Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8221 PostWysłany: 04 Sie 2024 23:18 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
moss_LOT napisał(a):
Kilka dni temu w ramach usługi Smart Delay wystawiono mi wejściówki Lounge Key do saloniku, jednak następnego dnia po próbie skorzystania z wejścia do saloniku na ich terminalu pojawiła się informacja z odmową dostępu. Ktoś miał podobną sytuację?

Jeśli na innym lotnisku próbowałeś to mi też zawsze nie działa, ale na czacie są pomocni bardzo.

Nawet raz dostałem 4 wejściówki, zamiast jednej.
 Profil Relacje PM off  

🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN 🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN
❗Luksus (z weekendem) w magicznym Marrakeszu 🧞‍♂️🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐⭐ riad za 969 PLN 🇲🇦 ❗Luksus (z weekendem) w magicznym Marrakeszu 🧞‍♂️🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐⭐ riad za 969 PLN 🇲🇦
#8222 PostWysłany: 11 Sie 2024 20:23 

niebieski
Rozumiem, że można na dwa tygodnia spróbować planu ultra, skorzystać z saloników, esima itp. do oporu, a później w razie czego bezkosztowo zmienić plan na standard? Tylko opcjonalne zamówienie platynowej karty będzie płatne?
 Profil Relacje PM off  

#8223 PostWysłany: 11 Sie 2024 21:18 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Co do saloników to przeczytaj sobie ich regulamin w Revolut: punkt 3. W skrócie, jak anulujesz Ultra to musisz zapłacić różnicę w cenie za wszelkie wykorzystane bezpłatne karnety.

#8224 PostWysłany: 11 Sie 2024 21:32 

złoty
Pkt. 3 mówi tylko o zwrocie potencjalnego cashback'u.
Pkt 12 jest o zmianie programu na niższy:
Jeśli zmienisz wersję planu na niższą w ciągu 14 dni

Jeśli opłacasz subskrypcję w miesięcznych ratach, zwrócimy Ci jej pełną kwotę. Jeśli wysłaliśmy Ci kartę Plus lub Premium, obciążymy Cię opłatą za dostawę oraz możemy dezaktywować taką kartę. Jeśli zamówiłeś(-aś) kartę Metal, obciążymy Cię kwotą 200 zł za kartę oraz kosztami dostawy. Jeśli zamówiłeś(-aś) kartę Ultra, obciążymy Cię kwotą 255 zł za kartę oraz kosztami dostawy.

Jeśli opłacasz subskrypcję raz w roku, zwrócimy Ci jej pełną kwotę. Jeśli wysłaliśmy Ci kartę Plus lub Premium, obciążymy Cię opłatą za dostawę oraz możemy dezaktywować taką kartę. Jeśli zamówiłeś(-aś) kartę Metal, obciążymy Cię kwotą 200 zł za kartę oraz kosztami dostawy. Jeśli zamówiłeś(-aś) kartę Ultra, obciążymy Cię kwotą 255 zł za kartę oraz kosztami dostawy. Aktualne informacje na temat opłat za dostawę możesz znaleźć na stronie opłat za plan.
 Profil Relacje PM off  

#8225 PostWysłany: 11 Sie 2024 21:57 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Pkt 3 regulaminu saloników, nie regulaminu planów.
rqs uważa post za pomocny.

#8226 PostWysłany: 11 Sie 2024 22:13 

Loty: 88
Kilometry: 274 317
Cześć
Pytanie do obcykanych osób w temacie Revoluta:
Mam środki na kontach USD, EURO, PLN.
Dokonam transakcji np. w Kazachstanie, wiadomo że Revolut zdejmie mi odpowiednią kwotę z konta PLN.
Czy można jakoś zadziałać, żeby transakcja została wykonana z konta w USD?
 Profil Relacje PM off  

#8227 PostWysłany: 11 Sie 2024 22:18 

srebrny
jak wszystko wymienisz na USD to pewnie wtedy
 Profil Relacje PM off  

#8228 PostWysłany: 12 Sie 2024 00:39 

Założyć sejfy w EUR i PLN i przenieść tam środki. Wszystkie wydatki polecą z USD.
Konto w EUR można też czasowo dezaktywować.
 Profil Relacje PM off  

#8229 PostWysłany: 16 Sie 2024 21:22 

HON fly4free
Bankomat zatrzymał moja fizyczną kartę Revoluta. Bank of Africa, Morondava (Madagaskar). Chciałem wypłacić gotówkę, bo tu inaczej się nie da... ale że bankomat chciał prowizję, więc zrezygnowałem z transakcji. Niestety, "algorytmy" Revoluta nakazały zatrzymanie karty. I to pomimo geolokalizacji i odpalania appki Revoluta wcześniej.

Tak więc uważajcie, jeśli liczycie na kartę Revolut za granicą, bo bez planu B i nawet C, możecie zostać całkowicie na lodzie... Co najwyżej wam napiszą bełkotliwe korpo-sorry (a raczej czat AI, bo z nim do upadłego się pisze... konsultant Hindus zresztą nie lepszy).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8230 PostWysłany: 16 Sie 2024 21:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Miałem podobnie w Indonezji. Karta Metal chyba za gruba była dla bankomatu i nie oddał. Również polecam mieć plan B. Ja na szczęście miałem A,B,C,D ;)
Podziwiam ludzi podróżujących tylko z planem A w zakresie finansów.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8231 PostWysłany: 17 Sie 2024 00:02 
Awatar użytkownika

srebrny
I mojego metala zjadło, więc gwoli rozwagi.
Z tym podziwem to niezupełnie chyba tak jest 😁

#8232 PostWysłany: 17 Sie 2024 00:13 

srebrny
Tylko z tym planem A, B, C, D i ... też trzeba uważać, bo potem przed wylotem bezpieka w DE przypieprza się i trzyma niewinnych ludzi 20 minut :P Miałem tak kiedyś w Berlinie i jak wyjmowali mi wszystko z portfela, to dziwili się po co Revolut, Curve, Aion, PKO BP, PKO BP karta kredytowa, Alior karta kredytowa :P
 Profil Relacje PM off  

#8233 PostWysłany: 17 Sie 2024 05:18 

HON fly4free
Serio? Chyba każdy ma po kilka albo nawet więcej kart... Musiałeś się wydać podejrzany z innych powodów ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8234 PostWysłany: 17 Sie 2024 08:12 
Awatar użytkownika

platynowy
man4business napisał(a):
Bankomat zatrzymał moja fizyczną kartę Revoluta. Bank of Africa, Morondava (Madagaskar). Chciałem wypłacić gotówkę, bo tu inaczej się nie da... ale że bankomat chciał prowizję, więc zrezygnowałem z transakcji. Niestety, "algorytmy" Revoluta nakazały zatrzymanie karty. I to pomimo geolokalizacji i odpalania appki Revoluta wcześniej.

Tak więc uważajcie, jeśli liczycie na kartę Revolut za granicą, bo bez planu B i nawet C, możecie zostać całkowicie na lodzie... Co najwyżej wam napiszą bełkotliwe korpo-sorry (a raczej czat AI, bo z nim do upadłego się pisze... konsultant Hindus zresztą nie lepszy).
Skąd wiesz ze to wina Revolut (że polecił zatrzymać kartę)?
Może to bankomat był zepsuty albo te karty metalowe dla niektórych typów bankomatów utrudniają ich zwrot, więc urządzenie je zatrzymuje.

Pytam troche jako adwokat diabla :-)

Ostatnio edytowany przez pawfazi, 17 Sie 2024 08:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8235 PostWysłany: 17 Sie 2024 08:27 

srebrny
Ta metalowa jest o kant d... rozbic. W Indiach tez bankomaty nie chcialy tego przyjmowac. Aktywowalem spowrotem stara niebieska (przy planie metal - z poczatku myslalem ze musze uzywac tej nowej metalowej, ale tak nie jest - stara caly czas dziala) i jest troche lepiej (nie ma problemu z gruboscia karty) - a metalowa wyladowala zablokowana na dnie szuflady i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#8236 PostWysłany: 17 Sie 2024 09:24 

srebrny
@man4business miałem wtedy "dobry" dzień i prawie spóźniełem sie na lot :P Najpierw mandat 60 EUR w drodze na lotnisko do Berlina, a potem trzepanie przez bezpiekę i ostatecznie przyczyną okazała się właśnie metalowa karta (sam portfel przepuszczali z 6 razy przez skaner). Do sprawdzania portfela dołożyli trzepanie plecaka, przypieprzyli się do drona no i standardowo sprawdzanie papierkiem - całość trwała chwilę :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8237 PostWysłany: 17 Sie 2024 10:50 

HON fly4free
pawfazi napisał(a):
Skąd wiesz ze to wina Revolut (że polecił zatrzymać kartę)? Może to bankomat był zepsuty albo te karty metalowe...
Nie mam (już) metalu, to była zwykła plastikowa karta. Bankomat działał, bo przede mną jacyś Azjaci wybrali z niego kasę. Ja zrezygnowałem, bo była informacja o prowizji. Po rezygnacji mielił, mielił, po czy napisał, że kartę zatrzymał ze względu na procedury bezpieczeństwa wydawcy karty, czyli Revoluta. Nie ma żadnej wątpliwości kto "zawinił".
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#8238 PostWysłany: 25 Sie 2024 15:30 

-- 25 Sie 2024 14:30 --

Revolut poszedł śladami Curve i zlikwidował swoją community.
A może gdzieś przeniósł(?)
Link który miałem do community.revolut.com przenosi do helpa.
No i dziesiątki informacji od użyszkodników o darmowych bankomatach na świecie poszło w piach...
Jakoś to komunikowali?
 Profil Relacje PM off  

#8239 PostWysłany: 26 Sie 2024 22:41 

niebieski
Czyżby Revolut wprowadził nową funkcjonalność czy ja jej po prostu nie zauważyłem wcześniej? Otóż da się przypiąć kartę do konkretnego rachunku. Do tej pory bolączką było mając dodatnie salda PLN i EUR, a płacąc np w USD domyślnym rachunkiem zawsze było PLN (no chyba że wywaliło się PLN na rachunek oszczędnościowy w momencie płacenia lub wymieniło się USD przed dokonaniem transakcji). Teraz widzę w danych karty można ją przypiąć do konkretnego rachunku, np EUR. Wtedy transakcja w USD (jak i wszystkie inne) rozliczona zostanie z rachunku EUR, a nie PLN.
 Profil Relacje PM off
Mio uważa post za pomocny.

#8240 PostWysłany: 27 Sie 2024 07:43 

Cześć, czy ktoś z Was wie, czy jest jakas infolinia revoluta? mm mproblem, otóż nie używałam karty chyba z 5 lat, teraz udało mi się przypomnieć hasło do logowania, niestety przy próbie testowego doładowania karty przelewem z mojego konta odrzuciło mi płatność.......dzięki za wszelkie wskazówki!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości