Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 16 Lut 2013 15:17 

niebieski
Powiedzcie mi drodzy, czy można wejść na pokład z jedna sztuką małego bagażu i drugą sztuką większego bagażu po uiszczeniu opłaty 45zł przez neta? I jak wygląda sprawa kupna takiego bagażu, jeśli już była odprawa online? Bez problemu można kupić - ewentualnie wydrukować nowe karty pokładowe?
 Profil Relacje PM off  

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#222 PostWysłany: 16 Lut 2013 16:20 
Awatar użytkownika

niebieski
kamnowacki napisał(a):
Powiedzcie mi drodzy, czy można wejść na pokład z jedna sztuką małego bagażu i drugą sztuką większego bagażu po uiszczeniu opłaty 45zł przez neta? I jak wygląda sprawa kupna takiego bagażu, jeśli już była odprawa online? Bez problemu można kupić - ewentualnie wydrukować nowe karty pokładowe?

Dozwolona jest jedna sztuka bagażu podręcznego mały albo duży.

#223 PostWysłany: 16 Lut 2013 16:53 

platynowy
kamnowacki napisał(a):
I jak wygląda sprawa kupna takiego bagażu, jeśli już była odprawa online? Bez problemu można kupić - ewentualnie wydrukować nowe karty pokładowe?

Można bez problemu, kiedyś było inaczej ale od kilku miesięcy można bagaż dokupić już po odprawie online. Trzeba wtedy jednak na nowo wydrukować kartę pokładową.

#224 PostWysłany: 18 Lut 2013 13:12 

Pytanie: jak się skontaktować z Wizzem? Faks jest zajęty od tygodnia. Próbowałem się dodzwonić, ale po 4 minutach połączenie rozłączyło (przez cały czas była cisza w słuchawce po początkowej informacji, że opłata jest taka, a taka). Jakieś rady?
 PM off  

#225 PostWysłany: 18 Lut 2013 14:00 
Awatar użytkownika

Podobnież przez Litweski numer można się dodzwonić i pogadać po Polsku płacąc jedynie jak za połączenie miedzy narodowe.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 19 Lut 2013 22:25 

A ja mam taki problem z WIZZ:

Drukuję kartę pokładową i:
- górny kod kreskowy w porządku
- dolny kod kreskowy nie w porządku (w górnym lewym rogu nakłada się na niego taki sam kod tylko dużo mniejszy)

i z PDF i ze strony to samo (w podglądzie wydruku, nic takiego nie ma...)

Do tej pory nigdy nic takiego się nie działo - czy to jakiś ogólny problem?
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 09 Mar 2013 00:07 
Awatar użytkownika

srebrny
jajacekk napisał(a):
yaris1008 napisał(a):
Moge prosić o ten tańszy numer do Wizzair?

Wizzair tel. 22 351 94 92

Witam, czy ktoś może potwierdzić czy w/w numer jest całkowicie darmowy (czyli jak za połączenie krajowe) czy jest za niego jakaś specjalna opłata?

#228 PostWysłany: 09 Mar 2013 00:34 

szymonpoznan1 napisał(a):
jajacekk napisał(a):
yaris1008 napisał(a):
Moge prosić o ten tańszy numer do Wizzair?

Wizzair tel. 22 351 94 92

Witam, czy ktoś może potwierdzić czy w/w numer jest całkowicie darmowy (czyli jak za połączenie krajowe) czy jest za niego jakaś specjalna opłata?

To jest zwykły numer, ale nie załatwisz pod nim nic poza przypadkiem odwołania/przeniesienia lotu z winy przewoźnika i ew. zgłoszeń, że podróżujesz z osobą niepełnosprawną. Po jakakolwiek inna rzecz należy dzwonić pod numer płatny.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 09 Mar 2013 00:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam problem z dostaniem się do rezerwacji WIZZAIR by dokupić bagaż, wyskakuje błąd, że nie może znaleźć rezerwacji, pomimo, że jest ona na pewno i lot nie jest odwołany. Można dostać się do rezerwacji poprzez 'odprawę', ale nie można poprzez 'moje rezerwacje'. Lot jest już odprawiony, ale powinna być możliwość dokupienia bagażu i ponownej odprawy, a nie ma... Jest to jakiś ich błąd i nie uśmiecha mi się dzwonić na płatny numer, zwłaszcza, że już raz w tez sprawie było dzwonione na płatny numer i poszło 30zł w błoto, a nic nie pomogli ;] Więc mimo wszystko najpierw wolę próbować po darmowych numerach... Choć póki co czekam od pół godziny w kolejce...;/

#230 PostWysłany: 09 Mar 2013 01:12 

platynowy
Można dostać się do rezerwacji poprzez 'odprawę', ale nie można poprzez 'moje rezerwacje'.

Być może musisz zalogować się na konto Wizz z którego był kupowany bilet i dopiero wtedy wejść do rezerwacji aby ją zmodyfikować.

#231 PostWysłany: 09 Mar 2013 01:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Sprawa się wyjaśniła. Koleżanka kupiła bilet przez pośrednika (nawet o tym nie wiedząc - bo jak widać ciągle nie wszyscy wiedzą, że wizzair.com.pl to pośrednik) i tylko on może dodać bagaż. A kilka godzin zachodziliśmy w głowę o co chodzi. Dziwne też, że na płatnej infolinii nie potrafili powiedzieć tego, a na tej darmowej od ręki po podaniu numer rezerwacji, Pani powiedziała, że nie wie przez jakiego, ale na pewno bilet jest od pośrednika, a nie od nich.

Co ciekawe dowiedziałem się przy okazji, ze jeśli kupujemy przez takiego pośrednika to nie trzeba się odprawiać online, tylko niby wtedy każda odprawa jest darmowa na lotnisku.

#232 PostWysłany: 09 Mar 2013 01:22 

mucha może mieć rację, od jakiegoś czasu aby dokupić bagaż trzeba się zalogować. Wcześniej przez odprawę można to było obejść. Teraz jeśli zasługujesz się na inne konto niż to z którego było kupowane wywala błąd lub dolicza opłatę za Discount Club:) Miałem ostatnio take dwa przypadki.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 09 Mar 2013 04:10 

niebieski
Co ciekawe dowiedziałem się przy okazji, ze jeśli kupujemy przez takiego pośrednika to nie trzeba się odprawiać online, tylko niby wtedy każda odprawa jest darmowa na lotnisku.

Być może wtedy pośrednik wlicza w cenę biletu odprawę lotniskową.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 11 Mar 2013 00:10 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Hej,

własnie wydarzyła się (chyba) dziwna sytuacja. Zacząłem się odprawiać na lot WAW-BGY z Wizzem i nie zapytał mnie o dane pasażera, tzn. numer dowodu/paszportu. Mam wygenerowany boarding pass bez danych dokumentu. Dawno nie leciałem Wizzem i nie wiem, czy tak teraz jest, czy coś się stało? Nie chcę odprawiać kolejnych odcinków, zanim się nie upewnię.

Z góry dzięki za pomoc.

#235 PostWysłany: 11 Mar 2013 00:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Miliard razy było! Lot w strefie schengen = nie podajesz danych dowodu/paszportu.

#236 PostWysłany: 11 Mar 2013 00:18 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Dzięki. Ewidentne przeoczenie z mojej strony :) pzdr

#237 PostWysłany: 12 Mar 2013 09:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy macie jakieś własne obserwacje odnośnie zmian lotów na nowych trasach wizz`a?
Zależy mi na sztywnych godz. i datach odlotu i przylotu KTW-NAP. Podejrzewam jednak, że jest duże prawdopodobieństwo korekt przelotów na tej trasie jako nowej. Czy się mylę ?

#238 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:46 

niebieski
wtak napisał(a):
Czy macie jakieś własne obserwacje odnośnie zmian lotów na nowych trasach wizz`a?
Zależy mi na sztywnych godz. i datach odlotu i przylotu KTW-NAP. Podejrzewam jednak, że jest duże prawdopodobieństwo korekt przelotów na tej trasie jako nowej. Czy się mylę ?

Zmiany są możliwe, przy czym nie tylko na nowych trasach.
Np. w nowym rozkładzie lot na trasie Gdańsk - Mediolan był zaplanowany na środy, niedziele:
odlot 6:00 - przylot 8:05.
Jednak kilka dni temu od 15.05. godziny zostały zmienione na:
odlot 17:10 - przylot 19:15.
Więcej o zmianach można poczytać w temacie:

http://fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=191&t=22654
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 15 Mar 2013 14:37 
Awatar użytkownika

Czy tylko mnie na stronie Wizza kalkulator rezerwacyjny nie przelicza cen z innej waluty na złotówki czy coś im się na stronie pokiełbasiło? Ostateczna cena pokazuje się tylko w walucie kraju wylotu bez możliwości jej podglądu w złotówkach w "niebieskim okienku", nie ma również możliwości zmiany kraju tuż przed dokonaniem płatności...
Wczoraj rezerwowałem i było Ok... :|

#240 PostWysłany: 15 Mar 2013 15:29 

niebieski
Lucass napisał(a):
Czy tylko mnie na stronie Wizza kalkulator rezerwacyjny nie przelicza cen z innej waluty na złotówki czy coś im się na stronie pokiełbasiło? Ostateczna cena pokazuje się tylko w walucie kraju wylotu bez możliwości jej podglądu w złotówkach w "niebieskim okienku", nie ma również możliwości zmiany kraju tuż przed dokonaniem płatności...
Wczoraj rezerwowałem i było Ok... :|

Od jakiegoś czasu mi też nie pokazuje ceny w innej walucie niż w walucie kraju z którego jest pierwszy lot.
Jeżeli jest to lot do Polski, można ewentualnie zobaczyć lot z powrotem w odwrotnym kierunku, wówczas ceny będą w złotówkach, mniej więcej na taką samą kwotę (+- kilka złotych).
Inną możliwością sprawdzenia, jeżeli płacisz z konta złotówkowego, jest zrobić rezerwację i tuż przed dokonaniem płatności zobaczyć jako równowartość w tej drugiej walucie masz na koncie i przeliczyć według tego kursu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości