Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4765 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#4501 PostWysłany: 11 Mar 2025 13:47 

złoty
@dialam było już o tym - jeśli chcesz nadpłacić kartę zrób normalny przelew na konto do spłaty karty (jako odbiorca wpisz swoje imię i nazwisko), żaden "przelew własny" ani "spłata" po kilku sekundach przelew spłaca kartę i powiększa dostępny limit (tak robię od dawna). Pamiętać trzeba, że nie dotyczy katy dodatkowych na nich nie da się zrobić nadpłaty.
 Profil Relacje PM off
dialam lubi ten post.
ted07 uważa post za pomocny.

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#4502 PostWysłany: 11 Mar 2025 13:57 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
@lluukk ja właśnie o tym piszę, że trzeba zrobić przelew na rachunek kk
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#4503 PostWysłany: 14 Mar 2025 11:30 

srebrny
Przyznane 10000 mil z promocji Pekao.
Również mam pytanie. W jaki sposób mogę zmienić nr konta Miles and More do kredytówki z Żubrem aby zacząć teraz nabijać mile dziewczynie? W apce nie znalazłem możliwości takiej zmiany.

Ostatnio edytowany przez klapio, 21 Mar 2025 16:04, edytowano w sumie 1 raz
skasowalem zalacznik ze wzgledu na dane osobowe
 Profil Relacje PM off  

#4504 PostWysłany: 14 Mar 2025 11:38 

złoty
@Woojtaaas musisz odłączyć kk od programu i potem ją dołączyć do programu podając numer m&m dziewczyny.
 Profil Relacje PM off
Woojtaaas lubi ten post.
Woojtaaas uważa post za pomocny.

#4505 PostWysłany: 14 Mar 2025 15:18 

Woojtaaas napisał(a):
Przyznane 10000 mil z promocji Pekao.
Również mam pytanie. W jaki sposób mogę zmienić nr konta Miles and More do kredytówki z Żubrem aby zacząć teraz nabijać mile dziewczynie? W apce nie znalazłem możliwości takiej zmiany.

O widze ze dzisiaj puscili odpowiedzi na reklamancje wszystkim, tez dostalem pozytywna odpowiedz. A raczej pozytywna odpowiedz na odwolanie. Mieli nas chyba wiecej i grupowo podeszli do tematu.

Dali komus te 10000 mil bez zglaszania reklamacji?
 Profil Relacje PM off  

#4506 PostWysłany: 20 Mar 2025 19:29 

Pytanie celem upewnienia się
Zakładam konto i kartę kredytową.
Zamykam konto, zostaje sama karta kredytowa i jej rachunek.
Spłacam kartę kredytową na rachunek kk.
Czy na rachunek kk latają przelewy express elixir bo w citi latały a w ing nie.
Chcę się upewnić jak to w Pekao jest.
W oddziale nie chcą mi założyć kk bez konta a z racji że trzeba łączyć kartoteki i są mili, zamknę konto po przez przeniesienie do innego banku jak tylko otrzymam kk.
Pewnie mógł żądać kierownika sali ale nie chce mi się
 Profil Relacje PM off  

#4507 PostWysłany: 21 Mar 2025 00:08 

@kmaleczki, sa dostarczane przelewy express elixir, jednak zaden przelew spoza banku nie jest rozliczany odrazu - wiec nie ma roznicy czy wyslesz express elixir czy zwykly elixir
 Profil Relacje PM off  

#4508 PostWysłany: 21 Mar 2025 02:35 
Awatar użytkownika

platynowy
A z ciekawasci, kiedy rozliczają?
Bo wysyłka wg KIR tak:
https://www.kir.pl/nasza-oferta/klient- ... ess-elixir
 Profil Relacje PM off  

#4509 PostWysłany: 21 Mar 2025 13:48 

niebieski
Ktoś pisał ale nie mogę znaleść posta w sprawie zwiększenia limitu KK w PKO M&M przez appke...gdzie to znajdę?
Sry jeśli nie tu

#4510 PostWysłany: 21 Mar 2025 14:00 

złoty
@cz4444 jeśli Ci nie wyskakuje "oferta na klik" (a zapewniam, że widać to i w aplikacji i na stronie www) to nie zwiększysz limitu w aplikacji, dzwoń na Infolinię lub Oddział.
 Profil Relacje PM off  

#4511 PostWysłany: 21 Mar 2025 14:06 

@jaco027 "Jeżeli przelew wpłynie do Banku Pekao przed godziną 17:00 to zostanie zaksięgowany w okolicach 22-23"
 Profil Relacje PM off  

#4512 PostWysłany: 26 Mar 2025 22:26 

niebieski
Ministerstwo finansów uruchomiło niedawno możliwość opłacania podatków kartami. W związku z tym, jako że jesteśmy w szczycie sezonu rozliczeń PIT, to jeśli ktoś ma w tym roku do dopłacenia podatek PIT to płacąc kartą z żubrem może dodatkowo przytulić parę mil.
 Profil Relacje PM off  

#4513 PostWysłany: 27 Mar 2025 06:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Uruchomili to 2 lata temu.
https://www.kis.gov.pl/wiadomosci/aktua ... -platnicza

#4514 PostWysłany: 27 Mar 2025 07:14 

niebieski
A czy nie doliczą prowizji jak za przelew z KK?
 Profil Relacje PM off  

#4515 PostWysłany: 27 Mar 2025 07:43 

srebrny
Przy płatności KK w US traktowali to jako zwykłą transakcję bezgotówkową. Pewnie online będzie tak samo, ale zobaczymy.

#4516 PostWysłany: 27 Mar 2025 17:43 

niebieski
grodek napisał(a):

No nie do końca o to chodzi. To co wkleiłeś dotyczy płatności "stacjonarnych" - czyli trzeba było zaszczycić swoją fizyczną obecnością urząd. Od tygodnia można to zrobić on-line.
https://www.podatki.gov.pl/wyjasnienia/ ... skarbowym/
 Profil Relacje PM off
grodek lubi ten post.

#4517 PostWysłany: 27 Mar 2025 21:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Racja, nie doczytałem.

#4518 PostWysłany: 30 Mar 2025 02:30 

szmer napisał(a):
Podpiąłem kartę m&m żony do mojej karty kredytowej pekao. Wcześniej miałem podpiętą swoją. Chciałem w ten sposób przedłużyć ważność jej punktów m&m. Jak na razie nie zadziałało, czekać cierpliwie czy sposób się nie sprawdzi i będziemy musieli brać drugą kartę?

Zebrane mile nie stracą ważności w takiej sytuacji?
I jak będzie jeśli od razu po otrzymaniu kk z żubrem powiążę ją z kontem m&m kogoś innego to zebrane do tej pory mile zachowają ważność.
Spotkałam się gdzieś z informacją, że można zbierać mile na czyjeś konto, ale będą traciły ważność. A nie tracą ważności tylko wtedy gdy konto M&M i KK z żubrem jest na to samo imię i nazwisko. To prawda czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#4519 PostWysłany: 30 Mar 2025 19:47 

Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie? Pierwsze przypisanie mojej kk, której wcześniej nie przypisałam do żadnego konta m&m, a połączę z kontem m&m innej osoby, gwarantuje zachowanie zebranych mil wcześniej i w przyszłości przez tą osobę, czy nie? Oczywiście spełniając inne warunki kk i m&m.
 Profil Relacje PM off  

#4520 PostWysłany: 30 Mar 2025 22:51 

Zbanowany
chciałem się upewnić, czy jeżeli mam limit 5000 na karcie z żubrem, to mogę zrobić nadpłatę np. 3000 i zapłacić za coś za 8000 i wtedy mile naliczą się od kwoty płatności 8000 zł ? Jaka jest maksymalna nadpłata ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4765 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bim-bam oraz 5 gości