Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 01 Lis 2025 18:16 

złoty
Milidia napisał(a):
Hej. Lecimy do Tajlandii, bilety do Tajlandii odprawiam poprzez LuthansęPierwszy mój post i pytanie do osób które korzystały z pośrednika gotogate. Zakupiłam loty z Bangkoku na Krabi - linie Thail Lion Air, lot z Krabi do Singapuru linia Scoot, Z Singapuru do Bangkoku- linia Thai Airasia. Loty są na przełomie listopada i grudnia. Dostałam szczegóły rezerwacji, ale nie mogę się zalogować na linie lotnicze. Mam nr rezerwacji od gotogate, PRN i adres mailowy. Z uwagi, że jeszcze trochę jest czasu, czy dostanę bilety, czy powinnam do nich napisać na czacie ? Czy odprawę zrobię na lotnisku? Prosiłabym o podpowiedź.

Po zalogowaniu na prawym marginesie masz: Szczegóły rezerwacji linii lotniczej i tam podane są dane rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#662 PostWysłany: 02 Lis 2025 22:46 

-- 02 Lis 2025 23:45 --

walerek napisał(a):
Milidia napisał(a):
Hej. Lecimy do Tajlandii, bilety do Tajlandii odprawiam poprzez LuthansęPierwszy mój post i pytanie do osób które korzystały z pośrednika gotogate. Zakupiłam loty z Bangkoku na Krabi - linie Thail Lion Air, lot z Krabi do Singapuru linia Scoot, Z Singapuru do Bangkoku- linia Thai Airasia. Loty są na przełomie listopada i grudnia. Dostałam szczegóły rezerwacji, ale nie mogę się zalogować na linie lotnicze. Mam nr rezerwacji od gotogate, PRN i adres mailowy. Z uwagi, że jeszcze trochę jest czasu, czy dostanę bilety, czy powinnam do nich napisać na czacie ? Czy odprawę zrobię na lotnisku? Prosiłabym o podpowiedź.

Po zalogowaniu na prawym marginesie masz: Szczegóły rezerwacji linii lotniczej i tam podane są dane rezerwacji.

Tak, treść brzmi: jest to wirtualny adres e-mail, którego użyliśmy do rezerwacji biletów w linii lotniczej. Użyj tego adresu aby się zalogować lub odprawić na stronie linii lotniczej.
Tylko, że na stronie linii lotniczych albo rejestracja przez FB, Google, lub zarejestrować się. :(
będę wdzięczna za wskazówki.

-- 02 Lis 2025 23:46 --

Milidia napisał(a):
walerek napisał(a):
Milidia napisał(a):

Tak, treść brzmi: jest to wirtualny adres e-mail, którego użyliśmy do rezerwacji biletów w linii lotniczej. Użyj tego adresu aby się zalogować lub odprawić na stronie linii lotniczej.
Tylko, że na stronie linii lotniczych albo rejestracja przez FB, Google, lub zarejestrować się. :(
będę wdzięczna za wskazówki.

Dodam, że mam bagaż rejestrowany , może to ma znaczenie?
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 07 Sty 2026 20:17 

srebrny
Kupiłem w nocy bilety LOT w Gotogate, dostałem PNR, pieniądze są pobrane ale do teraz nie dostałem biletów. Na stronie LOT wyświetla się informacja że rezerwacja nie jest opłacona i pozostało 8h na opłacenie.
Na czat odpisali "do not worry" i twierdzą że to opóźnienie po stronie linii, co oczywiście jest bzdurą.

Nie wiem czy interweniować czy czekać, czy GOTOGATE zrobi nową rezerwację jak ta wygaśnie, czy odeślą pieniądze z komentarzem że linia nie wystawiła biletu .

#664 PostWysłany: 07 Sty 2026 20:20 

niebieski
Pewnie wystawią…
Ale w zasadzie mogą zrobić wszystko co piszesz…
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#665 PostWysłany: 07 Sty 2026 20:24 

złoty
GtG/Mytrip od pewnego czasu opóźniają wystawienie biletu do ostatniej chwili. W przypadku LO to zazwyczaj 24h, w przypadku innych linii nawet 3-4 dni. Tak, strasznie to upierdliwe. Ewentualnie można wymusić na czacie wystawienie natychmiastowe ale w zależności na jaką amebę się trafi, większość nie potrafi tego przepchnąć i każą czekać.

Obstawiam że przyczyną jest że w przypadku niewielkiej liczby rezerwacji w międzyczasie cena spada i mogą wystawić taniej podczas gdy pobrali więcej i w ten sposób zarobić. Innej przyczyny nie potrafię zrozumieć. Kiedyś wystawiali bilety praktycznie natychmiastowo i z automatu.
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Temat postu: [Opinie] - gotogate.pl
#666 PostWysłany: 07 Sty 2026 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
złoty
Mam to samo, bo też u nich kupiłem. Zapewne jest tak jak pisze mucha, czekają bo może potanieje i będzie można przyrobić. Swego czasu TK wystawiali mi 3 dni i miałem duży stres, bo rodzina (3 osoby) miały bilety, a ja kupiłem u nich przez limit na KK na jedną transakcję. Na szczęście mimo że cena była już dużo wyższa na TK, to bilet wystawili po 3 dniach.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#667 PostWysłany: 11 Mar 2026 08:33 

Dzień dobry, forum.

Piszę w sprawie pomocy z moim lotem i ewentualnego dogadania się z Go2Gate. Już tłumaczę, o co chodzi.

Zamówiliśmy bilety u pośrednika Go2Gate na lot do Seulu linią Air China na trasie: Warszawa – Pekin – Seul oraz powrót Seul – Pekin – Warszawa. Sprawa wygląda tak, że kupiliśmy bilety przez Go2Gate i wszystko wydawało się w porządku do momentu, gdy zmieniono nam lot na inny z przesiadką 30-minutową w Pekinie.

Napisaliśmy wtedy do nich, że taka przesiadka jest po prostu niemożliwa do zrealizowania i zapytaliśmy, czy możemy dostać inną opcję. W odpowiedzi wysłali nam inny lot, który wydawał się już bardzo dobry, ponieważ przesiadka wynosiła około 3–4 godzin.

Odpowiedzieliśmy w mailu po niecałych dwóch dniach, że zgadzamy się na tę zmianę lotu. Dodatkowo zapytaliśmy tylko, czy nasze miejsca, które wykupiliśmy dodatkowo, zostaną przeniesione na ten nowy lot.

Wtedy dostaliśmy odpowiedź, że ten lot był błędny, nie mają innych alternatyw i w związku z tym zwracają nam pieniądze, ponieważ jest to rzekomo nasza jedyna opcja.

Dlatego zwracam się do Was z pytaniem – szczególnie do osób bardziej doświadczonych lub takich, które miały podobną sytuację z Go2Gate albo Air China. Szczerze mówiąc, trudno mi uwierzyć, że nie ma żadnych innych lotów, szczególnie że sam sprawdzałem wczoraj i dzisiaj i na dzień przed, dzień po oraz w kolejnych dniach było nawet 8–9 samolotów lecących w tym kierunku.

Dodatkowo problem polega na tym, że nawet nie mogę po prostu przyjąć zwrotu pieniędzy, ponieważ mamy już zarezerwowane i opłacone hotele, wynajęte samochody, zaplanowane spotkania oraz loty między Seulem a Tokio. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy teraz mieli to wszystko stracić.

Dlatego bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc lub poradę, co w takiej sytuacji można zrobić. Nasz wylot jest na początku maja, więc czasu jest coraz mniej, a przy obecnym kontakcie z Go2Gate i całej tej sytuacji czujemy, że grunt zaczyna palić nam się pod nogami.

Będę bardzo wdzięczny za każdą wskazówkę.
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 11 Mar 2026 08:47 
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 1 077 628
srebrny
Podroznik03 napisał(a):
Dodatkowo problem polega na tym, że nawet nie mogę po prostu przyjąć zwrotu pieniędzy, ponieważ mamy już zarezerwowane i opłacone hotele, wynajęte samochody, zaplanowane spotkania oraz loty między Seulem a Tokio. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy teraz mieli to wszystko stracić.

Ale dlaczego nie możesz przyjąć zwrotu pieniędzy? Przyjmij je. I kup nowe bilety. Tym razem szerokim łukiem omijając pośredników.
Przemm lubi ten post.

#669 PostWysłany: 11 Mar 2026 09:06 

-- 11 Mar 2026 08:58 --

Muszę być na miejscu w terminie, który był pierwotnie zaplanowany. Gdybym teraz przyjął zwrot pieniędzy i musiał kupować nowe bilety, oznaczałoby to dla mnie duże straty finansowe.

Sprawdzałem ceny i obecnie podobne loty są droższe o około 2000–2500 zł, więc przyjęcie zwrotu i kupienie nowych biletów oznaczałoby dodatkowe koszty z mojej strony.

Dodatkowo z opinii innych osób na temat Go2Gate wynika, że zwroty pieniędzy potrafią trwać nawet kilka miesięcy, więc nie zdziwiłbym się, gdyby w praktyce oznaczało to długie oczekiwanie na odzyskanie pieniędzy.

Dlatego zależy mi przede wszystkim na przebookowaniu lotu, szczególnie że z tego, co widzę w wyszukiwarkach, inne połączenia w tym terminie nadal istnieją. Mam wrażenie, że możliwości są, tylko po prostu nie są nam one proponowane.

-- 11 Mar 2026 09:00 --

Nie wspominając już o opłaconych rezerwacjach których nie mogę odpuścić i też dolicza się do Strat które mi nikt nie zwróci

-- 11 Mar 2026 09:06 --

Nie wspominając już o opłaconych rezerwacjach których nie mogę odpuścić i też dolicza się do Strat które mi nikt nie zwróci
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 11 Mar 2026 09:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Podroznik03
Podróżowanie bardzo często wiąże się z różnymi ryzykami - duże zmiany rozkładowe/odwołania lotów, choroby/śmierc, wojny, wybuch wulkanu itd.
Od tego są ubezpieczenia, aby w przypadku problemów stracić jak najmniej pieniędzy.
Nie znam twoich dat podróży, ale sprawdziłem bezpośredni LOT Warszawa-Seul-Warszawa w maju i jest po niecałe 3500 zł/os. z podręcznym, a 4000 zł z nadawanym. Napisałeś, że podobne loty są 2000-2500 zł droższe. To oznacza, że za Air China zapłaciłeś 1000-2000 zł ? Dlaczego nie wrzuciłeś na forum takiej super okazji?

Ostatnio edytowany przez skrzat, 11 Mar 2026 09:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#671 PostWysłany: 11 Mar 2026 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 1 077 628
srebrny
Podroznik03 napisał(a):
-
Sprawdzałem ceny i obecnie podobne loty są droższe o około 2000–2500 zł,

i

To za ile ty ten Seul kupiłeś, skoro w maju Air China z WAW ma mnóstwo lotów w okolicach 2,5k za osobę?

#672 PostWysłany: 11 Mar 2026 09:22 

-- 11 Mar 2026 09:21 --

Za SAM lot zapłaciliśmy około pięciu tysięcy złotych z hakiem, plus dodatkowo opłaciliśmy miejsca obok siebie na wszystkich odcinkach: Warszawa – Pekin – Seul, zarówno w jedną, jak i w drugą stronę.

Tymczasem teraz, na te same daty, LOT oferuje bilety za ponad 8 tysięcy złotych i to tylko z bagażem podręcznym. Z kolei Air China ma ceny w granicach 6000-7000 zł, również z godzinami przylotów, w których musimy się pojawić. Oczywiście w tej cenie nie ma gwarancji miejsc obok siebie, a niestety ze względów zdrowotnych i osobistych musimy siedzieć obok siebie, więc i tak musielibyśmy dopłacić za wybór miejsc.

Dlatego nie bardzo rozumiem tę aluzję. Oczywiście wiem, że na ceny wpływają różne czynniki — sytuacja geopolityczna, wojny, erupcje wulkanów i inne zdarzenia losowe. Mimo to uważam, że w tej konkretnej sytuacji coś jest po prostu nie tak. ;)

-- 11 Mar 2026 09:22 --

Podroznik03 napisał(a):
Za SAM lot zapłaciliśmy około pięciu tysięcy złotych z hakiem, plus dodatkowo opłaciliśmy miejsca obok siebie na wszystkich odcinkach: Warszawa – Pekin – Seul, zarówno w jedną, jak i w drugą stronę.

Tymczasem teraz, na te same daty, LOT oferuje bilety za ponad 8 tysięcy złotych i to tylko z bagażem podręcznym. Z kolei Air China ma ceny w granicach 6000-7000 zł, również z godzinami przylotów, w których musimy się pojawić. Oczywiście w tej cenie nie ma gwarancji miejsc obok siebie, a niestety ze względów zdrowotnych i osobistych musimy siedzieć obok siebie, więc i tak musielibyśmy dopłacić za wybór miejsc.

Dlatego nie bardzo rozumiem tę aluzję. Oczywiście wiem, że na ceny i loty wpływają różne czynniki — sytuacja geopolityczna, wojny, erupcje wulkanów i inne zdarzenia losowe. Mimo to uważam, że w tej konkretnej sytuacji coś jest po prostu nie tak. ;)
 Profil Relacje PM off  

#673 PostWysłany: 11 Mar 2026 09:42 

Loty: 114
Kilometry: 239 036
niebieski
Napisz do pośrednika, że zgadzasz się na ich propozycję z przesiadką 0,5h. Jak nie zdążysz, to na miejscu pokombinujesz z przesunięciem na kolejny lot. Pisz do skutku z nimi, co osoba, to inne możliwości mogą się pojawić.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Podroznik03 uważa post za pomocny.

#674 PostWysłany: 11 Mar 2026 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Akceptuj przesiadkę 30 minutową, skończy się to tak, że najprawdopodobniej już w Warszawie to poprawią i przerzucą na kolejny AirChina czy Asianę.
Na lotnisku mogą więcej.
2 ludzi lubi ten post.
tom971 uważa post za pomocny.

#675 PostWysłany: 11 Mar 2026 10:04 

-- 11 Mar 2026 10:01 --

Mihal09 napisał(a):
Napisz do pośrednika, że zgadzasz się na ich propozycję z przesiadką 0,5h. Jak nie zdążysz, to na miejscu pokombinujesz z przesunięciem na kolejny lot. Pisz do skutku z nimi, co osoba, to inne możliwości mogą się pojawić.

Cześć, dzięki za odpowiedź. Tak jak pisałem. Ta rezerwacja lotu z 30-minutową przesiadką została już anulowana, a ta nowa, którą dostaliśmy z 3–4-godzinną przesiadką i na którą się zgodziliśmy, miała być już normalnie. Ale tak jak pisałem, odpowiedzieli jednak, że to wszystko są błędne loty a innych nie ma żeby przebukowac ( mimo iż tak jak wspomniałem są) i że mogą nam jedynie zwrócić pieniądze.

Teraz napisaliśmy do nich e-maile, do AIRCHINA i gotogate że chcemy mieć przebukowane loty nawet na dzień wcześniejszy. Wtedy po prostu dokupilibyśmy najwyżej jeden dzień hotelu. Na razie czekamy na odpowiedź, ale po przeczytaniu opinii o tym pośredniku nie zapowiada się niestety na gwiazdkę z nieba.

-- 11 Mar 2026 10:04 --

że trochę dziwnie z nami pogrywają, ponieważ dali nam lot w dniu, w którym ten samolot rzeczywiście leci. Sprawdzałem to nawet w internecie, na FlightRadar – te loty cały czas są aktywne. Zaakceptowaliśmy więc ten nowy lot z normalną przesiadką.

Po kilku dniach dostaliśmy jednak informację, że ten lot jest błędny i że mogą nam jedynie zwrócić pieniądze. Dlatego czujemy się trochę postawieni w kropce. Gdybym wiedział, że będzie taka sytuacja, to nawet wziąłbym tę półgodzinną przesiadkę.

No ale cóż, pozostaje czekac :/
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 11 Mar 2026 11:36 

Loty: 114
Kilometry: 239 036
niebieski
Sami z nimi zakręciliście. Pisz konkretnie, że zgadzasz się na ich pierwszą propozycję z 30min przesiadką. Zadzwoń do nich. Dawanie im "propozycji", że możecie lecieć dzień wcześniej itd nie pomaga raczej.
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 11 Mar 2026 12:22 

złoty
Pisząc, lub dzwoniąc do nich powołaj się na T&C Air China do którego GoToHell odsyła:
8.2.1 Ticketing services
After the flight is delayed, cancelled or diverted, you can opt to have your ticket changed or get a refund on your ticket based on these Conditions of Carriage. Subject to your consent, we can also transport you, by other means of transportation agreed upon by both you and us, to the destination point stated on you ticket, without you being charged any additional fee.
After your flight is canceled, you can also opt to get a refund on your ticket without being charged the refund handling fee, despite the restrictions specified in the conditions of use of your ticket.

https://www.airchina.se/SE/GB/General-Conditions-of-Carriage-for-Passengers-and-Baggage#8
 Profil Relacje PM off
Podroznik03 lubi ten post.
Mihal09 uważa post za pomocny.

#678 PostWysłany: 11 Mar 2026 14:17 

-- 11 Mar 2026 14:16 --

Dobrze dziękuję za podpowiedź

-- 11 Mar 2026 14:17 --

Dobrze dziękuję za podpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 16 Kwi 2026 14:49 

Hej,
zakupiłem w poniedziałek 13.04 bilety na GtG z Frankfurtu FRA do Rio de Janeiro Gig. Opłaciłem zamówienie (mam potwierdzenie na mailu płatności przez przelewy24) ale po powrocie na stronę internetową gtg pojawił się jakiś błąd i nie dokończyło mi zamówienia, strona się odświeżyła. Pieniądze z konta poszły a biletów/numeru zamówienia nadal nie ma. Spróbowałem skontaktować się z kimkolwiek na polskiej infolinii ale cisza i nikt nie odebrał, na angielskojęzycznej dostałem odpowiedź że widzą wpłatę i za 3-5 dni dostanę zwrot środków na konto. Po czym Pan z indyjskim akcentem momentalnie się rozłączył. Kolejnego dnia tak samo skontaktowałem się przez angielską infolinie aby dopytać się o więcej szczegółów, pracownik GtG dopytywał się o więcej informacji po czym podał mi numer płatności (ten sam jest na mailu w opisie od przelewów24).
Nie dostałem nadal żadnego potwierdzenia zlecenia zwrotu na maila, ogólnie nie dostałem żadnego maila prostującego cokolwiek w tej sprawie.

Miał ktoś kiedyś taką przygodę, czekać czy zgłaszać to do banku/przelewów24?
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 16 Kwi 2026 15:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Płatność była przelewem?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości