Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 436 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 04 Mar 2012 21:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie wróciłem, myśmy lądowali po 20, o 21 mieliśmy pociąg do Rimini stąd taxi a nie ATC. Bilet na ATC 1,20 ale rzadko jeździ wieczorem, a po 23 to już chyba wcale, autobus lotniczy kosztuje 6 euro od głowy, warto więc się zebrać w 4 osoby i wziąć taxi. Pociąg do Rimini (Intercity nocny, jedzie jakieś 70 minut) to koszt zależny od terminu zakupu, jak wybierasz taryfę mini idzie złapać już za 8-9 euro, normalna taryfa na drugą klasę 13 euro. Tańszy jest regionale (stała cena poniżej 10 euro), ale jedzie około 90-100 minut. Co do zniżek nic nie wiem bo u nas dzieci nie było. Z Rimini do San Marino autobusy jeżdżą spod dworca (po drugiej stronie ulicy) co jakieś 60-90 minut, koszt 8 euro w dwie strony.

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎
Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
#82 PostWysłany: 05 Mar 2012 15:59 

niebieski
ranek napisał(a):
Właśnie wróciłem, myśmy lądowali po 20, o 21 mieliśmy pociąg do Rimini stąd taxi a nie ATC. Bilet na ATC 1,20 ale rzadko jeździ wieczorem, a po 23 to już chyba wcale, autobus lotniczy kosztuje 6 euro od głowy, warto więc się zebrać w 4 osoby i wziąć taxi. Pociąg do Rimini (Intercity nocny, jedzie jakieś 70 minut) to koszt zależny od terminu zakupu, jak wybierasz taryfę mini idzie złapać już za 8-9 euro, normalna taryfa na drugą klasę 13 euro. Tańszy jest regionale (stała cena poniżej 10 euro), ale jedzie około 90-100 minut. Co do zniżek nic nie wiem bo u nas dzieci nie było. Z Rimini do San Marino autobusy jeżdżą spod dworca (po drugiej stronie ulicy) co jakieś 60-90 minut, koszt 8 euro w dwie strony.

A na stronie atc.bo.it i trenitalia to aktualne sa informacje?Jechałeś i szukałeś połączeń poprzez te strony i sprawdziło się?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 05 Mar 2012 16:04 

Raz w życiu, jak zmieniali rozkład to nie dojechałem na Palermo Centrale tylko pociąg zakończył bieg na Palermo Notarbartolo. Jedyna rzecz jaka się nie zgadzała. Reszta o czasie, zgodnie z tym co trenitalia.com wyrzuca w swoim rozkładzie. Tak więc śmiało możesz na włoskich kolejach polegać.

#84 PostWysłany: 05 Mar 2012 20:32 
Awatar użytkownika

niebieski
mercpan napisał(a):
A na stronie atc.bo.it i trenitalia to aktualne sa informacje?Jechałeś i szukałeś połączeń poprzez te strony i sprawdziło się?

tak, godziny z tych stron są poprawne, spóźnienia max. 1-2 minuty...

#85 PostWysłany: 05 Mar 2012 22:08 
Awatar użytkownika

srebrny
ranek napisał(a):
mercpan napisał(a):

tak, godziny z tych stron są poprawne, spóźnienia max. 1-2 minuty...

Ostatnio jechałem IC z Rzymu do Ancony i na końcowej stacji spoźniony był 22 minuty...więc trzeba uważac bo koleje włoskie też potrafią się spózniac (w celu uszczegółowienia nie było to podczas ostatniej włoskiej śnieżycy kiedy to spóźnienia sięgały ponad 2h - teraz był piękny słoneczny dzień)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 07 Mar 2012 16:02 

niebieski
Po wyjśściu z lotniska w Boloni w którym miejscu jest automat żeby kupić bilety na atc.. linie 54 i 81,91 z Biry?Jakie to są bilety?60 minutowy powinien wystarczyć?Jaką on ma nazwe w automacie?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 07 Mar 2012 16:46 

złoty
nie kupisz biletu na lotnisku, ani nigdzie przed nim. co więcej w informacji powiedzą Ci że nie ma nawet takiego połączenia i musisz wybrać autobus lotniskowy za 6 czy 7 EUR.
musisz przejść ok 10-12 minut na najbliższy przystanek, po wyjściu z terminala wzdłuż drogi którą prowadzi do autostrady, a następnie pod wiaduktem i przystanek jest po prawej stronie. naprzeciw jest sklep ze specjałami rumuńskimi oraz tabaccheria w której możesz kupić zwykły bilet za 1,20 EUR. Nie wiem na jak długo wystarcza, ale dojazd do centrum to nie więcej niż 20 minut obojętnie którą linią (81 lub 91, jeżdża co ok 10 minut)
Kierowcy sprzedaż biletów prowadzą rzadko (2 razy próbowałem i nigdy nie mieli)
 Profil Relacje PM off
bartekrze uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 08 Mar 2012 10:33 
Awatar użytkownika

niebieski
@marcepan ile tych biletów potrzebujesz? zostały mi dwa z tego weekendu (godzinne po 1,20 euro) , mogę jakoś podesłać, nawet po kosztach, bo inaczej czeka je wywóz ze śmiećmi;) jak coś to priv...

#89 PostWysłany: 08 Mar 2012 11:13 

Jeśli nie lecisz w weekend, to nie trzeba iśc do Birry, z Termianalu 2 odjeżdża autobus miejski, gdzie przesiadasz się na przystanku birra na autobus do centrum. Bilet można spokojnie kupić w automacie autobusowym, ale w kantorze weź też parę euro w bilonie ; )
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 16 Mar 2012 13:17 

niebieski
Potrzebuje szczegółowy opis jak po wyjściu z terminala dotrzeć na przystanek Bira.O 6 wyjdziemy z lotniska i nie uśmiecha mi się z dwójką dzieci błądzić.Najlepiej jak by ktoś kto kożystał z takiej opcji podesłał mapkę z zaznaczoną trasą.Z góry wielkie dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 16 Mar 2012 15:33 

Po wyjściu z terminalu lekko po lewej będzie alejka prowadząca do dalszych parkingów która kończy się na którymś z parkingów, następnie jest duże rondo gdzie trzeba skręcić w lewo i iść wzdłuż drogi wjazdowej na lotnisko (bez chodnika, ale droga jest szeroka). Po wyjściu z terenu lotniska w prawo (tu już zaczyna się chodnik),dalej przejść przez ulicę, pod wiaduktem autostradowym, na rondzie prosto, jeszcze kawałek wzdłuż ulicy i jest przystanek.

W praktyce dojście jest intuicyjne i proste. Zajmuje koło 20 min. O 6 rano biletu raczej nie uświadczysz, przynajmniej ja nie wiem gdzie kupić bo tabaccheria jeszcze zamknięta, kierowcy nie mają, a automatów w autobusie też nie było. Więc jeździłem na gapę. Jak ktoś wie gdzie kupić to niech się wypowie. Normalnie bilet godzinny kosztuje 1,20 Euro

#92 PostWysłany: 19 Mar 2012 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
@mercpan
Jak chcesz dokładniej drogę to napisz do mnie :)
Testowana z 6 razy ;p
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 23 Mar 2012 15:17 

niebieski
Czy 4 dni na Bolonię to nie za długo?

#94 PostWysłany: 23 Mar 2012 15:35 

4 dni? chyba za dlugo, ale mozna wziasc pociag Bolonia - Wenecja - Bolonia :)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 24 Mar 2012 19:19 

niebieski
A czy jest możliwość dotarcia na 5:00 rano z Bolonii na lotnisko? Trochę wcześnie jest wylot Ryana do Poznania :-/

#96 PostWysłany: 26 Mar 2012 15:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam podobne pytanie co kolega powyżej, z tym, że interesuje mnie bardziej ile mniej więcej kosztuje taksówka z pod dworca głównego z Bolonii na lotnisko o godzinie. 5 rano. Drugie pytanie jest następujące. Wpadliśmy na pomysł, aby zwiedzić sobie nocą przez parę godzin Wenecję i wyszło by na to, że powrotny pociąg będzie w Bolonii o 4:48 (Train Category: EN, czas przejazdu 01:37). Słyszałem, że pociągi we Włoszech nie są zbyt punktualne, czy dotyczy to też pociągów nocnych i ekspresów (bo EN chyba oznacza jakiś ekspres...)?

Nie wiem ile jak sprawne jest lotnisko w Bolonii jeśli chodzi o odprawy, ale chyba mając tylko bagaż podręczny i będąc na lotnisku najpóźniej o 5:48 jesteśmy w stanie zdążyć na samolot (w razie jakby opcja z taxi okazała się zbyt droga lub niedostępna tak łatwo o tej porze z tego co widzę w rozkładzie pierwszy autobus na lotnisko wyjeżdża z dworca o 5:30 i jest na lotnisku o 5:48, ale raczej będziemy nastawiać się na taksówkę).

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 26 Mar 2012 20:00 

ptweirdzam da sie tak anio dojechac dodatkowo przy wjezdzie do boloni jest swietna pizza za jakies grosze 4 cczy 5 euroo - wypalana z pieca
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 22 Kwi 2012 20:47 

niebieski
I już po wypadzie weekendowym.
Faktycznie z lotniska z Boloni do Biry jest 20 min spokojnym spacerkiem z tamtąd do stacji Bolonia Centrale jest autobus 81/91 który jeszie ok 20min nastepnie pociągi do Rimini średnio co 30 min(regionale,intercity) a w Rimini autobus 11 kursuje dość często.I tak w ciągu 3,5godziny od wyjścia z terminala byliśmy nad adriatykiem. :)

Jak był by ktoś zainteresowany zostały nam 2 bilety 1h na autobus w Rimini to priv. :)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 23 Maj 2012 19:24 

Witam,
wszystkie opisy jak najbardziej praktyczne. Najlepiej w kierunku przystanku Birra dla autobusu 81 lub 91 iść ozaczoną droga do nowego termianla East i potem przez parking i jestśmy przy rondzie gdzie przechodzimy pod wiaduktem nad autostrada - uwaga jest boczny chodnik - potem rondo i ok. 100 m jest przystanek z wiatą gdzie można usiąść. Czas przejścia około 15 min.
Bilet na autobus za 1,2 można kupić w infromacji turystycznej w hali przylotów ( obok stanowiska wypożyczalnia samochodów europcar). Trzeba tylko o nie poprosić. Nie lotnisku nie ma biletów za 4 euro - na cały dzień ważnych do północy! jak jechałem w autobusie linii 81/91 nie było automatu do sprzedazy biletu za 1,5 euro na pokładzie -była informacja umieszczona na szybie przy drzwiach wejściowych. Autobus 81/91 jedzie do dworca Bolonia Centale w szczycie około 20 min.
Jesli chodzi o spanko na lotniksku to jest około kilka foteli do spania w hali odlotów - przy ruchomych schodach. Alternatywne spanie dla nie wygodnych metalowych krzesełek.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 27 Cze 2012 23:30 

Widzę że połączenie lotnisko - Bologna Centrale jest ładnie opracowane, ale mam takie pytanie - wie ktoś może jak dotrzeć z hotelu Fiera (przy Via Stalingrado) z przystanku Bonvicini lub Casoni na lotnisko w Bolonii na godzinę 5:50? Szukałem połączeń autobusowych o tej godzinie ale nic nie mogę znaleźć. Jest możliwość dostania się na miejsce komunikacją miejską, czy zostaje taksówka? (podróżujemy w 3 osoby) Z góry dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 436 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości