Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#6141 PostWysłany: 02 Maj 2025 21:18 

srebrny
jesli to platnosc z gory i zostanie pobrana to nie powinno byc problemu.

beda chciec kredyt jesli platnosc na miejscu albo za depozyt na uszkodzenia/minibar etc
 Profil Relacje PM off
stjepan lubi ten post.
stjepan uważa post za pomocny.

Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
#6142 PostWysłany: 05 Cze 2025 10:06 

niebieski
Pytanie

Chce zarezerwować hotel, pisze z taksówka lotniskowa za darmo.

To Cypr
Hotel znajduje się 20km od Larnack w kierunku wschodnim.

Czy będę mógł wybrać odebranie z lotniska Paphos?
 Profil Relacje PM off  

#6143 PostWysłany: 05 Cze 2025 10:07 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Tak, nawet z Warszawy.
3 ludzi lubi ten post.

#6144 PostWysłany: 05 Cze 2025 10:28 

złoty
bronek40 napisał(a):
Pytanie

Chce zarezerwować hotel, pisze z taksówka lotniskowa za darmo.

To Cypr
Hotel znajduje się 20km od Larnack w kierunku wschodnim.

Czy będę mógł wybrać odebranie z lotniska Paphos?

Sprawdź czy hotel nie ma strony z możliwością bezpośredniej rezerwacji i czy tam nie jest taniej
Ponadto sprawdź w danych szczegółowych o które lotnisko chodzi i napisz lub zadzwoń ewentualnie do nich w tej sprawie.
 Profil Relacje PM off  

#6145 PostWysłany: 08 Lip 2025 15:01 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Kashpir napisał(a):
Być może przegapiłem i to nowy standard od jakiegoś czasu, więc jeśli tak, to przepraszam, ale mnie zaskoczyło: dzisiaj zrobiłem rezerwację bezzwrotną, w szczegółach mam "This reservation can not be cancelled free of charge", ale jednocześnie w prawym górnym rogu (wersja strony na komputer) mam takie coś
Załącznik:
booking cancel4free.JPG

24 godziny na skasowanie rezerwacji jeśli popełniliśmy jakiś błąd (trochę chyba jak w przypadku niektórych linii lotniczych) - nie to, żebym potrzebował, ale czy ktoś już to ćwiczył i działa? czy trzeba się jakoś dodatkowo tłumaczyć czy to automat?
Korzystal ktoś z tej opcji i rzeczywiście jest tak jak piszą? Bo też to zauważyłem u siebie.

#6146 PostWysłany: 10 Lip 2025 08:41 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
OSK napisał(a):
Kashpir napisał(a):
Być może przegapiłem i to nowy standard od jakiegoś czasu, więc jeśli tak, to przepraszam, ale mnie zaskoczyło: dzisiaj zrobiłem rezerwację bezzwrotną, w szczegółach mam "This reservation can not be cancelled free of charge", ale jednocześnie w prawym górnym rogu (wersja strony na komputer) mam takie coś
Załącznik:
booking cancel4free.JPG

24 godziny na skasowanie rezerwacji jeśli popełniliśmy jakiś błąd (trochę chyba jak w przypadku niektórych linii lotniczych) - nie to, żebym potrzebował, ale czy ktoś już to ćwiczył i działa? czy trzeba się jakoś dodatkowo tłumaczyć czy to automat?
Korzystal ktoś z tej opcji i rzeczywiście jest tak jak piszą? Bo też to zauważyłem u siebie.

Sprawdzone, działa bez zarzutu. Zwrot już na karcie.

Mimo wszystko niedopracowane to trochę, bo w żaden sposób ta opcja zwrotu 24h nie jest widoczna w momencie robienia rezerwacji. A są caly czas też takie obiekty, ktore sa w 100% dalej bezzwrotne i mozna to sprawdzic dopiero w momencie próby anulowania. Więc to raczej polityka obiektu a nie b.com
kostek966 lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#6147 PostWysłany: 21 Lip 2025 19:58 

srebrny
Booking.com znalazł się w centrum poważnego kryzysu, który może zachwiać jego globalną pozycją. Fala niezadowolenia wśród klientów zbiegła się z masowymi zwolnieniami, które dotkną kluczowe działy firmy. https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/ot ... 6249&ei=86
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#6148 PostWysłany: 26 Lip 2025 15:03 

Witam serdecznie wszystkich podróżników . Na początek chciał bym was zapytać , bo nie mam jeszcze żadnego doświadczenia z rezerwacjami booking jak to jest przy rezerwacji hotelu przez booking i płatnością kartą tzn. gdy wpisujemy numer karty i datę jej ważności , a hotel niby sam ma pobrać pieniądze za pobyt.
Zarezerwowałem hotel na Węgrzech przez booking w ofercie bezzwrotnej i przy rezerwacji wymagane było wpisanie numery karty i jej daty ważności bez wpisywania kodu CVV. W rezerwacji pisze, że hotel wkrótce obciąży moją kartę kwotą za cały pobyt. I teraz nie rozumiem tego , jak hotel mając tylko numer karty i datę ważności może pobrać mi kasę z konta ? Czy ja w tym momencie będę musiał to jakoś autoryzować jakimś SMS-em czy aplikacja bankową ( mam ING) ?
 Profil Relacje PM off  

#6149 PostWysłany: 26 Lip 2025 15:22 
Awatar użytkownika

złoty
Na początek proponuję zapoznać się z tym tematem na forum, jest tego dużo ale myślę że warto i odpowiedzi się znajdą
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#6150 PostWysłany: 26 Lip 2025 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 505
Kilometry: 971 885
złoty
Hotel może pobrać pieniądze. Nic nie będziesz musiał autoryzować.

#6151 PostWysłany: 26 Lip 2025 15:39 

Loty: 201
Kilometry: 688 190
niebieski
Rzadko stosuję rezerwację z wariantem płatności polegającej na obciążeniu automatycznym przed data przyjazdu. Raz kiedyś, gdy nie miałem aplikacji to wszystko zrobiło się samo, kwota odpowiednia została pobrana z konta karty i niczego nie autoryzowałem, bo nie miałem jak. Niedawno miałem podobną rezerwację i też zastanawiałem się, jak to będzie, zwłaszcza, że w dniu tej płatności miałem być off-line. Wówczas zrobiłem tak, że kilka dni przed datą płatności zalogowałem się do rezerwacji i wybrałem opcję "zapłać teraz". Płatność została zrealizowana i niczego nie musiałem potwierdzać czy autoryzować w aplikacji bankowej. Zatem bardzo możliwe, że przy automatycznej płatności w wyznaczonym dniu byłoby analogicznie, tj. bez autoryzacji. Ale nie pamiętam, czy wtedy podczas rezerwowania wpisywałem kod CVV, bo nie zawsze trzeba.
 Profil Relacje PM off  

#6152 PostWysłany: 26 Lip 2025 21:16 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
@Przemm jak miałeś opcję zapłać teraz to była to płatność przez booking nie przez hotel, więc to nie ta opcja. Jak płatność jest przez hotel to masz jedynie opcję "Zaktualizuj dane karty".
Hotel ma 2 opcje, płatność na miejscu, albo próba przed przyjazdem ale to chyba nie koniecznie się musi powieść bo w przypadku dużej kwoty często wymagana jest autoryzacja i bank zablokuje taką próbę, co wtedy, nie wiem. Sam mam taką opcję w jednym obiekcie we wrześniu na 800€ i jestem ciekawy jak to przebiegnie. W opisie jest info że obiekt może obciążyć kartę w dowolnym momencie a jak się nie pojawię to booking ją obciąży, więc za bardzo nie wiem dlaczego obiekt wybiera taką opcję a nie płatność przez booking od razu :?

#6153 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:06 

No tak ale co będzie jeśli hotel do dnia przyjazdu nie pobierze z karty pieniędzy i w recepcji przy zameldowaniu poproszą o zapłatę , a ja nie będę na to przygotowany ?
 Profil Relacje PM off  

#6154 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:12 

platynowy
Ty chyba bardziej kombinujesz jak nie zapłacić za ten hotel niż zapłacić. Większość osób by się nad tym w ogóle nie zastanawiała. Jeżeli hotel kosztuje dajmy na to 500 euro to zasilasz konto taką właśnie kwotą. Jeśli pobiorą wcześniej to pobiorą, jeśli nie to zapłacisz na miejscu - w czym problem?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6155 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:23 

Chodzi o to że np. przez booking osoba zalogowana może zarezerwować pobyt dla innej osoby np. dziadka , wujka . W takim przypadku dziadek płaci mi wcześniej, wyjeżdża 1000km na wczasy i w hotelu dowiaduje się, że pobyt jest niezapłacony , a nie wziął ze sobą aż tyle pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#6156 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:29 

platynowy
Zacznijmy może od tego, że booking już wiele razy odmawiał przyjęcia płatności kartą, jeżeli występowała niezgodność nazwisk pomiedzy gościem i osobą opłacającą rezerwację. Powinieneś płacić swoją kartą.

Równie dobrze hotel może pobrać sobie tylko część kwoty. Na miejscu poprosi o dopłatę pozostałej kwoty. Wyciągniesz wtedy kartę dziadka? pewnie wiele razy się uda, ale nie zawsze.

Ostatnio edytowany przez Kothson 26 Lip 2025 22:39, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#6157 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:36 

-- 26 Lip 2025 22:34 --

Dwa tygodnie temu zamawiałem pobyt mojej mamie i zaznaczyłem opcje " zamawiam dla innej osoby" , wpisałem swoją kartę i rezerwacja została przyjęta.

-- 26 Lip 2025 22:36 --

Może dlatego że mama ma to samo nazwisko co ja
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#6158 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:37 

platynowy
Tak jak napisałem, 100 razy się uda, a raz się nie uda. Jeśli chcesz mieć pewność, że wszystko pójdzie dobrze, poproś dziadka o przelew na Twoje konto i podepnij swoją kartę.
 Profil Relacje PM off  

#6159 PostWysłany: 26 Lip 2025 23:03 

Dziadek nie ma ani karty , ani konta , dostaje emeryturę w gotówce Chyba po to na booking jest opcja rezerwacja dla innej osoby żeby starsze osoby nie władające w internecie mogły też za pośrednictwem innej zalogowanej osoby zarezerwować wczasy
 Profil Relacje PM off  

#6160 PostWysłany: 26 Lip 2025 23:26 

niebieski
Kothson napisał(a):
Zacznijmy może od tego, że booking już wiele razy odmawiał przyjęcia płatności kartą, jeżeli występowała niezgodność nazwisk pomiedzy gościem i osobą opłacającą rezerwację. Powinieneś płacić swoją kartą.

Przy rezerwacji,zawsze jest pytanie, czy rezerwujesz dla siebie, a jeśli nie to podajesz dla kogo. Więc to co pisałeś to chyba tylko gdy źle to wypełnisz? Albo może to stare przypadki, gdy jeszcze o to nie pytali?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości