Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 02 Lut 2025 18:40 
Awatar użytkownika

platynowy
To ja mam inne doświadczenia. Skorzystałem ostatnio kilka razy waw-bud lub odwrotnie. I było łatwo coś znaleźć. Właściwie co drugi dzień. Teraz nic lub minimalnie.
Tak naprawdę to trzeba by zapuścić jakiś skrypt sprawdzjacy co kilka godzin jak sprawa wygląda. Bo aktualnie rano to mało co jest. A później jeszcze mniej...
Ale to oczywiscie na podstawie wyrywkowego sprawdzania ręcznego. Aczkolwiek wiedzę lotniska, kierunki gdzie cały czas jest sporo do wyrwania. Daleko od.Polski....
 Profil Relacje PM off  

TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN
#562 PostWysłany: 02 Lut 2025 19:46 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Na FB ktoś wrzucił taki post. Z wykresu rzeczywiście wynika znacznie mniejsza dostępność - kulminacja minimów sinusoid.

Cytuj:
For those who are interested in availability stats: I manually keep track of all flights (daily) from my airport: Eindhoven. It's a small but very representative sample size (connected to almost all Wizz bases and +10 daily flights). A couple of things stand out:

- They added a lot of extra seats to keep new subscribers happy in the first weeks, and have now removed them all again and availability stabilised at 20-30% average (as before re-opening).
- Availability in the HIGH season was extremely good (around and during the Christmas time) but plummeted in January.
- Average availability is now lower than EVER, even though their load factor in January 2024 was only 82% and 2023 only 86%: there is zero reason to believe their planes are full now.
- They on purpose FLIP availability to make sure you can only book one-way trips (see how the pattern changes when outbound goes up, inbound goes down).

Cytuj:
FYI the horizontal axis corresponds with the week numbers. I count flights only if they are actually scheduled. I count every available flight once per day (at random times but always after they are loaded). If it's available to book all three days it's counted as 100%, if it's not bookable at all (but scheduled) it's 0%, if it's bookable 1 out of 3 availability days it's counted as 33%.

Załączniki:
FB_IMG_1738518309170.jpg
FB_IMG_1738518309170.jpg [ 40.05 KiB | Obejrzany 1500 razy ]
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#563 PostWysłany: 02 Lut 2025 20:22 

Przy okazji, odnoszę wrażenie, że przycięli też troche automatyczne sprawdzanie - wcześniej bez problemu leciało na ok 1 req/2 sec, teraz po kilkunastu zapytaniach mnie wywala.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Dostępność 02.02.25 koło 19
wizz.png
wizz.png [ 294.5 KiB | Obejrzany 1480 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 02 Lut 2025 20:29 
Awatar użytkownika

platynowy
@Robus tak, Jozef kombinuje, strona takimi bledami sypie, zwlaszcza przy zmianie lotniska wylotowego, ze hej, W skrypcie trzeba zrobic obsluge bledow landryny :-) I niestety bledy obecne sa inne niz jeszcze 2 tygodnie temu...
ale moze to najszybciej..

Załączniki:
Zrzut ekranu 2025-02-02 193420.png
Zrzut ekranu 2025-02-02 193420.png [ 14.68 KiB | Obejrzany 1468 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 02 Lut 2025 21:04 

Mi sypie 'Site is temporarily unavailable' jako HTML (nie wiem czy 400) jak się na mnie obraża. Rozmawiam z API z kompletnym pominięciem przeglądarki - poza zmianą częstotliwości nic nie musiałem robić od miesięcy ;-)
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 03 Lut 2025 09:19 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Potwierdzam spostrzeżenie, 3s od jakiegoś czasu trzeba mieć
 Profil Relacje PM off
Robus lubi ten post.

#567 PostWysłany: 03 Lut 2025 11:17 
Awatar użytkownika

platynowy
Czesty kominikat w GUI: Security check failed. Please <a href="javascript:window.location = document.referrer">try again</a>.
 Profil Relacje PM off
luktup uważa post za pomocny.

#568 PostWysłany: 03 Lut 2025 16:03 

niebieski
Robus napisał(a):
Mi sypie 'Site is temporarily unavailable' jako HTML (nie wiem czy 400) jak się na mnie obraża. Rozmawiam z API z kompletnym pominięciem przeglądarki - poza zmianą częstotliwości nic nie musiałem robić od miesięcy ;-)

Potwierdzam - wprawdzie używam innego skryptu (bo swojego), ale na początku odpytywałem o każdą trasę co 1 sek. teraz zatrzymałem się na 4-5 sekundach przerwy
Myślałem że to tylko mi Wizzair tak utrudnia życia, skończyło się na tym że zamiast odpytywać całą siatkę, odpytuję tylko o loty które w miarę mnie interesują.

PS. Jak wyskakuje Security check error - trzeba wygenerować nowy token i dalej śmiga.
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 04 Lut 2025 12:20 

Jestem Polakiem mieszkającym na Malcie i chcę kupić AYCF. Interesują mnie głównie loty do Warszawy, a teraz konkretnie lot MLA-WAW dnia 9 lutego oraz WAW-MLA 11 lutego. Czy myślicie, że uda się to kupić mając AYCF?
Ile kosztuje dokupienie bagażu do bilety AYCF?

Obecnie mam Wizz Discount Club.
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 04 Lut 2025 12:33 

złoty
Kupowanie tego pakietu dla konkretnej trasy jest niezwykle ryzykowne, ale dla konkretnej trasy i konkretnej daty to byłoby już nierozważne. Ceny bagażu są różne w zależności od lotu, ale ogólnie jest drogo, duży 32 kg nadawany potrafi czasami kosztować pod 400 PLN w jedną stronę. Mały nadawany 10 kg kosztuje zazwyczaj bliżej 200 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 04 Lut 2025 16:23 

Loty: 83
Kilometry: 234 641
niebieski
kupowanie na jedną trasę jest bez sensu, lepiej z wyprzedzeniem polować na tanie bilety na tej trasie przynajmniej będziesz wiedział czy i kiedy polecisz.
Malta to nie jest częsty kierunek w tym abonamencie, wiec możesz mieć problemy ze złapaniem biletu w jedną stronę, a co dopiero w dwie.

Cena bagaży etc. jest taka sama jak przy normalnych biletach dokupujesz opcjonalnie, jak masz na tym samym mailu privilige pass to też się da połączyć.

Sprawdź zwykłego multipassa lepiej na tym wyjdziesz bo jak na wstępnie, będziesz wiedział kiedy i czy polecisz wcześniej, a nie liczył na szczęscie. Jak nie latasz co chwilę, a raz w miesiącu, czy jeszcze lepiej możesz latać na przełomie miesięcy to może się opłacać.

ALYCF jest dla ludzi którzy chcą lecieć gdziekolwiek, a i tak przy obecnej dostępności zaczyna się robić lipa. Jak chcesz w konkretne miejsce to szkoda kasy kup multipass albo bilet w promocji.
 Profil Relacje PM off  

#572 PostWysłany: 04 Lut 2025 21:40 

A czy ktoś może sprawdzić mający AYCF czy widać w systemie loty na jutro/pojutrze/popojutrze na trasie MALTA - WARSZAWA oraz WARSZAWA - MALTA?
 Profil Relacje PM off  

#573 PostWysłany: 04 Lut 2025 21:49 

złoty
Są loty z Malty każdego dnia, ale żadnych na Maltę.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
PolskiEXPAT uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Rejestracja AYCF
#574 PostWysłany: 05 Lut 2025 13:29 

TJJ napisał(a):
Mam pytanie - czy komuś udało się zarejestrować abonament All You Can Fly na koncie na którym wcześniej był abonament Multipass?

Od początku był z tym problem, gdyż strona przekierowuje do istniejącego już konta na multipass.wizzair.com gdzie była wygasła poprzednia subskrypcja. (Tak samo jak nie dało się posiadać na jednym koncie Multipass oraz All You Can Fly)
Wiem, można założyć drugie konto na te same dane (tylko innego maila) ; problem polega jednak na tym, że tutaj mam Privilage pass wykupiony, który jest przypisany do maila. Nie można go użyć na to samo nazwisko na innym koncie (chyba, że ktoś ma jakiś na to patent?)

Udało się komuś jakos to obejść?
Przez infolinię? Mailowo? Może jakiś "trick" na stronie?

Jak by się ktoś zastanawiał czy to realne to odpowiadam: NIE :)
Kilka telefonów na infolinię, każdy mówił co innego. Każdy miał swoje teorii i wspaniałe rady "typu wyczyść Pan ciasteczka :D" , już zrobiłem, poczekaj 48h, ... aż po chłopa który powiedział.... Panie daj se Pan spokój założ drugie konto i złoż reklamację ... oczywiście chyba nie muszę mówić, że nikt na nią nie odpowie albo odpowie taką bzdurę, że się człowiekowi odechce.
 Profil Relacje PM off
Misiatek lubi ten post.

#575 PostWysłany: 06 Lut 2025 21:46 

z ciekawostek, w dzisiejszym PDF było połączenie Warszawa-Lyon, które....nie istnieje ;)

Załączniki:
Zrzut ekranu 2025-02-6 o 20.42.44.png
Zrzut ekranu 2025-02-6 o 20.42.44.png [ 9.65 KiB | Obejrzany 901 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#576 PostWysłany: 06 Lut 2025 22:44 
Awatar użytkownika

platynowy
Cały wizz...
I jak dokręca się śrubę na OW, w miarę łatwo doleciec do LIS, powrot niemożliwy w ramach AYCF
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 06 Lut 2025 23:43 

złoty
Katarzyna_ napisał(a):
z ciekawostek, w dzisiejszym PDF było połączenie Warszawa-Lyon, które....nie istnieje ;)

To jest lot do Grenoble. Tego jest więcej, w końcu Dubai to Abu Zabi.
W sumie bym się nie zdziwił jakby im się czasami mieszały Katowice z Krakowem. System na niektórych trasach pokazuje w końcu loty do tych obydwu miast zamiennie.
 Profil Relacje PM off
Mobilek lubi ten post.

#578 PostWysłany: 07 Lut 2025 14:05 

Male - ostatni lot na stronie obecnie 10.04 :(
Jeżeli ktoś nie skorzystał to może być ostatnia szansa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#579 PostWysłany: 08 Lut 2025 22:45 

niebieski
Ktoś wie do kiedy będą sprzedawać te abonamenty? Zastanawiam się czy kupować teraz czy za miesiąc?
 Profil Relacje PM off  

#580 PostWysłany: 08 Lut 2025 22:58 
Awatar użytkownika

platynowy
Kto ich tam wie... sprzedają i sprzedają. Jak już nie będzie można miejsc rezerwować, to może przestaną..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości