Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 20 Cze 2011 11:07 

Loty: 80
Kilometry: 184 017
niebieski
barrob1 napisał(a):
5. Brak na stronach informacji o której wyjeżdża z przystanku PKS w Gdańsku.

Jest takie info

http://polskibus.com/service-advisories/39841

Co prawda widnieje data dzisiejsza tej informacji, ale ja ją już widziałem kilka dni temu, mieszają coś z datami.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#62 PostWysłany: 20 Cze 2011 11:15 

niebieski
dzidzi napisał(a):
barrob1 napisał(a):

Jest takie info

Co prawda widnieje data dzisiejsza tej informacji, ale ja ją już widziałem kilka dni temu, mieszają coś z datami.
Nie doszukałem się jej wcześniej. Poza tym w menu na stronie mają pozycje "Przystanek". Naturalnie informacja o godzinach odjazdów i przyjazdów powinna się tam pojawić, a nie w jakimś komunikacie na stronie. Strona PolskiegoBusa moim zdaniem jest niedopracowana.
@dzidzi jak się doklikałaś tego - w menu "Komunikaty" nie można tego znależć, a sądząc po url tam powinno być ?

#63 PostWysłany: 20 Cze 2011 11:37 

Witam.
Strona jak i wszelkie komunikaty czy regulamin jest mocno nie dopracowany. ewidentnie widać że jest kopiowany z jakiegoś zagranicznego reg. (co nie dziwi) szkoda tylko że tłumaczenie jest chyba z jakiegoś translatora.

Mam pytanie odnośnie bagażu, czy jechał ktoś z większym bagażem? opis "wielkość standardowej walizki" jest mało przekonujący, miał ktoś może wypchaną po brzegi torbę sportową typowo turystyczną? czy robili problemy?

kolejne mocno istotne pytanie, można mieć 2 bagaże, duży do 20kg oraz podręczny do 5kg - czy damska torebka (wiadomo jakie potrafią być) wchodzi w skład bagażu podręcznego? czy posiadając dużą torbę oraz plecak, mogę wnieść np torebkę z marketu w ktorej mam jakieś bzdety typu napój / książkę / proszek do prania / cokolwiek... czy wtedy ta torebka jest już traktowana jako bagaż nr3 ??

dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 20 Cze 2011 12:41 

niebieski
barrob1 napisał(a):
dzidzi napisał(a):
barrob1 napisał(a):

Jest takie info

Nie doszukałem się jej wcześniej. Poza tym w menu na stronie mają pozycje "Przystanek". Naturalnie informacja o godzinach odjazdów i przyjazdów powinna się tam pojawić, a nie w jakimś komunikacie na stronie. Strona PolskiegoBusa moim zdaniem jest niedopracowana.
@dzidzi jak się doklikałaś tego - w menu "Komunikaty" nie można tego znależć, a sądząc po url tam powinno być ?

Daję na komunikaty i jest na samym dole, ale widzę, że często coś tam zmieniają usuwają, dają z innymi datami te komunikaty, teraz jest na samym dole.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 20 Cze 2011 14:22 

niebieski
blabla napisał(a):
...
Mam pytanie odnośnie bagażu, czy jechał ktoś z większym bagażem? opis "wielkość standardowej walizki" jest mało przekonujący, miał ktoś może wypchaną po brzegi torbę sportową typowo turystyczną? czy robili problemy?
...
Widziałem osoby z dość dużymi walizkami. Przedział bagażowy jest dość obszerny - dwa poziomy. Jechał prawie cały autobus i nie było problemu z miejscem na bagaż.

blabla napisał(a):
Witam.
Strona jak i wszelkie komunikaty czy regulamin jest mocno nie dopracowany. ewidentnie widać że jest kopiowany z jakiegoś zagranicznego reg. (co nie dziwi) szkoda tylko że tłumaczenie jest chyba z jakiegoś translatora.

...

kolejne mocno istotne pytanie, można mieć 2 bagaże, duży do 20kg oraz podręczny do 5kg - czy damska torebka (wiadomo jakie potrafią być) wchodzi w skład bagażu podręcznego? czy posiadając dużą torbę oraz plecak, mogę wnieść np torebkę z marketu w ktorej mam jakieś bzdety typu napój / książkę / proszek do prania / cokolwiek... czy wtedy ta torebka jest już traktowana jako bagaż nr3 ??

dzięki za odp.
Masz rację. Co to znaczy "wielkość standardowej walizki"? Możesz upierać się, że to jest standardowa walizka. Na półce nad fotelem pasażera raczej nie ma dużo miejsca - mogą być problemy z umieszczeniem nawet małego plecaka. Zmieści się tam raczej kurtka, torebka itp. Pod fotelem pasażera szacuję maksymalną przestrzeń (podłoga - fotel) na 15 - 20 cm. Wydaje mi się, że walizka 20 x 40 x 55 raczej by się nie zmieściła. Ale tak jak piszą na stronie można wnieść bagaż, który nie będzie przeszkadzał pasażerom - ja wniosłem plecak Quechua Forclaz 50, który umieściłem obok siebie na podłodze (zajmowałem dwa miejsca)

#66 PostWysłany: 20 Cze 2011 14:27 

podroz bardzo fajna, autobus praktycznie pusty (waw-poz), bylo moze 20-25 osob. wifi dzialalo, toalety nie sprawdzalem, na dwoch siedzeniach spi sie bardzo wygodnie jak na standardy autokarowe. jesli komus nie zalezy na czasie i moze poswiecic te 2-3 godziny dluzej jadac za poldarmo - jak najbardziej polecam

#67 PostWysłany: 20 Cze 2011 19:24 

barrob1 napisał(a):
3. Na trasie Gdańsk - Warszawa brak przystanku na północy Warszawy. Trzeba turlać się przez 30 - 40 minut do Wilanowskiej, żeby później wracać na Żoliborz, Bielany, Bemowo, Białołękę. Dziwi mnie to, gdyż na Wilanowskiej zatrzymuje się tam, gdzie ZTM więc ma pewnie umowę. Co by szkodziło, żeby zatrzymać się przy stacji metra Marymont na przystanku ZTM. Wiele osób było zawiedzionych bo chciało wysiąść wcześniej.

Polski Bus nie może zatrzymywać się na więcej niż jednym przystanku ponieważ wtedy będzie stanowił konkurencję dla PKS, co byłoby niezgodne z warunkami jego wejścia na polski rynek.
niestety :-(
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 20 Cze 2011 19:40 

Cóż, jechałem dzisiaj PolskimBusem. Nocą i wsiadałem w połowie trasy. Trochę się obawiałem, czy na pewno przyjedzie - tym bardziej, że nie wiadomo było gdzie ma podjechać. Określenie Dworzec PKS, który w nocy jest zamkniety, jest nadzwyczaj nieprecyzyjne.

Przybyłem pół godziny przed planowanym odjazdem - autobus podjechał 10 minut przed odjazdem. Wielgachny. Kierowca sprawdził rezerwację - miał w zeszycie wykaz wszystkich rejestracji. Zapytał o bagaż, miałem tylko podręczny. Wchodze na górę, jakieś 30-40 % miejsc była zajeta. Niektórzy leżeli na całej długości siedzeń. Tak więc nie było żadnych problemów z wybraniem sobie miejsca. Autobus pachnie nowością, siedziska wygodne, wychylne. Pod siedziskiem kontakt, ale nie próbowałem - bo byłem śpiący... Wrażenia z podróży doskonałe, widok z wysoka na kabiny ciężarówek. Ci co siedzieli z przodu mieli świetny widok - jak w londyńskich piętrowych autobusach. Szybciutko przyjechaliśmy przed czasem. Świetne amortyzatory...
Ogólnie - świetnie.

#69 PostWysłany: 20 Cze 2011 21:31 

niebieski
dominiq napisał(a):
barrob1 napisał(a):
3. Na trasie Gdańsk - Warszawa brak przystanku na północy Warszawy. Trzeba turlać się przez 30 - 40 minut do Wilanowskiej, żeby później wracać na Żoliborz, Bielany, Bemowo, Białołękę. Dziwi mnie to, gdyż na Wilanowskiej zatrzymuje się tam, gdzie ZTM więc ma pewnie umowę. Co by szkodziło, żeby zatrzymać się przy stacji metra Marymont na przystanku ZTM. Wiele osób było zawiedzionych bo chciało wysiąść wcześniej.

Polski Bus nie może zatrzymywać się na więcej niż jednym przystanku ponieważ wtedy będzie stanowił konkurencję dla PKS, co byłoby niezgodne z warunkami jego wejścia na polski rynek.
niestety :-(
Skąd taka informacja ? W Gdańsku ma trzy przystanki.

#70 PostWysłany: 21 Cze 2011 10:58 

niebieski
Podróż Polskim Busem mam już za sobą. Berlin - Poznań - Berlin. Tam jechało jakieś 15 osób, powrót chyba nawet mniej. Wygodnie, autobus pachnie nowością, punktualnie. Już myślę żeby znowu się wybrać, może do Wiednia albo jeszcze raz do Berlina bo mega mi się podobał. ;) Polecam!
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 21 Cze 2011 12:58 

Witam!

Mam wykupione trzy podróże (niestety nie po złotówce, ale po jakieś 10 zł no ale cóż :P) i nurtują mnie dwie kwestie jeśli chodzi o podróż tymi liniami:
1. Co muszę wydrukować? Niech ktoś kto już jechał napisze co trzeba dać kierowcy - numer rezerwacji, e-bilet czy co? Bo już zupełnie zgłupiałam.
2. Jedna z moich podróży to Gdańsk - Ostróda. W Gdańsku są 3 przystanki i zastanawia mnie czy oby na pewno autobus zatrzymuje się na wszystkich. Ponad to czy będę czekała w dobrym miejscu bo jest to jednak średnio doprecyzowane. Ktoś jechał z Gdańska i może mi powiedzieć jak to wygląda?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 21 Cze 2011 13:56 

potrzebny jest nr rezerwacji NIE nr zamówienia, więc wydrukuj maila z potwiedzeniem zakupu i trasą

#73 PostWysłany: 21 Cze 2011 14:28 

niebieski
Rynasz napisał(a):
...
2. Jedna z moich podróży to Gdańsk - Ostróda. W Gdańsku są 3 przystanki i zastanawia mnie czy oby na pewno autobus zatrzymuje się na wszystkich. Ponad to czy będę czekała w dobrym miejscu bo jest to jednak średnio doprecyzowane. Ktoś jechał z Gdańska i może mi powiedzieć jak to wygląda?
....
Tak, ja jechałem z Gdańska z dworca PKS. Polskibus zatrzymuje się na dworcu na stanowisku nr 10 (o ile dobrze pamiętam) zaznaczonym kółkiem na rysunku.

Załączniki:
polskibus_gdansk_st_10.JPG
polskibus_gdansk_st_10.JPG [ 100.65 KiB | Obejrzany 9476 razy ]

#74 PostWysłany: 22 Cze 2011 01:47 

niebieski
INFO ODNOŚNIE BAGAŻY.

Rozmawiałem z kierowcą i mówił, że mają wytyczne, że suma długości, szerokości i wysokości bagażu może mieć max 160 cm.

Jest to raczej dobra wiadomość, bo mam w domu walizę naprawdę duża i ona ma 70x50x30 co daje 150cm, mieści 90 litrów.

Mówił też, że jeśli ktoś przyjdzie z większą to przecież go nie wygoni, szczególnie, gdy jest dużo miejsca w luku. To może być jednak jego zdanie i dobre chęci inni mogą się bardziej trzymać wytycznych.

Do tego pod jedno podwójne siedzenie jesteśmy w stanie wcisnąć walizkę o wymiarach bagażu podręcznego Ryanair. Natomiast na półkach u góry zmieścimy raczej tylko kurtkę, ewentualnie damską torebkę.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 22 Cze 2011 14:04 

niczego nie drukujcie, szkoda papieru. ja zrobilem komorka fotke z widocznym nr rezerwacji i nr biletu i bylo wszystko ok - aktualnie niczego wiecej nie wymagaja

#76 PostWysłany: 23 Cze 2011 23:56 

Witam

Mam problem z rezerwacją biletów.
Wybrałem bilety z Krakowa do Warszawy i z Warszawy do Berlina oraz powrotne, wypełniłem formularz i dokonałem płatności przez "Płacę z Inteligo" eCarda. Pieniądze zostały pobrane z konta, a na stronie Polskibus pojawiała się odświeżająca się co kilka sekund informacja o oczekiwaniu na płatność. Czekałem chyba godzinę na potwierdzenie, ale nic się nie pokazało. Na maila także nie dostałem potwierdzenia rezerwacji.
Cała sytuacja miała miejsce 5 dni temu. Od razu napisałem wiadomość do przewoźnika przez formularz na ich stronie oraz pytanie do eCarda o status transakcji. ECard odpisał na następny dzień, że pieniądze są na koncie polskiegobusa, od którego nie otrzymałem do dzisiaj odpowiedzi. Dzwoniłem też kilkakrotnie na ich numer i wisiałem na telefonie (płatne 3,69zl za minutę lecącej muzyczki), nikt nie odebrał.

Czy miał ktoś podobną sytuację? Co radzicie robić? Ceny biletów jak wiadomo z dnia na dzień rosną. Jedyna rzecz którą mam to numer zamówienia w tytule przelewu Inteligo.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 24 Cze 2011 01:16 

Cierpliwości. Jeśli pieniądze z konta zeszły to dostaniesz bilet. Ja rezerwowałam w niedzielę, też wyświetliła się ta strona z odświeżaniem, ale doczekałam się i dopiero dziś dostałam nr rezerwacji (bez wysyłania maila ani dzwonienia do polskiegobusa). A w ogóle to czemu dzwonisz na ten nr za 3zł z czymś zamiast na warszawski?

#78 PostWysłany: 24 Cze 2011 13:02 

Dzięki za odpowiedź.
Dam im pewnie czas do poniedziałku, bo nie chciałbym zostać później na lodzie jeśli chodzi o transport do Berlina. Próbowałem faktycznie dzwonić na ten numer z kierunkowym 22, ale z komórki się nie da, nie wiem jak ze stacjonarnego :) Na stronie mają napisane, że jest on tylko dla połączeń spoza Polski.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 28 Cze 2011 14:56 

Ktoś już może śmigał z Wrocławia do Pragi?
Orientujecie się skąd ten autobus rusza jeśli chodzi o Wrocław i czy można gdzieś w okolicy zostawić bezpiecznie auto na kilka dni?
Mam bilety na sierpień po powrocie z Alicante po 2zł;)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 28 Cze 2011 15:04 

Czy na trasie Warszawa-Wieden i Warszawa-Praga, autobus ma jakis dłuższy przystanek zeby zjesc cos cieplego?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości