Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1321 PostWysłany: 17 Gru 2012 14:11 

konahu napisał(a):
Szwedzik napisał(a):
Witam mam pytanie czy takie promocje jak loty za np ok 10 zł w wizzair są tez w okresie wakacyjnym maj-wrzesień ? czy się nie zdarzają ?

Jak najbardziej się zdarzają :) ale z wiadomych względów cieszą się dużą popularnością więc powinieneś zachować czujność :)

Ok dziękuje za informacje dopiero będę zaczynał podróżować wiec każda informacja jest cenna.A jeszcze jedno pytanie na ten okres który podałem to kiedy najczęściej pojawiają się bilety ?
 Profil Relacje PM off  

🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙 🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙
Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
#1322 PostWysłany: 17 Gru 2012 14:40 

Najczęściej tanie bilety pojawiają się na ok. misiąca, 1,5 przed danymi terminami. Na last minut bym nie liczył ale zdarzają się też takie akcje :)

#1323 PostWysłany: 17 Gru 2012 14:51 

konahu napisał(a):
Najczęściej tanie bilety pojawiają się na ok. misiąca, 1,5 przed danymi terminami. Na last minut bym nie liczył ale zdarzają się też takie akcje :)

Ok dzięki wielkie za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1324 PostWysłany: 18 Gru 2012 19:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Szwedzik napisał(a):
konahu napisał(a):
Szwedzik napisał(a):
Witam mam pytanie czy takie promocje jak loty za np ok 10 zł w wizzair są tez w okresie wakacyjnym maj-wrzesień ? czy się nie zdarzają ?

Jak najbardziej się zdarzają :) ale z wiadomych względów cieszą się dużą popularnością więc powinieneś zachować czujność :)

Ok dziękuje za informacje dopiero będę zaczynał podróżować wiec każda informacja jest cenna.A jeszcze jedno pytanie na ten okres który podałem to kiedy najczęściej pojawiają się bilety ?

dodam tylko że w okresie wakacyjnym promocje faktycznie się zdarzają, ale na bardzo kiepskie kierunki

nie licz że polecisz za 10 czy 30 zyka do paryża czy barcelony w czerwcu czy we wrześniu
 Profil Relacje PM off  

#1325 PostWysłany: 19 Gru 2012 01:27 

Witam,
Lece do Pekinu Alitalią (ostatnia popularna promocja). Trasa to Wenecja (Marco Polo) - Rzym (Fiuminicino) - Pekin, powrót: Pekin - Rzym (Fiuminicino) - Mediolan (Malpensa) - Praga
1. Rozumiem, że jak odprawię bagaż w Wenecji to odbiorę go dopiero w Pekinie. Natomiast wracając między lotem z Rzymu do Mediolanu mam nocke przerwy, czy również jak odprawię bagaż w Pekinie to odbiorę go dopiero w Pradze ?
2. Ląduję w Rzymie lecąc do Pekinu w Terminalu 1, wylot mam z Terminalu 3, mam 1h15min czasu ma przesiadkę. Czy zostanę jakoś szybko przetransferowany do kolejnego samolotu czy będę musiał przechodzić znowu security ? Na lot międzykontynentalny trzeba się stawić 60 min przed odlotem więc trochę mam wątpliwości.

#1326 PostWysłany: 19 Gru 2012 01:39 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
maci3q napisał(a):
Witam,
Lece do Pekinu Alitalią (ostatnia popularna promocja). Trasa to Wenecja (Marco Polo) - Rzym (Fiuminicino) - Pekin, powrót: Pekin - Rzym (Fiuminicino) - Mediolan (Malpensa) - Praga
1. Rozumiem, że jak odprawię bagaż w Wenecji to odbiorę go dopiero w Pekinie. Natomiast wracając między lotem z Rzymu do Mediolanu mam nocke przerwy, czy również jak odprawię bagaż w Pekinie to odbiorę go dopiero w Pradze ?

Nigdy tak nie miałem, ale obstawiałbym że przy nadawaniu bagażu babka się Cię poinformuje że bagaż będzie nadany do Mediolanu. Ale żeby nie ryzykować po prostu spytaj. Wydaje mi się że zawsze można poprosić o nadanie bagażu nie do miejsca docelowego, a gdzieś wcześniej.
maci3q napisał(a):
2. Ląduję w Rzymie lecąc do Pekinu w Terminalu 1, wylot mam z Terminalu 3, mam 1h15min czasu ma przesiadkę. Czy zostanę jakoś szybko przetransferowany do kolejnego samolotu czy będę musiał przechodzić znowu security ? Na lot międzykontynentalny trzeba się stawić 60 min przed odlotem więc trochę mam wątpliwości.

Nie mam pojęcia jak Rzym wygląda, na pewno będziesz miał w tych 1h15min kontrolę paszportową bo wylatujesz z Schengen, security pewnie też. Ale skoro Alitalia Ci tak wystawiła bilet to znaczy że to jest możliwe, a jakby było naprawdę krucho z czasem to pokaż boarding pass przy security i powinni Cię puścić bokiem, np jakąś priority lane, czy kolejką dla klasy biznes, gdzie będzie mniej ludzi i załatwisz sprawę wcześniej.

Mam nadzieję że trochę pomogłem - napisałem to wszystko, a potem zobaczyłem że "Nigdy tak nie miałem, ale" i "Nie mam pojęcia jak Rzym wygląda" ;) Na pewno ten patent z security zadziała, bo już kilka razy tak musiałem robić, a raz to wręcz samochód na płycie czekał i babka miała kartkę z napisem 'Warszawa' i nas bokiem przewieźli, żeby było szybciej i żeby samolot nie musiał czekać.
 Profil Relacje PM off  

#1327 PostWysłany: 19 Gru 2012 01:45 

Bardziej mi chodzi czy jest opcja, żebym odebrał bagaż z Pekinu dopiero w Pradze, chcę wyskoczyć na Rzym a po co mam dodatkowo płacić za przechowalnie bagażu ?

Wracając do krótkiej przesiadki. Nie jest czasem tak, że już w Wenecji zostanę skontrolowany prosto do Pekinu (z odprawą paszportową itd) i w Rzymie powinienem przejść jakimś tranzytem (albo jak tutaj zostać przewieziony ponieważ terminal 1 i terminal 3 pewnie nie są połączone jakiś korytarzem ?).

#1328 PostWysłany: 19 Gru 2012 01:47 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
maci3q napisał(a):
Wracając do krótkiej przesiadki. Nie jest czasem tak, że już w Wenecji zostanę skontrolowany prosto do Pekinu (z odprawą paszportową itd) i w Rzymie powinienem przejść jakimś tranzytem (albo jak tutaj zostać przewieziony ponieważ terminal 1 i terminal 3 pewnie nie są połączone jakiś korytarzem ?).

Nie liczyłbym na to. Jak się wylatuje np do Stanów przez Amsterdam to paszporty sprawdzają w Amsterdamie. Ale może niech się wypowie ktoś kto w podobnej kombinacji leciał.
 Profil Relacje PM off  

#1329 PostWysłany: 19 Gru 2012 01:53 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
rw30 napisał(a):
nie licz że polecisz za 10 czy 30 zyka do paryża czy barcelony w czerwcu czy we wrześniu

Z tym porównaniem Paryża do Barcelony to trochę przesadziłeś. Bo do Beauvais się lata za kilka(naście) zł na porządku dziennym a do BCN kilka(dziesiąt) zł jest już świetną promocją.

#1330 PostWysłany: 19 Gru 2012 02:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jacob94 napisał(a):
rw30 napisał(a):

Z tym porównaniem Paryża do Barcelony to trochę przesadziłeś. Bo do Beauvais się lata za kilka(naście) zł na porządku dziennym a do BCN kilka(dziesiąt) zł jest już świetną promocją.

tyle,że dojazd do paryża kosztuje naście euro a do bcn, jak sie uprzesz, to z buta dojdziesz w max 3 godziny(jak sie nie zgubisz :P ) albo za max 2 euro dojedziesz.

#1331 PostWysłany: 21 Gru 2012 19:49 

Cytuj:

dodam tylko że w okresie wakacyjnym promocje faktycznie się zdarzają, ale na bardzo kiepskie kierunki

No to przykra informacja bardzo przykra wiec trzeba latać w zimie :D
 Profil Relacje PM off  

#1332 PostWysłany: 23 Gru 2012 23:15 

Pierwszy raz lecę przez ocean i nie mam wielkiego doświadczenia w podróżach na własna rekę za granicą, dlatego mam kilka pytań.
Czy leciał ktos może liniami Fly Thomas Cook? Jak z jakością i wygodą? Lecę Gatwick- Cancun- Gatwick i ciekawa jestem jak przy powrocie stosunkuja sie do 1-2 kg nadbagażu? Czy w na lotnisku w CUN mocno czepiaja sie do podrecznego? Niestety przyjmuje sporo leków (musze mieć przy sobie w podręcznym) i tak jak w Europie jest ok, tak nie mam pojęcia jak to może byc tam?
 Profil Relacje PM off  

#1333 PostWysłany: 24 Gru 2012 21:22 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Witam, pierwszy raz lecę z nieletnim :twisted: jest to 16-letnia siostra. W odprawie online nie było konieczności podawania danych dokumentu tożsamości bo lecimy wewnątrz strefy Schengen (KTW- Oslo-KTW).

Logicznie rzecz biorąc wydaje mi się ze powinna wziąć paszport i to wystarczy ? Mimo ze nie jest wpisany do odprawy ?

dzięki

#1334 PostWysłany: 28 Gru 2012 13:53 

niebieski
Szukam właśnie lotu na 1 dzień do Londony i czyżby Wizz usunął powrotne loty do kTW o 20:40 w soboty?? powrót o 16:00 to zbyt mało czasu na shopping:)

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#1335 PostWysłany: 28 Gru 2012 16:57 

Czy nie mając biletu na następny dzień a dopiero na 4.01 mogę bez problemów zostać na noc z 30.12/31.12 na lotnisku Malmo MMX ?

Ostatnio edytowany przez czarodziejx, 28 Gru 2012 19:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1336 PostWysłany: 28 Gru 2012 18:04 

niebieski
marcino86 napisał(a):
Witam, pierwszy raz lecę z nieletnim :twisted: jest to 16-letnia siostra. W odprawie online nie było konieczności podawania danych dokumentu tożsamości bo lecimy wewnątrz strefy Schengen (KTW- Oslo-KTW).

Logicznie rzecz biorąc wydaje mi się ze powinna wziąć paszport i to wystarczy ? Mimo ze nie jest wpisany do odprawy ?

dzięki

Dokument potwierdzający tożsamość, czyli dowód albo paszport musi mieć.
 Profil Relacje PM off  

#1337 PostWysłany: 28 Gru 2012 21:26 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
Witam :)
Lecę do Oslo z osobą poniżej 16 lat i mam pytanie, czy ja jako jej znajomy(brak pokrewieństwa) mogę być jej opiekunem ?
Mam 17 lat.

#1338 PostWysłany: 28 Gru 2012 21:33 

niebieski
Za moich czasów to się chodziło do kina, a nie latało do Oslo ;)
 Profil Relacje PM off  

#1339 PostWysłany: 28 Gru 2012 21:45 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
No tak Bartku wyszło :) Bardzo bym prosił o odpowiedź :)

#1340 PostWysłany: 28 Gru 2012 21:49 

niebieski
Ja nie odpowiem, bo prawdy nie znam do końca. Natomiast podróżuję od jakiegoś 13-14 roku życia, często sam lub ze znajomymi, i to były czasy przed Schengen i jakoś nikt nigdy nie zapytał się czy jest jakiś prawny opiekun czy coś. Masz paszport - to masz. Tak to wyglądało kiedyś. Z tym, że to samochodem/na stopa. Nie wiem jak opcja samolotu, ale przecież to bez różnicy.

Często widuję dzieci w wielu 8-12 lat latające same, albo pod opieką stewarda.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości