Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3067 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 150, 151, 152, 153, 154  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#3041 PostWysłany: 02 Sie 2025 13:59 

HON fly4free
Moja odblokowana. Jak na nich to jakiś rekord w czasie reakcji... (po około 15 h od blokady). Mam PayPro+ aktualnie.
Edit: fake news!
Curve wchodzi na wyższe poziomy absurdu, napisali, że odblokowali, karta dalej nie działa. No to walka od nowa. O dziwo, nawet ktoś reaguje w miarę (i na czacie i email) ale nic to nie daje. Ja nie wiem, czy oni mają jakichś pomagierów od pisania tylko, którzy nic nie mogą, i jednego, który jest coś w stanie zrobić, ale właśnie jest na wakacjach?...
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#3042 PostWysłany: 14 Sie 2025 16:40 

Próbuje zrobić zakup biletu lotniczego na stronie Air Arabia w walucie AED. Karta podpięta pod Curve do kredytowa z Banku Pekao SA. Pojawia się prawidłowo monit 3D Secure na poziomie aplikacji Curve. Niemniej finalnie transakcja jest odrzucona przez Bank. Transakcja jest na pewno widoczna w systemie PekaoSA, prawdopodobnie jednak algorytm bezpieczeństwa Banku typuje transakcję jako podejrzaną, i nie otrzymując po swojej stronie wezwania do 3D Secure na poziomie aplikacji PekaoSA - odrzuca transakcję.

Czy ktoś miał podobną sytuację? Jak to obejść?
 Profil Relacje PM off  

#3043 PostWysłany: 14 Sie 2025 16:51 

platynowy
@ubuntero po prostu zapłać inną kartą. Na przykład bezpośrednio kartą PeKaO, jeśli to kredytowa M&M to masz obecnie promocję na 'normalne' kursy więc w PLN będzie Cię bilet kosztował tyle ile przy przeliczeniu Curve.
2 ludzi lubi ten post.

#3044 PostWysłany: 14 Sie 2025 17:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Potwierdzam. W AirArabia jedne karty działają a inne nie. Trzeba użyć innej karty i będzie ok.
 Profil Relacje PM off  

#3045 PostWysłany: 17 Sie 2025 12:17 

Problem, że Bank przesyła do Curve komunikat "Do Not Honour" dotyczy także innych niż AirArabia "merchands". Składam reklamację, dam znać jaka będzie odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#3046 PostWysłany: 22 Sie 2025 17:35 
Awatar użytkownika

platynowy
tropikey napisał(a):
A ha... A co do blokady karty i braku możliwości ueichomienia tej, którą mi przysłali w zamian, oczywiście cały czas cisza :(

Z uwagi na to, że ciągle mnie kompletnie ignorowali, zacząłem główkować, co z tym fantem począć. Najchętniej po prostu zamknąłbym konto, ale mam trochę Curve Cash, a to w razie zamknięcia konta (o ile się nie mylę) po prostu by przepadło. Niedoczekanie!

Nie chciałbym być dla kogoś źródłem utrapienia i nagłego zalewu wiadomosci, więc nie podaję szczegółów, ale jeśli ktoś będzie w sytuacji wielotygodniowego I bezskutecznego oczekiwania na wsparcie, polecam przyjrzenie się stronom brytyjskich urzędów nadzorujacych tamtejsze instytucje finansowe. Znalazłem tam adres gościa, który jest aktualnie wysoko postawiony w hierarchii Curve i napisałem do niego grzecznego maila opisującego rozczarowanie zaistniałą sytuacją. Tego samego dnia otrzymałem równie grzeczną odpowiedź, a następnego dnia temat był załatwiony :)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
OSK uważa post za pomocny.

#3047 PostWysłany: 22 Sie 2025 18:36 

HON fly4free
Ekhm... może daj namiary. Bo u mnie farsa trwa. Złożyłem oficjalny complaint, ale wygląda tak, jakby mieli to w takim samym poważaniu (tzn. napisali, że odpowiedzą do 28.08... wątpię). Praktycznie położyli całkowicie ten swój biznes. Oczywiście na zgłoszenie, że chcę z powrotem do taryfy podstawowej, nikt nie reaguje, a automat próbuje co jakiś czas pobrać kasę. Nie wierzę, że się pozbierają... chyba by pod nowym właścicielem musieli zmienić totalnie podejście i ofertę, prędzej się zamkną.
 Profil Relacje PM off  

#3048 PostWysłany: 22 Sie 2025 20:03 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Ja już na LinkedIn chciałem się odezwac, bo jest sporo osob ale stwierdziłem ze to nie ma sensu. A jednak...

Dawaj namiary @tropikey

#3049 PostWysłany: 05 Wrz 2025 10:45 

srebrny
Dostałem maila od Curve, że aktywacja Curve Pay (ich odmiana portfela mobilnego w telefonie) daje przeliczenie waluty bez limitu, wypłaty z bankomatu do 200 EUR i brak dodatkowej prowizji w weekendy.

Załącznik:
curvepay.jpg
curvepay.jpg [ 71.35 KiB | Obejrzany 689 razy ]

Normalnie mam plan darmowy, więc jest to całkiem spoko opcja - zwłaszcza przy jakimś wyjeździe zagranicznym.
 Profil Relacje PM off  

#3050 PostWysłany: 05 Wrz 2025 11:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawe jak z akceptowaniem tej metody przez terminale płatnicze. Sprawdzał to już ktoś za granicą?

#3051 PostWysłany: 05 Wrz 2025 11:28 

HON fly4free
Skonkluduję jak się zakończył mój spór z Curve. Nie kontaktowałem się z nikim więcej, poczekałem cierpliwie na obiecany w odpowiedzi na moją oficjalną reklamację termin i faktycznie, dzień przed odpisał niejaki Guillaume. Załączył wręcz dwustronicowe pismo z analizą sytuacji. Oferował 1 miesiąc za darmo - ale ja ten miesiąc już straciłem, więc trochę słaba rekompensata. Ale, w sumie, gdyby tego typu reakcje miały miejsce w ciągu 1-2 dni roboczych, a nie miesiąca, dałoby się przeżyć. Równolegle na czacie zażądałem zmiany na plan podstawowy. Tu również czekałem z 10 aż ktoś się odezwał, a ponieważ udało mi się zareagować (zazwyczaj zaraz zamykają czat) i obstawać przy przejściu na Free, to tak zamienił. Z Guillaume wymieniłem jeszcze 3 maile, skończyło się na zwrocie opłaty za jeden miesiąc. Na ten moment jestem w planie Free, po prostu jest nie do zaakceptowania, że losowo blokują kartę, a potem przez miesiąc można się z nimi bujać, żeby odblokowali (i w ogóle czekać na odpowiedź nawet 10 dni lub miesiąc na odpowiedź na reklamację). Będę się przyglądał.
 Profil Relacje PM off  

#3052 PostWysłany: 05 Wrz 2025 13:46 

A jak uruchomię CurvePay i będę płacił zegarkiem (Fitbit) przez zegarkowe Google Pay kartą Curve to też będę miał te benefity?
 Profil Relacje PM off  

#3053 PostWysłany: 05 Wrz 2025 14:34 

@Slavekk jak pytasz o te nielimitowane wymiany to nie. musisz zamiast google pay / apple pay aktywowac curve pay do platnosci NFC
 Profil Relacje PM off  

#3054 PostWysłany: 05 Wrz 2025 16:29 

niebieski
Dobry moment na wprowadzanie takiej promocji, akurat jak wakacje się skończyły. Ludzie będą walić drzwiami i oknami.
Obecne Curve to jednak stan umysłu.
 Profil Relacje PM off  

#3055 PostWysłany: 05 Wrz 2025 20:03 

Bardzo dobry termin (dla Curve) na testowanie nowych usług.
 Profil Relacje PM off  

#3056 PostWysłany: 05 Wrz 2025 20:23 

niebieski
Oni nic nie testują, to po prostu promocja. I tak, dla nich czas jest idealny, bo praktycznie nikt nie będzie z niej korzystać ;)
 Profil Relacje PM off  

#3057 PostWysłany: 05 Wrz 2025 20:26 

HON fly4free
A to ludzie latają tylko we wakacje?
 Profil Relacje PM off  

#3058 PostWysłany: 05 Wrz 2025 22:23 

niebieski
Oczywiście, że nie. Ale wiadomo, że potencjalnych zadowolonych z tej promocji teraz będzie o wiele mniej.
 Profil Relacje PM off  

#3059 PostWysłany: 06 Wrz 2025 07:07 

f0ku5 napisał(a):
Oni nic nie testują, to po prostu promocja.

Każde wprowadzenie nowej usługi to jest test. Lepiej gdy na mniejszej grupie.
 Profil Relacje PM off  

#3060 PostWysłany: 06 Wrz 2025 09:08 

niebieski
Ale to nie jest żadna nowa usługa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3067 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 150, 151, 152, 153, 154  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 4 gości