Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Lut 2013 20:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Aby sie dowiedziec czy na Wasz lot z przesiadka przysluguje Dubai Connect wystarczy "roboczo" wybrac rezerwacje na stronie emirates i odnalezc swoj lot. Od razu przy lotach pokazuje sie czy przysluguje czy nie. Czasami na 8.15h jest pokazane ze tak, a czasami przy 12h ze nie - pewnie chodzi o wczesniejsze polaczenia. Tak wiec tak to mozna sobie zweryfikowac. Oczywiscie nie biore pod uwage progu 1100$ bo bilety sporo przekraczaja te kwote - chodzi tylko czy kwalifikuje sie ze wzgledu na oczekiwanie czasowe na lotnisku.
Wiec jezeli przy kwocie ponad 1100$ nie przysluguje - to prawdopodobnie jest wczesniejszy lot i kobieta na infolini nic nie jest w stanie zrobic.
 Profil Relacje PM off  

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#22 PostWysłany: 13 Lut 2013 20:16 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Szczerze powiedziawszy nie wiem o co w tym chodzi - tzn czemu czasem dają, inny razem nie.

w 1 stronę jest Dubai Connect choć po 3:00 jest lot do HK - mimo to Dubai Connect przysługuje
Przy powrocie nie ma wcześniejszego lotu do WAW, jest ponad 8h, a nie przysługuje. Przy innej konfiguracji pokazuje że przysługuje... mocno uznaniowa ta opcja...

Cena biletów <1100usd

Załączniki:
2.jpg
2.jpg [ 122.75 KiB | Obejrzany 2022 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 97.61 KiB | Obejrzany 2024 razy ]
hk.jpg
hk.jpg [ 104.8 KiB | Obejrzany 2027 razy ]

#23 PostWysłany: 13 Lut 2013 20:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Hmm, masz racje - ja tez tego nie moglem rozkminic, wiec uznalem ze chodzi pewnie o te wczesniejsze loty. Dosyc dziwna jest sprawa, ze pokazuje sie to rowniez przy lotach ponizej tego pulapu 1100$
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 17 Lut 2013 12:43 

W moim przypadku bilety kosztowały grubo poniżej 1100USD, a czas oczekiwania na następny lot wynosi ponad 19h. Zgodnie z informacjami na stronie Emirates, udało mi się ustawić Dubai Connect poprzez "Manage a Booking", oczywiście bez najmniejszego problemu (zgodnie ze screenshotem powyżej).
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Lut 2013 15:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś korzystał już z Dubai Connect w praktyce? Zarezerwowałem go do jednej z moich rezerwacji (2 bilety*1900 zł) przez stronę internetową około tygodnia temu, od tego czasu nie dostałem żadnego maila ani telefonu. O hotel się nie martwię, ale czy do załatwienia wizy nie trzeba im wysłać paszportu ani nic?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 18 Lut 2013 11:48 

Ja rezerwowałem jakieś 2 tygodnie temu.
Przez ich stronę w 'Manage a Booking' wtedy się nie dało rezerwować i nawet nie wyświetlało informacji czy dane połączenie kwalifikuje się na Dubai Connect.
Rezerwowałem więc przez telefon.
Jako że w danych nie miałem jeszcze uzupełnionych informacji o pasażerach (daty urodzenia, nr paszportów, daty ważności paszportów) to musiałem to wszystko podać przez telefon... na koniec konsultantka potwierdziła rezerwację i wysłała potwierdzenie mailem.
Wtedy jeszcze w systemie (w 'Manage a Booking') nie było żadnych informacji o Dubai Connect.
Dopiero wczoraj zobaczyłem, że pojawiła się zarówno informacja o kwalifikacji na Dubai Connect, jak i samo jego potwierdzenie (pewnie coś mieszali w systemie).

Jeżeli nie podawałeś jeszcze nigdzie danych paszportów pasażerów to coś chyba jest nie tak bo konsultantka mówiła, że są to dane wymagane do wyrobienia wizy...

Możesz też zadzwonić i poprosić o wysłanie potwierdzenia rezerwacji Dubai Connect mailem.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Lut 2013 12:27 

A wiesz może, czy musisz na swoją rękę postarać się o przeprocesowanie wniosku wizowego, czy wystarczy, że podasz dane w Manage Booking?

Na stornie w sekcji Terms and Conditions dla Dubai Connect jest taki fragment i w sumie, to nie wiadomo jak interpretować (przy normalnym staraniu się o wizę przez stronę Emirates trzeba wypełnic wniosek i dołaczyc skany dokumentów):

"It is your responsibility to obtain (for all travellers including infants and children) all required travel documents for obtaining an entry visa into the UAE at your own expense prior to making a booking with us."
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 18 Lut 2013 12:45 

Czy wystarczy podanie informacji o numerze paszportu i jego ważności w Manage Booking i na lotnisku w Dubaju Emirates załatwi resztę, czy trzeba jakoś się samemu postarać o przeprocesowanie wniosku o wizę?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Lut 2013 12:59 

Jeśli rezerwujemy telefonicznie to albo wcześniej uzupełniamy dane paszportowe wszystkich podróżnych w systemie albo podajemy je w trakcie rozmowy; po zarezerwowaniu przychodzi potwierdzenie i tyle - wniosek o wizę składa Emirates; na lotnisku przed wylotem odbierzemy vouchery i uzyskamy wszelkie niezbędne informacje - tak to opisała konsultantka na infolinii.

Czy w ogóle można rezerwować przez stronę internetową - tego nie wiem, jak ja rezerwowałem to nie było takiej możliwości.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 18 Lut 2013 13:37 

Dzieki za info. Właśnie potwierdziłem na infolinii, że wystarczy odebrac voucher na lotnisku w WAW a potem wszystko pójdzie jak po szynach... Hongkong z darmowym noclegiem pośrodku w obie strony za 1485 PLN.. nie trzeba biznesu, oby jak najwięcej takich promocji!
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 18 Lut 2013 14:14 

Ostatnio są bardzo szczodrzy z tą ofertą - konkurencja?:>
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Lut 2013 16:56 

kurczę, ja też mam bilet za 1485 zł (x 2 osoby) i w jedną stronę przesiadkę 8 h 15 min - pani z infolinii (średnio miła) powiedziała mi, że mój lot się nie kwalifikuje na DC, wspominała właśnie o cenie, która musi przekraczać 1100 usd i o promocji na hotele, która trwa bodajże do 6 maja (a ja ww. lot mam 18 maja), generalnie też dała mi do zrozumienia, że czego niby oczekuję za tę cenę...

Jestem w stanie to zrozumieć, informację o DC potraktowałam jako miłą niespodziankę, bo na przesiadkę muszę czekać całą noc, więc wiadomo, że wolałabym hotelowe łóżko, niż krzesełko na lotnisku, ale na stronie nie ma nigdzie info o pułapie ceny biletu ani promocji na hotele :/

Czy komuś udało się załatwić DC na wszystkie właśnie takie warunki: poniżej 1100 usd/ 8 h 15 min/ lot po 5 maja?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Lut 2013 16:59 

srebrny
olifanta napisał(a):
kurczę, ja też mam bilet za 1485 zł (x 2 osoby) i w jedną stronę przesiadkę 8 h 15 min - pani z infolinii (średnio miła) powiedziała mi, że mój lot się nie kwalifikuje na DC, wspominała właśnie o cenie, która musi przekraczać 1100 usd i o promocji na hotele, która trwa bodajże do 6 maja (a ja ww. lot mam 18 maja), generalnie też dała mi do zrozumienia, że czego niby oczekuję za tę cenę...

Jestem w stanie to zrozumieć, informację o DC potraktowałam jako miłą niespodziankę, bo na przesiadkę muszę czekać całą noc, więc wiadomo, że wolałabym hotelowe łóżko, niż krzesełko na lotnisku, ale na stronie nie ma nigdzie info o pułapie ceny biletu ani promocji na hotele :/

Czy komuś udało się załatwić DC na wszystkie właśnie takie warunki: poniżej 1100 usd/ 8 h 15 min/ lot po 5 maja?

też szukam takiej osoby, ale do tej pory nikogo takiego nie znalazłam - wszyscy lecą przed...

#34 PostWysłany: 18 Lut 2013 17:15 

olifanta napisał(a):

W manage my booking też nie masz tej oferty?

zawsze można sobie samemu kupić hotel;) (i to np. ten lepszy i bliżej, znajdujący się na terminalu)
albo wejście do saloniku np: http://www.emirates.com/pl/english/plan ... ounge.aspx
a dokładniej:
https://www.marhabaservices.com/Source/lounge.aspx
cena 45USD za 4h. Będzie pewnie wygodniej niż na terminalu.

Co do samego terminala:
Krzesełko się zawsze znajdzie, zwłaszcza teraz, po otwarciu nowej części lotniska. Co najwyżej nie koniecznie w tym miejscu w którym byś chciała.
Natomiast są też takie lepsze "leżanki" na których można wyciągnąć nogi - tych jest mało, trzeba mieć szczęście a raczej cierpliwie czekać aż się zwolni (o ile...) i zdążyć być następnym;)

co do pułapu ceny, to nie podają granicznej ceny, ale jest mowa, że trzeba posiadać "odpowiedni" bilet w klasie ekonomicznej lub dowolny w klasie biznes lub pierwszej.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Lut 2013 17:25 

Loty: 73
Kilometry: 198 035
Ja leciałem do i z Bombaju w ekonomicznej (1800 zł) i załapałem się na DC :)
Warto zapytać się o możliwość DC, bo siedzenie 8h w terminalu nie jest szczególnie przyjemne :(
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:15 

Krz napisał(a):
olifanta napisał(a):

W manage my booking też nie masz tej oferty?

zawsze można sobie samemu kupić hotel;) (i to np. ten lepszy i bliżej, znajdujący się na terminalu)
albo wejście do saloniku np: http://www.emirates.com/pl/english/plan ... ounge.aspx
a dokładniej:
https://www.marhabaservices.com/Source/lounge.aspx
cena 45USD za 4h. Będzie pewnie wygodniej niż na terminalu.

Niestety nie, sprawdzałam zgodnie z radą z innych wpisów podobne połączenia w kalendarzu - przy przesiadce 8 h 15 min. na tej trasie zawsze jest informacja, że kwalifikuje się na DC, ale oczywiście ceny już są dużo wyższe od tej, którą ja zapłaciłam.

Niestety nie pamiętam, czy podobna informacja wyświetlała się, kiedy dokonywałam rezerwacji - wtedy nie wiedziałam nawet, czym jest DC, poza tym byłam zbyt zdziwiona dostępnością promocyjnych biletów i szczęśliwa, żeby zwrócić na to uwagę.

I chyba tym pozostaje mi się cieszyć, skoro - jak już ktoś napisał - na infolinii odnotowują numery rezerwacji, w sprawie których ktoś dzwonił już wcześniej i ten fakt raczej nie pomaga w negocjacjach...
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:29 

Wtedy nie miałaś prawie na pewno tej informacji - bo ten moduł pokazujący tą ofertę przy zakupie nie był chyba uruchomiony - nie pokazywało dla żadnych połączeń (łącznie z klasą biznes itp).
Dopiero nie dawno pojawiła się ta opcja.
Choć kiedyś już byłą...jakoś jesienią...ale potem znikło...aż do teraz.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:43 

srebrny
dodam tylko, że na infolinii pani powiedziała, że to że przy rezerwacji jest zaznaczone , że DC jest dostępne, to wcale nie oznacza, że należy się z automatu - dopiero po zakupie biletów mogą potwierdzić, że się nalezy czy nie. Przed to tylko informacja, że może będzie, a może nie..
tak powiedziała pani na infolinii - na forum ktoś miał podobny problem - przed rezerwacja powiedziano tej osobie przez telefon, że się należy, a po rezerwacji okazało się, że nie...

#39 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:58 

Nie ufałbym paniom na infolinii....słyszałem o sprzecznych opiniach.

ale może mieć rację bo według mnie ten moduł "Dubai Connect" się myli, w każdym razie w porównaniu z tym co jest opisane w zasadach na ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 19 Lut 2013 14:52 

|...o...| napisał(a):
Nie poprostu zasady nie sa dokladnie rozpisane na ich stronie nie podaja szczegolow tej opcji DC.
To jest cos nowego co wdrazaja a nie zupelnie to wychodzi w zyciu jak sobie zakladaja.

Jedyne czego nie podają na stronie to najważniejszego: ile ma kosztować bilet. Czy kwestią jest taryfa, czy cena w przeliczeniu na jakąś walutę, czy rozróżnienie na Skywards Flex/Saver.
i jeszcze ta pogłoska, że była promocja na hotele do maja i w tym terminie wszyscy dostawali.
Wszystko inne jest dokładnie opisane.

8h na lotnisku to jednak dużo.
Mi 5 godzin zupełnie wystarczy na łażenie, oglądanie, jedzenie, siedzenie....a tak przynajmniej droga do i z hotelu, jakiś krótki spacer dookoła niego...prysznic itd..wszystko zajmuje trochę czasu:)
bo na sam sen to dużo go nie zostaje;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości