Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 277, 278, 279, 280, 281  Następna
Autor Wiadomość
#5581 PostWysłany: 07 Wrz 2025 20:08 

niebieski
Hmm, to znaczy, że jeszcze jestem u nich nowy... :)
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#5582 PostWysłany: 10 Wrz 2025 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Czy ktoś korzystał z odszkodowania za opóźnienie wylotu? Jak udowodnić PKO, że przewoźnik zwlekał ze startem, bo w miejscu docelowym była zła pogoda i wahali się czy lecieć tam czy na inne lotnisko? Tak ogłaszali w samolocie na pytania pasażerów co z wylotem.
Opóźnienie wylotu >2h, opóźnienie przylotu >2h (choć to drugie nie ma znaczenia w PKO), nocleg zarezerwowany z dala od lotniska, nie ma się tam jak dostać, bo wypożyczalnia zamknięta, a wypożyczenie po godzinach to wysoka dopłata, zatem konieczność wzięcia osobno noclegu.
Nie wiem czy PKO myślało o noclegu w miejscu wylotu czy przylotu, jednak w teorii warunki są spełnione, tylko jak to udowodnić?

#5583 PostWysłany: 10 Wrz 2025 11:29 

Fast Track by Hertz na Okęciu już wyczerpany :( dostaje komunikat że pula kodów wyczerpana.
 Profil Relacje PM off  

#5584 PostWysłany: 13 Wrz 2025 09:03 

czinger napisał(a):
Fast Track by Hertz na Okęciu już wyczerpany :( dostaje komunikat że pula kodów wyczerpana.

Na Okęciu nie wystarczy sama karta ? Przecież to benefit do karty przprzypisany?
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#5585 PostWysłany: 13 Wrz 2025 10:17 

Wystarczy sama karta.
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#5586 PostWysłany: 13 Wrz 2025 13:38 

srebrny
Sama karta jest dla właściciela tejże, voucher na fast track potrzebny jest dla współpasażerów.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5587 PostWysłany: 14 Wrz 2025 12:59 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Cześć, staram się zrozumieć jak to działa w przypadku wypożyczenia samochodu.

Jak rozumiem, w przypadku wypadku np zderzenia, to wypożyczalnia pokrywa koszty ze swojego OC. Ja mogę zapłacić tylko "udział własny" - i tutaj Visa infinite zwróci mi te kwotę (do określonej wartości)

A jak w przypadku szkód np zarysowań, albo jak wjadę w słup itp. czy wtedy też jest tak samo? Czy to zależy czy weźmie się jakieś dodatkowe ubezpieczenie od wypożyczalni?

Bo np można wypożyczyć auto za 5 EUR za dzień w podstawowym wariancie... Wypożyczalnia na regulamin ale jest długi, nie widzę nigdzie opisu wybranych istotnych informacji...
 Profil Relacje PM off  

#5588 PostWysłany: 14 Wrz 2025 13:02 

srebrny
Przejrzyj forum - było to wszystko omawiane już wiele, wiele razy...
 Profil Relacje PM off  

#5589 PostWysłany: 15 Wrz 2025 17:32 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
-- 15 Wrz 2025 16:31 --

Solos napisał(a):
Mam pytanie do użytkowników VI. Jak często mieliście tymczasową blokadę karty przy podróżach do USA albo jakiś dalszych, bardziej egzotycznych krajów, np. w Tajlandii itp. Trzeba zgłaszać do banku że się gdzieś wyjeżdża? Nie chciałbym żeby spotkała mnie tymczasowa blokada karty jak będę np. płacił w restauracji w Tajlandii.

Ja miałem często - bywały miesiące, że i dwa razy w miesiącu. Ba, nawet przy transakcjach realizowanych w Polsce. Zawsze później ktoś do mnie dzwoni w godzinach porannych Polski i czasem jest to automat, czasem człowiek, a najczęściej automat a później człowiek dołącza w pewnym momencie. Przerabiałem to wielokrotnie. Najgorzej, jak dzwonią gdy jestem gdzieś daleko poza UE, odebranie telefonu kosztuje mnie mnóstwo pieniędzy, bo nie jestem akurat podpięty pod WiFi, albo jest u mnie po prostu środek nocy. Taka rozmowa trwa kilka minut i trzeba odpowiadać na kilka pytań kontrolnych.

Gdy dwa lata temu pytałem o możliwość zgłaszania podróży, by tego uniknąć, to i od opiekuna i na infolinii i w innej placówce banku odpowiedzieli mi, że w ogóle nie przyjmują takich informacji. Od tego czasu mogło się coś zmienić.

Dodam, że u mnie blokady dzieją się w różnych miejscach. Raz jest to sklepik z pamiątkami na południu Francji, gdzie fizycznie płacę kartą. Raz jest to płatność internetowa dla afrykańskiej linii lotniczej. Raz jest to płatność na stronie internetowej narodowego zabytku w Indiach (drobna opłata za bilety). Zdarza się też, że przed blokadą przyjdzie najpierw SMS, że ostrzegają przed ryzykownymi transakcjami i dopiero po drugiej, podobnej, tego samego dnia, następuje blokada.

-- 15 Wrz 2025 16:32 --

Bar Mi napisał(a):
z ta darmową wypłatą to tak jest ona darmowa pod warunkiem, że opłaty nie weźmie bank/operator który jest właścicielem bankomatu. mi ostatnio na Kanarach pobrało kilka euro (a wypłacałem raptem 10euro) i kompletnie nie kojarze komunikatu o tej kwocie w momence wypłacania.

Czasem bankomaty są nieuczciwe (w moim mniemaniu) i nie podają informacji, że pobiorą prowizję. Nie pamiętam gdzie, ale ze dwa razy w tym roku mi się tak zdarzyło. W praktyce jednak prawie zawsze najpierw informują, ile sobie wezmą.

Dodam też, że zdarzało się, że w jakiejś maszynie nie chciało przyjąć płatnością VI, a innymi tak. Ale oczywiście nie próbowałem wszystkich innych ani nie robiłem pełnych analiz przypadków. Jedna z pogłosek mówi, że to kwestia materiału wykonania karty - czyli tego, że jest wolframowa. Zakładam, że w jakichś nietypowych czytnikach może to robić różnicę.
 Profil Relacje PM off  

#5590 PostWysłany: 15 Wrz 2025 18:29 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Miałem blokowaną kartę za każdym razem, więc po prostu zacząłem zgłaszać.
To była 1-3 transakcja w nowym kraju (ta która nie przechodziła).
Za każdym razem sms, że ... zły pin (co jest wkurzające).
Po zgłoszeniu zero problemów.
 Profil Relacje PM off  

#5591 PostWysłany: 15 Wrz 2025 19:50 

Loty: 457
Kilometry: 663 069
niebieski
Zdarzało mi się podobnie mieć problemy w kilku krajach z płatnością lub preauroryzacją przy wynajmie auta. Od jakiegoś czasu również przed wyjazdem (poza Europę) zgłaszam dokąd się wybieram i potem już żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#5592 PostWysłany: 15 Wrz 2025 19:53 

@automatae jak zablokują to możesz też sam do nich zadzwonić o wygodnych dla Ciebie godzinach, podłączony do Wi-Fi, i nie płacić za połączenie :) . Zawsze tak robię, jak mi blokują kartę, i szczerze nawet nie wiedziałem, że jak się do nich nie zadzwoni, to oni potem dzwonią
 Profil Relacje PM off  

#5593 PostWysłany: 15 Wrz 2025 20:09 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
automatae napisał(a):
Gdy dwa lata temu pytałem o możliwość zgłaszania podróży, by tego uniknąć, to i od opiekuna i na infolinii i w innej placówce banku odpowiedzieli mi, że w ogóle nie przyjmują takich informacji. Od tego czasu mogło się coś zmienić.

To chyba opiekun i infolinia wprowadzili cię w błąd, bo jestem pewien, że zgłaszałem dalsze podróże (poza Europę) na pewno od 2022.

A co do blokad, to ja raz miałem płacąc online, z Polski za jakąś rezerwację na australijskiej stronie. Blokowało moją kartę, a przy kolejnej próbie również żony kartę. Automat oddzwaniał prawie natychmiast.
 Profil Relacje PM off  

#5594 PostWysłany: 15 Wrz 2025 20:11 

Loty: 158
Kilometry: 191 313
niebieski
Ostatnio jak mi zablokowali w Chinach po przez płatność Wechatem udało się odblokować po kilku minutach po przez chat w aplikacji
 Profil Relacje PM off
automatae uważa post za pomocny.

#5595 PostWysłany: 15 Wrz 2025 22:15 

Czy wnioskując o odszkodowanie z ubezpieczenia VI za odwołany lot z powodów medycznych przerabiał ktoś temat voucherów proponowanych przez linię lotniczą?

Jak je traktują ? OWU o tym nie wspomina a voucher nie jest równoznaczny pierwotnej metodzie płatności. Nie wiem czy nie lepiej odmówić vouchera bo AirArabia zwrotów częściowych dokonuje tylko w formie vouchera (co jest zgodne z ich regulaminem) a Rozporządzenie nie reguluje no show i takich anulacji więc próby uzyskania kasy będą bezskuteczne. Raz mnie podkusiło żeby dłuższy lot kupić od agenta i mam teraz mordegę z Trip.com, bo nie tylko opóźnili anulację do okresu poniżej 24h przed wylotem, więc jest no show w jedną stronę (a AirArabia nie anulowała powrotu) ale ciężko do nich wydobyć potrzebne dokumenty o tej anulacji do ubezpieczyciela.
 Profil Relacje PM off  

#5596 PostWysłany: 18 Wrz 2025 16:38 

Gdzie zgłosić wyjazd za granicę? W ING można to zrobić przez aplikacje a w PKO takiej opcji nie widzę. Gdzie wygenerować certyfikat ubezpieczenia? link podpięty we wątku nie działa.
 Profil Relacje PM off  

#5597 PostWysłany: 18 Wrz 2025 17:03 

mati141414 napisał(a):
Gdzie zgłosić wyjazd za granicę? W ING można to zrobić przez aplikacje a w PKO takiej opcji nie widzę. Gdzie wygenerować certyfikat ubezpieczenia? link podpięty we wątku nie działa.

Nie trzeba zgłaszać. Teraz była zmiana
Nie ma certyfikatów ubezpieczni jesteśmy domyślnie.
 Profil Relacje PM off
mati141414 uważa post za pomocny.

#5598 PostWysłany: 18 Wrz 2025 17:50 

niebieski
To ciekawe czemu Pan na infolinii potwierdził, że "dobrze, że Pan zgłasza wyjazd". :lol:
A zadzwonić nie lepiej do banku zamiast tutaj pytać?
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#5599 PostWysłany: 18 Wrz 2025 22:19 

niebieski
Ja przez ostatnie 2 tygodnie zwiedziłem chyba 5, czy 6 krajów w bardzo krótkim odstępie czasu, bezpośrednio po sobie. Żadnej blokady karty nie dostałem, nigdzie nic nie zgłaszałem.
 Profil Relacje PM off  

#5600 PostWysłany: 19 Wrz 2025 07:11 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Zobacz, czy masz włączone śledzenie w apce.
;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 277, 278, 279, 280, 281  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości