Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#421 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:29 

Robot napisał(a):
Coniferka
Zabierz pigułki na okres, a będzie wszystko w porządku.

tzn...abym nie miała czy abym miała?Myślisz,że te tabletki wpłynęłyby na Twoje mądrowanie?Jeżeli tak to BIORĘ!!!!!

Wszystko zniosę aby tylko Ciebie tam nie spotkać!!!!
I tutaj także...ale to chyba nieosiągalne marzenie...Robot nie zniknie:(
 Profil Relacje PM off  

Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN
#422 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:40 

Coniferka napisał(a):
Robot napisał(a):
Coniferka
Zabierz pigułki na okres, a będzie wszystko w porządku.

tzn...abym nie miała czy abym miała?Myślisz,że te tabletki wpłynęłyby na Twoje mądrowanie?Jeżeli tak to BIORĘ!!!!!

Wszystko zniosę aby tylko Ciebie tam nie spotkać!!!!
I tutaj także...ale to chyba nieosiągalne marzenie...Robot nie zniknie:(

"Tylko ten kto podąża za szlachetnymi marzeniami znajdzie to czego szukał"
W myśl tych pięknych słów powinienem - zostać :),,,,,ale spoko - zniknę, gdyż nie chcę być prowokowany do złego.
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 369 076
Nikt nie wspomniał o resorcie, który mi udało się zabookować.
Wydaje mi się, że to była niezła okazja i mam nadzieję, że nie znajdę to posta typu "byłem tam, było strasznie" :D :D :D

Bilety oczywiście Emirates 8-)
A potem Meeru Island Resort & Spa

Były do wyboru 3 rodzaje domków:
[1] na wyspie
[2] na plaży (schodki kończą się w wodzie)
[3] na wodzie z jacuzzi

Ponieważ dla mnie Malediwy musowo łączą się z mieszkaniem na wodzie, wybrałem trzecią opcję, która kosztuje 1250zł/noc za domek (co daje de facto 625zł od osoby).
Domek wygląda tak:
Image Image

Wydaje mi się, że okazja niezła. Transfer lotnisko-hotel niestety bolał: 900zł (speedboat)

opcja [1] kosztowała 800zł za domek dziennie
opcja [2] natomiast 950zł dziennie -> domek wygląda tak: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... etMuhpsVhc

Jakie atrakcje tamtejsze polecacie najbardziej? (typu snorkeling, diving)
Nie będę bowiem mógł wziąć ich zbyt wiele (1-3) więc chcę zwiększyć prawdopodobieństwo, że zaliczę te najfajniejsze :)

Image
Image

Ostatnio edytowany przez Heps, 04 Mar 2013 22:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:53 

|...o...| napisał(a):
@Coniferka: Ja rozumiem ze Ty bylas tam 8 miesiecy temu i mozesz przekazac jakies aktualniejsze wiadomosci.
Wiec prosze bardzo pisz a nie czekaj na podpowiedzi.

@Robot: wiec jesli mam w resorcie zapewnione plaze lacznie z bikini opalaniem, lowienie ryb, nurkowanie, windsurfing, to bedzie to samo co pobyt na Maafushi i wycieczki z niej ? Bo nie widze roznicy jesli dzis jake na wysepke X i tam bede na plazy a jutro jade na wysepke Y i tez jestem na plazy. Nurkowanie na jednej rafie moze sie roznic od drugiej rafy tak to fakt.
Co do bogatych ludzi to duzo z tych osob wlasnie bardzo oszczedza i uzywa wszelkiego rodzaju okazji byle taniej ale na odpowiednim poziomie.

Wiesz.
Ja nie jestem w ciemię bity. Znam dobrze ten teren.
Pakiet który podałeś All kosztowałby co najmniej 10tys.zł od osoby na tydzień w resorcie, za który warto byłoby zapłacić więcej, niż przykładowo obecnie za hotel Kaani na Maafushi.
Jeśli kogoś stać niech bierze. Mnie nie stać i dlatego zawsze szukam innych rozsądnych rozwiązań.
Resort a resort to jest znaczna różnica, tak samo jak Mercedes i Mercedes.
Jeśli nie stać mnie na porządnego Mercedesa, wtedy kupuję porządny samochód innej marki, z którego będę zapewne bardziej zadowolony niż .....
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 04 Mar 2013 23:00 

Heps
Wybrałeś fajny resort.
Ten jest wart swojej ceny.
Najlepiej napisz do nich co oferują, bo przecież będziesz zdany na nich.
Ja polecam nurkowanie z rekinami i mantami w pobliżu tego resortu.
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 04 Mar 2013 23:08 
Awatar użytkownika

Robot napisał(a):
Heps
Wybrałeś fajny resort.
Ten jest wart swojej ceny.
Najlepiej napisz do nich co oferują, bo przecież będziesz zdany na nich.
Ja polecam nurkowanie z rekinami i mantami w pobliżu tego resortu.

Dzięki, teraz nie mogę się doczekać jeszcze bardziej :mrgreen:

#427 PostWysłany: 04 Mar 2013 23:14 
Awatar użytkownika

|...o...| napisał(a):
@Heps: transfer 900PLN w jedna strone czy w dwie, nie ma mozliwosci wybrania sie lodzia 310 wg. tej strony
http://www.mtcc.com.mv/transportprovince.aspx na Dhiffushi i stamtad na Twoja wyspe odlegla o 500m ??
Ja to jest z tym oficjalnym transportem pomiedzy wyspami.

Transfer w dwie strony dla dwóch osób. Odbiera nas koleś na lotnisku w Male.
Doliczono to do bookingu i nawet nie miałem możliwości rezygnacji z tego.

#428 PostWysłany: 04 Mar 2013 23:56 

|...o...| napisał(a):
@Heps: transfer 900PLN w jedna strone czy w dwie, nie ma mozliwosci wybrania sie lodzia 310 wg. tej strony
http://www.mtcc.com.mv/transportprovince.aspx na Dhiffushi i stamtad na Twoja wyspe odlegla o 500m ??
Ja to jest z tym oficjalnym transportem pomiedzy wyspami.

@Robot : jak w wiekszosci wypowiedzi sie zgadzam z Toba to na moje pytania odpowiadasz wymijajaco co to znaczy bylby 10tys drozej ??
Hotel Kaani na Maafushi 7 dni plus te wycieczki co proponujesz dziennie dla pary wyjdzie cos kolo 8.5tys, resort ktory podalem wyjdzie 13tys przy transferze lotniczym Flyme - gdzie tutaj mam ta roznice 10tys.

Chodzi mi,
nie 10tys.zł drożej,
tylko 10 tys.zł od osoby za pakiet All z transferem i codziennymi wycieczkami, takimi jak nurkowanie, łowienie ryb i innymi atrakcjami. Tyle trzeba niestety zapłacić za taki full pakiet do dobrego resortu na Malediwach.
Ogólnie jeszcze jaśniej chodzi mi o to, że kwota za cały pobyt All w dobrym resorcie, z biletami lotniczymi i fajnymi fakultetami wyjdzie dla 2 osób w granicach 20 tys. zł.
Podobne atrakcje przykładowo z Kaani można się zamknąć za około 10 -12 tys.zł za dwie osoby. Tyle, że nie ma drinkowania, a niektórzy nie wyobrażają sobie pobytu gdziekolwiek bez alkoholu.
Przeliczyłem właśnie Meeru All, z biletami ,5 fakultetami i podatkami wyjdzie pewnie około 18 tys.zł za dwie osoby.
Bez wycieczek z biletami, All z podatkami około 14tys.zł za dwie osoby.
Ten resort to bardzo dobry wybór.
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 05 Mar 2013 00:35 
Awatar użytkownika

No mi wyszło 8500 zł za 4 dni na Malediwach z moją Ukochaną.
W tych ośmiu tysiącach zawierają się przeloty, dojazdy i nocleg, zatem wszystko co niezbędne (=gdybym się uparł, to nie wydałbym już prawie nic dodatkowo z musu)

Na fakultety zejdzie 600-1500zł, co daje spełnione marzenie w domku na wodzie na Malediwach za <10k (dla dwóch osób) :)

Zdaję sobie sprawę, że będziemy tam krótko, ale na dłużej nie było mnie stać i czasowo, i finansowo.

#430 PostWysłany: 05 Mar 2013 00:51 

Będziecie zachwyceni w tym resorcie.
Oby pogoda dopisała.
Najlepszy stosunek jakości do ceny. Okolica pod względem kolorystyki zwala z nóg przy bezchmurnym niebie. Nie każdy resort ma takie laguny w pobliżu
Ten resort polecali mi Niemcy z którymi nurkowałem. Niestety na razie się nie zanosi, że skorzystam :)
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 05 Mar 2013 12:06 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Weźcie już skończcie to gadanie o niczym.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 05 Mar 2013 12:31 

Heps napisał(a):
W tych ośmiu tysiącach zawierają się przeloty, dojazdy i nocleg, zatem wszystko co niezbędne (=gdybym się uparł, to nie wydałbym już prawie nic dodatkowo z musu)

Na fakultety zejdzie 600-1500zł, co daje spełnione marzenie w domku na wodzie na Malediwach za <10k (dla dwóch osób) :)

Zdaję sobie sprawę, że będziemy tam krótko, ale na dłużej nie było mnie stać i czasowo, i finansowo.

Tez jestem za tym,zeby skonczyc to gadanie o niczym...
ale 8500zł za 4 dni.......nawet walizki nie by mi sie nie chciało pakowac,żeby taki kawał świata na 4 dni lecieć....
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 05 Mar 2013 12:42 
Awatar użytkownika

Kasia6555 napisał(a):
Heps napisał(a):

ale 8500zł za 4 dni.......nawet walizki nie by mi sie nie chciało pakowac,żeby taki kawał świata na 4 dni lecieć....

Piszesz "Tez jestem za tym,zeby skonczyc to gadanie o niczym..." po czym robisz to samo komentując negatywnie moją wycieczkę, choć nikogo nie interesuje tego typu opinia.
Ja wolę tak chociaż na krótko, a Ty wolisz siedzieć i nie robić nic - i co z tego, kogo to obchodzi?
Hipokrytka.

#434 PostWysłany: 05 Mar 2013 12:55 

|...o...| napisał(a):
@Robot : to rozpisz mi przykladowo kosztorys 7 dni w Kaani gdzie i za ile, tak wzor jaki pasowal by dla Twojej osoby aby potraktowac hotel jako miejsce wypadowe.

Ja bym wykupił nurkowanie z mantami.
Picnic Island
Biyadhoo
Dzienne wędkowanie
W zależności ile się uda wytargować jeszcze jakieś 2 resorty
Może być przykładowo
http://www.olhuvelimaldives.com/
Kolorystyka łeb urywa przy bezchmurnym niebie w południe w tamtej okolicy :) Jest też fajna rafa w pobliżu i można zahaczyć.
Lokalesi wiedzą o co chodzi.
Ceny zależą oczywiście od ilości chętnych. Teraz jest szczyt sezonu i pewnie za bardzo się nie chcą targować.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 05 Mar 2013 13:05 

Heps napisał(a):
Kasia6555 napisał(a):
Heps napisał(a):

Piszesz "Tez jestem za tym,zeby skonczyc to gadanie o niczym..." po czym robisz to samo komentując negatywnie moją wycieczkę, choć nikogo nie interesuje tego typu opinia.
Ja wolę tak chociaż na krótko, a Ty wolisz siedzieć i nie robić nic - i co z tego, kogo to obchodzi?
Hipokrytka.

haha...hipokrytka czy nie....ale lece ze znajomymi na dwa tygodnie i nie planuje tego czasu spedzic na nierobieniu niczego......Dołozymy niewiele wiecej do tych twoich 8500 zł i mamy zamiar czas spedzac codziennie gdzie indziej i nie zalezy nam na spaniu w domku na wodzie bo w takowych domkach za wiele mniejsze pieniadze mozna sie przespać np w Tajlandi albo na Bali jak też poczynilismy wczesniej.........A Malediwy to nie tylko domki na wodzie.........Pozdrawiam Pana Heps
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 05 Mar 2013 13:07 

Heps -jeszcze jedno..
Nim zaczniesz o kims coś pisac ,dowiedz sie maoze najpierw dokładniej co dane słowo oznacza........
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 05 Mar 2013 13:14 

Jeśli ktoś pisze, że chce spełnić swoje i drugiej połówki marzenie, wtedy warto lecieć nawet na weekend :):)
Nie możemy rzeczywiście iść z polemiką w tą stronę.
Sam się na to czasami łapię i nie wiem skąd się to bierze.
Może z braku Słońca :)
Każdy przecież ma inne gusta i plany. Nigdy też nie wiemy ile kto może wziąć urlopu w danym czasie itd.
Nie nakręcajmy się.
Musimy się wystrzegać złych emocji i jak najwięcej sobie pomagać. Trzeba to wszystko wyrzucić jak najszybciej z własnego serca.
Ja się będę od dzisiaj pilnował :):)
Was również zachęcam.
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 05 Mar 2013 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
A ja czekam wreszcie na jakąś relację... ale jakoś nikt się nie "chwali" :D

#439 PostWysłany: 05 Mar 2013 13:28 
Awatar użytkownika

Kasia6555 napisał(a):
Heps -jeszcze jedno..
Nim zaczniesz o kims coś pisac ,dowiedz sie maoze najpierw dokładniej co dane słowo oznacza........

Dokładnie wiem, co słowo oznacza i użyłem go całkowicie poprawnie.
Wołasz, aby nie pisać o niczym i jednocześnie sama piszesz, że Ty to byś się nie pakowała na 4 dni, co jest pustym, nieważnym (a jednocześnie nieuprzejmym) zdaniem.
Idealnie zatem wpisałaś się w to, co zdanie wcześniej kazałaś zaprzestać reszcie. Trudno wyobrazić sobie lepszy przykład hipokryzji.

Czy Ty jesteś niezrównoważona, czy po prostu tak bardzo nieinteligentna?
Pisząc mi taką poradę pogrążasz samą siebie :D

Wątpię byś faktycznie gdziekolwiek się szykowała, przejrzałem Twoje wypowiedzi i widzę, że głównie narzekasz i nie potrafisz znaleźć działającej rezerwacji, gdy jest promocja. I Twoje uzależnienie od wielokropków.
Oczywiście to tylko moje podejrzenie oparte na pozorach, które sprawiasz, więc nic nie musisz nikomu udowadniać. Najlepiej po prostu zamilknij, bo gdy brak komuś poziomu, to lepiej dla niego wychodzi po prostu milczeć.
Nie mam ochoty stracić kolejnej minuty na jałową dyskusję, więc jakąkolwiek bzdurę odpiszesz w 'odwecie' (bo widać, że Ci zależy) ja włączam po prostu ignorowanie postów z Twojego pseudonimu.

#440 PostWysłany: 05 Mar 2013 13:44 

pawelyop napisał(a):
A ja czekam wreszcie na jakąś relację... ale jakoś nikt się nie "chwali" :D

Jesli chcesz sie dowiedziec czegos konktetnego,napisz najlepiej na priv do kogos kto juz tam był albo jest.
Niektórzy są bardzo zyczliwi i udzielą Ci konkretnych odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość