Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ZEN.com
#761 PostWysłany: 07 Kwi 2025 13:47 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Czy w ZEN są jakieś limity na doładowania apple payem? Jakiś czas temu doładowywałem na różne kwoty, od kilkudziesięciu di kilku tysięcy i było ok. Dzisiaj zrobiłem jedno doładowanie na 100, a teraz chciałem zrobić większe na prawie 5k i od tego momentu odrzuca, nawet na niskie kwoty
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#762 PostWysłany: 07 Kwi 2025 14:36 

niebieski
Limit jest, ale zachowuje się dziwnie przy większych kwotach. Napisz do Zen na czacie.
 Profil Relacje PM off  

#763 PostWysłany: 09 Kwi 2025 00:05 

niebieski
Wg mnie nie ma limitu. Albo jest kosmicznie wysoki ;)
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 09 Kwi 2025 09:11 

niebieski
Może się zmieniło, może limity są indywidualne lub dynamiczne? Informacja z listopada zeszłego roku:Image
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 16 Kwi 2025 15:02 

Loty: 12
Kilometry: 15 275
Cashback natychmiastowy, może za niedługo przestać być natychmiastowym, już sondują taką zmianę w ankietach.

Załączniki:
zen.png
zen.png [ 58.03 KiB | Obejrzany 2905 razy ]
 Profil Relacje PM off
marek1984 lubi ten post.

#766 PostWysłany: 23 Kwi 2025 15:05 
Awatar użytkownika

Loty: 310
Kilometry: 356 880
złoty
zdobyłem kamień internetów na 50EUR. Macie jakąś podpowiedź jak sensownie go wykorzystać? U mojego dostawcy internetu można płacić kartą ale tylko konkretną kwotę za fakturę, która jest dużo niższa niż wartość kamienia.Szkoda, żeby reszta przepadła.
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 23 Kwi 2025 17:51 

Chyba można go dodać do kamienia fortuny
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.

#768 PostWysłany: 23 Kwi 2025 19:11 
Awatar użytkownika

Loty: 310
Kilometry: 356 880
złoty
To chyba najgłupsze, co mogę zrobić. Kamień fortuny zaczyna się od 30EUR i potrzeba na niego 1500 odłamków. Poświęcanie kamienia internetów wartego 50EUR dla 375 odłamków totalnie się nie kalkuluje.
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#769 PostWysłany: 23 Kwi 2025 20:33 

platynowy
Ale jak zdobędziesz Kamień Bogactwa na 1000 EUR, dostaniesz tyle lajków na ten i przyszły rok,
że już nic przez dwa lata nie będziesz musiał robić :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#770 PostWysłany: 24 Kwi 2025 10:24 

xyrxis napisał(a):
zdobyłem kamień internetów na 50EUR. Macie jakąś podpowiedź jak sensownie go wykorzystać? U mojego dostawcy internetu można płacić kartą ale tylko konkretną kwotę za fakturę, która jest dużo niższa niż wartość kamienia.Szkoda, żeby reszta przepadła.

Ja miałem możliwość wykorzystania kamienia internetów za zwrot za subskrypcję za Onet Premium, podejrzewam, że inne subskrypcje internetowe też "wchodzą".
 Profil Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.

#771 PostWysłany: 24 Kwi 2025 12:25 

niebieski
No ale nie 50 eur ;)
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 02 Maj 2025 04:57 

niebieski
Marek Marszolik napisał(a):
Generalnie z Zen działało kumulowanie cashbacku, czyli najpierw przejście z Zen a potem jeszcze z innej stronki typu letyshops i to wchodziło na obu, więc może się zorientowali co do ilości nadużyć.

To już niestety przeszłość, gdyż wraz z którąś aktualizacją aplikacji, wymusili zakup / przejście do sklepu z poziomu aplikacji ZEN bez możliwości skopiowania linku zewnętrznego. Jak skopiowałem link po załadowaniu i otworzyłem w innej przeglądarce, to cashback się nie naliczył. Szkoda, gdyż dla mnie sam fakt wymuszania konieczności dokończenia zakupów w przeglądarce mobilnej jest absurdalny, biorąc pod uwagę brak możliwości skorzystania wtedy z natywnych aplikacji typu Allegro, Amazon itp. Dlatego ostatnio częściej jak ma % sens używam cashback Revolut + np Lety/Goodie itp.
 Profil Relacje PM off  

#773 PostWysłany: 02 Maj 2025 07:52 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
No to już wiem dlaczego ostatnio nie dostałem CB od nich, bo kliknąłem otwórz w przeglądarce zewnętrznej. Ale inaczej nie da się kodu 3D secure podać przecież.
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 02 Maj 2025 09:22 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak czytam i nie wierzę.... kamienie, odlamki, etc... Za chwile beda kusze, strzaly, tomahawki
Ach ten creative gaming copywriting.
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.

#775 PostWysłany: 02 Maj 2025 13:08 

niebieski
Darek M. napisał(a):
No to już wiem dlaczego ostatnio nie dostałem CB od nich, bo kliknąłem otwórz w przeglądarce zewnętrznej. Ale inaczej nie da się kodu 3D secure podać przecież.

No właśnie. Aczkolwiek wczoraj zamawiając z Empiku kliknąwszy kilka razy szybko otwórz w przeglądarce zewnętrznej, a potem aplikacje, naliczyło mi 5% cashback. Czasem, jak właśnie teraz empik ma promocje APP10 na 10zł taniej (mzw 100 zł), ale dostępne tylko z poziomu aplikacji... Więc to wymuszanie przez ZEN zrobienia transakcji z wbudowanej przeglądarki trochę jednak mija się z celem. Rozumiem natomiast, że chcieli uniknąć w ten sposób także sporej ilości reklamacji jakie zapewne dostają.

jaco027 napisał(a):
Tak czytam i nie wierzę.... kamienie, odlamki, etc... Za chwile beda kusze, strzaly, tomahawki
Ach ten creative gaming copywriting.

Powiem Ci, że nawet nie jest to takie głupie, chociaż na początku podobnie uznałem. Teraz jednak widzę, że co chwila wpadają Shardsy (punkty), które mogę wymienić na jeden z kamieni. Szkoda, że te kamienie to loteria, no ale nic. Kamień Joy dostałem kilkakrotnie bez potrzeby użycia Shards (punktów), trochę niejasne dla mnie czemu, ale nie będę narzekał. Ten Joy to zwykle €2-4 na przekąski typu piekarnia, chleb, kawa. Np wchodzi piekarnia "Gorąco Polecam", więc jak tam zapłacę to potem mogę użyć wartości zwrotu kamienia Joy.

Szkoda, że wymiana tych Shardsów to loteria. Np w kategorii rachunków nie wiemy jaki typ obniżki dostaniemy i na co. Myślę natomiast że wisienką na torcie jest kamień "fortune", gdzie możemy wygrać kamień od €30 do €1000 i użyć go na jakąkolwiek transakcje którą zrobiliśmy kartą ZEN. Fajne jest to, że posiadane nagrody, np zdobyte podwyższone cashbacki, można od razu wymieniać na kamień Fortune. Więc jak dostaję z automatu kamień Joy i wiem że w danym sklepie nigdy nie kupię i podwyższony cashback mi się nie przyda, to jego wartość wymieniam na kamień "fortune".

ZEN zbiera feedback i sądząc po ankiecie jaką dostałem, rozważają odejście od tego skomplikowanego programu. Rozważają także możliwość wprowadzenia karty, która da nielimitowany 1% cashback (tak wynika z przesłanej ankiety). Dobrze wiedzieć, że się rozwijają, otworzyli np biuro w Singapurze i planują ekspansje.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: ZEN.com
#776 PostWysłany: 19 Maj 2025 08:31 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Jakaś instrukcja na co wykorzystać te odłamki? Mam póki co 435 i fajnie byłoby je zamienić na coś korzystnego.

Dla mnie to jest jednak trochę zagmatwane
 Profil Relacje PM off  

#777 PostWysłany: 19 Maj 2025 08:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Wymień na 6x Kamień radości. Jest to tożsame z cashbackiem od 0.86% do 3.02% ( w zależności co się wylosuje).

Następnie ( w przypadku akurat kamienia radości) wchodzisz w dowolną transakcję i tam klikasz odbierz kamień -> w rezultacie te kilka euro wraca na Twoje konto ( w walucie transakcji).
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 19 Maj 2025 14:37 

niebieski
Potwierdzam, że celowe zbieranie na kamień fortuny jest słabe. Wymieniłem shardy na okazję (deals) a potem na fortunę i uwaga wylosowałem EUR 30... Bez sensu. To już lepiej wymienić na kamienie radości (joy), spokojnie €50 z powrotem. Ich wartość to €2-7 w zależności co się wylosuje, ale najczęściej trafiam na €2-3 i czasem €4, stąd założenie €50 jest bezpieczne. Natomiast z transakcji ostatnio dostałem dwa kamienie do wylosowania: pasji i rachunki. Pasji był wartości €10 tzw growy (gaming), ale co ciekawe można go było użyć do wielu transakcji które robiłem kartą np w empiku itp. Z kolei kamień rachunki był na paliwo €20, także miłe zaskoczenie.

W tej chwili przyjmuje politykę że na kamień fortuny daję tylko te kamienie które same wpadną z transakcji i ich nie wykorzystam np z okazji (deals).
 Profil Relacje PM off  

#779 PostWysłany: 19 Maj 2025 19:28 

Może komuś się te statystyki przydadzą:

Z 83 kamieni radości wylosowałem 39x2e (47%), 21x3e (25,3%), 21x4e (25,3%) i 2x7e (2,4%). Łącznie 239 euro, co daje średni zwrot 2,88e na kamień, czyli niecałe 1,25% moneybacku. Z uwzględnieniem pozostałych kamieni (w tym fortuny) mój moneyback z ostatnich miesięcy to niecałe 2%.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
xyrxis uważa post za pomocny.

#780 PostWysłany: 29 Maj 2025 14:43 

Prócz odłamków, teraz pojawiają się również misje i statusy. Ilość warstw wokół tego programu zaczyna powoli lekko przytłaczać 😆

https://ask.zen.com/hc/pl/articles/1751 ... agr%C3%B3d
 Profil Relacje PM off
to_ja lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości