Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4765 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#4481 PostWysłany: 19 Lut 2025 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Potwierdzam to co pisze też powyżej @f0ku5 płacąc kartą kredytową we Włoszech za bilet 1,5€ urs 4,20 zł wartość po wymianie ok 6,30 zł to po rozliczeniu na kk wyszło 6,53 zl .
 Profil Relacje PM off  

Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN
Luksus i relaks na przedłużony weekend za 839 PLN 🇫🇷 😎 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Cannes 🌴 Luksus i relaks na przedłużony weekend za 839 PLN 🇫🇷 😎 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Cannes 🌴
#4482 PostWysłany: 19 Lut 2025 18:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko Curve załatwia sprawę.

Ostatnio edytowany przez Washington, 21 Lut 2025 15:58, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#4483 PostWysłany: 26 Lut 2025 11:03 

złoty
Mały OT ale PEKAO nie przestaje mnie zadziwiać - tym razem w kwestii "bezpieczeństwa"
Żona robiła przelew do zapisanego Odbiorcy Zaufanego (do którego robiła przelew wielokrotnie też w PEKAO) został zablokowany do autoryzacji i niby OK, może bank miał podejrzenie włamu na konto, ale...
Ta kwota przelewu nie została zablokowana, mogła wykonać przelew na tą kwotę do mnie i ja ją puściłem dalej do docelowego odbiorcy :)
Czyli jak bank "coś podejrzewa" to nie zabezpieczy twoich pieniędzy tylko pozwoli je złodziejom przelać kolejnym przelewem ;) bo blokuje samo "wykonanie" tego przelewu i on sobie wisi a kasę z konta można przelewać dalej (dodam żeby było jasne, że przelew na10k a na koncie 10,2k, więc cała kwota z zablokowanego przelewu była dostępna do kolejnego przelewu na 10k)
i to się nazywa zabezpieczenie środków klienta.
Tak się nad jednym zastanawiam, czy gdyby ten kolejny przelew zrobiła nie do mnie a do tego samego Odbiorcy, to czy w Pekao by nie wyszedł :) to by była całkowita farsa
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#4484 PostWysłany: 26 Lut 2025 13:53 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
^^^ @lluukk trochę podobnie jak u mnie: PKO uznał jedną płatność za podejrzaną, ok, coś wpadło w algorytm, czuwają, nie będę się denerwował ;) ALE płatność normalnie przeszła, a następnie karta została zablokowana xD

#4485 PostWysłany: 26 Lut 2025 14:49 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@nrm PKO czy PEKAO, bo to drobna, ale jednak różnica?

#4486 PostWysłany: 26 Lut 2025 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
@lluukk
Trudno sensownie komentować, bo to są pojedyncze przypadki. Coś musiało odpalić algorytm, i raczej sam przelew (może kwota, może właśnie częstość, a więc kwota sumaryczna z kilku przelewów, itp). Raczej nie dotyczyło to potencjalnego włamu na konto, chociaż nie zdziwię się, że i tak nie mają mechanizmu, który blokowałby operacje na koncie.
Nie pamiętam w którym banku, ale możliwe że w rzeczonym właśnie, ale miałem tak że jak kupowałem jednostki funduszy, to mi przyblokowali transakcję na kilka dni wydzwaniając do mnie i wołając jakieś dodatkowe dane. Olałem, najwyżej nie kupię. Ostatecznie transakcja przeszła, i pewnie tylko przez zupełny przypadek to przytrzymanie miało miejsce gdy jednostki funduszu były w dołku, i zakup odbył się już po mniej korzystnej cenie.
Parę innych historii w temacie jak to bankom zdarza się 'przetrzymać' przelewy, w imię ustawy o zapobieganiu praniu brudnych pieniędzy podaruję sobie, bo to na inne forum raczej.
Pisałbym reklamację. Nic nie przyniesie (kwestia czy jest jakikolwiek ślad po tej nieodbytej transakcji), ale - z doświadczenia - nawet po odmownej reklamacji dziwne zachowania banku potrafią się poprawić. Trzeba cisnąć.

#4487 PostWysłany: 28 Lut 2025 09:45 

złoty
Zmienia mi się status w m&m więc i numer karty, rozumiem, że w Pekao nic nie muszę robić bo mile z transakcji kk pójdą na konto m&m niezależnie od nowego numeru karty m&m?
 Profil Relacje PM off  

#4488 PostWysłany: 28 Lut 2025 10:19 

HON fly4free
Tak, nie trzeba nic robić. Wszystkie numery MM (różne w zależności od statusu) są na stałe przypisane do konta.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
lluukk uważa post za pomocny.

#4489 PostWysłany: 01 Mar 2025 13:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Padło pytanie, czy naliczono 10000 mil z październikowej promocji - tak, w drodze reklamacji. Polecam wkleić min. informację prasową, bo odpowiedzi były typu: otrzymał pan 1000 mil.
 Profil Relacje PM off  

#4490 PostWysłany: 01 Mar 2025 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Nie kojarzę aby ktoś już wspominał.
Po aktualizacji Peopay pod karta kredytową pojawiła się zakładk Miles & Morę ze szczegółami ile mil zbiorczo w tym miesiącu uzyskałem, ile od początku programu itp.
 Profil Relacje PM off  

#4491 PostWysłany: 01 Mar 2025 18:29 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
A tego tam nie było już wcześniej? Czy jest jakiś nowy element w tych informacjach którego nie było?
 Profil Relacje PM off  

#4492 PostWysłany: 01 Mar 2025 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 507
Kilometry: 973 296
złoty
@bonifacy Ja takie podsumowania miałam od początku istnienia programu na iphonie.

#4493 PostWysłany: 01 Mar 2025 18:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Wg mnie też to było od początku a teraz rzuca się to w oczy, ponieważ zmieniła się lekko szata graficzna w tym miejscu.
radeom lubi ten post.

#4494 PostWysłany: 07 Mar 2025 11:31 

srebrny
Dla osób, które jeszcze nie mają kredytówki w PeKaO, dodatkowa zachęta do wyrobienia promocją „Płać Kartą Kredytową z Żubrem i zgarnij nawet 40.000 punktów na nagrody w programie Bezcenne Chwile.
https://minio.upaid.pl/rpm/RPM_ADMIN_AP ... _DP_mj.pdf
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4495 PostWysłany: 07 Mar 2025 20:02 

Nosz k****! W zeszłym tygodniu założyłem...
 Profil Relacje PM off  

#4496 PostWysłany: 11 Mar 2025 09:25 

srebrny
Szybkie pytanie.
Jeśli mam jakiś limit kredytowy na karcie - dla celów pytania załóżmy, że 1000 i chcę dokonać jednorazowego zakupu za 2000 - to czy jeśli nadpłacę wcześniej kartę o 1000 to taka transakcja przejdzie? Na logikę powinno być ok, ale potwierdźcie, jako, że w PEKAO to już różne "perełki" były :)
Czy w jakiś sposób bank blokuje pojedynczą transakcję większą od limitu kk?
Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#4497 PostWysłany: 11 Mar 2025 09:49 

niebieski
Przejdzie, ale niektóre banki mogą brać jakieś opłaty za nadpłacenie karty. Nie wiem jak jest w Pekao.
Ja w ING regularnie nadplacam kartę jak potrzebuję, bo mam tam najniższy możliwy dostępny limit, aby tylko mieć kartę.
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#4498 PostWysłany: 11 Mar 2025 10:15 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
bepa22 napisał(a):
Szybkie pytanie.
Jeśli mam jakiś limit kredytowy na karcie - dla celów pytania załóżmy, że 1000 i chcę dokonać jednorazowego zakupu za 2000 - to czy jeśli nadpłacę wcześniej kartę o 1000 to taka transakcja przejdzie? Na logikę powinno być ok, ale potwierdźcie, jako, że w PEKAO to już różne "perełki" były :)
Czy w jakiś sposób bank blokuje pojedynczą transakcję większą od limitu kk?
Dzięki.

Nie wiem jak jest z transakcja ponad limit, ale co do nadpłaty w Pekao - wiesz, że musisz zrobić przelew na rachunek kk, żeby nadplacic ponad limit?
Nie da się tego zrobić poprzez "splac kartę" (tylko do wysokości limitu).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#4499 PostWysłany: 11 Mar 2025 10:45 

srebrny
Oczywiście, że da się poprzez spłać kartę, wybierasz inna kwota, ale limit jest +30% wartości limitu kk, czyli jak masz 6k to możesz mieć maks 7,8k na karcie.
Czy przelewem można więcej to już nie pamiętam, prawdopodobnie tak.
Za to nie ma opłaty.

W drugą stronę, jeśli ma się nadpłatę na karcie i chce się przeksięgować na zwykłe konto to jest to trudniejsze, bo tutaj już jest opłata (liczy się to jako przelew z karty).
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4500 PostWysłany: 11 Mar 2025 12:51 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
-- 11 Mar 2025 11:51 --

@h3rlitz ja nie dałam rady wykonać takiej operacji, mogę spłacić kartę do wysokości limitu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4765 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości