Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313  Następna
Autor Wiadomość
#6181 PostWysłany: 28 Lip 2025 13:15 

platynowy
Wygląda to na scam. Zaktulizuj kartę, podaj inną i niech spróbują pobrać ponownie. PINu nie podawaj i zgłoś do bookingu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴 🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴
Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN
#6182 PostWysłany: 30 Lip 2025 13:38 

miał ktoś taki przypadek?

Dostałem od booking kod na voucher 10% (do 430 zł), zrobiłem rezerwację itd., dostałem po 2 tygodniach voucher na swoje konto w bookingu. Dziś wchodzę i widzę, że ktoś na moim koncie dokonał rezerwacji i ją odwołał, voucher zniknął.
W historii moich rezerwacji nie ma tej pozycji (w ogóle nie ma pozycji z 2025 mimo że miałem kilka rezerwacji), a w historii voucherów brak jest numeru i pinu do tej niby odwołanej rezerwacji, tak że nie mogę nawet napisać do bookingu w tej sprawie.

Przy okazji - jak zresetować swoje hasło do booking? Nie ma już chyba opcji "zmień hasło", a jak jest to nieźle ukryte.
 Profil Relacje PM off  

#6183 PostWysłany: 30 Lip 2025 13:58 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Jak dostajesz kod od booking to przychodzi na maila więc sprawdź czy go masz.
Nie bardzo rozumiem jak ktoś mógł zrobić rezerwację i ją odwołać na twoim koncie - miałeś włam, czy dajesz hasło komuś? A jak masz informację o tej rezerwacji to też powinieneś dostać maila o rezerwacji i o nagrodzie za nią jeśli był użyty kod.

#6184 PostWysłany: 30 Lip 2025 14:00 

Kothson napisał(a):
Wygląda to na scam. Zaktulizuj kartę, podaj inną i niech spróbują pobrać ponownie. PINu nie podawaj i zgłoś do bookingu.

Zgłosiłem problem telefonicznie do pani z bookingu ona zadzwoniła do hotelu i hotel zgodził się na zmianę sposobu zapłaty na przelew w euro. Zrobiłem im wieczorem ekspresowy przelew i już rano mi potwierdzili , że zapłata za pobyt wpłynęła na ich konto
 Profil Relacje PM off  

#6185 PostWysłany: 30 Lip 2025 14:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przelewem? No cóż...
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#6186 PostWysłany: 30 Lip 2025 14:27 

marrak napisał(a):
Jak dostajesz kod od booking to przychodzi na maila więc sprawdź czy go masz.
Nie bardzo rozumiem jak ktoś mógł zrobić rezerwację i ją odwołać na twoim koncie - miałeś włam, czy dajesz hasło komuś? A jak masz informację o tej rezerwacji to też powinieneś dostać maila o rezerwacji i o nagrodzie za nią jeśli był użyty kod.

no właśnie ja też nie rozumiem, a jestem na genius 3 więc już tych kilka rezerwacji za mną :-).

Ta felerna rezerwacja nie widnie w historii odbytych ani odwołanych rezerwacji, a mimo tego kasa z vouchera zeszła. Rezerwacja widmo.

Ta rezerwacja widnieje u mnie jedynie przy zrealizowanym voucherze (trzeba się dokopać - "Nagrody i portfel / Nagrody i portfel: Przegląd aktywności / Historia"), ale ja w nią kliknę to brak numeru rezerwacji i pinu (jak w każdej innej historycznej rezerwacji), a więc nie mogę oficjalnie napisać do bookingu czego dotyczy moja reklamacja.
Dodatkowo nie dostałem żadnych maili, smsów ani nic odnośnie tej rezerwacji (spam sprawdzony), ktoś (coś? bot?) dokonał rezerwacji po 17.07 (wtedy dostałem voucher od bookingu) na 20 - 21.07. a system bookingu w żaden sposób mnie nie powiadomił, ani o rezerwacji, ani o odwołaniu, ani o wykorzystaniu vouchera.

Dodatkowo przy każdym logowaniu się z jakiegoś nowego urządzenia booking wysyłał na mojego maila 6-cio cyfrowy jednorazowy pin. Gdyby ktoś logował się z Indonezji (ta odwołona rezerwacja) to powinienem dostać maila z pinem, a nie dostałem.

Jakoś specjalnie nie podnoszę rabanu bo voucher był na 104 zł, a skroili mnie na 101, ale niesmak pozostaje.

Załączam fotki. Co ciekawe jak kliknę "powrót do wszystkich rezerwacji" to jej tam nie ma. Czary ;-)

No i jak zmienić hasło do booking? Da się?

Edit raz jeszcze: Muhammad to nie ja, ten mail to też nie mój. :-)

Załączniki:
book4.jpg
book4.jpg [ 108.74 KiB | Obejrzany 958 razy ]
book3.jpg
book3.jpg [ 79.88 KiB | Obejrzany 958 razy ]

Ostatnio edytowany przez p99 30 Lip 2025 14:41, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#6187 PostWysłany: 30 Lip 2025 14:30 

Zeus napisał(a):
Przelewem? No cóż...

To coś złego , podejrzanego ?
 Profil Relacje PM off  

#6188 PostWysłany: 30 Lip 2025 14:47 

HON fly4free
:arrow: chargeback
w razie "w"
 Profil Relacje PM off  

#6189 PostWysłany: 30 Lip 2025 14:57 

Dwa lata temu już byłem w tym hotelu i wszystko było OK więc nie powinno być problemów. Wiadomość z numerem konta dostałem od obsługi booking i bezpośrednio od hotelu w korespondencjii prywatnej wysyłanej za pośrednictwem booking.
 Profil Relacje PM off  

#6190 PostWysłany: 30 Lip 2025 15:06 

@p99 pisz na kontakt bookingu, opisz to, muszą to wycofać i zwrócić ci środki. Pisz do skutku bo oni czasem olewają kilka pierwszych wiadomości :P

#6191 PostWysłany: 30 Lip 2025 15:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
@p99 IMHO odpowiedź jest tylko jedna - miałeś włam na konto (wycieki haseł z różnych portali się zdarzają). Mi też to raz się kiedyś zdarzyło i tak samo wykorzystali środki z portfela. Sprawdź dane w sekcji Moje konto, jeśli jest tam coś podejrzanego to dzwoń do bookingu. Jeśli masz zapisaną kartę płatniczą w metodach płatności, to szybko ją stamtąd usuń.

#6192 PostWysłany: 30 Lip 2025 15:49 

a gdzie tu dzwonić, gdzie pisać? Niby jakiś tel znalazłem ale każą tam podać nr rezerwacji i pin, a tych info brak. Normalnej reklamacji przez formularz też chyba się nie da, albo jest to tak sprytnie ukryte żeby prosty jak ja użytkownik wystarczająco się zniechęcił na samym poszukiwaniu.

No właśnie przez ten brak nr rezerwacji i pinu to wg jest to coś poważniejszego niż zwykły włam na na konto. To booking ma burdel jakiś. Z tym burdelem to jest pewne bo mam kilka zrealizowanych pobytów w tym roku które nie widnieją w historii rezerwacji, a dopiero ja zaczynam wyszukiwać je wpisując nr rezerwacji i pin to pojawiają się na liście rezerwacji.

No i to tylko 100 zł, więc jakoś bardzo zdeterminowany nie jestem i szkoda mi życia, wolę tu je przetracać ;-)

Nikt nie dał porady jak zmienić hasło w booking. Na prawdę nie da rady tam zmienić głupiego hasła?
 Profil Relacje PM off  

#6193 PostWysłany: 30 Lip 2025 15:58 
Awatar użytkownika

złoty
Kiedyś podałem nr poprzedniej rezerwacji żeby się dodzwonić, a potem powiedziałem o co chodzi,
Przy okazji, brałem ostatnio nocleg w Niemczech, wejście do pokoju na hasło, i przychodziły wiadomości przez booking, że muszę się zameldować online podając wszystkie dane i kopie dokumentu, dziwne że przychodziło dużo wiadomości nawet w niedzielę późnym wieczorem i był podany czas na zrobienie 6h, bardzo dziwne więc wysłałem maila do booking i hotelu, hotel odpisał, że nic nie potrzebuje, booking nie odpisał jeszcze, ale maile i wiadomości przestały przychodzić, trzeba uważać na takie próby wyłudzenia danych, być może w dalszej części też danych karty, widać że booking sobie nie radzi z bezpieczeństwem skoro przez ich wiadomości może ktoś pisać z zewnątrz
 Profil Relacje PM off  

#6194 PostWysłany: 30 Lip 2025 16:19 

zdecydowanie to booking ma dziury w systemie. Np. w przypadku tej opisanej powyżej lewej rezerwacji, kradzież jest b. sprytna bo voucher był na 103 zł, a zniknęło z konta tylko 101. Gdyby rezerwacja była więcej warta to pewno dostałbym dopłatę i info od mojego banku o potwierdzeniu transakcji.
Gdyby mi się nie przypomniało, że dostałem niedawno ten voucher to pewno za miesiąc, dwa bym o tym zapomniał i nawet bym już nie wiedział że straciłem stówkę.

A pewno takich dziur w bookingu jest więcej.
 Profil Relacje PM off  

#6195 PostWysłany: 31 Lip 2025 07:20 

niebieski
Trochę nie ogarniam na czym polega mechanizm wyłudzenia. Czy przy odwołaniu rezerwacji opłaconej portfelem booking można tę kasę odzyskać w gotówce?
 Profil Relacje PM off
tamtam uważa post za pomocny.

#6196 PostWysłany: 31 Lip 2025 08:48 

Teoretycznie tak, ja miałem voucher za poprzedni wyjazd (bez możliwości wypłaty na kartę), płaciłem nim za następny wyjazd ale obiekt odwołał go bo wycofali się z booking. Pisałem do booking i po kilkunastu wiadomościach zwrócili voucher w formie która pozwalała już na wypłatę środków, więc wypłaciłem na kartę. Ale czy to jest norma to nie wiem i na pewno to nie idzie z automatu że zwracają voucher z własnej woli.

#6197 PostWysłany: 31 Lip 2025 22:05 

niebieski
Pojawiła się taka wiadomość od (niby?) właściciela obiektu w Tajlandii, żeby koniecznie kliknąć na:
homiweto.checkzstayverify.com
a potem kolejna
homiweto.checkzstayverify.com

Norton mi to zablokował - i wygląda na oszustwo.
Ktoś się włamał na konto właściciela (logo to samo) czy właściciel to robi, jak myślicie? ;)
 Profil Relacje PM off  

#6198 PostWysłany: 31 Lip 2025 23:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślimy, że w niedługim czasie na oficjalnej stronie obiektu pojawi się informacja o praktykach phishingowych które względem nich ktoś przeprowadza(ł). Z ostrzeżeniem: NIE KLIKAJ!

I tak a propos - nic tam NIE KLIKAJ!

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 06 Sie 2025 09:15, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

#6199 PostWysłany: 01 Sie 2025 08:47 

niebieski
Ano nie klikam. Przez noc przyszło więcej takich informacji.
Na ranem napisał obiekt, żeby "nie klikać nic" - i zasadniczo płatność jest przez Booking.
Najważniejsze, żeby faktycznie się okazało, że to nie obiekt robi sobie jaja (oceny wysokie), tylko ktoś trzeci.
 Profil Relacje PM off  

#6200 PostWysłany: 06 Sie 2025 08:34 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
Kolejne kłopoty Booking - pozew zbiorowy 10 tys. hoteli:
biznes.interia.pl
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Yaneck lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości