Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 880 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ZEN.com
#781 PostWysłany: 29 Maj 2025 14:58 

niebieski
A sumarycznie i tak niewiele z tego wynika.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#782 PostWysłany: 29 Maj 2025 15:59 
Awatar użytkownika

W moim przypadku wynika 2.09% cashbacku (wliczając kamienie + instant cb) średnio za wszystkie transakcje od 1 stycznia 2025.

Jeżeli znasz lepszą alternatywę to uchyl rąbka tajemnicy ;)
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 29 Maj 2025 16:19 

niebieski
Dokładnie, ZEN się broni i ja osobiście dałem mu szansę po tym, jak "naprawili" te pytanie na każdym terminalu o walutę transakcji. Teraz już tego nie ma.
Oby tylko nic nie zepsuli...
 Profil Relacje PM off  

#784 PostWysłany: 29 Maj 2025 18:44 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Co ciekawe, misje były już widoczne w aplikacji parę miesięcy temu. Nawet wykonałem jakieś akcje w celu ukończenia jednej z nich ale nic to nie przyniosło. Trochę tak, jakby przez przypadek ktoś mi włączył wersję beta.
 Profil Relacje PM off  

#785 PostWysłany: 29 Maj 2025 20:42 

niebieski
krzykrzysztof napisał(a):
W moim przypadku wynika 2.09% cashbacku (wliczając kamienie + instant cb) średnio za wszystkie transakcje od 1 stycznia 2025.

Próbowałem się przekonać do planu Pro przez prawie pół roku i z tych nagród to nawet na zero nie wyszedłem, bo jak nazwać nagrodę 5 EUR do wykorzystania na transakcję na cele charytatywne, której nie zrobiłem? Może faktycznie jeżeli Zen jest podstawowym narzędziem płatniczym to coś z tego się ma, ale ja, przyzwyczajony do używania kart kredytowych, a kasę w tym czasie trzymający na kontach oszczędnościowych to na pewno się nie przekonam na tyle, by stało się to numerem jeden.
Cashbacki można uzyskać korzystając chociażby z Letyshops i innych tego typu stron nie musząc za to dodatkowo płacić.
 Profil Relacje PM off  

#786 PostWysłany: 29 Maj 2025 20:47 

Marek Marszolik napisał(a):
krzykrzysztof napisał(a):

Próbowałem się przekonać do planu Pro przez prawie pół roku i z tych nagród to nawet na zero nie wyszedłem, bo jak nazwać nagrodę 5 EUR do wykorzystania na transakcję na cele charytatywne, której nie zrobiłem? Może faktycznie jeżeli Zen jest podstawowym narzędziem płatniczym to coś z tego się ma, ale ja, przyzwyczajony do używania kart kredytowych, a kasę w tym czasie trzymający na kontach oszczędnościowych to na pewno się nie przekonam na tyle, by stało się to numerem jeden.
Cashbacki można uzyskać korzystając chociażby z Letyshops i innych tego typu stron nie musząc za to dodatkowo płacić.
Jeżeli nie korzystasz z tego na co dzień jako głównej karty to w cashbackach Ci się nie zwróci. Co do profitów to letyshops itp. nie da Ci cashbacku za zakupy nieinternetowe, tutaj masz te odłamki i potem kamienie. Podliczając to wszystko (cashbacki + te odłamki) wychodzi mi około 2-2.5% zwrotu za wydawanie kasy co jest całkiem spoko. Poza tym plan pro to też np. przedłużona gwarancja na elektronikę i przede wszystkim najlepsze kursy walut.
Też mam kredytówki to sobie nimi doładowuję ZEN żeby wygenerować obroty.
 Profil Relacje PM off
krzykrzysztof lubi ten post.

#787 PostWysłany: 29 Maj 2025 20:51 

Marek Marszolik napisał(a):
Może faktycznie jeżeli Zen jest podstawowym narzędziem płatniczym to coś z tego się ma, ale ja, przyzwyczajony do używania kart kredytowych, a kasę w tym czasie trzymający na kontach oszczędnościowych to na pewno się nie przekonam na tyle, by stało się to numerem jeden..

To doładuj Zenka za pomocą kartą kredytową i płać Zenkiem.
 Profil Relacje PM off  

#788 PostWysłany: 29 Maj 2025 21:12 

niebieski
Ja też jestem bardzo przyzwyczajony do używania Curve, a niestety przy karcie pro występuje prowizja w wysokości 1,25 procent i jeszcze nie dostaje się tych całych kamieni. Poza tym nie można już doładowywać Zena kartami Citi. :(
 Profil Relacje PM off  

#789 PostWysłany: 29 Maj 2025 21:35 

Dlaczego nie? Czyżby pojawiła się prowizja?
 Profil Relacje PM off  

#790 PostWysłany: 30 Maj 2025 00:00 

Loty: 12
Kilometry: 15 275
Prowizja w Curve przy użyciu karty Zen wynika z tego że ta druga karta to karta biznesowa (commercial), przy której są wyższe stawki za płatność kartą (intercharge fee). Także Curve chce to sobie odbić z nawiązką.

A karty Citi przestały działać w Zen ponieważ Citi blokuje takie płatności z powodu rzekomego błędnego kodu wysyłanego przez Zen, który przedstawia transakcje jako płatność internetową, a nie wypłatę z karty. Oczywiście Citi zwala na Zen, ale jak wiadomo chodzi o kasę :) nie mają pretekstu aby pobrać prowizję i odsetki.

A te nowe misje niby z jednej strony fajne, bo dają dodatkowy zwrot za transakcji, ale z drugiej strony są przytłaczają swoim przekombinowaniem.
Ale w końcu Zen jest powiązany z G2A, także jak widać przekładają wyzwania giereczkowe również na finanse.
 Profil Relacje PM off  

#791 PostWysłany: 30 Maj 2025 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Te misje to absurd, ze mam zaliczona jakaś misje z datą sprzed pół roku (chociaż wtedy nie było misji), a nie mam zaliczonych rzeczy, które w międzyczasie dokonałem. Powinno sprawdzać konto czy ktoś zrobil cashback na X, czy dokonał zasilenia przelewem na Y itp.
Generalnie fajna sprawa, że za płatność kartą można coś dostać, chociaż niewiele, ale zawsze coś. Za wydane 77000 PLN dostałem 580 zł czyli niecały 1%.

#792 PostWysłany: 30 Maj 2025 12:22 

niebieski
Ja również mam problem z tymi misjami. Dla przykładu "dodaj kartę do Google Pay/Apple Pay".
Oczywiście nie mam tego zaliczonego, więc sobie kartę usunąłem i dodałem ponownie. Misja cały czas niezaliczona. Taki trochę chyba falstart?
 Profil Relacje PM off  

#793 PostWysłany: 30 Maj 2025 17:16 

Kri$ napisał(a):
Te misje to absurd, ze mam zaliczona jakaś misje z datą sprzed pół roku (chociaż wtedy nie było misji), a nie mam zaliczonych rzeczy, które w międzyczasie dokonałem. Powinno sprawdzać konto czy ktoś zrobil cashback na X, czy dokonał zasilenia przelewem na Y itp.
Generalnie fajna sprawa, że za płatność kartą można coś dostać, chociaż niewiele, ale zawsze coś. Za wydane 77000 PLN dostałem 580 zł czyli niecały 1%.

Coś źle robisz, bo 580 zł z 77.000 zł to 0,75%, podczas gdy "minimalny" moneyback wynosi 0,86% (tyle wychodzi, jeżeli wszystkie odłamki wymieniasz na kamienie radości i losujesz wyłącznie kamienie 2 euro).
 Profil Relacje PM off  

#794 PostWysłany: 31 Maj 2025 22:28 

niebieski
Orientuje się ktoś czy za ewentualne doładowanie konta Zen kartą kredytową z ING zapłacę jakąkolwiek prowizję?
Dla ING będzie to "transfer środków", czy zwykła płatność kartą?
 Profil Relacje PM off  

#795 PostWysłany: 01 Cze 2025 01:16 

Loty: 12
Kilometry: 15 275
Tylko Citi kombinuje z prowizjami i opłatami, w ING potraktują to jako płatność bezgotówkową, czyli bez kosztów (o ile zmieścisz się w okresie rozliczeniowym).
 Profil Relacje PM off  

#796 PostWysłany: 01 Cze 2025 01:28 

niebieski
No nie tylko Citi, bo na przykład BNP też ;)
 Profil Relacje PM off  

#797 PostWysłany: 01 Cze 2025 07:07 

Loty: 149
Kilometry: 304 277
niebieski
Caly czas działa kod MAKLOWICZZEN dla nowych użytkowników 150 dni zen pro za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#798 PostWysłany: 01 Cze 2025 09:09 

Pekao też pobiera prowizję za doładowanie konta ZEN kredytówką (3%).
 Profil Relacje PM off  

#799 PostWysłany: 01 Cze 2025 09:45 

Uwaga na doladowywanie Zen kartami kredytowymi - Zen zaczął u mnie klasyfikować doładowania jako cash-like, co najczęściej oznacza naliczanie przez banki odsetek od razu.
 Profil Relacje PM off  

#800 PostWysłany: 01 Cze 2025 10:15 

tetomek napisał(a):
Uwaga na doladowywanie Zen kartami kredytowymi - Zen zaczął u mnie klasyfikować doładowania jako cash-like, co najczęściej oznacza naliczanie przez banki odsetek od razu.
Jak ktoś ma Visa Infinite w PKO BP to doładowania blikiem z limitu karty są bez prowizji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 880 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości