Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 07 Wrz 2025 20:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Lecimy z kolejny polecaniem

Image

Kruszenie Świata - Podróż do Iranu

Książka dość krótka, bo ledwie 150 stron, ale czyta się świetnie – szczególnie dla tych, którzy byli w Iranie 🇮🇷.
Opowiada o podróży do Iranu po zamordowaniu Mahsy Amini i pokazuje, jak zmieniła się sytuacja w kraju, dzieląc społeczeństwo.
Wielki plus za opisanie Beludżystanu – rzadko spotykany temat, a tu świetnie przedstawiony.

Image

Kocie Chrzciny - Lato i zima w Finlandii

Fajna lektura (momentami dość mocna), opisująca życie w Finlandii i jej historię.
Miałem ją ze sobą w podróży po Finlandii i powiem szczerze – po lekturze inaczej patrzyłem na Finów i Szwedów. Nie źle, po prostu lepiej ich rozumiałem.

Image

Wszystkie ziarna piasku

Obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy lecą do Mauretanii i na Saharę Zachodnią (znaną niestety jako „Południowe Maroko”).
Bartek Sabela, mając ogromne cojones, odwiedza wojowników POLISARIO i opisuje historię Saharawi oraz opresje, jakich doświadczają od Marokańczyków.
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#202 PostWysłany: 08 Wrz 2025 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
Ja czekam na recezje ksiazki celebryty podrozniko-wojownika, ktory ma w reklamie informacje ze zobaczyl wiele miejsc JAKO JEDYNY POLAK :roll:

#203 PostWysłany: 08 Wrz 2025 09:33 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Tak mi szkoda papieru na którym to wydrukowano. Ten czlowiek nie potrafi zdania poprawnie złożyć a co dopiero książka..
3 ludzi lubi ten post.

#204 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
@DAD myślę, że wielu jego fanów wierzy w tą reklamę, a jak wiadomo reklama dźwignią handlu. Patrząc jak szybko książka została napisana nie spodziewam się tam niczego ambitnego. Swoje i tak na tej publikacji zarobi ;)

#205 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z książek mało się zarabia (mowa oczywiście o książkach podróżniczych)
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:56 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
No ale będzie bardziej rozooznawalny. Wiecej kebabów w płazie sprzeda albo białka

#207 PostWysłany: 08 Wrz 2025 13:36 

niebieski
Już wspomniano tu o książce Ilony Wiśniewskiej "Białe". Bardzo ją też polecam, szczególnie przed podróżą na Svalbard :) Przez zbieg róznych okoliczności miałam przyjemnośc spotkać ją tydzień temu w Longyearbyen :) Fantastyczna, kontaktowa dziewczyna. Jej następna książka o Tromso wychodzi za kilka dni. Tam teraz mieszka.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#208 PostWysłany: 08 Wrz 2025 19:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Przede wszystkim to sporo pewnie było pracy nad jego książką od strony redakcyjnej, żeby ją „wygładzić” dla przeciętnego odbiorcy, ale jednocześnie zostawić na tyle orginału, żeby można było to powiązać z postacią „wojownika”😉

A „Białe” również polecam podobnie jak „Hen” czy „Lud. Z grenlandzkiej wyspy” (porywająca, momentami ciężka).
oskiboski lubi ten post.

#209 PostWysłany: 08 Wrz 2025 23:22 

niebieski
Zeus napisał(a):
Z książek mało się zarabia (mowa oczywiście o książkach podróżniczych)

Wydana w self publishingu dla osoby z większym gronem obserwatorów/wyznawców może przynieść całkiem niezłe profity.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#210 PostWysłany: 09 Wrz 2025 07:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale prosze. Promujmy ksiazki, a nie "celebrytow" i patologie.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#211 PostWysłany: 09 Wrz 2025 12:43 

niebieski
Zeus napisał(a):
Kruszenie Świata - Podróż do Iranu
(...)
Wielki plus za opisanie Beludżystanu – rzadko spotykany temat, a tu świetnie przedstawiony.(...)

Kurczę, dla mnie to w sumie jedyny plus tej książki, którą nie ukrywam że generalnie trochę się rozczarowałem.
Poza wątkiem Beludżystanu do którego faktycznie mało kto z turystów trafia odniosłem wrażenie, że mógłby niemal to samo napisać każdy kto był w Iranie i choć trochę zainteresował się jego historią/kulturą... Liczyłem na trochę "głębsze" podejście do tematu, a w sumie nie dowiedziałem się z niej praktycznie nic nowego... W moim odczuciu taki trochę reportaż na miarę licealisty...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#212 PostWysłany: 10 Wrz 2025 09:30 

Zeus napisał(a):
Wszystkie ziarna piasku

Obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy lecą do Mauretanii i na Saharę Zachodnią (znaną niestety jako „Południowe Maroko”).
Bartek Sabela, mając ogromne cojones, odwiedza wojowników POLISARIO i opisuje historię Saharawi oraz opresje, jakich doświadczają od Marokańczyków.

Zgadzam się, dodatkowo w tym temacie mocno polecam nowszą książkę Leny Khalid, która mieszkała jakiś czas w Laayoune. "Córki chmur" to historie saharyjskich kobiet, ciężkie i niekiedy wstrząsające, ale też bardzo ciekawe, bo oprócz walki Saharyjczyków o niepodległość mamy też dość sporo informacji o ich zwyczajach, kulturze. Myślę, że warto przeczytać nawet przy okazji wyjazdu do "marokańskiej" części Maroka i mieć jednak świadomość, że ten kraj ma wiele twarzy.

Załączniki:
images.jpeg
images.jpeg [ 7.38 KiB | Obejrzany 221 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#213 PostWysłany: 15 Wrz 2025 12:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Załącznik:
548163732_1226445002844768_3682192154597661693_n.jpg
548163732_1226445002844768_3682192154597661693_n.jpg [ 211.67 KiB | Obejrzany 130 razy ]

Cytuj:
„Śpiew syren” to podróż w sam środek wojny – bez filtrów, bez patosu, bez propagandowych mitów. Tomáš Forró przemierza linię frontu od Donbasu po zrujnowane miasta południa Ukrainy, wchodzi do okopów, szpitali polowych, zbombardowanych bloków.

Jak Tomáš Forró to napisał to gwarancja ze będzie sztosem
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości