Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4619 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231  Następna
Autor Wiadomość
#4521 PostWysłany: 30 Mar 2025 22:54 
Awatar użytkownika

złoty
Aśkax napisał(a):
Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie? Pierwsze przypisanie mojej kk, której wcześniej nie przypisałam do żadnego konta m&m, a połączę z kontem m&m innej osoby, gwarantuje zachowanie zebranych mil wcześniej i w przyszłości przez tą osobę, czy nie? Oczywiście spełniając inne warunki kk i m&m.

Piszesz tak, że do końca nie wiadomo o co chodzi, ale do kk możesz przypiąć konto M&M dowolnej osoby i na tym koncie będzie aktywna ochrona mil.

McKinley napisał(a):
chciałem się upewnić, czy jeżeli mam limit 5000 na karcie z żubrem, to mogę zrobić nadpłatę np. 3000 i zapłacić za coś za 8000 i wtedy mile naliczą się od kwoty płatności 8000 zł ? Jaka jest maksymalna nadpłata ?

Tak, możesz zrobić nadpłatę i naliczą się mile od tej płatności do maksymalnego miesięcznego limitu mil, czyli 5000.
 Profil Relacje PM off
McKinley lubi ten post.

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
#4522 PostWysłany: 30 Mar 2025 22:57 

a jaka jest największa dopuszczalna nadpłata w stosunku do limitu na karcie jezeli przelew z banku obcego ?
 Profil Relacje PM off  

#4523 PostWysłany: 31 Mar 2025 07:55 

platynowy
Sky is the limit. Nie wydaje mi się żeby była górna granica. A przynajmniej żaden regulamin tego nie precyzuje.
McKinley lubi ten post.
McKinley uważa post za pomocny.

#4524 PostWysłany: 31 Mar 2025 08:17 

Pytałem bo w temacie ktoś jeszcze pisał, coś o 30% limitu...
BTW ktoś weryfikował czy są mile za płatność kartą podatku PIT. BO np do obecnej promocji bezcennych chwil nie wliczają się wpłaty kartą
 Profil Relacje PM off  

#4525 PostWysłany: 31 Mar 2025 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 212 748
srebrny
Tak, jest limit, przynajmniej ja mam, nie moglem nadplacić ile chciałęm. NIe liczyłem procentowo ale te 30% wspomniane mają sens. To było mniej więcje tyle
 Profil Relacje PM off  

#4526 PostWysłany: 31 Mar 2025 09:46 

złoty
Ile razy można wałkować to samo... jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.
@ume Może by to wpisać w Wiki, bo ciągle te same pytania o nadpłatę.
 Profil Relacje PM off
mucha lubi ten post.

#4527 PostWysłany: 31 Mar 2025 11:50 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
@lluukk ja mogę spłacić kartę do wysokości limitu, nie mogę nic nadplacic (pojawia się info na czerwono i nie da się potwierdzić takiej operacji).
Jeśli uzupełniać Wiki, to jednak trzeba wziąć pod uwagę, że nie u wszystkich działa to tak samo.
Co do przelewu, to nadplacalam sporo, bo mam niski limit, ale nie powiem jak to wyglądało procentowo.
 Profil Relacje PM off  

#4528 PostWysłany: 31 Mar 2025 12:01 

niebieski
@dialam zrób przelew na rachunek karty z innego banku.
I czytaj uważniej posty, było nie raz.
 Profil Relacje PM off  

#4529 PostWysłany: 31 Mar 2025 12:03 

złoty
@dialam a masz kartę główną czy dodatkową do czyjejś karty (tej się nie da nadpłacić)?

Ostatnio edytowany przez lluukk, 31 Mar 2025 12:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4530 PostWysłany: 31 Mar 2025 12:18 

niebieski
piwili napisał(a):

Przelew robiłam, o czym pisałam, więc może ty czytaj uważnie.

@lluukk główną oczywiście, ale wyrabianą w tym roku i dość niski limit, może to ma jakieś znaczenie dla funkcjonalności mojej karty
 Profil Relacje PM off  

#4531 PostWysłany: 31 Mar 2025 12:26 

złoty
@dialam chyba nie bardzo rozumiem o czym piszesz... @McKinley pytał o możliwość nadpłaty kk i wspomniał o 30% limicie - dostał informację jak nadpłacić kk (przelewem nie spłatą) Ty piszesz, że nadpłacałeś wielokrotnie przelewem a spłatą nie mogłeś - to chyba potwierdzasz instrukcję jaką dostał w kwestii nadpłaty @McKinley - da się to zrobić przelewem.
Rozumiem, że "spłatą" nie mogłeś nadpłacić nawet tych 30% - czy tak? To ciekawe.
 Profil Relacje PM off  

#4532 PostWysłany: 31 Mar 2025 12:45 

niebieski
dialam napisał(a):
piwili napisał(a):

Przelew robiłam, o czym pisałam, więc może ty czytaj uważnie.

A faktycznie, zwracam honor.
 Profil Relacje PM off
dialam lubi ten post.

#4533 PostWysłany: 31 Mar 2025 14:29 

czasami nie mozna nadplacic tych 30% przez splate jezeli sa transakcje zablokowane a nie rozliczone
 Profil Relacje PM off  

#4534 PostWysłany: 01 Kwi 2025 07:21 

niebieski
lluukk napisał(a):
@dialam chyba nie bardzo rozumiem o czym piszesz... @McKinley pytał o możliwość nadpłaty kk i wspomniał o 30% limicie - dostał informację jak nadpłacić kk (przelewem nie spłatą) Ty piszesz, że nadpłacałeś wielokrotnie przelewem a spłatą nie mogłeś - to chyba potwierdzasz instrukcję jaką dostał w kwestii nadpłaty @McKinley - da się to zrobić przelewem.
Rozumiem, że "spłatą" nie mogłeś nadpłacić nawet tych 30% - czy tak? To ciekawe.

Przecież ja odpisywałam tobie, nie jemu i odniosłam się do tego, że pisałeś, żeby zaktualizować Wiki bo już było wałkowane, że poprzez "spłatę karty" można nadplacic 30%.
Ja napisałam, że to nie u wszystkich tak dziala, więc żeby umieścić taką informację w Wiki (bo inaczej będzie to wprowadzanie w błąd, a w Wiki chodzi przeciez o to, żeby były aktualne i rzetelne informacje).
Ja nie mogę nic nadplacic poprzez "spłatę karty" (przez nadpłatę rozumiem kwotę ponad limit).
Przelewem oczywiście mogę, jak wielokrotnie pisałam.
 Profil Relacje PM off  

#4535 PostWysłany: 01 Kwi 2025 15:39 

Czy nalicza mile za płatności do lotto czy kasyna prowadzonego przez totalizator sportowy ?
 Profil Relacje PM off  

#4536 PostWysłany: 01 Kwi 2025 16:21 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
niebieski
Za lotto nalicza w kiosku z gazetami, ale w punkcie lotto raczej nie naliczy.

„…z wyłączeniem: transakcji szczególnych, tj. transakcji bezgotówkowych wykonanych kartą w punktach oznaczonych jako kasyna, kasyna internetowe, gry losowe, zakłady bukmacherskie, loterie i totalizatory oraz zasilenia portfeli elektronicznych i transfery pieniężne…”

#4537 PostWysłany: 01 Kwi 2025 16:46 

niebieski
McKinley napisał(a):
BTW ktoś weryfikował czy są mile za płatność kartą podatku PIT. BO np do obecnej promocji bezcennych chwil nie wliczają się wpłaty kartą

Tak. Mile się naliczają. W bezcennych chyba to nie jest uwzględniane.
 Profil Relacje PM off  

#4538 PostWysłany: 01 Kwi 2025 18:19 

-- 01 Kwi 2025 17:56 --

a jeszcze taka kwestia, czy można mieć podgląd do stanu konta - stanu limitu na karcie, bez posiadania konta osobistego i innego produktu w tym banku ? bo nie widzę za bardzo jak się zalogoować do PeoPay

-- 01 Kwi 2025 17:56 --

a jeszcze taka kwestia, czy można mieć podgląd do stanu konta - stanu limitu na karcie, bez posiadania konta osobistego i innego produktu w tym banku ? bo nie widzę za bardzo jak się zalogoować do PeoPay

-- 01 Kwi 2025 18:11 --

po jakim czasie można się tam zalogować licząc od dnia zawarcia umowy o kartę ? nie mam przecież nawet jak dodać karty miles and more ;)

-- 01 Kwi 2025 18:19 --

chciałem zapytać bardziej doświadczonych..bo mam numer klienta, ale nie dostałem hasła. Gdy próbuje ,,odzyskać hasło'' przy logowaniu na pekao, to wyskakuje błąd techniczny...
 Profil Relacje PM off  

#4539 PostWysłany: 01 Kwi 2025 20:48 

niebieski
Może to zabrzmi brutalnie, ale zastanawia mnie jaka logika powoduje, że ludzie po kupieniu produktu od banku (tu karty kredytowej) i nie mogąc efektywnie z niego skorzystać (tu nie wiedząc jak sprawdzić saldo i transakcje) to zamiast zadzwonić do tego banku i zapytać ludzi, którzy powinni im to od ręki powiedzieć, a jeśli jest jakiś problem to od razu im go rozwiązać, to zamiast tego pytają na forum ... o lataniu samolotem. :o :shock:

Jakbyś zadzwonił do banku, już dawno byś to wiedział.
 Profil Relacje PM off
szyderca87 lubi ten post.

#4540 PostWysłany: 01 Kwi 2025 20:51 

dowiedziałem się, ale są informacje które w banku ci nie powiedzą, a na forum się dowiesz. Podobno nie mam aktywnej umowy na dostep elektroniczny do karty, a nie wbyło takiego punktu we wniosku, wiec musze się udać do banku...taka to nowoczesność i informatyzacja
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4619 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości