Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 26 Lut 2013 17:14 
Awatar użytkownika

SEN napisał(a):
Na długo zostajesz w Brukseli? Bo jeśli nie to na jednym odcinku Rail Pass dojedziesz z Charleroi do Brugge z powiedzmy to "nie długim" zwiedzaniem Brukseli :)

W Brukseli zamierzam być praktycznie cały czwartek, od rana do wieczora. Wieczorem transport do Bruggi i tam piątek z połową soboty.
Czy te 10-12 godzin w Brukseli to "niedługi okres"? :D
 Profil Relacje PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#242 PostWysłany: 26 Lut 2013 17:36 

niebieski
Niedługi. Jeden odcinek.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 26 Lut 2013 21:00 

złoty
mam podobne pytanie, jak dlugi moze byc okres postoju w Brukseli w przypadku podrozowania na jednym bilecie z Charleroi do Brugii ? przyjade do Brukseli ok 22 w sobote, chcialbym w poniedzialek z samego rana jechac dalej do Brugii - moge to zrobic na jednym bilecie czy musze wykupic 2 oddzielne?
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 27 Lut 2013 01:28 

niebieski
Na jednym nie da rady - na RailPassie wpisujesz date podrozy, wiec musisz sie zmiescic w jedym dniu kalendarzowym. Dodam, ze na 6 podrozy koleja w ciagu 5 dni, nie sprawdzili nas tylko raz, zatem liczenie na brak kanara jest dosc ryzykowne.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 27 Lut 2013 03:21 

platynowy
W Belgii nie wolno robić przerw w podróży. Czyli manewry typu rano do Brukseli a wieczorem do Charleroi na jednej linijce pass-a albo na jednym bilecie, są niedozwolone. W praktyce przechodzi. Trzeba mieć pecha i trafić na rewizora (oni oprócz dowodu stwierdzającego twoją datę urodzenia sprawdzają jeszcze numer pociągu ze stempelka i sprawdzają w ten sposób czy zrobiłeś przerwę w podróży, jak zrobiłeś - wlepi karę).

Manewry typu przesiadka w Brukseli z ostatniego pociągu z Charleroi na pierwszy do Brugii następnego dnia też niedozwolone i nie przechodzą, bo na bilecie zawsze masz datę (jest to jeden dzień).

digger napisał(a):
Nna 6 podrozy koleja w ciagu 5 dni, nie sprawdzili nas tylko raz, zatem liczenie na brak kanara jest dosc ryzykowne.
Z pass-em akurat bardzo mało ryzykowne, bo wpiszesz sobie zanim do ciebie dojdzie :mrgreen: z tym że przyjdzie prawie zawsze a trzeba cały czas być na baczności itp.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 27 Lut 2013 10:57 
Awatar użytkownika

W Charleroi mam planowane lądowanie o godzinie 12:00, chciałabym pojechać Shuttle Busem do Brukseli, aktualnie godziny odjazdów to:

12h20
12h50
13h20

Będę miała tylko bagaż podręczny. Bilet na którą godzinę powinnam kupić? Na 12:20 powinnam zdążyć czy lepiej nie ryzykować i kupić na 12:50? Nie chcę też bez sensu utknąć na lotnisku. Co w sytuacji, jesli bym kupiła bilet na 12:20 i bym nie zdążyła? Mogę jechać kolejnym czy to zupełnie odpada?
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 27 Lut 2013 11:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Kup na 12.20, jak nie zdazysz to mozesz spokojnie jechac nastepnym. Ja zwykle kupuje w okolicach godziny przylotu, bo zawsze jest szansa ze samolot przyleci przed czasem i nie bede musiala tracic tam czasu.

#248 PostWysłany: 27 Lut 2013 11:53 
Awatar użytkownika

O, dzięki za info. Czyli jeśli będę trzymała w ręku bilecik na 12:20 a spróbuję wsiąść do tego o 12:50 to pan mnie nie wywali na pewno? :) Obawiam się sytuacji, gdy będę musiała kupić kolejny bilet.
To jeszcze jedno pytanie - jak lepiej kupić, przez internet na stronie czy w automacie na lotnisku? Przyjeżdżam w sobotę i w sobotę wracam, słyszałam, że przy tak krótkim pobycie weekendowym jest zniżka 50 %, nie widzę jej na stronie. Jest przy kupnie w automacie?
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 27 Lut 2013 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Lubie_Truskawki napisał(a):
O, dzięki za info. Czyli jeśli będę trzymała w ręku bilecik na 12:20 a spróbuję wsiąść do tego o 12:50 to pan mnie nie wywali na pewno? :) Obawiam się sytuacji, gdy będę musiała kupić kolejny bilet.

Jesli masz bilet internetowy to po przylocie idziesz do budki z biletami i bez kolejki podbijasz go u kasjera. Z tym biletem idziesz do autobusu. Na wczesniejszy cie (raczej) nie wpuszcza, ale na pozniejszy zawsze tak. Nikt cie na pewno nie wywali, ani nie kaze nic dokupowac, co miesiac tak robie.

Lubie_Truskawki napisał(a):
To jeszcze jedno pytanie - jak lepiej kupić, przez internet na stronie czy w automacie na lotnisku? Przyjeżdżam w sobotę i w sobotę wracam, słyszałam, że przy tak krótkim pobycie weekendowym jest zniżka 50 %, nie widzę jej na stronie. Jest przy kupnie w automacie?

Jak wolisz. Ja kupuje przez net zeby nie stac w kolejkach, tylko szybko wpakowac sie do czekajacego autobusu. Znizek na te autobusy nie ma zadnych, zawsze 13e OW lub 22e RTN. Bilet weekendowy dotyczy kolei belgijskich i tam rzeczywiscie na przejazdy weekendowe jest 50% znizki.

#250 PostWysłany: 27 Lut 2013 16:52 
Awatar użytkownika

Magaa napisał(a):
Jesli masz bilet internetowy to po przylocie idziesz do budki z biletami i bez kolejki podbijasz go u kasjera. Z tym biletem idziesz do autobusu. Na wczesniejszy cie (raczej) nie wpuszcza, ale na pozniejszy zawsze tak. Nikt cie na pewno nie wywali, ani nie kaze nic dokupowac, co miesiac tak robie.

Cenna informacja! :) dziękuję bardzo.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 01 Mar 2013 19:17 
Awatar użytkownika

Może to głupie, ale jak można wydrukować bilet internetowy, na stonie http://www.voyages-lelan.be nigdzie nie mogę zlokalizować zakładki log in :roll:

#252 PostWysłany: 01 Mar 2013 19:33 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
z tego co widać na stronie to musisz wziąć to potwierdzenie z maila i zczytać w automacie biletowym na dworcu/lotnisku. Bo raczej dostałeś coś na maila?
"FOR CHARLEROI DEPARTURE, PLEASE CHECK YOUR TICKET AT THE AIRPORT DESK.

Our coaches are waiting for you at the TGV Exit, (street is:) Rue de France"

#253 PostWysłany: 01 Mar 2013 19:50 
Awatar użytkownika

Dokładnie tak jest: dostałem login i hasło i informacje ze jeśli mam problem z wydrukowaniem biletów to mam zanotować nr rezerwacji i działać na lotnisku. If you have printing problems, please write down your order number : xxxxxxxxxxxxxxx and go to the counter at Charleroi airport to get your ticket Magaa kilka postów wcześniej pisał co robić z wydrukowanym biletem internetowym więc zakładam że jest możliwość wydrukowania takowego jak to jest z easybusem w UK.

#254 PostWysłany: 01 Mar 2013 19:52 
Awatar użytkownika

A nie dostałeś nic na maila? Sprawdź w spamie ...
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 01 Mar 2013 22:06 
Awatar użytkownika

Skok miałeś racje

#256 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:14 
Awatar użytkownika

Jestem po wizycie w Bru. Bilet kupiony przez neta, nie wymaga podbijania w kasie, po okazaniu u drivera od razu można się pakować. Będąc już na miejscu na dworcu warto uderzyć do pobliskiego Carrefura gdzie jest opcja tanich zakupów, sugeruje możliwość nabycia piw z gatunku Leffe, naprawdę rewelacyjny smak. Czas jazdy 45 minut. Rano autobus napakowany, wieczorem powrót w towarzystwie kilku osób.

#257 PostWysłany: 08 Mar 2013 00:31 

Hej!
Ostatnio sporo spamuję na tym forum, ale ciężko mi jakoś to wszystko ogarnąć.
Mam kilka pytań:
1) gdzie się kupuje bilety na te autobusy 365 A - > płatne 5 euro, tak ?
2) czy bilety na pociąg można kupić online?
interesuje mnie go pass 1 ( również po 5 euro ? ) ;)

Wiem, że to nie do końca legalne, ale czy myślicie, że da radę dojechać na tym GoPass1 do Brugii z przesiadką jakąś 2 h na zobaczenie Manekin Pis i Grande Place? :)
Najwyżej pewnie można wkręcić, że się zgubiło na dworcu czy coś?
Pozdrawiam!: )
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 08 Mar 2013 05:57 

platynowy
majoofka napisał(a):
1) gdzie się kupuje bilety na te autobusy 365 A - > płatne 5 euro, tak ?

Tak. U kierowcy.

majoofka napisał(a):
2) czy bilety na pociąg można kupić online?

Tak. http://nmbs.be/

majoofka napisał(a):
interesuje mnie go pass 1 ( również po 5 euro ? ) ;)

Po 6 euro.

majoofka napisał(a):
Wiem, że to nie do końca legalne, ale czy myślicie, że da radę dojechać na tym GoPass1 do Brugii z przesiadką jakąś 2 h na zobaczenie Manekin Pis i Grande Place? :)
Najwyżej pewnie można wkręcić, że się zgubiło na dworcu czy coś?

Tutaj pisałem o tym: viewtopic.php?f=42&t=10&start=250#p215753
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 08 Mar 2013 12:20 

niebieski
NBE322

nie wprowadzaj w blad - autobus za 5 EUR (na lotnisko) to linia A, linia 365A to podmiejski jezdzacy z Charleroi Sud do Brukseli, nie wiem gdzie niby zajedziesz nim za 5 eur?
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 08 Mar 2013 13:42 

Przepraszam, pomyliło mi się ...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości