Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 278, 279, 280, 281, 282
Autor Wiadomość
#5621 PostWysłany: 29 Wrz 2025 09:21 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
piotrkr napisał(a):
Ja bym nie wyraził zgody. Chyba, że nieprecyzyjnie zacytowałeś.

Po co zgłaszać wyjazd jak nie po to, żeby nie zablokowali karty?
 Profil Relacje PM off  

Śródziemnomorski raj na Cyprze 🌊🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 1607 PLN Śródziemnomorski raj na Cyprze 🌊🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 1607 PLN
🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴 🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴
#5622 PostWysłany: 29 Wrz 2025 09:31 

Loty: 352
Kilometry: 661 325
niebieski
ja nigdy nie zgłaszałem i nigdy nie miałem problemu z zablokowaniem swoich transakcji.
monitoring wychwytujący podejrzaną aktywność powinien być skuteczny dla tych którzy zgłaszają jak i dla tych co tego nie robią
z wypowiedzi tutaj wynika, że albo coś jest nie tak po stronie banku albo ludzie używają kart w taki sposób, że użycie karty za granicą powoduje alert w banku i blokadę
 Profil Relacje PM off  

#5623 PostWysłany: 29 Wrz 2025 13:58 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
@trocha po to żeby blokowali, ale biorąc pod uwagę to, że jestem w danym kraju
 Profil Relacje PM off  

#5624 PostWysłany: 29 Wrz 2025 14:10 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
W tym „oświadczeniu” (którego rzeczywistej formy nawet nie znamy) było, że zgadzasz się, żeby nie zablokowali, nie było tam nic o tym, że zabraniasz im blokować, ani że przejmujesz w związku z tym jakąkolwiek odpowiedzialność
 Profil Relacje PM off  

#5625 PostWysłany: 29 Wrz 2025 20:46 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
To po co to oświadczenie? Zgodzisz się - mogą zablokować albo nie. Nie zgodzisz się - tak samo. A jak jesteś w Polsce, to dajesz im zgodę na nie blokowanie?

Dlatego napisałem, że oświadczenie w takiej formie jak zacytowana nie ma sensu, i pewnie nie było dokładnie zacytowane.
 Profil Relacje PM off  

#5626 PostWysłany: 02 Paź 2025 00:59 

tetr1s napisał(a):
@Darek M.
Możesz spróbować podesłać kartę ubezpieczenia w podróży zagranicznej, która w aplikacji jest teraz po Angielsku, .

Karta ubezpieczenia w podróży zagranicznej jest w aplikacji IKO wyłącznie PO POLSKU . Ścieżka do karty ubezpieczenia: Karty kredytowe>Karta kredytowa PKO VISA Infinite>Szczegóły>Dokumenty i zaświadczenia>Karta ubezpieczenia podróżnego. Pokaż. Gdzie widzisz tą kartę ubezpieczenia po angielsku?
 Profil Relacje PM off  

#5627 PostWysłany: 02 Paź 2025 06:10 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
@Markowice10

Karta jest dwujęzyczna, poniżej polskiego jest mniejszą czcionką tekst po angielsku. I byłoby to od biedy wystarczające, gdyby można było ten dokument pobrać i mieć oraz gdyby do niego załączono dwujęzyczną tabelę z pełnym zakresem i sumami ubezpieczenia, tak jak to było w certyfikatach, które wcześniej wystawiali. Obecnie bez internetu (może się zdarzyć) nie mamy dostepu do tego dokumentu, podobnie jak nie ma dostępu ktoś bliski, gdyby posiadacz karty leżał nieprzytomny. Ale co to kogo (w sensie bank) obchodzi.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#5628 PostWysłany: 02 Paź 2025 06:41 

Loty: 157
Kilometry: 418 847
srebrny
@Markowice10 dokładnie tak jak @Przemm dał znać - karta od jakiegoś czasu jest już dwujęzyczna:
Załącznik:
kuwpz.jpeg
kuwpz.jpeg [ 75.58 KiB | Obejrzany 1104 razy ]
 Profil Relacje PM off
Przemm lubi ten post.
Przemm uważa post za pomocny.

#5629 PostWysłany: 03 Paź 2025 16:43 

niebieski
lluukk napisał(a):
Zwrot za odwołanie podróży przysługuje tylko Posiadaczowi/Użytkownikowi w znaczeniu takim, że tylko przez niego poniesione koszty będą zwrócone ale obejmuje koszty poniesione na wszystkich Ubezpieczonych podróżujących z nim (małżonek, partner, dzieci).

Czy coś zmieniło się w tym temacie czy nadal w przypadku odwołania/skrócenia wyjazdu owszem, za chorobę dziecka czy partnera/ki, zwracają ale zakupu musi dokonać posiadacz karty?
 Profil Relacje PM off  

#5630 PostWysłany: 03 Paź 2025 16:48 

złoty
@kbk nic się nie zmieniło.
 Profil Relacje PM off
kbk uważa post za pomocny.

#5631 PostWysłany: 03 Paź 2025 18:23 

niebieski
Kurczę, no trudno, moje niedopatrzenie i będę musiał kupić w takim razie osobno ubezpieczenie w Uniqa na główne bilety. Ale może chociaż hotele i loty wewnętrzne kupi pani posiadaczka. ;) Mam nadzieję, że można tak?
 Profil Relacje PM off  

#5632 PostWysłany: 03 Paź 2025 18:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Realizowałem kiedyś taki zwrot, zanim miałem PKO Infinite/Platinium i część podróży była ubezpieczona osobnym ubezpieczeniem, a część podróży dokupiona później z ubezpieczona z PKO. PKO/Mondial nie robiło problemu, jak opisało im się co jest przedmiotem roszczenia i że na część lotów było wykupione inne ubezpieczenie.
kbk uważa post za pomocny.

#5633 PostWysłany: 10 Paź 2025 06:38 

Zakupiłem dla siebie i żony bilety lotnicze ale mamy 2 osobne rezerwacje?
Czy tak może być w przypadku ewentualnego odwołania wyjazdu i zwrotu z tego tytułu?
 Profil Relacje PM off  

#5634 PostWysłany: 10 Paź 2025 07:03 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Kupujesz bilety tylko po to, aby przetestować kartę płatniczą?
;)
Będziesz się przejmował później. W OWU rozgraniczenia raczej nie widziałem.
 Profil Relacje PM off  

#5635 PostWysłany: 10 Paź 2025 08:08 

złoty
@barm29 Może być, jeśli podróżujecie razem tak jak wymagają OWU.
 Profil Relacje PM off  

#5636 PostWysłany: 10 Paź 2025 11:55 

platynowy
Overbooking. Wizzair odszkodowanie zapłaci ale nie przebukuje na inne linie, a na ich własne loty dostępność dopiero za kilka dni. W ubezpieczeniu jest pozycja "Ubezpieczenie odmowy wejścia na pokład samolotu - 750 EUR (równowartość w zł)" ale już w OWU:
Przedmiot i zakres
1. Przedmiotem ubezpieczenia są poniesione przez Ubezpieczonego i udokumentowane koszty zakupu posiłków, napojów bezalkoholowych oraz koszty zakwaterowania (tylko pokój hotelowy), podczas Podróży zagranicznej w Okresie ubezpieczenia.

Czyli jeśli pasażer kupi sobie samodzielnie lot w innej linii to ubezpieczyciel tego nie pokryje?

#5637 PostWysłany: 10 Paź 2025 15:45 

niebieski
grondo napisał(a):
Realizowałem kiedyś taki zwrot, zanim miałem PKO Infinite/Platinium i część podróży była ubezpieczona osobnym ubezpieczeniem, a część podróży dokupiona później z ubezpieczona z PKO. PKO/Mondial nie robiło problemu, jak opisało im się co jest przedmiotem roszczenia i że na część lotów było wykupione inne ubezpieczenie.

Albo po prostu sam sobie wyrobię Platinum, to chyba będzie najprostsze i tańsze rozwiązanie.

@mucha, przecież wymieniłeś i wyboldowałeś wszystkie koszty, za które zwróci ubezpieczyciel.
 Profil Relacje PM off  

#5638 PostWysłany: 10 Paź 2025 22:52 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Znalazłem pierwsze miejsce, gdzie karta ma 100 procent odmów: Madagaskar.
Jak dotąd, na kilkanaście prób, karta ani razu nie zadziałała. Najczęściej od razu jest wypluwana lub odmowa, nawet bez pytania o PIN. Zarówno w bankomatach, jak i w terminalach w sklepach, w tym i zbliżeniowo i po włożeniu karty. W jednym sklepie nawet sięgnęli po inny model terminala by sprawdzić i też nie działało.
Przy czym to nie jest jedyna karta, która mi tu nie działała (bo jeszcze inna debetowa nie działała), ale np. trzecia w postaci którejś karty Revoluta, już działa.
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#5639 PostWysłany: 13 Paź 2025 09:35 

-- 13 Paź 2025 09:35 --

Próbowałeś przez portfel google ?

-- 13 Paź 2025 09:35 --

Próbowałeś przez portfel google ?

Ostatnio podbity przez Czitos, 13 Paź 2025 09:35
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 278, 279, 280, 281, 282

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość