Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Sie 2010 14:48 

leci ktoś 2 września z Katowic? Jak dojechać do Wenecji?
 Profil Relacje PM off  

Baleary i Kanary od 634 PLN 😍✈️ Loty tradycyjnymi liniami bez zmartwień o bagaż 🧳😎 Baleary i Kanary od 634 PLN 😍✈️ Loty tradycyjnymi liniami bez zmartwień o bagaż 🧳😎
Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN
#22 PostWysłany: 14 Paź 2010 20:07 

Szukałam połączeń na www. trenitalia.it między Forli a Florencją 26.12.2010 i powrotem 2.01.2011 i nie mogę znaleźć, czyżby w okresie świątecznym nic nie jeździło? może ktoś ma orientację w tym temacie?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 14 Paź 2010 21:58 

Prawdopodobnie chodzi o to, że zmienia się rozkład pociągów 12 grudnia. Podobnie jest w Polsce. Jak wklepiesz do wyszukiwarki pkp termin po 11 grudnia wyświetli ci komunikat: "Twoje wprowadzenie znajduje się poza końcem okresu obowiązywania rozkładu od 13.12.09 do 11.12.10." Za jakiś czas pewnie będzie dostępny rozkład na następne miesiące. Sugeruje spokojnie poczekać. ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Paź 2010 06:54 

dzięki serdeczne :D -teraz spokojnie czekam na nowy rozkład
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Gru 2010 13:12 

przez Faenze jedz, regionalnymi. Inaczej wyszuka Ci szybkie polaczenie przez bolonie, drogie :evil:
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 23 Sty 2011 01:43 

Też potwierdzam. W sierpniu jechałem w ten sposób. Najpierw małym autobusikiem 54 (jeżdżącym co godzinę) do przystanku "Birra" (autobusik jeździ najpierw wokół terenu lotniska po czym wraca na główną drogę i zatrzymuje się na przystanku "Birra", zanim do niego dojedzie trochę to trwa). Jeśli przegapicie ten przystanek w jakiś sposób (a przeważnie słychać komunikaty głosowe w autobusie informujące o następnym przystanku), to można jeszcze na dwóch następnych wysiąść, które pokrywają się z linią 81 i 91 (81 i 91 jeżdżą co 15 minut w dzień i można nimi dojechać do głównego dworca kolejowego). Warto zaznaczyć, że na terenie lotniska nie można kupić biletów komunikacji miejskiej (oprócz BLQ za 5 euro). Bilet za 1 euro bez problemu można kupić w automacie w autobusie 54 i jest on ważny przez 60 minut, także można się jeszcze przesiadać klika razy jeśli ktoś jedzie dalej niż na dworzec.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 21 Lut 2011 01:15 

Loty: 92
Kilometry: 220 025
Uwaga! Autobusy nie jeździły juz po 20 w stronę dzielnicy Fiera (przynajmniej w październiku).

Może się tez okazac, ze przejazd taxowka jest tanszy niz autobusem- my spałysmy w dzielnicy Fiera i za przejazd taxi lotnisko-hotel zapłaciłyśmy 15 euro ( ustalilysmy z góry cene) - autobusem wyniosłoby nas 20euro.

Image
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 30 Mar 2011 18:58 

Zbanowany
Mam pytanie czy koło godz 20 jezdza pociagi z boloni do riwini ? poniewaz nie moge znalezc na http://www.ferroviedellostato.it/ i na innych stronach
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 31 Mar 2011 12:03 

niebieski
Domyślam się, że chodzi o Rimini.
Jeżdżą -> http://www.trenitalia.com/
Regionale jest o 19.36 i 20.36, koszt 8.4 €
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 31 Mar 2011 14:22 

Zbanowany
Dzieki wielkie ;)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 06 Kwi 2011 13:57 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Miał ktos okazję spac na tym lotnisku?? Lece do Maroko w maju i mam tam mały stopover :D
Wylot z Boloni o godzinie 14. Uda mi sie dostac do miasta zobaczyć coś i wrócić na samolot?
Pytam bo mamy zamiar o 6 godzinie wyjśc z lotniska i udac sie w stronę miasta ,jednak nie wiem czy to w ogole mozliwe.

#32 PostWysłany: 07 Kwi 2011 18:07 

rexxx napisał(a):
Miał ktos okazję spac na tym lotnisku??

Ja okazji jeszcze nie miałam, ale zamierzam spędzić tam nockę w ten weekend ;) Po powrocie zdam relację ;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 11 Kwi 2011 21:02 

rexxx napisał(a):
Miał ktos okazję spac na tym lotnisku?? Lece do Maroko w maju i mam tam mały stopover :D
Wylot z Boloni o godzinie 14. Uda mi sie dostac do miasta zobaczyć coś i wrócić na samolot?
Pytam bo mamy zamiar o 6 godzinie wyjśc z lotniska i udac sie w stronę miasta ,jednak nie wiem czy to w ogole mozliwe.

miał okazję :) da się :)
w moim przypadku lądowaliśmy w Bolonii ok 18.30 i autobusem z pobliskiego osiedla (cena wzrosła z 1 euro na 1,20 euro, podobnie jak autobus lotniskowy z 5 na 6 euro) dotarliśmy do centrum po 19; akurat, żeby się trochę powłóczyć po mieście
miasteczko bardzo przyjemne, polecam
powrót w nocy zajął mniej więcej godzinę (może trochę więcej, dokładnie nie pamiętam), bo był pieszy i bez mapy ;) autobusy na osiedle kończą kursy ok. godz. 20 (nie pamiętam o której zaczynają, a Ciebie pewnie to bardziej interesuje), w nocy można jednak dostać się autobusem lotniskowym, jeśli ktoś nie chce chodzić
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 28 Kwi 2011 08:56 

Bilet w autobusie kosztuje 1,5 euro. A oficjalny autobus BLQ już 6 euro. Tylko, że na ten za 1,5 euro trzeba czekać i mieć drobne. Ale i tak się opłaca. Przy dwóch osobach zaoszczędziłem 9 euro. Tytuł tego wątku powinien być zmieniony na
"Z Lontniska w Boloni do centrum za 1,5 euro".
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 28 Kwi 2011 12:19 

czako napisał(a):
Bilet w autobusie kosztuje 1,5 euro. A oficjalny autobus BLQ już 6 euro. Tylko, że na ten za 1,5 euro trzeba czekać i mieć drobne. Ale i tak się opłaca. Przy dwóch osobach zaoszczędziłem 9 euro. Tytuł tego wątku powinien być zmieniony na
"Z Lontniska w Boloni do centrum za 1,5 euro".

bilet kupiony w "kiosku" (sklepie z gazetami niedaleko przystanku) kosztuje 1,20 euro
różnica niby niewielka, ale wydają resztę ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 09 Maj 2011 13:30 

Tylko jak się zalatuje wieczorem to kiosk może być nieczynny :)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 27 Cze 2011 17:26 

witam jestem tu nowa;) trafiłam na forum szukajac informacji o bolonii. w styczniu kupiłam tanie loty do bolonii przylot 25.08 czwartek 13.15 odlot 28.08 niedziela 13.45. z forli planujemy pojechać do bolonii i tam być do soboty popołudniu. w tym czasie planujemy jeden dzien na florencje. z tego co sprawdzałam na srtronie pociągów znalezionej na jednej ze stron taki przejazd bedzie kosztowal w jedna stronę ok 25 euro czy to możliwe żeby za taka odległość???
zostaje cała sobota na bolonie i zastanawiam się czy warto pojechać do modeny? no i mam jeszcze jeden dylemat czy w sob wieczor nie pojechac do forli i tam spedzic ostatnia no poniewaz na lotnisku mamy byc kolo 12 wiec mielibysmy jeszzcze rano czas na spacer sniadanie i włoską kawekę, czy lepiej zostać w bolonii???bo może w forli nic nie ma ciekawego??? jesli ktos miałby jakaś radę będę bardzo wdzięćzna :) po powrocie oczywiscie odwzięcze sie sprawozdaniem :)
pozdrawiam mybra
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 27 Cze 2011 18:19 
Awatar użytkownika

Co te pytania mają wspólnego z tym tematem? [Włochy/Bolonia]z lotniska do centrum miasta Zadaj to pytanie w odpowiednim dziale, a jeśli taki nie istnieje to załóż.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 10 Lip 2011 16:07 
Awatar użytkownika

noname napisał(a):
Samo wyjście z lotniska jest dość skomplikowane, bo chyba nikt nie zakładał, że ktoś może chcieć wydostać się z niego pieszo:D nam udało się dopiero po kilkunastu minutach.:D

Mam dokładnie odwrotne odczucia, z lotniska bardzo łatwo się wydostać, jest drogowskaz w stronę centrum, spacerek do przystanku Birra trwa ok. 10 minut, a po drodze w zasadzie wszędzie jest chodnik.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 28 Lip 2011 13:11 

Hej,

Mam ladowanie w Bolonii o 22:55, a hostele maja meldowanie do 00:00. Domyslam sie, ze w 65 minut nie bedzie mozliwe dostanie sie na miejsce za pomoca autobusu, jestem gotow wykosztowac sie 15e na taksowke. Czy taka trasa (8,6km) jest do pokonania w godzine? Bede tylko z plecakiem podrecznym.

Image

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości