Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 26 Gru 2024 21:20 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Jeśli chcesz z żoną i dzieckiem, to raczej nie ma sensu, bo trudniej bilety łapać dla trójki niż dla jednego.

A samo AYCF jest chyba najlepsze do tych co nocują na lotniskach lub w hostelach albo u kochanków/kochanek i rodzin, rozsianych w miastach z lotniskami, na które lata WizzAir. A znam takie osoby.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#522 PostWysłany: 27 Gru 2024 00:43 

Loty: 83
Kilometry: 234 641
niebieski
eroberto1 napisał(a):
Pod względem ekonomicznym jest słabo, bilety bajecznie tanie, ale noclegi i wynajem auta na ostatnią chwilę mogą przyprawić o zawrót głowy.

Liczyłeś że do lotu za 10 euro dołożą darmowy nocleg i samochód ?
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 27 Gru 2024 11:30 

niebieski
Nie liczyłem na darmowe noclegi , zwyczajnie po jakimś czasie robię bilans i w moim przypadku okazuje się że nie będę przedłużał bo noclegi i wypożyczenia samochodów są dużo droższe i bilans jest niekorzystny. Dodam jednak że są wyjazdy gdzie poprostu obniżyłem standard noclegu i zamiast brać mieszkanie wziąłem pokój ze wspólną łazienką a zamiast samochodu komunikacją miejska i tu bilans ekonomiczny jest dodatni, a i ciekawe doświadczenia jak zmienia się charakter podróżowania. Dochodzi też dreszczyk emocji kiedy plecak już spakowany i nie wiadomo czy będą bilety czy nie, czy będę miał czym wrócić;) no i najważniejsze jest AYCF jest powód żeby podróżować i zracjonalizować to sobie lub bliskim jeśli jest taka potrzeba. Podsumowując na tą chwilę nie będę przedłużał, natomiast nie obrażam się na wizza i będę korzystał do końca programu, może jescze mnie zaskoczy i zmienię zdanie
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#524 PostWysłany: 27 Gru 2024 11:33 
Awatar użytkownika

platynowy
AYCF jest bardzo fajna oferta dla kogoś kto WIE jak i UMIE ja wykorzystać.
Ale nie jest to sport dla każdego.
 Profil Relacje PM off
adam1987 lubi ten post.

#525 PostWysłany: 27 Gru 2024 11:40 

Loty: 117
Kilometry: 216 681
niebieski
Ja bym nie powiedział że jest dla kogoś kto wie i umie, bo takich osób na tym forum jest mnóstwo, tylko dla b. specyficznie (m.in samotnie) podróżującej osoby albo kogoś kto ma w jakims kraju apartament i czesto do niego jezdzi. Dla większości osób jest to kompletnie bez sensu, bo dużo taniej jest kupic normalnie bilety z dużym wyprzedzeniem i mieć w większości przypadkow "flexa" w W6.
P.S. oczywiście jest to tylko moja subiektywna opinia :)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
radomt uważa post za pomocny.

#526 PostWysłany: 29 Gru 2024 11:12 
Awatar użytkownika

platynowy
To tylko 1 use case. Niekoniecznie najtrafniejszy dla aycf funs...
Jako przykład, dojazd pkp waw-krk droższy niż lot krk-auh-mle.
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#527 PostWysłany: 29 Gru 2024 20:37 

srebrny
Ja dziś pierwszy raz użyłem: na jednodniówkę ze stolicy do Bergamo, a stamtąd do Como. Coby słoneczka trochę złapać. ;)
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#528 PostWysłany: 03 Sty 2025 08:47 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Chyba ten AYCF nie jest dla mnie. Ponarzekam sobie.

Sprawdzałem wczoraj loty. Był dostępny lot KRK-BCN w sobotę. Ale nie było powrotnego (ani w niedzielę, ani w pn który był poza zakresem 3 dni).
Sprawdzam dzisiaj. Pojawiły się loty powrotne do KRK, KTW i WAW w nd i pn. Ale wylotu już nie ma :(

Może trzeba ryzykować i kupować wyloty jak się pojawią takie jak pasują. I anulować jak nie pojawi się powrót. Co najwyżej strata 50 zł

Drugie co mnie irytuje to Warszawa ;) Z KRK i KTW są 1-2 loty dostępne. Z WAW 10 :(

A trzecie to noclegi. Rezerwując nocleg z wyprzedzeniem 1-2 dni płaci się kilkanaście procent+ więcej niż z wyprzedzeniem 2 tygodnie, a i tak to loteria czy w ogóle będzie coś ciekawego. Np. teraz sprawdzałem Kopenhagę - na ten weekend na 3 dni są noclegi od około 800 zł, mały wybór. Za 2 tygodnie ceny od 650 zł, znacznie większy wybór...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#529 PostWysłany: 03 Sty 2025 10:40 
Awatar użytkownika

platynowy
To ja dla rownowagi troche pokadze. Oczywiscie wiadomo, program nie jest dla kazdego i trzeba miec niestandardowy "use case", aby z niego korzystac. Ja ma takie 3, a moze 4. I w zwiazku z tym udalo sie w 2024 w pierwszysch trzech miesiacach zrealizowac - 16 lotow (2 anulowane), a w 2025 juz licznik jest na 3 lotach w trzecim dniu roku :-)

Robienie RT jest trudne, dziala na bardzo niewielu parach miast Trzeba albo kupowac w ciemno tylko OW tam i liczyc na powrot OW kupiony calkowicie "niezaleznie". Albo zmieniac/dzielic trase. Loty pojawiaja sie i znikaja. system sie czasem blokuje. Ale przy odrobinie elastycznosci daje sie wycisnac calkiem calkiem...
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 03 Sty 2025 14:55 

srebrny
@jaco027 a skąd jesteś (jak masz blisko do lotnisk / do których lotnisk) ? Pewnie to też ma wpływ na ocenę.

Ja pisałem z punktu widzenia Krakowa.
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 05 Sty 2025 04:56 

niebieski
Ja też jestem z Krakowa i tylko dwa razy nie udało się wrócić bezpośrednio raz musiałem lecieć przez Londyn i raz z Abu zamiast do Krakowa wróciłem do Katowic. Trzeba mieć zapas przynajmniej jednego dnia i brać bilet w jedną stronę a wracać jak nie będzie bezpośrednio to przez jakieś inne miasto i zwykle udaje się wrócić. Trzeba wiedzieć kiedy się mogą pojawić bilety na danej trasie i często sprawdzać a nie wchodzić o 7 w pdfa i marudzić że nic nie ma, jak ty pewnie sprawdzasz pdfa to ja już mam kupiony bilet ;)

Noclegi w ostatniej chwili zwykle droższe jak większość wyprzedana, ale zdarza się też że jakiś hotel słabo obłożony ma cenę niższą w ostatni dzień bo i tak już go nie sprzeda. Może spróbuj bookować 2h przed przybyciem a nie dwa dni, nie wiem pokombinuj.

WIększość poluje na loty w dwie strony na weekend, nie rób jak większość tylko coś zmień.

Jak chcesz bilet który można kupić za 100zł to lepiej kup kwartał wcześniej w promocji zabookuj tanio hotel a nie w ostatniej chwili nie wiedząc, czy będzie powrót za połowę tej sumy.
Z tym abonamentem możesz dolecieć na Malediwy, Uzbekistanu, Kazachstanu, Azerbejdżanu, Egiptu, Arabii itd. za 100zł nigdzie nie kupisz za tyle biletów, więc nie ma co narzekać. Kto kupuje po to żeby latać w takie miejsca zwykle jest zadowolony i zwykle te bilety są jak chcesz lecieć okazjonalnie do Berlina, Rzymu czy Budapesztu to bez sensu pomysł z tym abonamentem.
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#532 PostWysłany: 10 Sty 2025 00:46 

niebieski
Mam pytanie dla osób latających z Londynu. Mieszkam w Irlandii, więc to chyba najlepsza opcja dla mnie.
Czy jest dobra dostępność na loty do krajów byłego ZSRR tudzież innych dalekich destynacji jak Malediwy, Oman?
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 10 Sty 2025 08:08 
Awatar użytkownika

platynowy
Biorąc pod uwagę że musisz najpierw zrobić skok DUB-LON, później LON-AUH, AUH-xyz, to prawdopodobieństwo złożenia od razu trasy RT jest bardzo niskie, dążące do 0. I pierwszy skok wiadomo poza w6.
A wracając do pytania, teraz jest niski sezon i dostępność w miarę jest. Jak będzie od marca albo w lato ciężko przewidzieć. Ale obstawiam, że prawie wcale nie będzie dostępności.
Byle USSR obecnie w kratkę, niektóre kierunki są 1 na 4 dni
Oman wyleciał z rozkładu, będzie pozniej
Malediwy obecnie sa, ale też dlatego prawda, że pięknie?
ImageImage
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#534 PostWysłany: 10 Sty 2025 09:08 

srebrny
Ale to ciepły deszcz jest. Nie musisz wchodzić do morza ;)
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 10 Sty 2025 09:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak tak. Malediwskie atrakcje... Pomiędzy drzwiami autobusu a daszkiem schodów kilka sekund i full shower 4free. I kilka godzin suszenia ciuchów na sobie w samolocie lub przebieranka w kiblu
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 12 Sty 2025 13:21 
Awatar użytkownika

Czy jest ktoś, kto mieszka w Poznaniu i skorzystał z tej oferty? Zastanawiam się, czy to jest opłacalne (finansowo i czasowo) skorzystać z tej oferty kiedy za każdym razem trzeba dojeżdżać do lotniska w innym mieście. Może znajdzie się ktoś z inną opinią, chętnie poznam.
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 12 Sty 2025 14:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Z POZ masz cale 4 kierunki. Wiec nie ma sensu. Chyba że jesteś elastyczny i chcesz ryzykować connecting w którymś z 4 lotnisk. Ale prawdopodobieństwo weekendowek spada wtedy dramatycznie.

E: A jak ten produkt jest glupi, albo zle zarzadany niech świadczy, że niekiedy można kupić ostatnie miejsce w dniu wylotu. Widać że cały samolot ma zabookowne miejsca na kilka godzin przed odlotem.
A innyn razem destynacje z 20+ wolnymi miejscami i nie ma AYCF. Masakra....
 Profil Relacje PM off
remineus lubi ten post.
raffonzo uważa post za pomocny.

#538 PostWysłany: 13 Sty 2025 12:40 

niebieski
to jest akurat dobre zarządzanie ktoś wydał kasę na abonament to jakiś niewielki procent każdego lotu jest dla posiadaczy :D

Puste samoloty są nieprzypadkowo puste więc bez sensu oferować tylko loty którymi ludzie nie chcą latać.
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 13 Sty 2025 12:43 

złoty
@sebaa

Naiwny :)

To jest dla nich opłacalny biznes, gdyż oferują za abonament i 10 euro lot "resztki" czyli to co zostanie

Nie bez powodu te terminy wrzucania dostępnych lotów
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#540 PostWysłany: 13 Sty 2025 22:43 

niebieski
To była ironia :D
Myślę że tam taki burdel że nikt w ostatniej chwili tego nie kontroluje maja jakiś algorytm i pewnie zakładają jakie będzie obłożenie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: dworkam oraz 3 gości