Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#4441 PostWysłany: 09 Cze 2024 12:46 

niebieski
justysia75 napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź.
Kiedys już tak miałam i okazało się, że jak przeklinałam bilety przez apke to nic nie naliczyło .
Zastanawiam się czy to chodzi o to, że ktoś jednak kliknie i zostawi i to ich „wygrana”
I kolejne pytanie, czy tak już zostanie ;)

Przepraszam, że tak drążę … ale może ktoś mnie oświeci, bo… pogrzebałam na str. wizzaia i tam w zakładce usługi i opłaty jest napisane:
Opłata administracyjna
ZA POŚREDNICTWEM APLIKACJI MOBILNEJ
Za lot (1 pasażer)
‎8,00 € – ‎21,00 €
Czy to czasem nie jest ta opłata dodatkowa do ceny biletu?
No bo na co się potem powoływać przy składaniu reklamacji?
 Profil Relacje PM off  

Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍 Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍
#4442 PostWysłany: 09 Cze 2024 14:06 

Oplata administracyjna i oplata systemowa to dwie rozne oplaty
 PM off
justysia75 uważa post za pomocny.

#4443 PostWysłany: 09 Cze 2024 14:24 

niebieski
Też myślałam tym tropem… dziękuję bardzo
 Profil Relacje PM off  

#4444 PostWysłany: 10 Cze 2024 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 1009
Kilometry: 2 187 759
niebieski
Zeus napisał(a):
Mi oddali w 2 dni

możecie coś poradzić, gdzie dalej uderzać?
Zaznaczam, że nic z sugerowanych działań nie miało miejsca... ani incognito, ani żaden bot, ani inne głupoty...
Po prostu raz nalicza, innym razem nie...

"Szanowny Panie
Dziękuję za skontaktowanie się z Działem Obsługi Klienta Wizz Air.
Rozumiemy Państwa frustrację.
Pragniemy poinformować, że opłata ta została naliczona, ponieważ nasz system wykrył, że podczas procesu rezerwacji użyto narzędzi automatyzujących. Nasza strona internetowa jest przeznaczona wyłącznie dla użytkowników publicznych, zgodnie z naszymi Warunkami korzystania z witryny:
Celem tej strony internetowej jest wyłącznie umożliwienie Państwu zapoznania się z dostępnością towarów i usług Wizz Air oraz dokonywania uzgodnień dotyczących podróży z Wizz Air (lub dostawcami będącymi osobami trzecimi), zakupu usług związanych z podróżą, zarządzania Państwa rezerwacjami, kontaktowania się z Wizz Air lub przekazywania informacji inwestorskich / finansowych i w żadnym innym celu. Użytkownik może korzystać z tej strony internetowej wyłącznie zgodnie z niniejszymi Warunkami i wyłącznie w celach prywatnych i niekomercyjnych. W szczególności Użytkownik nie może:
- bez uprzedniej pisemnej zgody Wizz Air używać jakiegokolwiek automatycznego systemu, algorytmu lub oprogramowania do monitorowania, wydobywania, wyszukiwania lub kopiowania jakichkolwiek materiałów, lub danych (w całości lub w części) z tej strony internetowej lub za jej pośrednictwem ("screen scraping");
dokonywać jakichkolwiek fałszywych rezerwacji;
- używać jakiegokolwiek oprogramowania, rutyny lub urządzenia, lub podejmować jakichkolwiek działań mających na celu zakłócenie, lub próbę zakłócania w jakikolwiek sposób działania tej strony internetowej, lub powodować nieuzasadnione obciążenie tej strony, niezależnie od tego, czy zostało to zrobione celowo;
- próbować uzyskać nieuprawniony dostęp do jakiejkolwiek sieci lub kont Wizz Air, lub do informacji o innych użytkownikach; lub
- umieszczać w tej witrynie łącza do niej bez uprzedniej pisemnej zgody Wizz Air.
Uprzejmie informujemy, że Opłata za Dopłaty Systemowe nie podlega zwrotowi. Aby uniknąć tej opłaty, należy wyłączyć blokadę reklam i nie używać trybu incognito.
Dziękujemy za zrozumienie.
Z wyrazami szacunku,
NADIIA K.
CUSTOMER SERVICE DEPARTMENT | Wizz Air Hungary Ltd. (member of Wizz Air Group)
wizzair.com"

Ostatnio edytowany przez michzak, 10 Cze 2024 15:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
justysia75 uważa post za pomocny.

#4445 PostWysłany: 10 Cze 2024 14:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zadzwoń na darmowy telefon
 Profil Relacje PM off
slaweko lubi ten post.
slaweko uważa post za pomocny.

#4446 PostWysłany: 10 Cze 2024 17:58 

Loty: 128
Kilometry: 233 671
Witam mam lot 4 osoby , dwie odpadły, odprawiłem tylko dwie osoby. Nie anulują rezerwacji czy coś jeśli nie będzie odprawy dla 4 osób ? Dwie spokojnie mogą lecieć mimo braku dwóch innych pasażerów z tej rezerwacji ? Lot katowice- Abu zabi
 Profil Relacje PM off  

#4447 PostWysłany: 10 Cze 2024 18:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie anuluja
 Profil Relacje PM off
raps1988 uważa post za pomocny.

#4448 PostWysłany: 10 Cze 2024 19:06 

złoty
raps1988 napisał(a):
Witam mam lot 4 osoby , dwie odpadły, odprawiłem tylko dwie osoby. Nie anulują rezerwacji czy coś jeśli nie będzie odprawy dla 4 osób ? Dwie spokojnie mogą lecieć mimo braku dwóch innych pasażerów z tej rezerwacji ? Lot katowice- Abu zabi

Ja bym sprawdził w szczegółach rezerwacji po zalogowaniu się na stronie Wizzair (najlepiej w aplikacji) czy samemu nie anulować lotu/ów tym dwóm osobom.
Bilety do i z AUH przeważnie są dość drogie i być może coś Ci znajomi odzyskają z ceny biletów.

W aplikacji klikasz u góry 3 kropki - anuluj lot - zaznaczasz tylko osoby które nie lecą i pokaże się czy jest coś do zwrotu.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#4449 PostWysłany: 10 Cze 2024 23:34 

niebieski
justysia75 napisał(a):
Zeus napisał(a):
Mi oddali w 2 dni

Jest szansa, że nie oddadzą?
Qrcze … kupiłabym bilety ale nie za 520 zł a za 340zł. Nigdy nie składałam w Wizz reklamacji

Przedwczoraj bilety kupione, reklamacja złożona od razu -napisałam, że tej opłaty nie ma nigdzie w regulaminie. Dziś mail, że pieniądze oddadzą i zalecają, by przy zakupie "wyłączyć blokowanie reklam i nie używać trybu incognito"...dziwne, bo nic z tych rzeczy nie używam.
 Profil Relacje PM off  

#4450 PostWysłany: 14 Cze 2024 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Pewnie głupie pytanie, ale nigdy nie miałem takiej sytuacji. Będę robił odprawę na lot do Kopenhagi. Jest 2 pasażerów, ale osoba towarzysząca nie leci. Mogę ją pominąć przy odprawie online? czy odprawić i tyle?

#4451 PostWysłany: 14 Cze 2024 14:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

bez znaczenia. ale lepiej odpraw, może lepsze miejsce wylosujesz ;)
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4452 PostWysłany: 15 Cze 2024 22:53 
Awatar użytkownika

platynowy
miriam napisał(a):
@yaris21 Nie wiem czy wszystkim, ale obecnie po reklamacji dość szybko niesłusznie pobrana opłata jest zwracana. Do końca trudno rozgryźć jakim kluczem się kierują przy jej naliczaniu.

a jak już zwrócą, to przy kolejnych rezerwacjach dalej to naliczają? czy każdorazowo trzeba prosić o zwrot?

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#4453 PostWysłany: 16 Cze 2024 01:20 

srebrny
Jeśli twoje konto zostało dotknięte ową "przypadłością" to raczej przyszykuj się ,że niestety każdorazowo.
 Profil Relacje PM off  

#4454 PostWysłany: 23 Cze 2024 19:52 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
jak złożyć wniosek o zwrot "1 × Systemowa opłata dodatkowa" 84 AED i nie wiem, gdzie mam szukać, bo naliczyło mi jakiś czas temu jak kupowałem loty opłatę taką jakbym robił to przez OTA a teraz piszą, że trzeba się ubiegać o zwrot tych nienależycie pobranych opłat. Tylko gdzie?

#4455 PostWysłany: 23 Cze 2024 22:08 

srebrny
Na ich stronie wchodzisz w skargi i pochwały i o ile pamiętam jest temat błąd płatności.Chyba tu będzie najbliżej opisanej sytuacji .
 Profil Relacje PM off  

#4456 PostWysłany: 24 Cze 2024 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
https://biznes.interia.pl/gospodarka/ne ... Id,7594645

Wizz Air zrezygnował z pobierania tzw. opłaty systemowej wynoszącej równowartość 10 euro - informuje węgierski portal utazomajom.hu. W założeniu opłata miała obejmować przede wszystkim internetowe biura podróży i porównywarki lotów, ale często obciążano nią też indywidualnych klientów. Wszyscy, którzy się zgłoszą, dostaną zwrot.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4457 PostWysłany: 25 Cze 2024 07:17 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Piątkowy lot Wrocław-Split. Oczywiście trzepanko bagaży, szer, ludzie płakali i płacili. Okazywanie DO przed wejściem do rękawa. Cóż. Bywa. Za radą Forum wzięliśmy miękkie torby i obyło się bez sensacji.
Wczoraj powrót. Split-ZERO sprawdzania DO, ZERO sprawdzania bagażu. Można?
Można.

Polska to jednak stan umysłu. Trochę wyjeb...., ups, luzu południowego, Polakom by się przydało.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#4458 PostWysłany: 25 Cze 2024 08:16 
Awatar użytkownika

srebrny
To nie jest akurat prawidłowość. Latam dużo low-costami z Gdańska i trzepanie miałem ze 2 razy na prawie 100 lotów. Zdarzały się takie pojedyncze akcje w krajach południowych. W tym przypadku raczej nie chodzi o narodowość :)
 Profil Relacje PM off  

#4459 PostWysłany: 25 Cze 2024 11:49 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
@igore złożyłem wniosek i otrzymałem potwierdzenie na e-mailu: Air Passenger Duty Tax Refund i na drugi dzień już była odp. z info o przyznaniu zwrotu i info kiedy i na jaką kartę zwrot będzie dostarczony; [*]Szczerze przepraszamy za nieprzyjemne doświadczenie. Uprzejmie informujemy, że zwracamy 84 AED na pierwotny sposób płatności (...). Środki będą dostępne do 10 dni bankowych. Zwrot pieniędzy został zainicjowany 24 czerwca 2024 roku. Na przyszłość, aby tego uniknąć, należy wyłączyć blokadę reklam, nie używać trybu incognito oraz usunąć pliki cookie. W razie jakichkolwiek dalszych pytań lub propozycji, prosimy o kontakt."[*]

#4460 PostWysłany: 25 Cze 2024 11:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A sprawa "fee" jest już obgadana w Centrum Konsumenta Grecji oraz u Europejskiego Konsumenta
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości