Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 460, 461, 462, 463, 464, 465  Następna
Autor Wiadomość
#9241 PostWysłany: 17 Lis 2025 16:22 

120 punktów za 3 pobyty po 2 nocek hotelach z grupy Mariott
W aplikacji UP trip można też trochę punktów uzbierać .
Oraz jak wyżej we wkład w ochronę klimatu
 Profil Relacje PM off  

✨Włoski raj na wzgórzu 🌴 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN🤌🤌 ✨Włoski raj na wzgórzu 🌴 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN🤌🤌
Kiedy Lotnisko Chopina zniesie limit płynów? Znamy termin pożegnania 100-ml buteleczek, ale pojawiły się komplikacje Kiedy Lotnisko Chopina zniesie limit płynów? Znamy termin pożegnania 100-ml buteleczek, ale pojawiły się komplikacje
#9242 PostWysłany: 18 Lis 2025 14:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od marca 2026 dynamiczne stawki są też dla Discover Airlines i Air Dolomiti.
Ciekawe czy i kiedy będą dla LOT.

https://www.miles-and-more.com/pl/pl/pr ... -news.html
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#9243 PostWysłany: 18 Lis 2025 18:46 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
2FA przy próbie zakupu biletu za mile. Niech ich coś trafi. 15 razy dostałem kod i nie działa plus i tak nie wierzą,że jestem człowiekiem po wprowadzeniu 2FA ?

#9244 PostWysłany: 19 Lis 2025 17:46 

Zbanowany
Siemion napisał(a):
MichalK1 napisał(a):
Naliczylo Ci? Jaka linia? Po jakimś czasie?

Zrobiłem testową wpłatę na rzecz klimatu w kwocie 1,66 EUR za lot krajowy PLL LOT w najtańszej taryfie.
Mile i dodatkowe punkty naliczone po kilku godzinach, tego samego dnia. Ładnie wszystko opisane.

jak to faktycznie działa. mam pooling i pokazuje się, że teoretycznie dostane 16 QP. Ale jak zralizowałem transakcję, to na konto wpadło tylko 8 pkt...to jest jakieś oszustwo. Skoro piszą, że za wykupienie jest +16 QP, to rozumiem, że jest to 16 QP, ponad te 20 które dostałem za lot. Dlaczego zatem dostałem 8 QP ? Druga osoba z polingu nie dostała pozostałych 8 QP...
 Profil Relacje PM off  

#9245 PostWysłany: 19 Lis 2025 18:23 

niebieski
Chciałbym skorzystać z tego, że linie Avianca mają niskie podatki dla kotów z Madrytu do Ameryki Południowej/Środkowej.
Czy można dla lotow z/do Madrytu dodać dolot z Warszawy do Madrytu LOTem, tak aby całość była na jednym bilecie ?
Na stronie miles more nie wyszukuje mi połączeń Avianca gdy szukam z.Waw, jedynie z Madrytu.
Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#9246 PostWysłany: 19 Lis 2025 20:01 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
ogt napisał(a):
Chciałbym skorzystać z tego, że linie Avianca mają niskie podatki dla kotów z Madrytu do Ameryki Południowej/Środkowej.

Ale czy kot przeżyje taką długą podróż?
apadlo lubi ten post.

#9247 PostWysłany: 19 Lis 2025 20:12 

złoty
@ogt A dryndnij na infolinię M&M Polska... Tam często są ogarnięci ludzie i jak się da dodać segment to tak zrobią.
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

#9248 PostWysłany: 19 Lis 2025 22:02 

niebieski
jackpot123 napisał(a):
Siemion napisał(a):
jak to faktycznie działa. mam pooling i pokazuje się, że teoretycznie dostane 16 QP. Ale jak zralizowałem transakcję, to na konto wpadło tylko 8 pkt...to jest jakieś oszustwo. Skoro piszą, że za wykupienie jest +16 QP, to rozumiem, że jest to 16 QP, ponad te 20 które dostałem za lot. Dlaczego zatem dostałem 8 QP ? Druga osoba z polingu nie dostała pozostałych 8 QP...

A tego to nie wiem. Nie wykupuję już w tym roku nic bo nie są mi potrzebne punkty. W styczniu mogę sprawdzić, też mam pooling.
 Profil Relacje PM off  

#9249 PostWysłany: 20 Lis 2025 08:45 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Masz pooling i dlatego źle pokazuje w przypadku jeśli lecieliście tym samym lotem. Mam dokładnie to samo. Pokazuje, że możesz otrzymać 16 QP i faktycznie tyle możesz otrzymać, ale zapłacić musisz podwójnie. Raz jako ty, a raz jako druga osoba z poolingu. Jedna osoba dostanie 8, a druga 8. Jeśli masz opcję 32 QP, to wtedy też płacisz z 2 kont. Jedna osoba dostaje 16, druga 16. Przetestowałam dwukrotnie. Natomiast procentowo wszystko się tu zgadza. Możesz otrzymać max 80% z 20 pkt czyli 16.

jackpot123 napisał(a):
Siemion napisał(a):
MichalK1 napisał(a):
Naliczylo Ci? Jaka linia? Po jakimś czasie?

Zrobiłem testową wpłatę na rzecz klimatu w kwocie 1,66 EUR za lot krajowy PLL LOT w najtańszej taryfie.
Mile i dodatkowe punkty naliczone po kilku godzinach, tego samego dnia. Ładnie wszystko opisane.

#9250 PostWysłany: 20 Lis 2025 08:50 

srebrny
Co? :shock:

Przecież to nie może być tak, że się wyświetla np. 16 punktów za 28 euro, a potem M&M twierdzi, ze owszem dostaniesz 16 pkt - ale jak zapłacisz 2x28 euro.
Za coś takiego to by im głowę urwali.
 Profil Relacje PM off  

#9251 PostWysłany: 20 Lis 2025 09:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Skullma lud pracujący miast i wsi domaga się wytłumaczenia mniejszych naliczeń, skrobnij to i owo
Siemion uważa post za pomocny.

#9252 PostWysłany: 20 Lis 2025 09:31 

@gadekk

Trzeba szukać tzw. Bugów i na locie długodystansowym w klasie ekonomy za 108 Euro można mieć +240 Point+240QP+60HON, dzieje sie tak ze system naliczy nam jakbyśmy lecieli w Pierwszej Klasie. Jeżeli mamy taki bug to najlepiej jest zrobić zdjęcie przed zakupem, bo w momencie kupna dostanie się tylko tyle ile wynosi taryfa, potem najlepiej jest wysłać reklamacje do M&M i z Niemieckiego M&M doliczą punktów, tylko trwa to około 1,5 miesiąca.

Przykład:

Załączniki:
punkty.jpg
punkty.jpg [ 12.78 KiB | Obejrzany 883 razy ]

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 20 Lis 2025 09:36, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#9253 PostWysłany: 20 Lis 2025 10:22 

niebieski
Nie wiem czy to przypadek czy logika ale mi pokazuje zawyzone stawki punktowe tylko na lotach FRA-WAW. Potem oczywiscie nalicza automatycznie mniej i trzeba bujac sie z infolinia.
Inne loty z FRA pokazuje niestety normalnie.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#9254 PostWysłany: 20 Lis 2025 14:11 

Skullma napisał(a):
@gadekk

Trzeba szukać tzw. Bugów i na locie długodystansowym w klasie ekonomy za 108 Euro można mieć +240 Point+240QP+60HON, dzieje sie tak ze system naliczy nam jakbyśmy lecieli w Pierwszej Klasie. Jeżeli mamy taki bug to najlepiej jest zrobić zdjęcie przed zakupem, bo w momencie kupna dostanie się tylko tyle ile wynosi taryfa, potem najlepiej jest wysłać reklamacje do M&M i z Niemieckiego M&M doliczą punktów, tylko trwa to około 1,5 miesiąca.

Przykład:

Ja mam taki ticket zgłoszony. Za połaczenie lotem PZN-WAW-KRK pokazało ,ze dostane + 64 P/QP a przypisało 32P/QP .Niestety nie zrobiłem screena i ciekaw jestem jak sie zakończy.
Zzekam tez z innym problemem, zrobiłem offset za 5x Poz-Waw, w sumie na 80 P/QP a naliczyło tylko 48, ale mil zabrało 11 tys, czyli tak jak powinno. również brak screena sprzed zakupu niestety.
Teraz juz wiem, ze dla każdej transakcji bede robić. A zbieram Q/P brakujace do 2 voucherów dodatkowych.
 Profil Relacje PM off  

#9255 PostWysłany: 20 Lis 2025 14:46 

Dodam tylko, że infolinia każe wysyłać zgłoszenia na adres ffp@lot.pl podając szczegóły i potwierdzenie mailowe.
'Jest to nowa oferta i zdarzają się błędy.'
U mnie na jednym koncie przeszło bez problemu, na koncie dziecka po dwóch dniach cisza. Niestety też nie robiłem zrzutu ekranu.
 Profil Relacje PM off  

#9256 PostWysłany: 20 Lis 2025 14:55 

@michalgie
Czy otrzymaliscie jakiekolwiek potwierdzenia mailowe za to ?
Ja nie dostałem ani jednego.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 20 Lis 2025 14:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
mateuszmtx uważa post za pomocny.

#9257 PostWysłany: 20 Lis 2025 15:28 

Tak - mail Thank you for your climate contribution.
W treści jakiś numerek CFLH... i kwota zapłacona ale brak potwierdzenia na ile punktów.
Na infolinii pytali się czy dostałem potwierdzenie - odniosłem wrażenie, że zdarzają się też przypadki, że ludzie nie otrzymują potwierdzeń.
 Profil Relacje PM off  

#9258 PostWysłany: 20 Lis 2025 19:35 

Zbanowany
Po jakim czasie dostaje sie evoucher od dnia uzyskania wymaganych punktów ? I czy przychodzi na meila czy gdzie jest dostępny ?
 Profil Relacje PM off  

#9259 PostWysłany: 20 Lis 2025 21:08 

niebieski
@elwirka dla jasności do pytam - taka sytuacja ma miejsce tylko w sytuacji gdy lecimy razem z członkami pooling. Gdy lecę sam pokazuje normalnie, zgadza się?

Te bugi, o których wspomniał @Skullma są też na krajówkach. Mam LUZ-WAW w najtańszej taryfie i mogę dokupić 32 QP.
 Profil Relacje PM off  

#9260 PostWysłany: 20 Lis 2025 23:10 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Nie wiem. Bo nie mam osobnych lotów. Wszędzie latam z mężem;-)
wtak lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 460, 461, 462, 463, 464, 465  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: yoahim oraz 3 gości