Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8241 PostWysłany: 27 Sie 2024 07:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jest tylko dostępny w aplikacji czat.
Co to znaczy "przy próbie testowego doładowania karty przelewem z mojego konta odrzuciło mi płatność"?
a) przelew nie dotarł na konto Revoluta?
b) odrzuciło płatność kartą Revoluta? Jeśli tak, to gdzie była próba płatności - stacjonarnie czy online? Jeśli stacjonarnie - czy to była to płatność zbliżeniowa? Jeśli tak, to czy w ustawieniach karty jest włączona opcja "Płatności zbliżeniowe"? Czy wyłączona jest opcja "Zabezpieczenie oparte na lokalizacji"? Jeśli to była płatność online, to czy w ustawieniach karty jest włączona opcja "Transakcji online"? Czy nie ma ustawionych limitów płatności, a próba płatności była na większą kwotę niż limit? Po tak długim czasie nie używania Revoluta, mogło też tymczasowo zablokować kartę - w aplikacji można ją odblokować.
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#8242 PostWysłany: 27 Sie 2024 07:57 

Doładowanie karty? Chodzi o konto Revolut? w złotówkach?
Przelew z polskiego banku?
Sprawdź najpierw:
- czy konto Revolut jest aktywne -> Revolut/logo w lewym górnym rogu/Twój plan
- czy numer konta, na który robiłaś przelew zgadza się z tym, który wyświetli aplikacja -> Revolut/logo w lewym górnym rogu/Konto/Dane konta/Złoty polski/Lokalne
5 lat temu nie istniał Aion Bank, w którym obecnie Revolut trzyma nasze rachunki krajowe, więc zapewne masz nieaktualny numer konta.
 Profil Relacje PM off  

#8243 PostWysłany: 27 Sie 2024 09:12 

skrzat napisał(a):
Jest tylko dostępny w aplikacji czat.
Co to znaczy "przy próbie testowego doładowania karty przelewem z mojego konta odrzuciło mi płatność"?
a) przelew nie dotarł na konto Revoluta?
b) odrzuciło płatność kartą Revoluta? Jeśli tak, to gdzie była próba płatności - stacjonarnie czy online? Jeśli stacjonarnie - czy to była to płatność zbliżeniowa? Jeśli tak, to czy w ustawieniach karty jest włączona opcja "Płatności zbliżeniowe"? Czy wyłączona jest opcja "Zabezpieczenie oparte na lokalizacji"? Jeśli to była płatność online, to czy w ustawieniach karty jest włączona opcja "Transakcji online"? Czy nie ma ustawionych limitów płatności, a próba płatności była na większą kwotę niż limit? Po tak długim czasie nie używania Revoluta, mogło też tymczasowo zablokować kartę - w aplikacji można ją odblokować.

przy transakcji mam info, że płatność została odrzucona z powodu tymczasowych ograniczeń nałożonych na Twoje konto.....próba doładowania konta Revolut była za pomoca przeelwu z mojego konta bankowego na nr konta wskazany w profilu Revolut - (w Aion s.a bank widzę to konto jest)....próba doładowania była na kwotę 50 zł tylko.......
nie widze niestety opcji czatu......:(
 Profil Relacje PM off  

#8244 PostWysłany: 27 Sie 2024 09:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pozostaje tylko chat, bo z powodu długiego okresu nie używania konta założyli tymczasową blokadę.

Kliknij w ikonkę w lewym górnym rogu aplikacji, potem "pomoc", wybierz/wyszukaj coś i tam na dole będzie opcja połączenia się.
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

#8245 PostWysłany: 28 Sie 2024 08:02 

skrzat napisał(a):
Pozostaje tylko chat, bo z powodu długiego okresu nie używania konta założyli tymczasową blokadę.

Kliknij w ikonkę w lewym górnym rogu aplikacji, potem "pomoc", wybierz/wyszukaj coś i tam na dole będzie opcja połączenia się.

dzięki za pomoc, problem chyba będzie rozwiązany - na czacie powiedziano mi, że nie uzupełniłam rerzydencji podatkowej, i jak tylko to zrobię, to odblokują mi płatności.
Rozumiem, że nie ma się czym martwić, jesli chodzi o podanie nr PESEL? To standardowa procedura? kiedyś nie było to konieczne...
 Profil Relacje PM off  

#8246 PostWysłany: 01 Wrz 2024 21:55 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Cześć, robię zestawienie kart przydatnych podróżnikom (jest dostępne tutaj: viewtopic.php?f=181&p=1718879#p1718879), tzn. patrzę głównie pod kątem przewalutowania, wypłat z bankomatów, dla KK trochę na dodatki.

Spisałem najważniejsze rzeczy dla Revoluta. Czy gdzieś się nie pomyliłem, albo czegoś nie pominąłem?

Aha, nie znalazłem informacji o kursie przewalutowania, czy to kurs wewnętrzny Revoluta? Jest porównywalny do MC/Visy? (Zakładając brak prowizji weekendowej albo po przekroczeniu limitu przewalutowań)

Czy prowizja weekendowa i limitowa się sumują? (czyli w weekend, jeśli przekroczony jest limit 1000 EUR to dla Standard będzie 2% prowizji?)

Załącznik:
revolut.jpg
revolut.jpg [ 73.74 KiB | Obejrzany 2720 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8247 PostWysłany: 01 Wrz 2024 22:06 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Dla mnie sporym plusem jest też dzienne dosyć wysokie oprocentowanie sejfów, ja używam angielskiej wersji revoluta i w metalu 4% oprocentowania.
 Profil Relacje PM off  

#8248 PostWysłany: 01 Wrz 2024 23:26 

złoty
@piotrkr 210 zł za Ultra to tylko w okresie promocyjnym. Później 260/m-c
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#8249 PostWysłany: 02 Wrz 2024 07:15 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
BLIK łączy siły z Revolutem. Użytkownicy międzynarodowego serwisu z kartami debetowymi, kontami walutowymi i inwestycjami w kryptowaluty zyskają dostęp do popularnego nad Wisłą systemu płatności mobilnych – ustaliła „Rzeczpospolita”. Dla BLIK-a to szansa na zagraniczną ekspansję.Prawdopodobnie w najbliższych miesiącach, najpóźniej do końca roku.Choć nieoficjalnie się mówi, że w pierwszym etapie współpracy PSP z Revolutem dostęp do BLIK-a uzyskają wyłącznie użytkownicy w naszym kraju, to w przyszłości istnieje duża szansa, że ten polski system płatności wdrożą u siebie też klienci zagraniczni.
https://pieniadze.rp.pl/konta-bankowe/a ... y-klientow
 Profil Relacje PM off  

#8250 PostWysłany: 02 Wrz 2024 08:26 

To ciekawe bo jeszcze niedawno pojawiła się informacja, że BLIK wejdzie do Revoluta poprzez Aion Bank, który prowadzi polskie rachunki Revoluta.
W takim przypadku BLIKa zyskaliby zarówno klienci Aion Banku jak i Revolut.

Polski Standard Płatności, operator systemu Blik, nawiązał współpracę z Aion Bankiem i Vodeno. W rezultacie podmioty te będą mogły zaoferować dostęp do Blika fintechom, bankom i innym instytucjom finansowym, z którymi współpracują. A przypomnijmy, że z usług Aiona korzystają np. Revolut, PayPo i Allegro Pay. Wydaje się, że pojawienie się Blika w portfolio usług szczególnie wyczekiwane jest przez polskich klientów brytyjskiego fintechowego banku. Wygląda na to, że to nie kwestia "czy", ale "kiedy" Blik pojawi się jako forma płatności w aplikacji Revoluta. Zresztą ten w niedawno rozesłanej do klientów ankiecie, pytał m.in. o chęć korzystania z Blika.

https://www.cashless.pl/15739-blik-aion ... -a-service
 Profil Relacje PM off  

#8251 PostWysłany: 02 Wrz 2024 22:08 

niebieski
@piotrkr Revolut stosuje kursy wymiany wewnętrzne. Ciężko je porównać do MC/Visa, gdyż Revolut ma kursy bieżące. Nie powiem, że Revolut ma najatrakcyjniejsze kursy, aczkolwiek przy większych kwotach wymiany np min. EUR 125 000 kursy robią się faktycznie nie do pobicia. Największym minusem Revoluta jest prowizja 1% w weekend, uważam że dla najwyższego planu nie powinna istnieć. Nie opłaca się wymieniać walut/płacić kartą Revolut w weekend (jeśli wymiana walut wchodzi w grę), wolę wtedy płacić np Alior Kantor z rachunku w EUR.

@Limapur 4% nie piszesz dla jakiej waluty. Revolut w PL ma PLN 5%, a EUR 2.70%. Oba podlegają pod BFG Aion Banku (gwarancja EUR 100 000), a chyba w UK tak nie jest (przynajmniej jeszcze nie jest, bo wiem że Revolut uzyskał w końcu licencje banku, ale to chyba jeszcze trochę potrwa zanim procedury bankowe wejdą w życie).
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#8252 PostWysłany: 03 Wrz 2024 10:06 

dodatkowo te sejfy i tak maja mniejsze oprocentowanie niz u konkurencji czy nawet w aion banku. eur niby jest wyzsze ale oplata za konto premium to zjada.
a w innych krajach oprocentowanie EUR w revolucie jest duzo inne bo nie korzytaja z aion banku a jakis funduszy inwestycyjnych (z wiekszym ryzykiem)
 Profil Relacje PM off  

#8253 PostWysłany: 03 Wrz 2024 10:45 

Można na Revolucie raz w miesiącu kupić fundusz xeon i mieć de facto 3.8%. Ryzyko (moim nieprofesjonalnym zdaniem) marginalnie wyższe niż lokata - ale trzeba samemu podatek odprowadzić.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Revolut
#8254 PostWysłany: 03 Wrz 2024 21:12 

Już niedługo z płatnych planów zniknie usługa Smart Delay. Image

Więcej informacji na ten temat np. na portugalskiej wersji strony: https://help.revolut.com/en-PT/help/app ... -and-when/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#8255 PostWysłany: 04 Wrz 2024 00:12 

srebrny
Ciekawe czy w ogóle rezygnują, czy tylko w PL.
Ta opcja się czasami przydawała, atrakcyjność płatnych planów spada.

#8256 PostWysłany: 05 Wrz 2024 12:02 

Rezygnują globalnie z tej usługi, na Słowacji dostałem już dawno o tym informacje.
 Profil Relacje PM off  

#8257 PostWysłany: 05 Wrz 2024 12:08 

Ciekawe kiedy zamierzają o tym poinformować jak zmiana ma odbyć się za 10 dni. Nie mam tyle samozaparcia aby sprawdzać co mówi o tym ich regulamin - i czy mogą dowolnie likwidować usługi za które ktoś zapłacił w rocznym abonamencie.
Natomiast słyszałem że na innych rynkach wyłączyli również cashback zastępując go RevPoints.
 Profil Relacje PM off  

#8258 PostWysłany: 05 Wrz 2024 12:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Revpoints bym nie pogardził, szczerze
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#8259 PostWysłany: 05 Wrz 2024 12:16 
Awatar użytkownika

srebrny
maker napisał(a):
Ciekawe kiedy zamierzają o tym poinformować jak zmiana ma odbyć się za 10 dni.

Podobno wysyłali maile 15 lipca 2024 r.
Do mnie nie dotarł.

#8260 PostWysłany: 05 Wrz 2024 12:27 

srebrny
Cały czas można dodawać loty na późniejsze daty.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości