Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 200 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 02 Wrz 2023 07:38 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
@turczy - jest tak jak pisze @KKL. Dokładnie wiem, jak działa ubezpieczenie zewnętrzne, bo z niego już korzystałem. Samochód powinien mieć jednak podstawowe ubezpieczenie z wkładem własnym, a oni twierdzili, że nic nie ma i mi samochodu nie wypożyczą, jeśli żadnego ubezpieczenia od nich nie kupię. To jest ewidentny wałek.
pawfazi lubi ten post.

W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN
#182 PostWysłany: 25 Wrz 2023 12:24 

niebieski
Widzę dużo pozytywnych opinii o ProAuto tylko zastanawia mnie jaka jest przewaga tej wypożyczalni na każdą inną skoro w razie nowego uszkodzenia ma być raport Policji a wiadomo ze jak zostanie to zauważone przy zdaniu to nie ma czasu na weznwanie Policji więc i tak będzie obciążenie za szkodę.
Cena na początek Października jest podobna jak wymieniany MTL, Europcar a wyższa niż SurPrice. Blokada na karcie lub gotówka na podobnym poziomie.
Pytanie czy brać w ogóle dodatkowe ubezpieczenie jak korzystam z kk Matercard Platinium z PKO BP ?.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 10 Paź 2023 12:31 

niebieski
Finalnie wzialem w MTL cena za 3 dni była 75 euro a za 3.5 dnia czyli liczone jak 4 było taniej tzn 60 euro.
Brałem bez dodatkowego ubezpieczenia i spisują nr karty z potencjalna odpowiedzialnością do 400 euro.
Samochód Skoda Citigo.
Przy odbiorze ze bione film i zdjęcia
Na zdaniu wskazał odbierający 1 rysę ale w momencie pokazaniu na zdjęciach że była nie było tematu.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 16 Paź 2023 18:41 

Ja teraz zarezerwowałem w Mtl 26-30 październik za 60 euro. Po twoim wpisie jestem spokojniejszy i chyba nie będzie niespodzianek .Płatność gotówką na lotnisku przy odbiorze.Chyba ok. :)
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 26 Paź 2023 00:36 

Podzielę się swoimi spostrzeżeniami, bo sama korzystałam z Waszych :)
Właśnie zdaliśmy auto wypożyczone w ProAuto. Auto zarezerwowane mailowo. Chcieliśmy oryginalnie auto na 2 dni z odbiorem i zwrotem w Budvie i chcieliśmy dopytać czy jest jakiś limit kilometrów, przez to kontaktowałam się z nimi mailowo. Okazało się, że auta nam nie dowiozą na 2 dni, mimo takiej opcji widocznej na ich stronie, bo są zbazowani w Podgoricy. Zapytaliśmy więc, jaki byłby koszt wynajmu na cały pobyt (6 dni) z lotniska i jaką są w stanie zaproponować cenę. Wyszło 400EUR za 7os auto za okres 20-25 października z wszystkim co można dobrać (pełne ubezpieczenie, włącznie z ochroną szyb, kół i podwozia, dodatkowym kierowcą i GPSem). Cena o 60 EUR mniejsza niż rezerwując to samo przez ich stronę (nie wiem czy to kwestia lepszej oferty przez to, że odmówili dowiezienia auta do Budvy, czy po prostu mogą obniżyć cenę przy rezerwacjach mailowych, ale wyszło taniej). Jeśli chodzi o sam odbiór, tak jak byliśmy umówieni, Panowie czekali na nas przy wyjściu z lotniska. Kolejny miły gest, mieliśmy dostać Peugota 5008, po zdjęciach widać, że nie najnowszy model, a na lotnisku przywitali nas nową Skodą Kodiaq (12000 na liczniku). Auto z bakiem na 6/8, szybkie instrukcje na powrót, kazali sobie porobić zdjęcia auta, przekazali info o konieczności posiadania raportu policyjnego, jeśliby nastąpiła jakakolwiek szkoda i mogliśmy ruszać w trasę. Całość zajęła może z 10 minut. Zwrot również bezproblemowy, sprawdzili czy zgadza się ilość paliwa i pobieżnie oglądnęli auto dookoła. Z czystym sumieniem mogę polecić. Jedyne co odradzam, to branie GPSa. Ewidentnie jakieś stare mapy wgrane, ciężko było tam nawet główne ulice znaleźć, więc finalnie kupiliśmy karte M:Tel z Interetem 5GB za 10 EUR i używaliśmy z Google Maps. Działało bardzo dobrze i wychodzi dużo taniej (u nas było to 30EUR wyrzucone w błoto).
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 26 Paź 2023 20:52 

Również polecam ProAuto. Korzystałem 2 razy, dobry kontakt mailowy, cena na maila znacznie niższa niż na stronie (na stronie ceny z high season, a wynajmowałem w październiku). Płatność gotówką przy odbiorze, brak depozytu mimo niewykupienia u nich dodatkowego ubezpieczenia. Zwrot bezproblemowy. Auto w obu przypadkach takie samo jak rezerwowane. Same auta w dobrym stanie, 40/60k na licznikach.
Negatywne zaskoczenie to brak USB i czujników parkowania w Skodzie Rapid. Myślałem że to już standard w ostatnich latach.
Archiwista lubi ten post.

#187 PostWysłany: 27 Paź 2023 16:12 

Zdecydowanie polecam MTL. Wszystko extra 1 klasa.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 21 Lut 2024 22:35 

Polecam: https://www.surpricecars.com, wynajem 2 tygodnie temu, za 3 doby zapłaciłem niecałe 10Euro (Citroën C-Elysée), kaucja 750E (oczywiście wziąłem zewnętrzne ubezpieczenie), zwrot kaucji po około tygodniu.
Odbiór auta- czekają na lotnisku, zwrot- w biurze nikogo nie było, wysłałem wiadomość na whatsappie i szybko odpowiedzieli prosząc by podjechać na lotnisko i zostawić auto na parkingu (bilet i klucze zostawić w środku).
Szybko, sprawnie i bezproblemowo :)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 09 Kwi 2024 21:08 

MTL, 08.04-15.04 168 EUR full insurance bez depozytu ale trzeba mieć kartę kredytową (spisują dane)

Polecam pisać maila z pytaniem o ofertę. W standardowej ofercie na stronie te same warunki były za ~200 EUR. Brałem Skodę Citygo a dostałem przestronną Rapid w sedanie.

Podajesz nr lotu, przedstawiciel czeka na Ciebie na lotnisku, płatność kartą albo gotówką (Revolut bezproblemowo).
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 10 Kwi 2024 19:58 

Załącznik:
Rent a car Montenegro - ProAuto.png
Rent a car Montenegro - ProAuto.png [ 29.62 KiB | Obejrzany 2423 razy ]
Witam. Mam tu pewną zagwozdkę odnośnie firmy PROAUTO. Na stronie wyboru zaznaczam jak na screenie, czyli jak rozumiem full insurance. Po wyliczeniu na stronie wychodzi mi za Skodę Citigo 32 euro za dobę przy wynajmie tygodniowym w lipcu. Natomiast biorąc pod uwagę wcześniejsze wpisy skontaktowałem się mailowo. Krzyknęli mi 40 euro za dobę. Ktoś wie gdzie tkwi haczyk?
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 12 Kwi 2024 17:33 

Prawdopodobnie na stronie mają jeszcze cennik zimowy i liczą lipiec po obecnych stawkach, a mailowo ręcznie przeliczają ci wg cennika na high season. Miałem taką sytuację odwrotnie, gdzie na stronie były jeszcze wysokie ceny z lata, a na maila dostałem lepszą ofertę przy rezerwacji na październik.

#192 PostWysłany: 27 Kwi 2024 22:12 

Właśnie wróciliśmy z Czarnogóry, mogę polecić pana Piotra Cieślę,kontakt przez Facebook lub WhatApp nr +48 504 737 400. Auto w miarę świeże, czyste z pełnym ubezpieczeniem. Odbiór na lotnisku w Podgoricy lub Tivacie.Podczas zdawania samochodu wysłałem zdjęcia z każdej strony auta oraz ilość paliwa,wysłałem na WhatApp i to wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 23 Maj 2024 15:15 

Cześć, czy ktoś korzystał z wypożyczalni Gulliver? Jest ona polecana przez blog Hlava.pl. Jakie są wasze doświadczenia z tym portalem jak i tą wypożyczalnią?
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 23 Maj 2024 17:29 

Korzystałem w 2023r. Post nr 169 w tym wątku, tam jest pełny opis.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 08 Sie 2024 09:40 

Loty: 81
Kilometry: 161 046
Auto wypożyczone w ProAuto. Rezerwacja, odbiór auta, jak i zwrot bezproblemowy, brak depozytu. Zarezerwowane klasy Dacii Sandero - otrzymaliśmy Skodę Fabię z przebiegiem 75k km i trochę piszczącym hamulcami (ale generalnie hamowała całkiem w porządku). Przy odbiorze auta, mimo pełnego ubezpieczenia w standardzie, zasugerowali aby obfotografować samochód - miał trochę obtarć parkingowych, natomiast przy zwrocie jedynie pobieżnie pracownik obejrzał auto dookoła. Generalnie wszystko ok, mogę polecić innym :)
 Profil Relacje PM off
istenpl lubi ten post.

#196 PostWysłany: 12 Wrz 2024 14:33 

Loty: 259
Kilometry: 289 346
U mnie aktualnie zabookowany na respectacar.com Hyundai I20 na 3 doby z pełnym ubezpieczeniem (42€) razem cena 144€. Odbiór lotnisko Podgorica. Termin druga połowa września. Zobaczymy. Dam znać po powrocie.

Chciałem w na początku w Abeona RentAcar, ale nie mieli wolnych samochodów.

#197 PostWysłany: 26 Wrz 2024 14:24 

Loty: 259
Kilometry: 289 346
respectacar.com
Hyundai I20 na 3 doby z pełnym ubezpieczeniem (42€) razem cena 144€. Odbiór lotnisko Podgorica.

Wypełniony formularz na stronie, a następnie odpisują potwierdzając i dogadać można dokładnie samochód. Na lotnisku czeka pracownik z kartką z naszym imieniem/nazwiskiem. Samochód jest na parkingu przed terminalem. Chwila miłej rozmowy. W przypadku pełnego ubezpieczenia dostaję informację abym się nie stresował.... "all scratches on are on us... don't worry..". Następnie pełna płatność za wynajem (gotówka lub karta [debetowa może być]), sprawdzenie stanu paliwa, umowa w formie jednej strony A4 i już. Bardzo szybko, bezproblemowo bez jakiś kaucji itd.

- Z paliwem to zasada, zwróć tyle samo.
- Jako, że to parking pod samym lotniskiem to wyjeżdżając trzeba zapłacić 1 EUR (pracownik wypożyczalni informuje o tym), ale za to wracając też można zostawić samochód na tym parkingu.
- Hyundai I20 ma ok. 99 tyś na liczniku. Automat. Wszystko działa ok. Do czystości też się nie przyczepię. Wiadomo model bardzo basic, ale przynajmniej port USB ma.

Przed końcem wypożyczenia przychodzi mail z informacją o zwrocie auta. Generalnie odwozimy samochód na lotnisko na ten sam parking. W moim przypadku kazali mi zostawić samochód otwarty z kluczykiem w schowku i tyle. Zatem bardzo bezproblemowo i full zaufanie.
xyrxis lubi ten post.

#198 PostWysłany: 10 Kwi 2025 08:36 

Ja wynająłem na 3 dni Dacie Sandero z proauto.me, odbiór i zwrot na lotnisku w Podgoricy. Kontaktowałem się poprzez mail ze strony internetowej, koszt 105 euro z pełnym ubezpieczeniem, bez depozytu + dodatkowe 25 euro za zgodę na przekroczenie granicy i wyjazd do Albani. Na miejscu otrzymałem Skodę Fabie od Abbycar, ale wszystko zgodnie z ustaleniami. Na granicy zażądano ode mnie umowy wynajmu ze zgodą na przekroczenie granicy.
 Profil Relacje PM off
como lubi ten post.

#199 PostWysłany: 23 Cze 2025 23:25 

Ja wypożyczyłem ostatnio w MTL. Na 8 dni w czerwcu wraz z przekroczeniem granicy zapłaciłem 210 euro (dzień po mojej rezerwacji ceny skoczyły na ten okres tak +40 euro). Miał być Renault Clio, był Citroen C3 w dieslu. 50 tyś natrzaskane, ale tylko drobne ryski były. Był w miarę dobrze wyposażony: czujniki parkowania, android auto, automatyczna klima.

Brałem bez ubezpieczenia tego "full". Zablokowano mi 700e, przy zwrocie gościu tylko tak obszedł samochód i na następny dzień blokada została zwrócona. Dodam że niezależnie czy ma się ubezpieczenie full czy podstawowe - w przypadku kolizji trzeba wezwać policję bo inaczej płaci się pełen koszt naprawy szkody.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 07 Sie 2025 22:08 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Tivat TIV.

Pośrednik: Economy car rentals

Wypożyczalnia: Sixt

Samochód: miałem rezerwację na Skodę Fabię lub podobny. Dostałem Citroena C3. Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: 100,49 euro za 4 dni w lipcu; zaliczka 6,30 EUR w momencie rezerwacji, reszta dopłacana w przy odbiorze samochodu.

Odbiór samochodu: Sixt ma biuro na lotnisku. Kolejki nie było, formalności dość sprawnie, depozyt na wkład własny – 500 EUR. Dodatkowo depozyt paliwowy i dopłata za wynajem blokowane na tej samej karcie kredytowej – nie mogłem dopłacić za wynajem inną kartą. Podpisałem dokumenty – miałem dostać wszystko na maila, ale nie dostałem. Zostaliśmy wysłani na parking pod terminalem, ale tam okazało się, że nasz przydzielony Citroen jeszcze nie przyjechał i musieliśmy odczekać jakieś 30 minut. Ludzi z Sixta trzeba szukać pod drzewem na końcu parkingu 8-) C3 trochę porysowany i z wgnieceniem na dachu – porobiłem zdjęcia i filmy, żeby mieć w razie czego przy zdawaniu samochodu. Auto z przebiegiem nieco ponad 25 tys. km, na szczęście ze sprawną klimatyzacją, bo w letnich upałach potrafił się nagrzać do 46 stopni. Przejechaliśmy bezproblemowo 100 km – apartament niedaleko lotniska i poruszaliśmy się w zasadzie w okolicach Tivatu, Kotoru i naszej miejscowości Krasici. Ciekawostka – wyjeżdżając z parkingu lotniskowego musieliśmy opłacić bilet parkingowy za 0,80 EUR – nikogo tam nie interesuje, że samochód z wypożyczalni :lol:

Zwrot samochodu: Zatankowaliśmy na stacji bardzo blisko lotniska, w korku (droga przy lotnisku w przebudowie) wróciliśmy na parking. Sprawdzenie stanu karoserii i paliwa, nikt na siłę nie szuka „nowych” uszkodzeń. Potwierdzenie, że wszystko jest OK, składam swój podpis, mam dostać potwierdzenie na maila – nie dostaję :? Blokada z karty kredytowej zeszła po 11 dniach.

Podsumowanie: nie do końca wszystko jak trzeba, ale w sumie ujdzie (zwłaszcza czytając niektóre opisane wcześniej historie). Nie wiem dlaczego maile nie dotarły, bo przy odbiorze adres potwierdzałem - może potem ktoś źle wklepał. Bilet parkingowy lekko irytujący, ale o takie kwoty nie warto się wykłócać.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 200 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości