Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 18 Kwi 2024 16:02 
Awatar użytkownika

złoty
@greg1291
Nic im nie zrobisz w Europie. Na niemieckich forach byly opisy ludzi ktorzy z tym do prawnikow poszli (majac ubezpieczenie prawne). Nic z tego. Jedyna opcja to zarekwirowac im samolot przez komornika np. na lotnisku we FRA albo MUC, ale nikt tego nie zrobi ze wzgledu na niskie straty.

@kotbarspin

Dostales wczesniej SMS-a o procedowaniu zwrotu z kwota? Dosyc niespotykane, bo wszedzie czytam ze u nich na zwrot czeka sie srednio ok 4-5 Tygodni. Tak jak zreszta informuja w mailu 4-6 tygodni
Zeus lubi ten post.

🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎 🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎
Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN
#582 PostWysłany: 18 Kwi 2024 16:08 

Na tym etapie mam na myśli presję. Jeżeli zaczynają przychodzić takie pisma do linii to trzeba coś z tym robić - odpisać. Wiadomo, że gorzej jak trzeba pieniądze płacić/zwracać, a na tym etapie pole manewru dla linii jest znacznie większe - wystarczy zaproponować lot nawet swoją linią z innego miasta. Do tego potrzeba jest jednak decyzja wyższego szczebla, że tych klientów awanturujących jednak załatwiamy.
 PM off  

#583 PostWysłany: 18 Kwi 2024 16:12 
Awatar użytkownika

złoty
Skad pomysl, ze trzeba cos zrobic, np. odpisac? Nie ma konsekwencji prawnych, szkoda czasu. Oni kompletnie wszystko olewaja, nie raguja na pisma z kancelarii prawnych i maja w pewnym stopniu racje, bo wiedza, ze nikt nic nie zrobi

#584 PostWysłany: 18 Kwi 2024 16:23 

Odniosę się:
Zdaję sobie sprawę, że jestem no show, ale to nie ja ominąłem odcinek, tylko przewoźnik mnie tego celowo pozbawił, jednocześnie nie proponując alternatywy i utrudniając na wszystkie sposoby możliwość realizacji lotu. Jak zabrakło argumentów merytorycznych, to powołują się na wewnętrzne procedury i zamykają ci usta. Nawet nie ma co porówywać ich obecnie do jakiejkolwiek cywilizowanej linii.
Próbowałem kontaktować się ze SkyTeam, ale oni umywają ręce, pisząc że to wewnętrzna sprawa linii.
Manager SV oddzwaniając stwierdził, że prawo UE ich na szczęście nie obowiązuje i w ten sposób czują się bezkarni. Niestety nie ma takiej instancji, żeby coś wskurać...
Jeśli zwracają tak szybko środki, to tylko pokazuje, jakie mają obecnie priorytety.
Raczej wątpię, że komuś ostatecznie uda się nimi jednak polecieć w ramach tej promocji. Ja zaczynam szukać alternatywnych połączeń, niestety w nienormalnych obecnie cenach :(
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 18 Kwi 2024 16:33 

srebrny
A ja Cie zapewniam, że na pewno ten bilet będę mógł wykorzystać, o ile tylko będę chciał.
Bo ani KSA, ani SV, ani Seul mnie już nie kręci, a promka wcale nie jakaś rewelacyjna, by o nią walczyć.
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 18 Kwi 2024 17:04 

Myślę, że dużo ludzi ma pozmieniane loty na inne linie, a szczególnie na Koreana. Sam takie mam i na razie mają sie ok. Była drobna korekta lotu i dało się ją zaakceptować na stronie tego przewoźnika. Lot za 2 miesiące. Mam nadzieję to wylatać.
 PM off
Klebek lubi ten post.

#587 PostWysłany: 18 Kwi 2024 20:50 

Flyguy

A sorry, w sobotę requestowalam. Napisałam na maila, dostałam tabele do wypełnienia, odesłałam i poszło. Ostatnią zmianę miałam jeszcze w październiku, dzwoniłam kilka razy ale zero woli współpracy z ich strony więc w końcu spontanicznie zdecydowałam się na zwrot.
Sms o procedowaniu w sb, o tym że zlecono do wypłaty w nd. + info że 4-6tyg

Płaciłam jednorazowa revo w SAR.
Ofc jakieś 100pln do tyłu z tytułu mocniejszego kursu PLN.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Flyguy uważa post za pomocny.

#588 PostWysłany: 19 Kwi 2024 13:12 
Awatar użytkownika

złoty
Dzisiaj tez mi sie kasa zaksiegowala na Revo. Wniosek o zwrot zlozylem w poniedzialek po poludniu. Placilem w € i zwrot rowniez nastapil w €, co do centa.

#589 PostWysłany: 19 Kwi 2024 16:04 

Ja też zrobiłem refund. Ale trzeba było napisać maila, bo ani przez stronę, ani przez infolinię nie działa. Masakra... Oby raz dwa oddali i więcej nie mieć z nimi nic wspólnego. Lecę Emirates :) A tym co Saudią życzę, żeby się mimo wszystko udało!
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 22 Kwi 2024 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Gdzieś chyba na początku tematu były wskazówki odnośnie cen przelotów do Japonii. W niektórych OTA widziałem sporą zniżkę na Jeju, sam kupiłem KIX za 270 zł OW, więc myślę, że przyzwoicie. Z KIX jest też przystępnie m.in. Okinawa.

#591 PostWysłany: 05 Maj 2024 20:43 

Jeśli ktoś się zastanawia czy poleci mając przebookowane loty, to właśnie wróciłem z tej „wycieczki” i bez żadnych problemów :) Loty miałem oryginalnie na wrzesień, po anulacji przez Saudyjczyków, zmieniłem bilety 17 grudnia na połączenie OS/LH VIE-MUC-ICN oraz powrót LO/OS ICN-WAW-VIE pod „majówkę”. Wszystko bez żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
najpiekniejszy uważa post za pomocny.

#592 PostWysłany: 05 Maj 2024 21:06 

srebrny
Czyli normalnie, gdy bilet został wystawiony.
 Profil Relacje PM off
Marco Manno lubi ten post.

#593 PostWysłany: 12 Maj 2024 22:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Qatar Airways pozmieniał mi godziny lotow z przebookowania z Saudii. Myślicie, że dałoby radę skrócić pobyt w Korei z 16 dni do 2-3 na miejscu, czy tylko anulacja wchodzi w grę?

#594 PostWysłany: 12 Maj 2024 22:21 

HON fly4free
Po co uprawiać gdybologię stosowaną. Zadzwoń i dowiedz się, że się nie da. Mniej więcej od początku tego roku nic się nie da.
 Profil Relacje PM off  

#595 PostWysłany: 12 Maj 2024 22:28 

HON fly4free
@Piatek: jak ci wylot miły to nic nie ruszaj ani nie dzwon do SV. Bo jeszcze jak zobaczą QR to ci zvoidują bilet i zaoferują refund ;-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#596 PostWysłany: 13 Maj 2024 00:18 

Piatek napisał(a):
Qatar Airways pozmieniał mi godziny lotow z przebookowania z Saudii. Myślicie, że dałoby radę skrócić pobyt w Korei z 16 dni do 2-3 na miejscu, czy tylko anulacja wchodzi w grę?

Zobaczy czy możesz robić jakiekolwiek zmiany w systemie Qatar Airways. Może da się coś zmienić nie kontaktując się SV. Inna sprawa że jak masz 16 dni to możesz polecieć dalej. np. do Japonii jeśli masz czas.
 PM off  

#597 PostWysłany: 22 Maj 2024 17:29 
Awatar użytkownika

srebrny
@Flyguy
@kotbarspin

Na jakiego mail składaliście wniosek? Rozmawiałem dzisiaj na infolinii i bez przerwy przerywało, więc przy literowaniu maila podziękowałem i powiedziałem, że zadzwonię później. Ale może tak będzie szybciej.
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 22 Maj 2024 19:33 

złoty
Spróbuj na ammancu@saudia.com
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#599 PostWysłany: 22 Maj 2024 23:37 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
ghostwriter napisał(a):
@Flyguy
@kotbarspin

Na jakiego mail składaliście wniosek? Rozmawiałem dzisiaj na infolinii i bez przerwy przerywało, więc przy literowaniu maila podziękowałem i powiedziałem, że zadzwonię później. Ale może tak będzie szybciej.

Też jestem dziś po rozmowie na infolinii i machnąłem się przy spellowaniu na jednej literze i nie poszło. Ostatecznie chodzi o maila AMMANCU@saudia.com i tam wysyła się żądanie zwrotu. Na infolinii o zmianie na inny lot itd. oczywiście nie było nawet mowy. Argumentacja w stylu, że lotów nie ma i co mi zrobisz. Ja nie drążyłem, nie miałem parcia na tą podróż.

Dostałem zwrotny mail pod wieczór z tabelką do wypełnienia + info że mam załączyć skan z paszportu. Pytanie do tych co dostali zwrot - też im wysyłaliście skan z paszportu? Przecież wysyłanie takiego skanu mailem woła o pomstę do nieba...
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#600 PostWysłany: 23 Maj 2024 11:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też dostałam tabelkę, po napisaniu na ten właśnie adres.
Wypełniłam i odesłałam, dam znać kiedy przyjdzie zwrot.
4 - 6 tygodni to długo jednak.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: h3rlitz oraz 20 gości