013 10:34 

Robot napisał-Gdybyś nocowała na Hulhumale, wtedy trzeba byłoby jechać na lotnisko, potem płynąć na Male, zwiedzać i potem znowu wracać.
Myslę,ze to żaden problem-mamy na to cały dzień-wiec chociaz czas nam zleci
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 07 Mar 2013 10:38 

niebieski
Szybkie pytanko mam:
Dostałem bardzo dobrą ofertę z Island Cottage i się teraz zastanawiam, czy zrezygnować z Summer Villi na rzecz właśnie IC.
Może ktoś mi doradzić czy warto?
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 07 Mar 2013 11:54 

Kasia6555 napisał(a):

Na lotniski jest przechowalnia bagazu-5$ bagaz/doba,wiec spokojnie mozna nocleg spedzic na Hulhumale,rano autobusem pojechac na lotnisko i miec cały dzien na zwiedzanie Male
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości