Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Laos - wiza
#41 PostWysłany: 27 Sty 2024 10:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ogólnie płatność kartą odpada w Laosie
 Profil Relacje PM off  

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎
All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
#42 PostWysłany: 30 Sty 2024 13:00 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Dla potomnych - wiza na moście przyjaźni - 1mln kipow, 1700 bahtow, o dolary nie pytałem.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 11 Lip 2024 12:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Laos wprowadza ruch bezwizowy (do 15 dni) dla 9 krajów UE (niestety brak Polski)

Austria
Belgium
Denmark
Finland
Greece
Luxembourg (Luksemburg miał nawet pzed)
Norway
Spain
Sweden

https://travel-dealz.com/news/laos-visa ... n=keywords
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 11 Lip 2024 12:15 

niebieski
Z tego co widze w artykule, nowe reguly wazne sa do konca roku wiec jest szansa, ze w 2025 lista krajow sie zwiekszy. Byloby super bo e-visa czy VoA nie dziala na przejsciach ladowych z polnocnym Wietnamem a tamtedy mam w planie wjechac do Laosu na wiosne przyszlego roku.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#45 PostWysłany: 12 Lip 2024 09:55 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Update - 8 lipca.
Friendship Bridge.
1. 35 THB autobus przez most.
2. Visa - 40 USD. O inne waluty nie pytałem, bo ostatnio była mowa o 1700 THB, więc lepiej w dolcach. Zdjęcie miałem swoje. Wypełniamy dwa formularze i czekamy kilka minut na wklejkę.
3. Za przejściem kilka kantorów. USD, EUR, THB po „normalnych” kursach, w sensie cywilizowany spread.
4. Z przejścia autobusy darowane przez mieszkańców Japonii (akurat stał 133) do centrum (dworzec autobusowy) - 18k LAK.
5. Ceny tuk tuk za przejazd w mieście startuja od 100k LAK. Oczywiście do stargowania.
6. Powrót - autobus 14 (oczywiście z dworca) - 18k LAK.
7. Wypełniamy formularz wyjazdowy i w laotańskim okienku prawdopodobnie łapówka w wysokości 20 THB (nie miałem kipów) za wbicie pieczątki. Jak zapytałem za co, to usłyszałem „service”.
8. Autobus przez most 30 THB.

Do Nong Khai dojechałem wypożyczonym autem. Samochód zostawiony na parkingu na rogu głównego skrzyżowania przed wjazdem na most. Koszt 100 THB/doba, ale pewnie dlatego, że byłem z lokalsem. Ktoś pisał, że zwyczajowo farangów kasują 300/dobę. W cenie podwózka pod przejście. Z buta - 5 min.
NBE322 lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 29 Sty 2025 10:49 

platynowy
Update z dziś. VoA bez zmian $40. Trzeba mieć zdjęcie, inaczej +$1. Wszystko sprawnie i szybko (ale też wyszedłem jako pierwszy z samolotu i nie było nikogo przede mną). Moim zdaniem e-visa nie ma sensu, przynajmniej $10 zostaje w kieszeni.
Zeus uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 02 Lut 2025 16:28 

złoty
@mucha dodaj gdzie bo np. w VTE zdjęć już mieć nie trzeba, ale za to kolejka jebitna :)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 02 Lut 2025 16:37 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
Co do e-wizy do Laosu to taka mała uwaga. Robiłem ją nieco ponad rok temu (i wtedy miałem też pobyt w tym kraju) - będąc niedawno znów w ponad miesięcznej innej podróży (czyli równo rok później przyszedł mi mejl z automatycznym przedłużeniem e-wizy i linkiem do opłaty...)
Co w związku z tym? Ogólnie byłem trochę w szoku na widok (dokładnie 2 mejli od nich, nawet początkowo myślałem że ktoś opłacił sobie e-wize moją kartą kredytową). Tak czy inaczej pierwszy raz się z tym spotkałem a robiłem wiele e-wiz tj. aby sami pisali o kolejne przedłużanie etc.

#49 PostWysłany: 02 Lut 2025 22:32 

platynowy
@Pecel87 lotnisko LPQ

#50 PostWysłany: 06 Lip 2025 23:38 

Czy wjeżdżając lądem z Udon Thani do Vientiane można na granicy dostać wizę? Może ktoś pokonywał taką trasę i może podzielić się doświadczeniem ;)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 07 Lip 2025 00:03 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@totutotam1 Masz powyżej w poście #45.
Zeus lubi ten post.

#52 PostWysłany: 07 Lip 2025 00:22 

Dziękuję. Dopiero zaznajamiam się z nazwami w tych rejonach i chyba nie połączyłam kropek. Szukałam raczej "Thanaleng border".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości