Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 17 Cze 2024 11:46 

złoty
@greg1291
Co masz na myśli o zasadach przy no show? Co może Ci zrobić Korean za niepojawienie się na ich locie, poza poinformowaniem wystawcy biletu (SV jak domniemuje), co doprowadzi do skasowania dalszej części podróży?

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#622 PostWysłany: 17 Cze 2024 12:58 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
@tasma Być może chodzi o odzyskanie podatków?

#623 PostWysłany: 17 Cze 2024 13:24 

No-show Penalty
No-show penalties apply in the event of failure to board the flight after completing check-in or without canceling the booking before departure .Long-haul USD 120, Failure to board after entering departure area USD 320.

Ponoć Korean z uwagi na nadużycia na lotach z gwiazdami K - Pop skrupulatnie pochodzi do kwestii non show na ich lotach. Zawsze wydawało mi się można to olać, ale tu cena to głównie podatki i pytanie czy warto w tym grzebać by nie doprowadzić do anulowania całej rezerwacji po pretekstem zmian ze strony pasażera. Do tego ona cała zniknęła ze Strony Saudia, a wcześniej była widoczna.
 PM off  

#624 PostWysłany: 18 Cze 2024 10:58 
Awatar użytkownika

srebrny
@greg1291 , w sensie, że boisz się obciążenia w przypadku no-show? Ja zawsze myślałem, że no-show penalty oznacza opłatę gdybyś chciał coś ze swoją rezerwacją jeszcze zrobić - np. nie zdążyłeś i chcesz przebookować lot. Nie słyszałem, żeby kogoś ukarano za to, że nie zdążył na lot, to by było nieco absurdalne. No ale ekspertem w tym temacie nie jestem, ale chętnie bym się dowiedział gdyby tak faktycznie było.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#625 PostWysłany: 19 Cze 2024 13:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Zadzwoniłem do nich jakiś czas temu w sprawie zwrotu. Miałem wysłać tabelkę z danymi do zwrotu kasy, ale przez brak czasu tego nie zrobiłem, miałem to zrobić za kilka dni. Dzisiaj dostaję telefon od Saudii czy chcę żeby mi zmienili na bezpośredniego Koreana 8-) Jeszcze będziecie narzekać na Pana Saudyjczyka? :lol:
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
kojot_lubin uważa post za pomocny.

#626 PostWysłany: 19 Cze 2024 13:57 

HON fly4free
Lol :-) Do którego agenta Saudia dzwoniłeś?
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 19 Cze 2024 14:06 

platynowy
to wygląda na to, że albo znowu poluzowali trochę smycz albo kwartał się zamyka i trzeba trochę mniejsze straty wykazać :P
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 19 Cze 2024 14:14 

srebrny
Ja tam nigdy nie narzekałem i twierdziłem wbrew większości, że im bliżej terminu wylotu, tymbędą bardziej otwarci na rozmowę o zmianie lotów.
ghostwriter napisał(a):
Zadzwoniłem do nich jakiś czas temu w sprawie zwrotu. Miałem wysłać tabelkę z danymi do zwrotu kasy, ale przez brak czasu tego nie zrobiłem, miałem to zrobić za kilka dni. Dzisiaj dostaję telefon od Saudii czy chcę żeby mi zmienili na bezpośredniego Koreana 8-) Jeszcze będziecie narzekać na Pana Saudyjczyka? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 19 Cze 2024 14:23 
Awatar użytkownika

srebrny
@man4business , dzwoniłem do USA przez Skype'a, a dzwonili do mnie z Mekki - tak mi się na telefonie wyświetliło i tak mi zresztą powiedział konsultant.

Myślę, że agent do którego dzwoniłem nie miał znaczenia. Było to chyba ponad miesiąc temu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#630 PostWysłany: 19 Cze 2024 22:21 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 185 024
ghostwriter napisał(a):
@man4business , dzwoniłem do USA przez Skype'a, a dzwonili do mnie z Mekki - tak mi się na telefonie wyświetliło i tak mi zresztą powiedział konsultant.

Myślę, że agent do którego dzwoniłem nie miał znaczenia. Było to chyba ponad miesiąc temu.

Do mnie nie dzwonili ale skoro tak to jutro zadzwonię badawczo. Dzięki za cynk!
 Profil Relacje PM off  

#631 PostWysłany: 19 Cze 2024 22:36 
Awatar użytkownika

srebrny
@mayli , jak coś, to lot mam na początku sierpnia. Być może czas do lotu jest tu istotną okolicznością.
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 20 Cze 2024 08:03 
Awatar użytkownika

Ja mam wylot 20,08 8-) więc równo 2 miesiące - gdzieś czytałam, że właśnie 2 miesiące do odlotu są kluczowe....spróbuję nic mnie to nie kosztuje.
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 20 Cze 2024 16:38 
Awatar użytkownika

karpik napisał(a):
to wygląda na to, że albo znowu poluzowali trochę smycz albo kwartał się zamyka i trzeba trochę mniejsze straty wykazać :P

Na ten moment nic się nie zmieniło. Mam lot 20.08, zadzwoniłam, pan powiedział że jedyna opcja to wysłać prośbę o refund :? że nic się nie zmieniło w ich polityce dotyczącej tych lotów i jedynie do grudnia oferowali zamiennie loty. Poczekam jeszcze - zobaczymy co będzie....ale był zasadniczy i spławiał mnie jak mógł 8-)
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#634 PostWysłany: 20 Cze 2024 17:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja dzisiaj miałem kolejną rozmowę, bo wczoraj poprosiłem ich żeby zadzwonili za kilka godzin, gdyż muszę się zastanowić, ale gość kończył zmianę, więc powiedział, że zadzwoni kolejnego dnia. Dzisiaj go dopytywałem czy musi być Korean, czy może być coś innego i czy mogę sobie zmienić daty lotu. Można było brać inne linie i można było zmienić daty. Wziąłem Koreana bezpośrednio, zmieniłem wylot na dzień do przodu, powrót o trzy dni wstecz. Zatwierdzone i na mailu potwierdzenie.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
Smrodek uważa post za pomocny.

#635 PostWysłany: 20 Cze 2024 18:16 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
niebieski
Anonymous napisał(a):
Czy ktoś już wylatał trasę z Koreanem i może podzielić się informacjami czy wszystko obyło się bez problemów? Moja rezerwacja jest widoczna na stronie Koreana natomiast zniknęła z systemu Saudia. Korean ma mocno restrykcyjne zasady za no show pasażera, ale niestety nie chcą rozmawiać o anulowaniu jednego z biletów tylko odsyłają do Saudia, czego wolałbym uniknąć, bo ich podejście w ostatnich miesiącach nie jest zbyt przychylne i ich grzebania w rezerwacji. Z drugiej strony Saudia ma zupełnie inne zasady przy no show, które w tym przypadku powinny mieć zastosowanie. Warto coś z tym robić/ zgłaszać czy olać temat dla świętego spokoju?

Wszystko bez problemu, loty bardzo przyjemne, do tego SV bookuje taka klasę podróży ze można za darmo wybrać od razu miejsca preferred i miejsca z większą ilością na nogi co przy tak długiej podróży, jest bardzo miłym dodatkiem.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#636 PostWysłany: 20 Cze 2024 20:29 
Awatar użytkownika

ghostwriter napisał(a):
Ja dzisiaj miałem kolejną rozmowę, bo wczoraj poprosiłem ich żeby zadzwonili za kilka godzin, gdyż muszę się zastanowić, ale gość kończył zmianę, więc powiedział, że zadzwoni kolejnego dnia. Dzisiaj go dopytywałem czy musi być Korean, czy może być coś innego i czy mogę sobie zmienić daty lotu. Można było brać inne linie i można było zmienić daty. Wziąłem Koreana bezpośrednio, zmieniłem wylot na dzień do przodu, powrót o trzy dni wstecz. Zatwierdzone i na mailu potwierdzenie.

No dobra to czekam ;) ze mną rozmowa była miła ale stanowcza: zero szans na zmianę. A skąd lecisz? z Wiednia? Bo może to ma znaczenie....i u mnie 4 osoby....
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 20 Cze 2024 20:59 
Awatar użytkownika

srebrny
@lukasz354 , a jak zarządzać rezerwacją na stronie Koreana? Bo próbowałem z użyciem numeru biletu i nie chciało mi się zalogować na rezerwację. Nie było tematu, normalnie się zalogowałem na PNR.

@mayli , tak, z Wiednia, 2 osoby.
 Profil Relacje PM off
mayli uważa post za pomocny.

#638 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:40 

lukasz354 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Czy ktoś już wylatał trasę z Koreanem i może podzielić się informacjami czy wszystko obyło się bez problemów? Moja rezerwacja jest widoczna na stronie Koreana natomiast zniknęła z systemu Saudia. Korean ma mocno restrykcyjne zasady za no show pasażera, ale niestety nie chcą rozmawiać o anulowaniu jednego z biletów tylko odsyłają do Saudia, czego wolałbym uniknąć, bo ich podejście w ostatnich miesiącach nie jest zbyt przychylne i ich grzebania w rezerwacji. Z drugiej strony Saudia ma zupełnie inne zasady przy no show, które w tym przypadku powinny mieć zastosowanie. Warto coś z tym robić/ zgłaszać czy olać temat dla świętego spokoju?

Wszystko bez problemu, loty bardzo przyjemne, do tego SV bookuje taka klasę podróży ze można za darmo wybrać od razu miejsca preferred i miejsca z większą ilością na nogi co przy tak długiej podróży, jest bardzo miłym dodatkiem.

Dzięki za odpowiedź. Czy wszystkie miejsca preferred mają większą ilość miejsca na nogi czy tylko te przy wyjściach ewakuacyjnych?
 PM off  

#639 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:44 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 589 892
niebieski
Też spróbowałem - lot dla jednej osoby pod koniec sierpnia z Wiednia - nic nie wchodziło w grę - Pan stanowczo odmawiał jakiejkolwiek zmiany.
Także jeszcze czekam - spróbuję później
pozdro
mayli lubi ten post.

#640 PostWysłany: 21 Cze 2024 07:56 
Awatar użytkownika

złoty
Kluczowy wydaje się czas który pozostal do lotu. @ghostwriter kiedy miales miec planowy wylot?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości