Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 10 Lut 2013 13:28 

niebieski
Witajcie.

Mam takie pytanie. Wizz lata teraz w piątki z Warszawy do Mediolanu o 6:30. Jeżeli na tą chwile nie ma lotów w piątki WAW BGY w kalendarzu po świetach Wielkiej Nocy, czy jest szansa, że zostanie udostępniony taki termin?
 Profil Relacje PM off  

🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
#202 PostWysłany: 10 Lut 2013 15:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Info ze strony wizz`a dotyczące bagażu specjalnego.
Przedmioty delikatne i nieporęczne oraz instrumenty muzyczne
"W przypadku bagażu wymagającego specjalnego postępowania, którego nie można umieścić pod siedzeniem lub w schowku, podczas rezerwacji należy zakupić dodatkowe miejsce według stawki dla dorosłych. Rezerwacji można dokonywać przez Internet, podając nazwisko pasażera oraz "EXST" jako jego imię".

I teraz pytanie - próbowaliście?
Może lepiej zakupić dodatkowy bilet niż nadawać bagaż rejestrowany ?
Na niektórych lotach byłoby taniej :) a poza tym szybsza odprawa, później możnaby przybyć itd.

#203 PostWysłany: 11 Lut 2013 11:40 

Napisałem reklamację odnośnie tej ceny za bagaż lecz póki co bez odzewu.
Jeśli jednak mam rację to mnóstwo ludzi płaci za dużo na tej trasie...
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 11 Lut 2013 12:34 

niebieski
@mechu

W sadzie, czy ULC wygrasz bez problemu i beda miesieli Ci zwrocic roznice do 90PLN. Regulamin nie okresla czy 2:40 jest wlacznie czy rozlacznie, wiec czytasz to (jako klient) na swoja korzysc (zgodnie z kodeksem cywilnym). Tylko czy warto walczyc? Daj znac, co Ci odpowiedza w reklamacji (moze zwroca Ci roznice sami, bo sa na przegranej pozycji).
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 11 Lut 2013 12:43 

Witam! Mam nastepujące pytanie.. Kupiłem bilety na kwiecień: WMI-BGY-WMI. Było to przed oficjalną informacja iż Wizz zostaje na okęciu do końca kwietnia. Dostałem dziś maila o zamknięciu Modlina i operacjach do 30/04 z Chopina. Sprawdziłem moją rezerwację na stronie i jest zmieniona na : WAW-BGY-WAW, natomiast w potwierdzeniu rezerwacji kiedy kupowałem bilety jest WMI. Czy powinienem dostać jeszcze maila od Wizza o zmienie rezerwacji i możliwości zwrotu kasy/zmiany dat?

W przypadku moich wczesniejszych rezerwacji, mogłem także zwrócić bilety... a tym razem, nic nie potwierdzałem a rezerwacja którą mam została zmieniona.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 11 Lut 2013 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
olusem napisał(a):
Witam! Mam nastepujące pytanie.. Kupiłem bilety na kwiecień: WMI-BGY-WMI. Było to przed oficjalną informacja iż Wizz zostaje na okęciu do końca kwietnia. Dostałem dziś maila o zamknięciu Modlina i operacjach do 30/04 z Chopina. Sprawdziłem moją rezerwację na stronie i jest zmieniona na : WAW-BGY-WAW, natomiast w potwierdzeniu rezerwacji kiedy kupowałem bilety jest WMI. Czy powinienem dostać jeszcze maila od Wizza o zmienie rezerwacji i możliwości zwrotu kasy/zmiany dat?

W przypadku moich wczesniejszych rezerwacji, mogłem także zwrócić bilety... a tym razem, nic nie potwierdzałem a rezerwacja którą mam została zmieniona.

Maila otrzymasz na dniach i wtedy dzwonisz na infolinię ta tańsza i robisz zwrot.

#207 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:08 

Skibek napisał(a):
olusem napisał(a):

Maila otrzymasz na dniach i wtedy dzwonisz na infolinię ta tańsza i robisz zwrot.

A czy można zrobić zwrot na konto innej osoby niz ta która dokonała płatności?
dzięki za info!
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:11 
Awatar użytkownika

niebieski
olusem napisał(a):
Skibek napisał(a):
olusem napisał(a):

A czy można zrobić zwrot na konto innej osoby niz ta która dokonała płatności?
dzięki za info!

Nie, zwrot będzie na karte lub na konto Wizz.

#209 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:34 
Awatar użytkownika

niebieski
yaris1008 napisał(a):
Moge prosić o ten tańszy numer do Wizzair?

022-351-94-95 , zwrot oczywiście przysługuje, na kartę 100% lub konto wizz 120% wartości biletu.
i proszę edytuj posty;)

#210 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
yaris1008 napisał(a):
Moge prosić o ten tańszy numer do Wizzair?

Wizzair tel. 22 351 94 92

#211 PostWysłany: 11 Lut 2013 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Zależy - na konto Wizz teoretycznie w ciągu 24h, na kartę chyba do tygodnia czasu - obecnie dłużej w związku z dużą ilością zwrotów. U mnie na konto Wizz wracały ok 48h.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 11 Lut 2013 20:28 

Czesc.
Lecimy 19lutego z okecia do luton. Dzisiaj zrobiłem przez internet odprawę, wydrukowałem karty. Jak to teraz wygląda na Okęciu? Tak jak to było w Modlinie, że daję tą kartę razem z dowodem osobistym i przechodzę dalej, czy trzeba teraz chodzić, coś wymieniać itd?

Z gory dzieki na odpowiedz :)
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 11 Lut 2013 20:49 
Awatar użytkownika

niebieski
kanonier714 napisał(a):
Czesc.
Lecimy 19lutego z okecia do luton. Dzisiaj zrobiłem przez internet odprawę, wydrukowałem karty. Jak to teraz wygląda na Okęciu? Tak jak to było w Modlinie, że daję tą kartę razem z dowodem osobistym i przechodzę dalej, czy trzeba teraz chodzić, coś wymieniać itd?

Z gory dzieki na odpowiedz :)

Obecnie w kartą wydrukowaną ze strony wizzair.com, jeśli masz sam podręczny idziesz bezpośrednio do kontroli bezpieczeństwa. Dalej standardowo, kontrola dokumentu do strefy non szengen. Ostatnio spotkałem się z sytuacją, że do kontroli bezpieczeństwa czekało się około 15 min, gdyż była kumulacja odlatujących Ryanairów.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 12 Lut 2013 03:55 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 15 282
Wspólnie ze znajomą chcemy lecieć wkrótce do Londynu. Ona, jak to kobieta, nie do końca potrafi się zdecydować, czy chce swój bagaż czy też dopakuje się do naszego. Wiem, że już po opłaceniu biletu można coś dodać do rezerwacji, jednak nie wiem jak wtedy jest rozliczana opłata. Czy (płacę kartą Citibank Wizz) będę znów musiał dopłacać 27zł? Czy też będzie to sama opłata za bagaż (2*90zł)? Pomoże ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 12 Lut 2013 05:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Nikt nie próbował?
Trzeba rozpracować ;)

#216 PostWysłany: 12 Lut 2013 08:26 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
To będzie cena za bagaż, niezależnie od metody płatności. Pamiętaj o dodaniu bagażu przed dokonaniem odprawy online.
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 12 Lut 2013 08:30 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 15 282
Serdecznie dziękuję za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 12 Lut 2013 09:40 

Jesteście pewni?
Ja co prawda rok temu, ale dodawałam bagaż rejestrowany i przy dokonywaniu opłaty Visą Electron musiałam również ponieść koszty manipulacyjne. Czy ktoś może potwierdzić, że tak nie jest obecnie?
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 12 Lut 2013 10:37 

na 100% nie ma dodatkowych opłat, obojetnie czy to będzie przelew czy płatność kartą kredytową
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 12 Lut 2013 11:11 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
nie doliczają żadnych opłat - sprawdzone miesiąc temu

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości