Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8201 PostWysłany: 25 Lip 2024 11:12 

Revolut w końcu uzyskał brytyjską licencję bankową.
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#8202 PostWysłany: 26 Lip 2024 00:05 

srebrny
bim-bam napisał(a):
Dostałem dziś powiadomienie o zbiliżającym się końcu darmowych wypłat z bankomatu. Zachęcają do pakietu premium bo tylko tam mają być darmowe wypłaty. Czyżby szykowała się duża zmiana w regulaminie?

@bim-bam możesz podesłać jakieś źródło tej informacji? Sprawdziłem powiadomienia u siebie w aplikacji, u żony, zapytałem również kolegi, który ma plan metal i nic takiego nie przyszło w ostatnich 2-3 msc...
 Profil Relacje PM off  

#8203 PostWysłany: 26 Lip 2024 08:44 
Awatar użytkownika

złoty
To było powiadomienie w telefonie. Pierwszy raz taką informację dostałem i pomyślałem, że to grubsza akcja. Podejrzewam, że wynikało z wyczerpania limitu wypłat z bankomatu. Teraz wydaje mi się, że nagonka marketingowa aby kupić wyższy pakiet bo też nigdzie nie znalazłem oficjalnych informacji o zmianie regulaminu.
tetr1s lubi ten post.

#8204 PostWysłany: 26 Lip 2024 23:53 

srebrny
Dzięki za info. Czyli na razie nie trzeba wypowiadać umowy :P
 Profil Relacje PM off  

#8205 PostWysłany: 27 Lip 2024 06:05 

Kartomaty na lotniskach: https://www.telepolis.pl/fintech/wydarzenia/revolut-kartomaty-na-lotniskach-w-polsce-narazie-nie-planuje
 Profil Relacje PM off  

#8206 PostWysłany: 27 Lip 2024 14:55 

niebieski
Było na poprzedniej stronie.
 Profil Relacje PM off  

#8207 PostWysłany: 30 Lip 2024 09:01 

Zastanawiam się nad wyrobieniem KK w Revolut, na stronie jest info, że karta jest bezpłatna (pakiet standard) natomiast transakcje są płatne 5,99%, czyli jak rozumiem, że płacąc KK w sklepie naliczana jest opłata?
Czy w przypadku zablokowania środków np. poprzez wypożyczalnię jest naliczana jakaś prowizja od tej kwoty?
Czy źle czytam te informacje?
 Profil Relacje PM off  

#8208 PostWysłany: 30 Lip 2024 20:27 

nie. karta jest płatna - chyba że się wykona zdefiniowaną liczbę transakcji - informacja jest podczas aplikowania o karte.
5.99% to jest opłata za wypłatę środków z karty kredytowej
 Profil Relacje PM off
brachol lubi ten post.
brachol uważa post za pomocny.

#8209 PostWysłany: 31 Lip 2024 11:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Otrzymałam maila od Revoluta, że "Informujemy, że zgodnie ze wspólnym standardem wymiany informacji (CRS) nasz bank partnerski Aion udostępni niebawem dane swoich klientów belgijskiej Federalnej Służbie Publicznej ds. Finansów (FPS Finance). Biorąc pod uwagę, że w 2023 roku przechowywałeś(-aś) w naszym banku partnerskim środki za pośrednictwem jego polskiego oddziału, wspomniana wymiana informacji ma również zastosowanie w Twoim przypadku.[...] Po dokładnym przeanalizowaniu Twojego konta stwierdziliśmy, że podlegasz wyżej opisanemu obowiązkowi wymiany informacji. Oznacza to, że Aion Bank wkrótce udostępni Federalnej Służbie Publicznej ds. Finansów część Twoich danych osobowych, w tym adres zamieszkania, obywatelstwo, numer identyfikacji podatkowej, rezydencję podatkową, miejsce i datę urodzenia oraz numer IBAN."

Czy jestem wybrańcem? czy inni też tak mają?

#8210 PostWysłany: 31 Lip 2024 11:50 

Mają, mają...
 Profil Relacje PM off  

#8211 PostWysłany: 31 Lip 2024 11:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy jak nie podam peselu lub nipu, o który mnie cały czas męczą, to zablokują możliwość korzystania z revoluta?

#8212 PostWysłany: 31 Lip 2024 18:41 

niebieski
Dobre pytanie, ja staram się ich wziąć na przeczekanie - przekładali ten termin już trzy razy - pierwszy był jakoś w kwietniu, teraz bodajże 13 sierpnia. Konto premium. Zobaczymy jak będzie na standard...
 Profil Relacje PM off  

#8213 PostWysłany: 31 Lip 2024 19:04 
Awatar użytkownika

złoty
Były znowu zmiany w aplikacji i nie mogę znaleść ustawionych, aktywnych zleceń wymiany walut. Ktoś wie gdzie to teraz ukryli?

#8214 PostWysłany: 31 Lip 2024 19:38 

niebieski
oskiboski napisał(a):
Niestety nie u nas :(

Cytuj:
Revolut uruchomił w Wielkiej Brytanii program lojalnościowy RevPoints obejmujący mile lotnicze
Punkty RevPoints można zamienić na punkty Avios i wymienić na loty
Klienci Revolut mogą zdobyć do 1 punktu za wydany funt

https://sportgliwice.pl/biznes/klienci-revolut-moga-teraz-zbierac-avios-gdy-revpoints-laduja-w-wielkiej-brytanii-czy-to-cos-dobrego/12057/

W dk tez to wlaczyli, 1pkt za:
-standard 50dkk
-premium 25dkk
-metal 15 dkk
-ultra 10 dkk

W sumie i tak dużo płacę revolutem to może warto by się gdzieś zapisać. Tylko gdzie najlepiej?
 Profil Relacje PM off  

#8215 PostWysłany: 31 Lip 2024 20:50 

srebrny
bim-bam napisał(a):
Były znowu zmiany w aplikacji i nie mogę znaleść ustawionych, aktywnych zleceń wymiany walut. Ktoś wie gdzie to teraz ukryli?

- dolnego menu wybierz "Przelewy"
- następnie na górze klikasz w ikonkę kalendarza po prawej stronie (obok "+")
- wyświetla się lista zleceń
pawfazi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8216 PostWysłany: 31 Lip 2024 20:55 
Awatar użytkownika

złoty
Super, dzięki. Tego właśnie szukałem.

#8217 PostWysłany: 04 Sie 2024 08:07 

niebieski
Kilka dni temu w ramach usługi Smart Delay wystawiono mi wejściówki Lounge Key do saloniku, jednak następnego dnia po próbie skorzystania z wejścia do saloniku na ich terminalu pojawiła się informacja z odmową dostępu. Ktoś miał podobną sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#8218 PostWysłany: 04 Sie 2024 08:13 

srebrny
Według Revoluta wejściówka powinna być ważna 36h: https://www.revolut.com/pl-PL/legal/smart-delay/
Skontaktuj się z supportem, wygląda to na błąd po ich stronie

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 04 Sie 2024 21:21, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
moss_LOT uważa post za pomocny.

#8219 PostWysłany: 04 Sie 2024 21:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przed chwilą dokonałem zakupu na Allegro, płacąc jak zwykle Revolutem i wpadł od razu cashback 3%. Kilka dni temu jeszcze nie było.
Ciekawe czy tym razem wróciło na dłużej, czy znów na "chwilę".
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#8220 PostWysłany: 04 Sie 2024 22:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Też dostałam wczoraj. Miła niespodzianka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości