Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Opinie] - gotogate.pl
#621 PostWysłany: 02 Sie 2023 08:02 
Awatar użytkownika

Loty: 337
Kilometry: 412 286
srebrny
@Bossa

Żadnych dodatków nie kupuj bo i po co…wszystko załatwisz poprzez CC LOT.
Na tym właśnie zarabia OTA - Na sprzedawaniu śmieci
 Profil Relacje PM off
Bossa lubi ten post.
Bossa uważa post za pomocny.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#622 PostWysłany: 02 Sie 2023 09:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
@Martinuss Ale skąd założenie, że chodzi akurat o bilety naszego narodowego przewoźnika?
elwirka lubi ten post.

#623 PostWysłany: 02 Sie 2023 11:57 

-- 02 Sie 2023 11:56 --

Bo już rozmawialiśmy na innym wątku :) .

-- 02 Sie 2023 11:57 --

Martinuss napisał(a):
@Bossa

Żadnych dodatków nie kupuj bo i po co…wszystko załatwisz poprzez CC LOT.
Na tym właśnie zarabia OTA - Na sprzedawaniu śmieci

Dzięki, tak zrobiłam.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

#624 PostWysłany: 02 Sie 2023 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 337
Kilometry: 412 286
srebrny
@Kashpir

Rozmawialiśmy wcześniej w innym temacie odnośnie LOT
Tutaj: lot-opinie-recenzje-uwagi,226,74113&p=1632771#p1632771
 Profil Relacje PM off
Bossa lubi ten post.

#625 PostWysłany: 22 Lis 2023 09:36 

Cześć!

Mam pytanie. Czy mogę się o coś ubiegać w sytuacji gdy pośrednik gotogate zmienił mi jak się później okazało błędnie godzinę odlotu o 30 minut? Dzień przed wylotem i tego samego dnia dostałem na ich aplikację aktualizację godziny odlotu na taką samą błędną (opóźnienie lotu o 30 minut, kiedy ten odbył się prawidłowo). Powiem, że ledwo zdążyliśmy, bo i tak lubimy mieć coś w zapasie i na bardzo spokojnie (podróżowałem ja, dziecko 8 lat i dwójka seniorów na emeryturze w tym jeden po ciężkiej operacji serca i wylewie [więc pośpiech i stres to było już mega dużo dla niego]). Po powrocie i kontakcie z konsultantem na czacie w aplikacji, ten stwierdził, że oni mi nic nie wysyłali. Oczywiście mam screeny z obydwu dni, zaraz po otrzymaniu komunikatu i odczytaniu aktualizacji, a także rozmowę z tym konsultantem. Naprawdę ciśnienie mi się podniosło, a już nie chcę myśleć co by było gdybyśmy nie zdążyli...
Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#626 PostWysłany: 22 Lis 2023 09:38 

platynowy
marek2011 napisał(a):
Skoro udało się zdążyć to macie nauczkę na następny raz, żeby weryfikować dane lotów także na stronie przewoźnika / lotniska / w niezależnych źródłach typu Google (po wpisaniu numeru lotu).
 Profil Relacje PM off
pabien lubi ten post.

#627 PostWysłany: 22 Lis 2023 10:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie bardzo jest się czym podeprzeć przy takiej szkodzie. Spróbuj na horom curke, a nuż jakiś voucher dadzą.

Ostatnio edytowany przez marcinsss, 02 Gru 2023 10:38, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 14 Mar 2024 18:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakie macie doświadczenia z go2gate w przypadku involuntary change. Zmieniła mi się godzina lotu nieznaczenie ale wiem że kwalifikuje mnie to od darmowej zmiany lotu jeśli nie będzie mi odpowiadać chociaż wiem że pośrednik skasuje jak za zboże za taki serwis. Czy kupują w go2gate da się w tej sprawie rozmawiać od razu z linią lotniczą? Kiedyś miałem taką sytuację że kupiłem przez pośrednika a zmiany zrobiłem bezpośrednio w LOTcie. Zastanawiam się czy w go2gate też jest taka możliwość? Bilet na loty AirChina
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 14 Mar 2024 19:12 

platynowy
@piotrek_89 ja mam różne doświadczenia, kilka razy dokonali zmiany za darmo a zdarzyło się że bez haraczu ani rusz (15€). Tylko to były znaczne modyfikacje rozkładu lub anulacje. Przy drobnych mogą od razu odesłać Cię z kwitkiem. Najlepiej pisać na czacie.

#630 PostWysłany: 14 Mar 2024 19:44 

srebrny
@ piotrek_89
ZTCP to Gotogate ma w regulaminie zapis że jeśli wybierzesz jedną z opcji zaproponowanych przez linię lotniczą to zmiana jest bezpłatna, w innych przypadkach pobierają opłatę serwisową.

#631 PostWysłany: 02 Lip 2024 10:05 

Kupilam bilety w GTG gdzie lepiej się odprawić w gtg czy w Turkish Airlines?
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 02 Lip 2024 10:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W Turkish
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 02 Lip 2024 10:13 

Dzięki:)
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 07 Paź 2024 21:29 

Czy ktoś miał może podobną sytuację i udało mu się coś zdziałać?

Kupiliśmy parę miesięcy temu 3 bilety AirChina do Japonii przez Pekin, pośrednik gotogate, terminy odległe, na kwiecień. Tego samego dnia na oddzielnej rezerwacji taki sam bilet dokupiła jeszcze 4. koleżanka.

Bardzo szybko jednak dostaliśmy maila od AirChina, że kasują jeden z lotów (nie proponując nic w zamian) i mamy się z nimi skontaktować. Na infolinii AirChina powiedziano nam jednak, że mamy bilet przez pośrednika i to z pośrednikiem mamy rozmawiać.

Gotogate, po długich przepychankach słownych, że nic się nie da zrobić, w końcu przyjęło wnioski o zmianę lotów. Zamiast lecieć dwa odcinki AirChina do Japonii przez Pekin, znaleźli połączenie code share LOT + AirChina dzień wcześniej. Złożyliśmy wnioski o przebukowanie biletów na obu rezerwacjach.

Koleżance przeprocesowali wniosek w ciągu tygodnia, dostała nowe bilety, koniec tematu. Natomiast nasza 3-osobowa rezerwacja utknęła na 2 miesiące, wielokrotnie kontaktowaliśmy się z gotogate, za każdym razem raczyli nas korporacyjnymi farmazonami, że wniosek jest w toku.

W końcu dostaliśmy maila z informacją, że nie można nam przebukować biletów... bo linia nie zgodziła się na lot inną linią.

We contacted the airline regarding the flights offered to you, They denied to give the approval for those flights as there is another airline involved in those flights. We also searched for the flights for another dated but there was no availability. Hence there is only an option for refund.

Utknęliśmy więc w martwym punkcie, w którym koleżance rezerwację zmienili, a naszej trójce zmiany odmówili i twierdzą, że jedyne co możemy zrobić, to dostać zwrot środków.

Co byście w takiej sytuacji radzili? Jak tutaj nakłonić gotogate/przewoźnika do zmiany tych biletów?
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 03 Sty 2025 00:45 

Loty: 64
Kilometry: 187 768
niebieski
Jak zwykle cena czyni cuda...
Niby czytam to wszystko, ale mam nadzieję, że u mnie nie będzie takiej sytuacji jak przytoczone powyżej i mocno rozważam zakup biletów WAW-DBX-MNL.
Nigdy wcześniej nie kupowałem prxez gotogate stąd pytanie.
Połączenie jest obsługiwane przez Fly Dubai i Phillipines Airlines, wydaje mi się, że na jednym bilecie.
Pytanie czy będę mógł wybrać sobie sam miejsce z tych, które zostaną wolne przy odprawie online czy muszę to zrobić za pośrednictwem gotogate?
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 03 Sty 2025 08:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Tenroh
Nie byłbym pewny, czy w tym przypadku całość będzie na jednym bilecie. Grupa etraveli (gotogate, mytrip itd.) potrafi wystawić oddzielne bilety nawet przy prostej podróży jedną linią w obie strony.
Odprawę robisz na stronie linii i tam wybierasz miejsca, jeśli linia w ogóle to umożliwia za darmo - niektóre linie za zmianę przydzielonego miejsca żądają opłatę.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
Tenroh uważa post za pomocny.

#637 PostWysłany: 03 Sty 2025 12:37 

Loty: 64
Kilometry: 187 768
niebieski
@skrzat W gotogate w trakcie rezerwacji nie ma mozliwosci wyboru miejsca na trasie WAW-DXB-WAW także pewnie będzie można wybrać w trakcie odprawy online lub jeśli nie to na lotnisku w FlyDubai chyba jest odprawa za free to można poprosić o takie miejsca tak mi się wydaje.
Natomiast ciekawi mnie sytuacja z odcinkiem DBX-MNL-DBX.
W Phillipines Airlines można za darmo wybrać miejsca (nie wszystkie), a w trakcie rezerwacji przez Gotogate oczywiscie wybor wszystkich miejsc jest juz platny i ciekawi mnie czy jeśli nie wybiorę teraz żadnego miejsca to później będę mógł sam wybrać już miejsca na stronie linii zarzadzajac rezerwacja lub w trakcie odprawy...
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 03 Sty 2025 14:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Tenroh Jeśli na stronie linii można za darmo wybrać miejsca jeszcze przed rozpoczęciem odprawy, to jest duża szansa, że po zakupie w OTA, tak możliwość będzie. Jednak zawsze jest ryzyko, że dana linia nie pozwala na taki manewr.
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 11 Mar 2025 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Czy ktoś miał sytuacje w której zakupił bilet na Y+, zaś ze strony przewoźnika wynikało, że samolot takich lotów nie proponuje?
Wlasnie patrze na ANA, gdzie jest lot do Seulu via Haneda w Y+ za bardzo korzystną stronę na gotogate. Ale sam przewoźnik nie oferuje takich biletów, patrze na samolot, którym operuje ANA i jak się okazuje B787 = w tym layoucie nie ma klasy Y+?

Co wtedy?

#640 PostWysłany: 11 Mar 2025 20:57 
Awatar użytkownika

złoty
Czasem pośrednicy źle mapują i to że u nich wygląda na Y+, nie znaczy że w etixie nie będzie Y. W Twoim etixie jest poprawnie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość