Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9281 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 461, 462, 463, 464, 465  Następna
Autor Wiadomość
#9261 PostWysłany: 21 Lis 2025 14:42 

czy orientuje sie ktos czy mam szanse na upgrade do premium albo buisness za mile jak mam lot Lufthansa?
Poprzednio bylem na waiting list ale sie nie udalo
Klasa rezerwacji V
Czy ma znaczenie czy zadzwonie na Polskie MM Support albo niemieckie? (czy tu jest jakas roznica?)
 Profil Relacje PM off  

Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️ Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️
🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷 🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷
#9262 PostWysłany: 21 Lis 2025 15:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Właściwie z każdej klasy masz możliwość up za mile w czystym LH.

Tutaj mała ściągawka, niżej w tekście:
https://www.miles-and-more.com/de/en/pr ... e-partners

Kraj nie powinien mieć znaczenia, ale sugeruję Niemcy/USA
2 ludzi lubi ten post.
DXmaniac uważa post za pomocny.

#9263 PostWysłany: 22 Lis 2025 22:53 

Hej, skusiłem się na to skompensowanie CO2 dla 37 lotów krajowych które zrobiłem w tym roku bo słabo z czasem na durnoloty aby dobić do senatora, w koszyku pokazali mi, że uraczą mnie 816 P i QP (i 112 HP) więc zgaduję, że to bug ale jednak obiecali. Oczywiście dostałem "poprawną" ilość 16*37=592.
Czy myślicie, że jest szansa na otrzymanie brakujących punktów (względem ich obietnicy)?

Dziękuję za odp.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2025-11-22 o 21.48.40.png
Zrzut ekranu 2025-11-22 o 21.48.40.png [ 217.12 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9264 PostWysłany: 23 Lis 2025 01:57 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
Spróbuj i daj znać, ale w/g mnie dość jasno na zrzucie jest napisane co sprzedają i za ile.
Trudno było by się z tego wymigać.
Oczywiście pisałbym do LH a nie Lotu
 Profil Relacje PM off  

#9265 PostWysłany: 23 Lis 2025 02:21 

HON fly4free
Jako humorystyczne dorzucę "ofertę", jaką troskliwa LH mi przysłała widząc, że jeszcze "nie przedłużyłem" (przedłużę).
Mianowicie, łaskawcy są gotowi "sprzedać" za kosmiczną kasę:
Or renew your status now for 300,000 miles. From December on, you’ll also be able to renew for a one-time payment of EUR 2,500.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#9266 PostWysłany: 23 Lis 2025 04:32 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
To standardowa oferta dla wszystkich z senatorem który się kończy.
W zeszłym roku było 500 euro taniej
 Profil Relacje PM off  

#9267 PostWysłany: 24 Lis 2025 14:45 

W kwestii braku naliczenia punktów za ochronę klimatu taką odpowiedź dostałem:

"We are currently experiencing an error in some cases where Miles & More members attempt to offset CO2 emissions via the app or mam.com. This usually occurs when transitioning from the flight list to the actual tool used to offset the respective CO2 emissions. Our developers are currently working intensively on a solution. We apologise for any inconvenience this may have caused you.”

Bardzo mi przykro, ale nasz zespół nie posiada możliwości manualnego naliczenia za przeloty w ramach climate contribution. W tym przypadku musimy czekać na zakończenie prac prowadzonych przez dział techniczny w Centrali Miles & More.
 Profil Relacje PM off  

#9268 PostWysłany: 24 Lis 2025 15:27 

Czyli pracują nad tym bardziej na zasadzie załatania złego wyświetlania punktów niż uhonorowania tego co napisali?
Z tego tak mi wynika.

Przy okazji zapytam : czy jest tu może ktoś kto leciał biznesem w ostatnim miesiącu i jest w stanie powiedzieć, czy kompensacja co2 dodaje % punktów do standardowych 40 pkt czy do 40+20 pkt bonusu?

Oczywiście na niemieckiej (hinduskiej) infolinii nic nie wiedzą.
 Profil Relacje PM off  

#9269 PostWysłany: 24 Lis 2025 20:17 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
Czy coś się zmieniło w zasadach "stopover"?

Otóż mam trasę RT:

KRK - WAW - SFO - ANC (postój w SFO 23h więc ze stopover nie korzystam)

ANC - ORD - KRK - jeśli jest to "ciągiem" to taką rezerwację może wystawić infolinia i da się ją opłacić, nie da się tego kupić przez stronę bo stronę nie pokazuje lotu z przesiadką ~23h... (chodzi o lot tam)

Ale jak próbuję  zrobić powrót

ANC - ORD (stopover > 24h) - KRK to już tego biletu nie mogą wystawić - ani infolinia PL, DE ani US... mimo że loty ANC - ORD są w datach które próbuję, jak i są loty ORD-KRK które próbuję - wszystko bez stopover się składa...

No i rozkładają ręce. Nawet dziewczyna próbowała zrobić bez stopover rezerwację i później po opłaceniu ją wysłać do backoffice o zmianę wylotu że pomyłka w dacie aby "ręcznie" wstawić - to też po kilku godzinach oddzwonili że nie można tego rozdzielić.

A teraz jak jeszcze na zasadzie huca próbowałem przez DE to gość od razu powiedział jak powiedziałem że chcę zrobić stop to że od około pół roku zmieniły się zasady i w biletach za mile jest to nie możliwe...

Czy ktoś ostatnio coś tak rezerwował?...
 Profil Relacje PM off  

#9270 PostWysłany: 24 Lis 2025 23:16 
Awatar użytkownika

złoty
seal napisał(a):
KRK - WAW - SFO - ANC (postój w SFO 23h więc ze stopover nie korzystam)

A nie jest to trasa dwa regiony? Jeśli tak, to czemu dopuszczalne są 4 odcinki? Krajówka na wylocie się nie wlicza?

seal napisał(a):
ANC - ORD (stopover > 24h) - KRK to już tego biletu nie mogą wystawić - ani infolinia PL, DE ani US... mimo że loty ANC - ORD są w datach które próbuję, jak i są loty ORD-KRK które próbuję - wszystko bez stopover się składa...

Nie można zrobić stopovera w regionie wylotu. Jeśli chcesz odwiedzić koniecznie ORD, to musisz zaplanować to w podróży "tam".
 Profil Relacje PM off
seal lubi ten post.

#9271 PostWysłany: 25 Lis 2025 09:59 

złoty
@ncn:

To dwa regiony, loty są trzy loty tam, nie cztery: KRK - WAW, WAW-SFO, SFO-ANC a na powrocie są dwa ANC - ORD oraz ORD - KRK.

Zatem wg mnie w regionie docelowym na powrocie stopver powinien być możliwy...

Wydaje mi sie że wcześniej miałem bilety z wylotem z Europy, stopem w US, docelowo w US i na powrocie też w US... hmm... muszę poszukać. To wg Ciebie na powrocie stop w regionie Europy powinien być możliwy?
 Profil Relacje PM off  

#9272 PostWysłany: 25 Lis 2025 10:23 
Awatar użytkownika

złoty
Faktycznie, masz rację, zasada dotycząca braku możliwości stopovera w regionie, dotyczyła chyba tylko regionu wylotu. W takim wypadku nie mam pojęcia dlaczego nie masz możliwości dodania tego stopa.

Swoją drogą, jest gdzieś w internecie jakiś dokument opisujący wszystkie zasady dotyczące rezerwacji biletów-nagród w M&M?

Znalazłem to:

https://www.miles-and-more.com/ch/en/general-information/terms-and-conditions/flight-awards.html#1_3_2, ale tam jest jedynie

Cytuj:
1.3.2 Stopovers and connecting flights
Please contact your Miles & More Service Team if you have any questions regarding the availability and terms and conditions of stopovers and connecting flights beyond those offered online.
:?
 Profil Relacje PM off
seal lubi ten post.

#9273 PostWysłany: 25 Lis 2025 10:38 

złoty
też właśnie tyle co Ty tu wkleiłeś znalazłem googlując wczoraj...

Może przy wprowadzeniu taryf dynamicznych utrącili stopovery... :( choć tu mam linie naliczane klasycznie - LO i UA

no nic... pozostaje chyba liczyć na zmiany rozkładowe (wylot w sierpniu) i że wtedy coś może ugram.
 Profil Relacje PM off  

#9274 PostWysłany: 25 Lis 2025 13:23 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
I jak to pisali przy wprowadzaniu zmian - wszystko dla naszego dobra i komfortu. Po co masz się snuć po obcym mieście skoro możesz szybciutko dotrzeć do celu. ;)
Zeus lubi ten post.

#9275 PostWysłany: 25 Lis 2025 13:58 

niebieski
Od jakiegoś czasu utrącili również cześć wyników na połączenia z przylotem +1, co jest kompletnie niezrozumiałe.
 Profil Relacje PM off  

#9276 PostWysłany: 27 Lis 2025 10:35 

Właśnie dostałem wszystkie brakujące punkty i QP za ochronę klimatu. Także te, gdzie źle wyliczali. Support niemiecki pomaga.
 Profil Relacje PM off
h3rlitz uważa post za pomocny.

#9277 PostWysłany: 27 Lis 2025 11:48 

@michalgie Ile czasu to zajęło ?

czy ktoś z Was dostał voucher na 50Euro to WorldShop za 2200 QP ? Ile czasu na niego sie czeka i gdzie sie pojawia(Skrzynka odbiorcza M&M czy przychodzi na email)? Ja czekam od 29.10 i cisza.
 Profil Relacje PM off  

#9278 PostWysłany: 27 Lis 2025 15:27 

Kawahubert napisał(a):
@michalgie Ile czasu to zajęło ?

Oba zgłoszenia około tygodnia - przy czym po drodze polski support dał znać, że czekają na poprawę a później sami się znowu odezwali - chcieli aby im załączyć maila z potwierdzeniem dokonania wpłaty.
 Profil Relacje PM off  

#9279 PostWysłany: 27 Lis 2025 18:01 

kojarzę, że jakiś czas temu ktoś pisał, że w turkishu na long haul wystarczą dwa evouchery na upgrade do C z eco. Czy to prawda? czy to dotyczy każdej klasy eco ?
 Profil Relacje PM off  

#9280 PostWysłany: 27 Lis 2025 22:20 

niebieski
Gdzieś widziałem, ze tylko B i Y, ale nie potrafię odszukać tej informacji. Do potwierdzenia
 Profil Relacje PM off
fiodormax lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9281 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 461, 462, 463, 464, 465  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości