Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3067 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#3021 PostWysłany: 17 Cze 2025 19:29 
Awatar użytkownika

platynowy
Napisz do supportu przez apke.
 Profil Relacje PM off  

Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
Chorwacki relaks 🌲🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 2247 PLN Chorwacki relaks 🌲🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 2247 PLN
#3022 PostWysłany: 03 Lip 2025 12:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Ktoś skonfigurował skutecznie SMART RULES ?
Niby mam ustawione, a nie działa, tzn. jak kwota wyższa niż wskazałem to nie pobiera środkow z karty X, a jak kwota niższa to z karty Y. Cały czas pobiera z ustawionej karty Y.
 Profil Relacje PM off  

#3023 PostWysłany: 07 Lip 2025 16:06 

niebieski
tak, mialem kilka m-cy zgloszenie zalozone bo odwzorowali problem. Wyglada ze apka nie bierze pln pod uwage i a wartosc w EUR lub GBP.
 Profil Relacje PM off  

#3024 PostWysłany: 22 Lip 2025 15:11 

platynowy
"Lloyds Banking Group przejmie do końca września Curve.."

https://ibsintelligence.com/ibsi-news/l ... llet-deal/
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

#3025 PostWysłany: 22 Lip 2025 22:37 

Artykuł wygenerowany przez AI to typowy clickbait. Brak potwierdzonej daty przez Lloyds i nie wiadomo, czy w ogóle do tego dojdzie. Źródło z d***.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3026 PostWysłany: 23 Lip 2025 07:21 

platynowy
to może źródło ze skynews, a to czy przejmie czy nie przejmie to już inna para kaloszy

https://news.sky.com/story/lloyds-banki ... e-13395702
 Profil Relacje PM off  

#3027 PostWysłany: 23 Lip 2025 12:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Przy Curve X właśnie zauważyłem info "3 past payments from one card to another". Tu chodzi o GBIT? Jeszcze w zeszłym miesiącu miałem to w tym planie bez limitu.

#3028 PostWysłany: 31 Lip 2025 12:58 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Czy ktoś ma pomysł jak ich zmusić do odblokowania karty? To ich Curve Protect zablokowało mi transakcję, którą autoryzowałem 15.07 i do dzis nie mogę z niej korzystać. Zadne czaty, FB, maile nie skutkują. Caly czas ta sama śpiewka,ze odpowiedni dział się zajmuje sprawą i wiedzą,ze to dla mnie problem. Chciałem zablokować kartę i wyrobić nową ze wzgl na to,ze nie działa ale po przesłaniu danych dowodu blokada i mam sie kontaktować z supportem.

Płacę 10EUR za PRO I takie dziadostwo

#3029 PostWysłany: 31 Lip 2025 13:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Ha! Ciesz się, że Ci chociaż odpowiedzieli. Mam identyczną sytuację (choć data transakcji jeszcze dawniejsza) i na moje chaty/maile jest na razie zero reakcji. Co gorsze, dostałem nową kartę i nie mogę jej nawet aktywować, bo po wpisaniu 4 ostatnich cyfr numeru pojawia się komunikat, że coś poszło źle. Do bani...
 Profil Relacje PM off  

#3030 PostWysłany: 31 Lip 2025 13:58 

HON fly4free
Próbowałeś mail? (tak, wiem, że napisałeś że "maile nie skutkują")
support@curve.com
U mnie zwykle szybciej reagowali, niż przez czat w aplikacji. Oczywiście odpowiednio stanowczym tonem... i że płacę.
 Profil Relacje PM off  

#3031 PostWysłany: 31 Lip 2025 15:07 

srebrny
Support@curve.com i complaints@imaginecurve.com

Tu i tu wywalone.

@tropikey ile czekasz z ciekawości? Bo na FB psy na nich wieszają, nie jesteśmy sami

#3032 PostWysłany: 31 Lip 2025 15:57 
Awatar użytkownika

platynowy
Od 11.07 :(
Na mail support też pisałem. Na szczęście nie potrzebuję akurat tej karty aż tak bardzo, więc jakoś przeżyję, ale jakość obsługi jest co raz gorsza.
 Profil Relacje PM off  

#3033 PostWysłany: 31 Lip 2025 16:36 

HON fly4free
A to? (być może to jest to samo co w app ale tak mi się podsunęło)
https://curve.kustomer.help/
Ciekawe, bo ich blog wygląda na całkiem "żywy" https://www.curve.com/blog
 Profil Relacje PM off  

#3034 PostWysłany: 31 Lip 2025 18:18 
Awatar użytkownika

platynowy
Właśnie przyszła odpowiedź przez chat, że... zamykają tą konwersację, bo sprawę "eskalują" do właściwego działu i mam czekać na maila. Cudownie.
 Profil Relacje PM off  

#3035 PostWysłany: 31 Lip 2025 18:42 

srebrny
Nie pamiętam już ile razy mi zamykali czat z tego samego powodu. Żenada.

#3036 PostWysłany: 01 Sie 2025 23:38 

HON fly4free
Dołączam do grona osób z zablokowaną kartą. Tym razem nie spodobał im się zakup Flixbus. Ostatnio użerałem się z nimi o odblokowanie karty 2 lipca... trwało to z 1 dzień, więc "nie najgorzej". Nie minął miesiąc i znowu to samo. Bombardowanie czatem, mailem itd. + popcorn. Zobaczymy jak długo tym razem.
 Profil Relacje PM off  

#3037 PostWysłany: 01 Sie 2025 23:45 

platynowy
Mnie ponownie do furii doprowadzają. Dostałem zwrot z Lufthansy ale w innej kwocie niż oryginalna transakcja, więc oczywiście ich durny system nie potrafi skojarzyć na którą kartę wysłać zwrot. Zaksięgowali na Curve cash, w GBP (a transakcja była w PLN ale oczywiście Curve cash chyba jest tylko w GBP). Dodatkowo, kartę płatniczą mBanku obciążyli mi na kilkadziesiąt złotych, nie wiedzieć czemu, tytuł transakcji jest taki sam jak oryginalny z zakupu.

Czat od 3 dni milczy. Wyjaśnię tę sprawę i zamykam to gówno bo miarka się przebrała.

#3038 PostWysłany: 01 Sie 2025 23:51 

HON fly4free
Ciekawe, bo ja miałem też zwrot z LH i też poszedł w ich punkty. Machnąłem na to ręką, bo kwota się zgadzała a zwrot był po ponad roku od zakupu... wydałem, płacąc tymi punktami :) Ale co do tego, że obciążyli ci kartę mBank a nie wiesz dlaczego, to ja kiedyś miałem takie coś, gdzie po głębszym dochodzeniu znalazłem, że przy którymś GBIT nie udało im się skutecznie pobrać kwoty z nowej wskazanej karty, a na starą zwrócili. Wtedy tego nawet nie zauważyłem, a oni doszli do tego po chyba 2 miesiącach i obciążyli taką kwotą jakąś losową kartę, zamiast tej docelowo wskazanej. Może to też jest twój przypadek.
 Profil Relacje PM off  

#3039 PostWysłany: 02 Sie 2025 11:33 
Awatar użytkownika

platynowy
Jakiś dramat z tym blokowaniem. Juz drugi tydzień czekam i nic się nie dzieje po kontakcie.
Ale jedną zależność zauważyłem - może to zły trop, ale możemy zderzyć pomysły.
Jak płaciłem za pakiet miesięcznie to działało bez blokad. Jak tylko zmienilem na plan roczny zaczęły się blokady.

Może mają taki dziwny model biznesowy? U nich kasa się zgadza... Klient poczeka a kasa zapłacona z góry.
 Profil Relacje PM off  

#3040 PostWysłany: 02 Sie 2025 12:18 
Awatar użytkownika

platynowy
W moim przypadku podejrzewam, że blokada była skutkiem tego, że nieco wcześniej była u mnie nieautoryzowana transakcja na dość dużą kwotę (opisywałem to gdzieś tutaj) i wkrótce po tym, jak zwrócili mi się na szczęście, po interwencji dość sprawnie przeksięgowali. Miałem tak m.in. przy okazji tego zwrotu za tą niedawną nieautoryzowaną transakcję.

A ha... A co do blokady karty i braku możliwości ueichomienia tej, którą mi przysłali w zamian, oczywiście cały czas cisza :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3067 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości